آیا هوش مصنوعی می‌تواند روزی جای پاتولوژیست‌ها را بگیرد؟! الگوریتم هوش مصنوعی با 86 درصد دقت در تشخیص تومورهای روده بزرگ

1

از همان نخستین روزهای فراگیر شدن استفاده از کامپیوترها، آنها در پزشکی کاربرد پیدا کردند. کاربردها در ابتدا به سادگی ذخیره اطلاعات بیماران بود، اما بعدها از کامپیوترها و برنامه‌های کامپیوترهای برای بررسی‌های آماری و پژوهشی و حتی کمک به تصمیم‌گیری‌های پزشکی استفاده شد.

منتها برخی از فرایندهای تشخیصی آنقدر پیچیده به نظر می‌رسیدند که گمان نمی‌رفت به زودی کامپیوترها بتوانند نقشی در آن ایفا کنند.

تفسیر برش‌های بافتی و مقاطع میکروسکوپی یا عکس‌های رادیوگرافی بیماران یکی از این حوزه‌هاست. برای این کار همواره به پزشکانی نیاز است که درک درستی از بافت‌ها و اندام‌ها سالم داشته باشند و با مشاهده هزاران تصویر سالم و بیمار، در طی یک مدت طولانی توانایی تفسیر پیدا کرده باشند.

اما هوش مصنوعی می‌کوشد که همان فرایندهای تفکر، تحلیل و استدلال انسان‌ها را به نوعی شبیه‌سازی کند. جالب است که این فناوری در حال سرک کشیدن به حوزه‌های قبلا ممنوع پزشکی است.

در خبری جالب پژوهشگران ژاپنی یک الگوریتم هوش مصنوعی ساخته‌اند که می‌تواند با دقت قابل قبولی تومورهای روده بزرگ یا کولورکتال را تشخیص بدهد.

برای این کار آنها، نخست تصاویری از 30 هزار سلول در مرحله پیش‌سرطانی و سرطانی را به خورد الگوریتم هوش مصنوعی دادند که تا بتواند به خودش آموزش بدهد که سلول‌های سرطانی بافت روده، چه تغییراتی پیدا می‌کنند.

در مرحله بعد آن تصاویر با بزرگ‌نمایی پولیپ‌های روده را به الگوریتم دادند و جالب بود که هوش مصنوعی با دقت قابل قبولی می‌توانست مشکل‌دار بودن یا نبودن پولیپ‌ها را تشخیص بدهد.

نتایج این پژوهش توسط دکتر یوچی مورا از دانشگاه شووا در تازه‌ترین همایش اروپایی بیماری‌های گوارشی در بارسلونا ارائه شد. او در ارائه مقاله خود ادعا کرد که دقت این الگوریتم 86 درصد که بسیار شگفت‌انگیز است.

اگر بتوان به صورت زودرس سرطانی بودن پولیپ‌های روده را تشخیص داد، در این صورت می‌توان به موقع مداخله درمانی کرد و جان بسیاری از آدم‌ها را نجات داد.

البته مسلما بر سر کاربرد عملی این فناوری، بحث‌هایی درخواهد گرفت. بحث‌هایی مثل اینکه این سیستم تا چه حد قابل اعتماد یا مقرون به صرفه است و در کدام مناطق استفاده باید استفاده شود.

در عین حال در دهه‌های آینده موضع‌گیری پزشکان؛ مثل سایر قشرهای دیگری که حرفه‌شان مورد تهدید فناوری هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت، دیدنی خواهد بود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

کودکی که از کتابخانه عمومی شهر می‌خواستند بیرون بیندازندش، اما فضانورد شد!

دو برادر به نام‌ها رونالد (چپ) و کارل مک نیر (راست) با 10 ماه اختلاف در جنوب جدا شده به دنیا آمدند. این دو در دوران کودکی تا بزرگسالی جدایی‌ناپذیر بودند.در سال 1959، رونالد مک نیر 9 ساله به یک کتابخانه عمومی در لیک سیتی در کارولینای…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده‌اند و نگرش جدیدی نسبت به تاریخ در ما ایجاد می‌کنند

عکس‌های تاریخی بسیار هستند. برخی از آنها از فرط تکرارِ دیگر روتین می‌شوند و نکته جدیدی به ما نمی‌افزایند. متاسفانه برخی از آنها در بایگانی‌های فراموش می‌شوندو کسی متوجه نکته‌شان نمی‌شود و به تدریج نابود می‌شوند و برخی هم کمتر از بقیه بها…

نحوه تماشای فیلم ها و سریال های تلویزیونی مارول به ترتیب درست – یک فهرست جالب

خب، اول اصلا باید پاسخ بدهیم که چرا ممکن است کسی از فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی مارول لذت ببرد و عاشق‌شان باشد.من خودم اصلا دوست‌دار این فیلم‌ها نیستم. ولی خب مگر من عاشق ژانرهایی از سای فای نیستم و از اینکه بقیه این دنیاها را درک…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

مجموعه‌ای از تصاویر هراس‌آور، عجیب با به اصطلاح نفرین‌شده!

برای قسمتی از شگفتی یا ترس خودمان از پیرامون یا عکس‌ها نمی‌شود توضیح صریح ارائه کرد. احتمالا منشا این ترس‌ها به تدریج در سیناپس‌های مغزی ما از هزاران سال پیش یه یادگار گذاشته شده.آدم فکر می‌کند اگر قرار باشد برنامه هوش مصنوعی ایجاد شود…

کشف خانه‌ای متروکه در فرانسه که پر از عروسک‌های به ظاهر شیطانی است!

برایان سانسیرو می‌نویسد که خانه‌ای متروک در فرانسه کشف کرده که به‌طور کامل توسط درختان انگور پوشانده شده  بود و گویی از دنیا پنهان بود. خود خانه عادی است، اما برخی آن را می‌توانند بدترین کابوس خود بدانند. اتاق‌ها مملو از چیزهای غیرعادی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. فرهاد می گوید

    الان مشکل دینا برای آموزش الگوریتم ها هست، اگر نه الگوریتم های کارا موجود است.
    پزشکی به شدت توسط هوش مصنوعی زیر و رو خواهد شد و پیشرفت شگرفی در آن رخ خواهد داد. زیرا پژشکی نظری نیست بلکه تجربی است. دقیقا مانند بخش خیلی بزرگی از هوش مصنوعی، و همون بخشی که بیشترین سرعت پیشرفت را دارد! 🙂

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.