گزارش سالانه دیجی کالا منتشر شد: چگونه رد پای خریدهای اقتصادی ضروری در بخش الکترونیک و کالاهای غذایی و مصرفی و گسل اقتصادی اجتماعی را در این گزارش هم پی بگیریم؟ جی پلاس – دوو – پارس خزر – رونیکس – ایکس ویژن در زمره محبوبترین برندهای ایرانی

گزارش سال ۱۴۰۱ دیجی کالا منتشر شده است. آمارها صعودی هستند، اما بر اساس وضعیت اقتصادی حاکم باید انتظار داشته باشیم که علیرغم رشد فروشندهها و خریدها، خریدها دو تفاوت را با سالهای پش داشته باشند:
۱- متمرکز بر کالاهای مصرفی یا کالاهای واقعا ضروری اقتصادی شده باشند
۲- در بخش برندهای خارجی، مخصوصا در بخش کالاهای خانگی که برندهای خارجی اصولا فرصت حضور ندارند، برندهای داخلی با فاصله کم نسبت به هم و تفاون نه چندان زیاد با هم در رقابت باشند.
دیجی کالا میگوید که تعداد فروشندههایش در سال 1401، با بیش از %23/6 رشد به بیش از 308 هزار فروشنده رسیده و متوسط فروش هر فروشنده فعال در سال 1401 حدود ۳۶۰ میلیون تومان بوده و حتی فروشنده با فروش نزدیک به ۲۵۰ میلیارد تومان هم در این سال داشتهایم!
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
به صورت کلی تنوع کالایی در دیجی کالا ۲۹ درصد بیشتر شده اما گزارش ریزتر نشده و شما به عنوان یک علاقهمند فناوری در بعضی بخشها حتما کم شدن تنوع و تهی شدن بازار از کالاهای برندهای معتبر را حتما دیدهاید.
چیز بسیار مثبت در دیجی کالا ارسال کالا برای کاربران پرمشغله از طریق گنجههاست و بر اساس گزارش بیش از ۴۸ هزار کالا در سراسر کشور از این طریق ارسال شده است.
دیجی کالا ۹۴ درصد موفقیت در به موقع رساندن اجناس را ذکر میکند.
علیرغم شرایط و اینکه بیشتر مردم در پی خریدهای اقتصادی هستند و طبعا خریدهای تکانهایشان کمتر شده، تجارت اقتصادی که میتواند تضمینکننده خریدهای خوب باشد در ایران بر اساس گزارش دیجی کالا فقط ۴ درصد است که نشان میدهد که اگر تعارف نکنیم عددی در حد فاجعه در قیاس با حتی کشورهای همسایهمان است!
دیجی کالا میگوید:
از %4 سهمی که خردهفروشی آنلاین از کل بازار خردهفروشی ایران دارد، %2 سهم فروشگاههای اینترنتی و %2 سهم خردهفروشیهایی است که بر بستر شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند. از این %2 سهم فروشگاههای اینترنتی، %1 از خریدوفروش به دیجیکالا اختصاص دارد.
زمانی موبایل و گجتها در صدر کالاهای به فروش رسیده در فروشگاههای اینترنتی بزرگ بود. اما طبق نظرسنجی دیجی کالا الان از نظر تمایل مردم به خرید به رتبه ۴ تنزل کرده و مردم محصولات سلامت و زیبایی، کتاب و لوازمالتحریر، وسایل خانگی و آشپزخانه را بیشتر از آنها دوست دارند به صورت اینترنتی بخرند.
اما از نظر گوشیها و فروش ریالی، گوشی Galaxy A32 با قیمت حدود ۱۰ میلیون تومان – گوشی Galaxy A53 5G با حدود ۱۴ میلیون تومان – آیفون ۱۳ پرومکس که البته فعلا موجود نیست! – آیفون ۱۳ با قیمت ۴۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان – گوشی Galaxy S21با قیمت حدود ۱۹ میلیون تومانی – Redmi Note 11 شیائومی نزدیک به ۸ میلیون تومانی – Galaxy A13 سامسونگ ۷ میلیون تومانی از جمله کالاهای محبوب هستند.
البته مسلما به شمارگان فروش این کالاها اشاره نشده و برخی کالاها مثل آیفون و یا مثلا Galaxy S22 Ultra به خاطر قیمت زیاد هر دستگاه جزو محبوبها قرار گرفتهاند.
البته میشود یک نتیجهگیری دیگر هم به صورت خام کرد که گسل اقتصادی جامعه ایران باعث شکلگیری سه دسته شده: یک دسته که در هر شرایطی با هر قیمتی کالای محبوب خود را میخرند – دسته دیگری که در مقابل دنبال ارزانترینها هستند و دستهای هم که جزو قشر متوسط سابق که الان نیست شده قرار گرفتهاند و کالاهای کمی کاراتر میخرند، اما هیچگاه قدرت خریدشان به سطح قبلی برنمیگردد.
چی پلاس – دوو – پارس خزر- اسنوا – رونیکس – ایکس ویژن – پارسیس – تسکو و پاکشوما جزو برندهای محبوب ایرانی هستند.
چیز دیگر جالب محبوبترین برند البته باز بر اساس فروش ریالی در هر رده کالایی است. بر این اساس پرفروشترین در هر بخش این برندها هستند:
موبایل: سامسونگ
لپتاپ: ایسوس
تبلت: سامسونگ
تلویزیون: جیپلاس
یخچال: دوو
لباسشویی: پاکشوما
روغن مایع: لادن
برنج: گلستان
نوار بهداشتی: تافته
ماکارونی:زر
پنیر: کاله
کنسرو ماهی: طبیعت
کافیمیکس: نسکافه
شمش و پلاک طلا و نقره: پارسیس
پیداست که به خاطر نبود رقابت به خصوص در بخش کالاهای خانگی الکترونیک بین برندهای ایرانی و فرنگی نمیتوان ابراز نظر کرد که این موفقیت آنها تا چه حد ذاتی بوده است.
در کل به نظر میرسد ۴ درصد فروش الکترونیکی کل در ایران و خریدهایی که در درجه اول مشتریان به صورت عام به قیمت مینگرند و نه ذوق و شوق خرید و بهرهگیری از کالاهای نو مطابق فناوری یا مد جدید، زیاد برای ما منتشرکنندگان خبر هم جای شادیای باقی نگذارد.
اما در کل باز در شرایط کنونی فروشگاههای بزرگ اینترنتی و خردهفروشهای اینترنتی باعث رقابت و تعدیل نسبی قیمتها در این حیطهها میشون و از این حیث دیجی کالا مثل قبل موفق بوده.