سر مجسمه سنگی مار بسیار بزرگی، متعلق به دوره آزتک‌ها در مکزیکو سیتی پس از زلزله پیدا شد!

گاهی اوقات، سال‌ها کار حفاری پر زحمت برای کشف آثار باستانی گذشته مورد نیاز است و گاهی، چیزی مانند زلزله اخیر در مکزیکو سیتی، بسیاری از کار‌های سخت حفاری را در یک آن، توسط نیروی طبیعت انجام می‌دهد.

زمین لرزه 7.6 ریشتری در 19 سپتامبر 2022 در نزدیکی سواحل غربی مکزیک رخ داد و دو کشته بر جای گذاشت و صدای غرش آن در مکزیکو سیتی در حدود 400 کیلومتری احساس شد. شوک‌ زلزله به چندین ساختمان از جمله یک دانشکده حقوق در نزدیکی مرکز شهر آسیب رساند.

اما باستان‌شناسان مؤسسه ملی انسان‌شناسی و تاریخ مکزیک (INAH) از زیر پایه‌های این ساختمان، مجسمه  سر ماری بسیار بزرگ پیدا کردند که قدمت آن به زمان آزتک‌ها می‌رسد.

ابعاد این مار  1.8 متر در 85 سانتیمتر عرض تخمین‌زده می‌شود و وزنش حدود 200 کیلوگرم بوده است. سر مار سنگی در عمق 4.5 متر ( محوطه باستانی Tenochtitlan مدفون بود.

با حمایت دانشگاه ملی خودمختار مکزیک و موزه تمپلو مایور در مکزیک، کارشناسان به کار بررسی و حفظ این یافته – که 80 درصد از سطح رنگارنگ اولیه‌اش خود دست نخورده باقی مانده، ادامه می‌دهند.

رنگ‌های قرمز، آبی، سیاه، سفید و اخرایی روی سنگ حکاکی شده قابل مشاهده است و محققان اکنون آن را در داخل یک اتاقک رطوبت قرار داده‌اند تا رنگ‌ها را تا حد امکان حفظ کنند. این رنگ از مواد معدنی و گیاهی، ساخته باشد و آسیب‌پذیر است.

کار حفظ ثبات رنگ تا سال 2024 ادامه خواهد داشت و تیم مسئول امیدوار است که رطوبتی که سر مار در طول قرن‌ها ایجاد کرده است به آرامی آزاد شود و به سنگ آسیبی وارد نشود.

تصور می‌شود که قدمت این سر مار به زمانی نزدیک به پایان امپراتوری آزتک برمی‌گردد، زمانی که ایالت شهر تنوشتیتلان در همان منطقه پر رونق بود. آزتک‌ها از مار‌های زیادی در آثار هنری خود استفاده می‌کردند، مخصوصاً به خاطر الهه‌های مار مانند مانند Quetzalcoatl.

کاوش‌ها و اکتشافات جدید به طور مداوم بینش‌ جدیدی به ما در مورد نحوه زندگی و تفکر آزتک‌ها می‌دهد. سلطه آزتک‌ها به سرعت به دلیل ترکیبی از عوامل از جمله نیرو‌های مهاجم و گسترش بیماری پایان یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]