برای مدت کوتاهی بهترین نتیجه گوگل برای “یوهانس ورمیر” نسخه‌ای از تابلوی”دختری با گوشواره مروارید” بود که هوش مصنوعی ساخته بود!

برای دومین بار در تنها عرض یک ماه، موتور جستجوی گوگل به یک تصویر جعلی ساخته شده توسط هوش مصنوعی از آثار یک هنرمند مشهور اجازه داد تا در صدر نتایج جستجو قرار گیرد.

اوایل ماه مه، وقتی کاربران گوگل به دنبال هنرمند رئالیست نمادین آمریکایی “ادوارد هاپر” بودند، نتیجه برتر موتور جستجو، یک نتیجه هوش مصنوعی به سبک این نقاش آمریکایی بود.

حالا، فقط چند هفته بعد، اتفاق مشابهی دوباره با یک هنرمند متفاوت اتفاق افتاده است. استاد نقاش باروک هلندی “یوهانس ورمیر” را اگر مدتی پیش در گوگل جستجو می‌کردید (بدون اشاره به هوش مصنوعی و هیچ اشاره ای به نقاشی خاصی) ، شما با نقاشی ایجاد شده با هوش مصنوعی از تابلوی کلاسیک نقاش “دختری با گوشواره مروارید” به عنوان بهترین نتیجه روبرو خواهید می‌شدید.

این پرتره در نتیجه جستجو قطعاً کار ورمیر نیست و دارای ویژگی‌های گویایی است که نشان می‌دهد توسط هوش مصنوعی تولید شده.

گوشواره های معروف این دختر مانند لامپ های الکتریکی کوچکی می درخشند که کناره های صورت او را روشن می‌کند. قدمت نقاشی ورمیر به سال 1665 برمی گردد. لامپ تا بیش از دو قرن بعد اختراع نشد (و ما تصور می‌کنیم گوشواره‌های بی‌سیم درخشنده چندین دهه بعد از آن معمول شدند.)

البته اگر ظواهر امر را کنار بگذاریم، این واقعیت که تصویر توسط هوش مصنوعی تولید شده ، در ثانیه‌ای که واقعاً روی مقاله پیوند داده شده کسی کلیک می‌کرد، کاملاً واضح می‌شود. این تصویر مربوط به یک پست وبلاگی ماه مارس از رسانه هنری و فرهنگی Hyperallergic بود.

بازسازی AI ساخته شده با گشواره لامپی ، توسط هنرمند هوش مصنوعی جولیان ون دیکن، یکی از چهار برنده ای بود که در یک نمایشگاه از بین بیش از 3500 ارسالی انتخاب شد. تصمیمی که جنجال در میان جامعه هنری به راه انداخت و برخی آن را توهین‌آمیز تلقی کردند.

با این حال، یک بار دیگر، الگوریتم‌های گوگل نتوانستند هیچ یک از این تفاوت‌های زمینه ‌ی را تشخیص دهند.

چنین اشتباهاتی ممکن است باز هم الگوریتم گوگل را به اشتباه بیندازند، به یاد داشته باشید که همه به دانش تاریخ هنر مجهز نیستند تا بدانند “دختری با گوشواره مروارید” واقعی چگونه به نظر می رسد. بسیاری از افرادی که نام یک نقاش را جستجو می کنند احتمالاً دانش آموزان یا افرادی هستند که آشنایی ندارند، و بسیاری از آنها احتمالاً اطلاعات ویژه گوگل را مترادف با وقعیت می‌انگارند.

یکی از سخنگویان گوگل به ما گفت ما ابزارهای جدیدی را برای کمک به مردم برای دسترسی سریع و آسان به زمینه و اعتبار تصاویر، از جمله ابزار درباره این تصویر و همچنین برچسب‌های تصاویر هوش مصنوعی ارائه می‌کنیم. با این حال، این امکان وجود دارد که سیستم‌های ما همیشه بهترین تصاویر را انتخاب نکنند، صرف نظر از اینکه این تصاویر چگونه تولید شده‌اند، چه با هوش مصنوعی تولید شده باشند یا نه.

این روند احتمالاً می تواند نشانه ای از چیزهای آینده باشد. محتوای مصنوعی احتمالاً از حالا به بعد در مقیاسی شگفت‌انگیز تکثیر می‌شود. دیکن، هنرمند هوش مصنوعی که ورمیر تقلبی را ساخت، هرگز سعی نکرد این تصویر را به عنوان یک ورمیر واقعی به نمایش بگذارد و با این حال کسانی ممکن است تا زمان تصحیح به اشتباه افتاده باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]