دانشمندان ابزاری برای سنجش میزان فرسودگی شغلی ابداع کرده‌اند که رایگان هم است

فرسودگی شغلی نوعی استرس مزمن است که منجر به فرسودگی جسمی و عاطفی، بدبینی و تلاش برای دوری جستن از کار و احساس ناکارآمدی و عدم موفقیت می‌شود. فرسودگی شغلی می‌تواند بر جنبه‌های مختلف زندگی از جمله عملکرد کاری، روابط شخصی و رفاه کلی تأثیر بگذارد.

برخی از علل رایج فرسودگی شغلی عبارتند از:

حجم کاری: داشتن حجم کاری بیش از حد یا انتظارات غیر واقعی می‌تواند منجر به احساس غرق شدن و خستگی شود.
عدم کنترل: احساس اینکه کنترل کمی بر محیط کاری خود دارید یا وظایف محول شده منجر به فرسودگی شغلی می‌ود.
عدم تعادل کار و زندگی: نداشتن زمان کافی برای استراحت، سرگرمی‌ها یا روابط شخصی به دلیل نیاز‌های کاری بیش از حد می‌تواند سطح استرس را افزایش دهد.
فقدان حمایت: احساس عدم حمایت توسط همکاران یا سرپرستان می‌تواند مقابله با استرس‌های شغلی را دشوار کند.
انتظارات نامشخص: ندانستن آنچه از شما انتظار می‌رود یا تجربه تغییرات مکرر در مسئولیت‌های شغلی می‌تواند منجر به احساس سردرگمی و سرخوردگی شود.

برای پیشگیری یا مدیریت فرسودگی شغلی، افراد می‌توانند اقدامات پیشگیرانه‌ای مانند تعیین مرز‌ها، اولویت دادن به خودمراقبتی، جستجوی حمایت اجتماعی، تمرین تکنیک‌های مدیریت استرس (مانند ذهن آگاهی، تمرینات تمدد اعصاب) و در نظر گرفتن تغییرات در محیط کار یا حجم کاری خود در صورت امکان انجام دهند..

همچنین برای سازمان‌ها ضروری است که فرهنگ کار سالم را ترویج کنند، منابعی برای مدیریت استرس فراهم کنند و به مسائل سیستمی که به فرسودگی شغلی کمک می‌کنند رسیدگی کنند.


اما اکنون یک تیم بین‌المللی از محققان ابزاری را برای شناسایی افرادی که بیشتر در معرض خطر فرسودگی شغلی هستند ایجاد کرده‌اند.

این ابزار که رسماً ابزار ارزیابی فرسودگی شغلی (BAT) نامیده می‌شود، از طریق مجموعه‌ از پرسش‌ها،  وضعیت روحی و جسمی یک فرد در محل کار را از طریق پاسخ‌های گزارش‌شده توسط خود فرد ارزیابی می‌کند.

BAT بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده از ۴۹۳ بزرگسال، علائم و خطرات را ارزیابی می‌کند و امتیازی را برای علائم خاص در مقایسه با میانگین ملی یکی از هفت کشور محاسبه می‌کند. با شناسایی این خطر می‌توان اقداماتی را برای جلوگیری از وقوع فرسودگی انجام داد.

اگر می‌خواهید بدانید چقدر فرسودگی شغلی دارید، می‌توانید آن را به صورت آنلاین انجام بدهید. توجه داشته باشید که فهرست کشور‌های مربوطه در حال حاضر محدود به اتریش، بلژیک، فنلاند، آلمان، ایرلند، ژاپن و هلند است و نیاز به تفسیر  نتایج برای سایر نقاط جهان دارد.

شبکه فرسودگی

لئون دی بیر، روانشناسی از دانشگاه علم و صنعت نروژ (NTNU) می‌گوید: «پیش از این، ما ابزار اندازه‌گیری دقیق کافی برای استفاده در این زمینه نداشتیم تا کارکنانی را که در معرض خطر فرسودگی شغلی هستند شناسایی کند.»

این ابزار به زمینه‌هایی مانند تعارض کار و خانه، حجم کاری، رضایت شغلی و استرس عاطفی می‌پردازد. سؤالاتی در مورد احساس تبدیل شدن به ربات در محل کار، احساس غمگینی بدون دانستن دلیل آن و احساس عدم اطمینان در مورد ارزش کار در آنها مطرح می‌شود.

پس از پاسخ دادن بر روی پرسشنامه، چندین امتیاز برای هر دسته در انتهای دیگر دریافت می‌کنید که نشان دهنده خطر فرسودگی شغلی است. محققان گزارش می‌دهند که ۱۳ درصد از ۴۹۳ نروژی که مورد آزمایش قرار گرفتند در معرض خطر بالای فرسودگی شغلی بودند. آزمایشات مشابه اکنون در کشور‌های دیگر در حال انجام است.

همانطور که محققان اشاره کرده‌اند، این به نفع کارفرمایان است که مطمئن شوند تیم‌هایشان با ظرفیت کامل کار می‌کنند.

دی بیر می‌گوید: «عدم رسیدگی به موقع به خطر فرسودگی کارمندان می‌تواند پیامدهای بلندمدتی داشته باشد.»

دی بیر و همکارانش همچنین به برخی از عواملی که خطر فرسودگی شغلی را افزایش می‌دهند اشاره کرده‌اند: از جمله، انتظارات غیرواقعی بالا، تغییرات سریع نهادی، عزت نفس پایین و کمبود فرصت.

این تحقیق در مجله اسکاندیناوی روانشناسی منتشر شده است.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]