کتاب پیش مرگ هیتلر – نوشته روزلا پوستورینو
روزلا پستورینو در رمان پیشمرگ هیتلر به واقعیتهای غمانگیز آلمان نازی میپردازد و زندگی افرادی را که در موقعیتهای دشواری قرار گرفتهاند بررسی میکند.
رمان پیشمرگ هیتلر در دوره رژیم آدولف هیتلر رخ میدهد، خوانندگان را در فضای سرکوبگر آلمان نازی غوطهور میکند. تنش محسوس، ترس از نظارت بر زندگی مردم، فضای هولناکی را در رمان ایجاد میکند که شخصیتها بر اساس آن باید بین بقا و پایبندی به اخلاق، انتخاب کنند.
رمان پیشمرگ هیتلر به زندگی زنانی میپردازد که ناخواسته درگیر دسیسههای ماشین جنگی نازیها بودند و مبارزهها، ترسها، و پیوندهایی که در مواجهه با ناملایمات از سر میگذرانند، بهعنوان بازتابی تلخ از تجربیات گستردهتر زنان در زمان جنگ برای ما روایت میشود.
در هسته رمان پیشمرگ هیتلر، روزا سائر، زن جوان آلمانی قرار دارد که یکی از پیشمرگان هیتلر میشود. شخصیت رزا در حالی که در باتلاق اخلاقی موقعیت خود دست و پا میزند، دچار دگرگونی عمیقی میشود و تضادهای درونی افراد در مواجهه با انتخابهای غیرممکن را برجسته میکند.
این رمان شخصیتهای متنوعی رامعرفی میکند. فعل و انفعالات و روابط بین پیشمرگها، و همچنین ارتباط آنها با جهان بیرون، موزاییکی از تجربیات انسانی را در زمانه توتالیتاریسم به ما نشان میدهد.
عمل چشیدن، که یک فعالیت به ظاهر پیش پا افتاده است، در رمان پیشمرگ هیتلر معنای نمادین عمیقی به خود میگیرد. قلمرو آشپزی به استعارهای از شکنندگی زندگی، هوس و تمنای قدرت و ماهیت سورئال زندگی تحت رژیمی تبدیل میشود که حتی عمل غذا خوردن نیز در آن مملو از خطر است.
کتاب «پیشمرگ هیتلر» به درون مایه همدستی و معضلات اخلاقی پیش روی آنهایی میپردازد که زندگی و دست سرنوشت آنها را در جایگاهی قرار میدهد که مستلزم رضایت یک مرجع قدرت بدخواه است.
این رمان باعث تأمل در اخلاق فردی در مقابل اخلاق جمعی میشود. همانطور که پیشمرگها با عواقب نقشهای خود دست و پنجه نرم میکنند، روایت سؤالاتی را در مورد ماهیت مسئولیت اخلاقی افراد در مواجهه با سیستم ظالم و تمامیتگرا در ذهن خواننده متبادر میکند.
یکی از جنبههای قابل توجه کتاب تامل در همبستگی زنان در میان ویرانی جنگ است. روابطی که در بین پیشمرگان شکل میگیرد، انعطافپذیری ارتباط انسانی را در تاریکترین زمانها برجسته میکند.
این رمان پیچیدگیهای دوستی و خیانت را در چارچوب یک رژیم توتالیتر بررسی میکند. روابط در حال تغییر در بین چشندگان بر شکنندگی اعتماد و پیچیدگیهای حفظ دوستی و اخلاقیات در زمانه به خطر افتادن هستی آدمها، تاکید میکند.
مهارت روایی روزلا پستورینو و نثر او، هیجانانگیز است و به وزن عاطفی داستان اجازه پدیدار شدن میدهد و تأثیری ماندگار بر خوانندگان میگذارد.
این رمان از ساختاری زمانی استفاده میکند که بین دوره جنگ و سالهای پس از جنگ پیوسته و به صورت متناوب میچرخد و درک لایههای زندگی شخصیتها را ممکن میکند.
در ورایت کتاب، حضور همه جانبه گشتاپو سایهای فراگیر بر زندگی شخصیتها میاندازد. تهدید دائمی نظارت و ترس از عواقب ناشی از خیانت فرضی به رژیم، فضایی از عذاب روانی ایجاد میکند. پارانویا و اضطراب همیشگی شخصیتها به عناصر جداییناپذیر روایت تبدیل میشوند و شناختی در مورد پیامدهای رژیمهای سرکوبگر بر سلامت روانی و عاطفی افراد ارائه میدهند.
رمان پستورینو تا حدی بر پایه واقعیتهای تاریخی است، اما از عنصر تخیل هم استفاده کرده است. پستورینو داستان را از تجربه پیشمرگ غذای واقعی -«مارگو ولک» وام گرفته است. نویسنده از نام خود برای نسخه تخیلی استفاده کرده است. پستورینو در سال 2014 پس از خواندن مقاله ای درباره وولک در یک روزنامه ایتالیایی از داستان زندگی مطلع شد، اما وولک قبل از اینکه پستورینو فرصتی برای مصاحبه با او پیدا کند درگذشت. پوستورینو تصمیم گرفت رمانی با شخصیتی تخیلی بنویسد، زیرا هرگز نتوانست با ولک صحبت کند.
پیشمرگ هیتلر
نویسنده: روزلا پوستورینو
ناشر: نشر نو
مترجم : ابوالفضل اللهدادی
تعداد صفحات: ۳۴۰ صفحه
این نوشتهها را هم بخوانید