نُه دانشمندی که جایزه‌ی کاولی 2014 را از آن خود کردند

2

فرانک مجیدی: به تازگی برندگان جایزه‌ی کاولی سال 2014 اعلام شده و 9 دانشمند، به خاطر تحقیقات‌شان روی انبساط کهکشانی، مشارکت در وسایل نوری نانو و کشف شبکه‌های تخصصی مغز در حافظه و شناخت، آن را مشترکاً از آن خود نمودند.

بنیاد کاولی از سال 2008 و هر دو سال یک‌بار،جوایزی را در سه رشته‌ی ستاره‌شناسی، نانوتکنولوژی و رشته‌ی اعصاب تقدیم برندگان می‌کند. این جایزه، تحت سرپرستی آکادمی علوم و مقالات نروژ قرار دارد و علاوه بر یک مدال طلا، مبلغ یک‌میلیون دلار در اختیار برندگان هر رشته قرار می‌گیرد.

7-7-2014 7-21-22 AM

جایزه‌ی رشته‌ی ستاره‌شناشی به «آلن گوث»، «آندره‌ای لینده» و «الکسی استاروبینسکی» تعلق یافت که به ترتیب در انستیتوی تکنولوژی ماساچوست در کمبریج، دانشگاه استنفورد و انستیتوی لاندائو فعالیت می‌کنند. آن‌ها این‌ جایزه را برای تحقیقات پیشگامانه روی تئوری انبساط کهکشانی که جهان در فازی کم‌دوام از انبساط نمایی آن هم کمی پس از به وجود آمدن قرار گرفت، دریافت داشتند.

مطالعات روی انبساط، اکنون شامل هزاران تئوری می‌شود، نتایج تازه گزارش‌شده نشان می‌دهد که دانشمندان وجود «انفجار بزرگ» را با استفاده از تلسکوپ BICEP2 و پس‌زمینه‌ی مایکروویو کهکشانی تأیید کرده‌اند.

در رشته‌ی علوم نانو، جایزه به «تامس ابِسِن»، «استفان هِل» و «جان پندرای» که به ترتیب در دانشگاه لویی پاستور، انستیتوی ماکس پلانک و کالج سلطنتی انگلستان فعالیت می‌کنند، تعلق گرفت. این سه تن، به باور محدودیت‌های وضوح در عکاسی و میکروسکوپ پایان دادند و نشان دادند که نور می‌تواند با نانوساختارهای کوچک‌تر از طول موج نور، برهم‌کنش داشته‌باشد. قرارداد پیشین، یشنهاد کرده بود که تنها موادی با ابعاد بزرگ‌تر از 200 نانومتر قابل تصویربرداری هستند. بنیاد کاولی این یافته را توانایی دیدن و تصویربرداری از ذرات با ابعاد نانو دانستند و با عنوان «شرطی مهم برای پیشرفت‌های بعدی گسترده‌تر در علوم نانو» جایزه را شایسته‌ی این سه دانشمند دانستند.

در پایان دهه‌ی نود میلادی، آزمایش‌های ابسن که تئوری پذیرفته‌شده‌ی انتشار نور از شکاف‌های کوچک را به چالش می‌طلبید، منجر به ایجاد درکی تازه از افزایش بازده تمرکز فضایی ابزار نوری و حساسیت سنسورهای نوری گردید. «هل» تکنیکی را بهبود بخشید که عکاسی از ذراتی بسیار کوچک‌تر از طول موج نور را ممکن می‌ساخت که شامل پروسه های درون سلول زنده هم می‌شد. پندرای مدل لنز کامل معروف را با استفاده از طلا، نقره و مس بهبود بخشید.

7-7-2014 7-12-41 AM

جایزه‌ی بنیاد کاولی در رشته‌ی علوم اعصاب به «برندا میلنر»، «جان اُکیف» و «مارکوس ریچل» تعلق یافت که به ترتیب در دانشگاه مک‌گیل، کالج لندن و دانشگاه واشینگتن به کار مشغول‌ند. با تکنیک‌های تحقیقاتی مختلف این عصب‌شناسان مشخص ساختند که سلول‌های عصبی ویژه‌ای توابع مختلفی را ایفا می‌نمایند و جزئیاتی را درباره‌ ‌ی مناطق مغزی فعال در حافظه ارائه داد.

میلنر روی بیماری فردی با نام اختصاری HM و برخی دیگر که دچار آسیب‌های مغزی بودند، مطالعه کرد و مشخص گردید که لُب‌های تمپورال میانی برای ایجاد حافظه‌ی اپیزودیک ضروری هستند. اکیف مشخص ساخت که هیپوکامپ شامل اعصابی است که موقعیت ویژه‌ی حیوانات را کد می‌کند. ریچل نیز روش‌هایی را برای قابل دیدن نمودن فعالیت‌های مغزی طراحی نمود.

بنیاد کاولی در سال 2000 توسط دانشمند نروژی، «فرد کاولی» تأسیس گردید که در سال 2013 فوت نمود. امروزه بیش از 10 شعبه از این بنیاد در سرتاسر جهان در حال فعالیت هستند. مراسم تقدیم جوایز در روز 9 سپتامبر در اسلو برگزار می‌شود.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

روسای جمهوری آمریکا به صورت تصاویر خیالی شبیه گیم‌های رل پلیینگ ژاپنی!

توجه: تصاویر را میدجرنی ساخته و سازنده ظاهرا فارغ از سمت و سوی سیاسی و فقط یک نوع بیان هنری دست به این کار زده است.جو بایدن:دونالد ترامپ:باراک اوباما:جورج دبلیو بوش:بیل کلینتون:جورج بوش پدر:…

محصولات رادیواکتیوی که در قرن بیستم در قالب کالاهای مصرفی عادی به مردم فروخته می‌شدند

پیش از درک خطراتی که قرار گرفتن در معرض تابش‌های رادیواکتیو برای انسان به همراه دارد، مردم و حتی دانشمندان می‌پنداشتند که مواد رادیواکتیو ترکیبات جالبی برای درخشان و نورانی کردن اشیا هستند. در ادامه چند مورد از عجیب‌ترین کاربردهای مواد…

خرابی چون‌ که از حد بگذرد آباد می‌گردد! – گالری عکس‌های قبل و بعد این مکان‌های زشت یا مخروبه

تماشای مراحل ساخت هنرهای دستی یا دکوراسیون داخلی و خارجی منزل برای بسیاری جالب و لذت‌بخش است. حتی اگر فعلا یارای تجمل باز اقتصادی خرید و بهسازی و نوسازی منزل نداشته باشند یا عملا در کار هنری نباشند.دست‌کم ایده‌ای در ذهنشان می‌ماند که از…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

صندلی‌های بامزه طراحی شده با هوش مصنوعی توسط بونی کاره‌را

تصور کنید وارد اتاقی می‌شوید و صندلی‌ای را می‌بینید که شبیه یک قاچ هندوانه غول‌پیکر است، همراه با پوست و دانه‌هایش. یا صندلی‌ای که شبیه آناناس سیخ‌دار است، با لبه های تیز و اندرون نرمش؟این دنیای بونی کاره‌را است، هنرمند با استعداد سه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. پژمان می گوید

    برای من مطلب تازه ای بود. من از این جایزه اطلاع نداشتم. خیلی ممنون

  2. اسماعيل می گوید

    واسه منم همینطور
    امید وإرم اسم دانشمندای خودمونو هم ببینیم تو این همایشا
    مثلا پرفسور سمیعی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.