کتاب شجاعت رنج بردن – نوشته داریل. ون تونگرن – معرفی و پیشنهاد

«شجاعت رنج بردن: رویکرد مبتنی بر روان شناسی مثبت نگر اگزیستانسیال »، کتابی است که توسط داریل آر. ون تونگرن و سارا آ شوالتر ون تونگرن نوشته شده است. این کتاب بر روانشناسی مثبت وجودی و چگونگی ادغام آن در عمل درمانی تمرکز دارد.
در این کتاب، نویسندگان از داستان شخصی خود از رنج و فقدان به عنوان پسزمینهای برای معرفی چارچوب درمانی جدید، با تکیه بر روانشناسی وجودی، روانشناسی مثبت و روایت درمانی استفاده میکنند. آنها بحث میکنند که چگونه درمانگران میتوانند به مراجعان کمک کنند تا با واقعیت رنج روبرو شوند و به دنبال معنا و هدف عمیقتر در مبارزات، آسیبها و اندوه خود باشند.
رویکرد “شجاعت رنج بردن” رویکردی چند بعدی را برای رنج ادغام میکند که شامل موارد زیر است:
روایت: چگونه افراد رنج خود را معنا میکنند و از آن معنا میگیرند.
تفسیر وجودی: مسائل اصلی انسانی که همه ما باید با آن روبرو شویم، مانند انزوا، آزادی، مرگ و بی معنی بودن.
روانشناسی مثبت: مطالعه نقاط قوت، فضایل و عواملی است که به یک زندگی رضایت بخش کمک میکند.
هدف اصلی این کتاب درمانگران و متخصصان در زمینه بالینی است، اما برای هر کسی که علاقهمند به روانشناسی مثبت وجودی و کاربرد آن برای مقابله با رنج و بحران است نیز قابل دسترسی است.
شجاعت رنج بردن، عمیقتر به تعامل پیچیده رنج و معنا نگاه میکند. در حالی که هدف بسیاری از مداخلات درمانی برای کاهش رنج است، رویکرد روانشناسی مثبت وجودی اذعان میکند که رنج بخشی ذاتی از شرایط انسانی است. هدف این رویکرد کمک به افراد برای یافتن معنا، هدف و رشد عمیقتری در رنج خود است.
نکات و مفاهیم کلیدی که ممکن است در کتاب پوشش داده شود یا با مضامین آن مرتبط باشد:
نگرانیهای وجودی: اینها نگرانیها و چالشهای ذاتی است که هر انسانی با آن مواجه است، از جمله نگرانی در مورد مرگ، آزادی، انزوا و بیمعنایی. این کتاب ممکن است به راههایی برای کمک به افراد در مواجهه و هدایت این نگرانیها در زمینه رنج اشاره کند.
رشد پس از سانحه: تروما میتواند منجر به اثرات منفی پایدار شود، اما در عین پتانسیلی برای افراد وجود دارد که در نتیجه رشد مثبت را تجربه کنند. این رشد درد را نفی نمیکند بلکه با آن همزیستی دارد. این کتاب استراتژیهایی برای تقویت این نوع رشد دارد.
معناسازی: در مواجهه با رنج، افراد اغلب با جستجوی معنا دست و پنجه نرم میکنند. نویسندگان ممکن است بینشهایی در مورد اینکه چگونه درمانگران میتوانند مراجع را از طریق این فرآیند راهنمایی کنند، ارائه دهند و به آنها کمک کنند تا روایتهایی بسازند که امکان بهبود و رشد را فراهم میکند.
ابزارها و تکنیکهای درمانی: با توجه به تمرکز کتاب بر روی عملکرد بالینی، این کتاب ابزارها، تمرینها و مداخلات مختلفی ارائه میدهد که درمانگران میتوانند در کار خود از آنها استفاده کنند. این تکنیکها ممکن است به مراجعان کمک کند تا با رنجهای خود به شیوهای سازنده درگیر شوند و امکان درونبینی، پذیرش و تحول نهایی را فراهم کنند.
روایات شخصی: همانطور که گفته شد، نویسندگان از تجربیات شخصی خود در مورد رنج برای نشان دادن و انسانی کردن مفاهیمی که در مورد آنها بحث میکنند استفاده میکنند. این روایتها نه تنها یک زمینه دنیای واقعی را فراهم میکنند، بلکه مطالب را برای خوانندگان، چه درمانگر، بیمار یا خوانندگان عمومی، قابل فهمتر میکنند.
متعادل کردن روانشناسی مثبت: با اینکه روانشناسی مثبت اغلب بر احساسات، نقاط قوت و فضایل مثبت تأکید میکند، رویکرد روانشناسی مثبت وجودی جنبههای تاریک تجربه انسانی را تصدیق میکند. این کتاب ممکن است اهمیت این تعادل را در عمل درمانی برجسته کند.
شجاعت رنج بردن
انتشارات: میلکان
و
انتشارات: اسبار