تکاپوی بسیاری از ما برای شناخت چهره‌ها؟ نابینایی صورت ممکن است شایع‌تر از آن چیزی باشد که دانشمندان تصور می‌کردند

0

وقتی کسی به چهره ای آشنا نگاه می کند، کمتر از نیم ثانیه طول می‌کشد تا مغز او بینی، چشم‌ها، دهان، چانه و گونه‌ها را با هویتی مطابقت دهد.

اما این غریزه و توانایی قادرتمند ما، برای بسیاری آنقدرها هم  بدون دردسر اتفاق می‌افتد. طوری که هرگز نمی‌توانیم فکرش را هم نمی‌کنیم که دوست یا یکی از اعضای خانواده ما برای همین کار به ظاهر ساده مشکل دارد!

برخی از افراد در تمام زندگی خود با یک وضعیت اسرارآمیز به نام پروسوپاگنوزی رشدی developmental prosopagnosia دست و پنجه نرم می کنند، که در آن چهره های آدم‌های آشنا هم ناآشنا به نظر می‌رسند، یا به صورت معکوس چهره‌های غریبه به طرز عجیبی حس شباهت برمی‌انگیزند. برخی که به اصطلاح به کوری صورت مبتلا هستند حتی نمی توانند خود را در آینه تشخیص دهند‍

بر اساس برآوردهای جدید حدود 2 تا 2.5 درصد از جمعیت جهان به نوعی از این اختلال شناختی مبتلا هستند و با این حال، طبق تحقیقات جدید دانشگاه هاروارد، ممکن است آنطور که قبلا تصور می‌شد این مشکل نادر نباشد.

از آنجایی که این بیماری در سال‌های اخیر توجه رسانه‌های بیشتری را به خود جلب کرده است، افراد بیشتری برای بیان تقاهای شخصی خود با نابینایی صورت پا پیش گذاشته‌اند.

بیش از نیمی از کسانی که فکر می کنند با این عارضه متولد شده‌اند، به شکل خفیف بیماری مبتلا هستند و کوری چهره کامل ندارند.

زمانی که محققان دانشگاه هاروارد تست‌ها و پرسشنامه‌های مختلفی را در مورد تشخیص چهره به بیش از 3100 شرکت‌کننده بزرگسال در ایالات متحده دادند، گروهی از افراد را یافتند که امتیاز بسیار ضعیفی کسب می‌کنند.

بسته به اینکه کدام روش تشخیصی برای نابینایی صورت استفاده شود، محققان شیوع این مشکل را بین 0.13 درصد تا 5.42 درصد تخمین می‌زنند.

امروزه رایج‌ترین استانداردهای تشخیصی کاملاً سخت‌گیرانه هستند که معمولاً شامل ترکیبی از گزارش‌های شخصی و آزمایش‌های عینی می‌شوند. در مطالعه هاروارد، حتی با این روش تشخیصی سختگیرانه، میزان تشخیص نزدیک به 1 درصد می‌شود.

با این حال این معیارها همه چیز نیستند و برخی که طبق این معیارهای مشکل‌دار تشخیص داده نمی‌شوند، عملکرد بسیار بدتری نسبت به مبتلاها داشتتذ.

یافته‌های جدید نشان می‌دههد که کوری چهره مانند بسیاری از اختلالات رشدی دیگر مانند اوتیسم و یا ​​مولتیپل اسکلروزیس در یک طیف هستند.

در مجموع، محققان در هاروارد 31 فرد مبتلا به پروسوپاگنوزی شدید و 72 فرد را که دارای پروسوپاگنوزی خفیف بودند شناسایی کردند. که 3 درصد از کل حجم افراد مورد تحقیق را تشکیل می‌داد.

اگر این درصد را به کل جمعیت آمریکا تعمیم بدهیم، یعنی تقریباً 10 میلیون آمریکایی ممکن است از نابینایی صورت رنج ببرند و میلیون‌ها نفر از آنها در حالی که نمی‌دانند چنین چیزی وجود خارجی دارد با خجالت یا تصور کم‌هوشی دست و پنجه نرم می‌کنند.

اگر دانشمندانی که روی نابینایی چهره کار می کنند از معیارهای سهل‌تری برای تشخیص استفاده کنند، افراد بیشتری مبتلا به این مشکل پیدا می‌شوند و می‌توانند  به دنبال راه حل ها و ترفندهایی برای کمک به تشخیص چهره به راه بیفتند.

به گفته دانشمندان دانشگاه هاروارد، افرادی که در حال مطالعه روی نابینایی رشدی هستند باید از این پس از دو معیار استاندارد شده اختلال استفاده کنند، یکی برای موارد شدید و دیگری برای موارد خفیف.

دانستن اینکه شما شواهدی از کوری چهره حتی خفیف دارید، می‌تواند به شما کمک کند تا اقداماتی را برای کاهش اثرات منفی آن بر زندگی روزمره انجام دهید، مانند اطلاع دادن به همکار که قصد و غرضی در برخوردهای روزانه ندارید. حتی این احتمال وجود دارد که اشکال خفیف نابینایی صورت واقعاً از آموزش و درمان شناختی سود ببرند.

این تحقیق در Cortex منتشر شده.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

روجلدهای قدیمی مجله‌های کیهان بچه‌ها

کیهان بچه‌ها مجله‌ای بود که در دوران کودکی می‌خریدیم. برای من کیهان بچه‌ها بوی نان می‌دهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نان‌ها را لای مجله می‌گذاشت و وقتی به خانه می‌آمد من دوان دوان می‌رفتم و مجله را از او می‌گرفتم.منابع…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

مجموعه دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده را با هم مرور کنیم

هر چقدر عکس‌های تاریخی را با هم مرور کنیم، کم است. همان طور که قبلا هم نوشته بودم احتمالا بیشتر این عکس‌ها اگر در دوره خود در نشریه‌ای منتشر می‌شدند، خیلی عادی به نظر می‌رسیدند، اما حالا بعد از گذشت دهه‌ها یا حدود یک قرن، برای ما عجیب و…

چرا هنگامی که می‌خواهند عکسی از ما بگیرند، ناخودآگاه سرمان را کج می‌کنیم؟

وقتی در فیس بوک، اینستاگرام یا سایر سایت‌های رسانه اجتماعی پر از عکس هستیم، احتمالاً متوجه یک روند در زبان بدن کاربران خواهیم شد. هنگام عکس گرفتن و مواجهه با دوربین، برخی افراد به طور خودکار سر خود را به یک طرف خم می‌کنند. به نظر می‌رسد که…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.