«شرک» واقعی چه کسی بود؟!

خبر کوتاهی را در این مورد ، در یکی از سایتهای فارسی دیدم. جستجویی انجام دادم و اصل خبر را به همراه عکسها پیدا کردم ، که در اینجا ترجمهاش را نقل
میکنم:
موریس تی یه (1954-1903) ، یک کشتیگیر حرفهای بود که به اجرای نمایشی این ورزش میپرداخت. او در فرانسه به دنیا آمد و بسیار باهوش بود ، به طور که میتوانست به 14 زبان صحبت کند ، شعر بسراید و دوست داشت به تجارت بپردازد.
اما وی در دهه سوم عمرش دچار بیماری «آکرومگالی» شد ، همه بدنش در نتیجه این بیماری بدشکل شد. شکل ظاهری عجیبش باعث آزار وی میشد و تمسخر و تحقیر اطرافیان باعث شد وی از جاهایی که دوست داشت ، بگریزد و به آمریکا برود تا در آنجا هویتی تازه برای خود پیدا کند. وی در آمریکا به کشتی حرفهای ادامه داد ، مردم لقب «فرشته فرانسوی» بر وی نهادند. اوج موفقیت وی در سال 1944 اتفاق افتاد که توانست با غلبه بر یکی از ورزشکاران آمریکایی ، قهرمان کشتی آمریکا شود.
اما طولی نکشید که موریس در آمریکا هم منزوی شد ، البته با این وجود عده کمی بودند که رفتاری دوستانه با وی داشتند ، از جمله یکی از بازرگانان آمرکایی به نام پاتریک کلی که اغلب با موریس دیدار میکرد و با هم شطرنج بازی میکردند.
سرانجام موریس در 51 سالگی در نتیجه بیماری قلبی درگذشت. یکی از دوستان کشتیگیر از وی درخواست کرد که اجازه دهد قبل از مرگ از صورتش چند قالب گچی
ساخته شود. جمعا سه قالب از صورت موریس ساخته شد که یکی از آنها در موزهای در آمریکا نگهداری میشود.
مختصری در مورد بیماری آکرومگالی : آکرومگالی یک اختلالهورمونی غده هیپوفیز مغز است که در نتیجه آن ، ترشح هورمون رشد افزایش مییابد.
آکرومگالی معمولا افراد میانهسال را درگیر میکند و باعث مرگ زودرس آنها و تعداد زیادی اختلال دیگر میشود. علایم و نشانههای آن را می توان در موارد زیر خلاصه
کرد:
– التهاب بافت نرم دستها و پاها
– پیشآمدگی فک زیرین و پیشانی
– بزرگ شدن دستها
– آرتریت (التهاب مفاصل) و سندرم تونل کارپال (تحت فشار قرار گرفتن اعصاب دست در
ناحیه مچ دست)
– افزایش فاصله دندانها
– بزرگ شدن زبان
– نارسایی قلبی
– تحت فشار قرار گرفتن کیاسمای بینایی که منجر به محدود شدن میدان دید در قسمت خارجی میشود (bitemporal hemianopia)
– سردرد
– دیابت شیرین
– پرفشاری خون
– افزایش عرق کردن کف دستها و همچنین تولید سبوم در صورت
در بیش از 90 درصد موارد علت آکرومگالی تولید بیش از حد هورمون رشد به وسیله تومورهای خوشخیم هیپوفیز موسوم به «آدنوما» است. تشخیص بیماری به وسیله اندازهگیری هورمونها و همچنین رادیولوژی صورت میگیرد.درمانهای جراحی و دارویی درمانهای معمول بیماری هستند.
دکتر جان، ممنون از مطالب همیشه جالبت، فقط خواستم بگم که اسم شرک واقعی “موریس تی یه” تلفظ میشه.
پاسخ نویسنده وبلاگ : ممنونم ، حق با شماست ، اصلاح شد.
سلام.اطلاعات مفید و جالبی بود مخصوصا درباره بیماری آکرومگالی.برای من یکی خواندن یک به یک پست هایتان لذت بخش میباشد.امیدوارم همیشه موفق و پیروز باشید.
تا بعد.
سلام
یه سوال داشتم .
چطور می شه دو آدرس فید رو تبدیل به یک خروجی فیدبرنری کرد . مثلا فید وبلاگ و دلیشس رو ؟
ئه.. چه جالب…نمی دونستم..مرسی
پیشنهاد می کنم همه ی این هایی که نوشتی را در ویکی پدیای فارسی هم بگذاری.
خیلی جالب بود …
یه مقاله مفید از هر نظر…
fogholade bod mer300000
خیلی جالب بود
سلام دکتر ممنون من شرک را خیلی دوست دارم پس بیخود نبوده
خیلی جالبه .چقدر شبیهه؟!
این شرک فیونا هم داشت یانه؟