بازسازی سه‌بعدی میراث فرهنگی تخریب شده با عکس‌های شهروندان

0

در شرایطی که فرسایش و حوادث طبیعی، تهدیدکننده همیشگی میراث‌های فرهنگی ما هستند، خود انسان‌ها هم یک نابودگر بالقوه میراث‌های فرهنگی هستند. برای مثال در جریان جنگ‌ها بسیاری از میراث‌های فرهنگی خاورمیانه و بین‌النهرین آسیب جدی دیده‌اند.

اما آیا می‌شود به صورتی، با استفاده از فناوری برای جلوگیری از نابودی و فراموشی میراث‌های فرهنگی تلاش کرد؟

جالب است که بدانید از  عکس‌های جهانگردان و مردم عادی می‌توان برای بازسازی تاریخ در حال نابودی استفاده کرد.

در اوایل قرن بیستم، باستانشناسان صدها مجسمه و شیء در شهر باستانی هاترا در شمال عراق کشف کردند. برخی تکه تکه یافت شدند، برخی از مجسمه‌ها سرها یا دست‌شان ناپدید شده بود. با این حال، هنوز لباس و موقعیت‌شان می‌توانست داستانشان را بازگو کند.

برای مثال ما می‌شد حدس زد که که پیراهن تا زانو و پاهای بدون پوشش، نشانگر یک فرد روحانی است. گرچه با نگاهی دقیقتر به این قطعه خاص، می‌توان دید که لباس با دقت تزیین شده است، و باعث شده خیلی از محققان فکر کنند این در واقع پادشاه در حال انجام اعمال مذهبی است.

وقتی در سال ۱۹۵۲ موزه فرهنگی موصل در شمال عراق افتتاح شد، این مجسمه مثل بقیه مجسمه‌ها آنجا قرار گرفت تا برای نسل‌های بعد حفظ شود. در طی حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ برخی مجسمه‌ها و اشیاء به بغداد منتقل شدند، اما این مجسمه باقی ماند. تا اینکه در فوریه سال گذشته ویدئویی منتشر و به سرعت پخش شد شاید بعضی این را دیده باشید.

منظره خوشایندی نیست، نه؟ آیا چیز آشنایی در آن دیدید؟ آنجاست. دقیقاً همان مجسمه، که آنجا واژگون شده، به قطعات زیادی شکسته شده.

وقتی متیو وینسنت و چنس کوگنور این ویدئو را دیدند، شوک‌زده شدند. اما آنها باستانشناسانی بودند که از فناوری به صورت خلاقانه برای حفاظت دیجیتالی میزاث فرهنگی استفاده می‌کردند. در این زمان ایده‌ای در ذهنشان جوشید:

شاید با مشاهده تصاویری از این اشیاء قبل از نابودی آنها، بتوان نوسازی دیجیتالی آنها را انجام داد. اگر بتوان چنین کاری کرد، شاید بتوان آنها را در یک موزه مجازی نمایش داد تا داستانشان را بگویند. بنابراین دو هفته بعد از دیدن این ویدئو، پروژه‌ای به نام موصل شروع شد.

در اینجا بازسازی دیجیتال همان مجسمه را می‌بینید.

ممکن است بعضی‌ها تعجب کنید که این کار چطور انجام می‌شود؟

کلید این کار فتوگرامتری نام دارد که در آلمان اختراع شده است. این تکنولوژی اجازه می‌دهد از عکس‌های دوبعدی یک سوژه از زوایای مختلف استفاده کنیم تا بتوانیم مدل سه بعدی آنها بسازیم. چیزی که شبیه جادوست!

چگونه این فناوری کار می‌کند؟

اینجا ۲ عکس از یک مجسمه داریم.

کاری که کامپیوتر می‌تواند بکند این است که جنبه‌های مشترک عکس‌ها را شناسایی کند. بعد با استفاده از عکسهای متعدد در این مورد، شروع به بازسازی مدل به صورت سه بعدی می‌کند. در این مورد موقعیت دوربین‌ها را زمانی که عکس گرفته شده به رنگ آبی نشان داده شده است.

اما این عکس‌ها فقط بخشی از یک بازسازی کامل را می‌توانند انجام بدهند. چرا؟ چون که مجسمه جلو یک دیوار است. ما عکسهایی که از پشت آن گرفته شده نداریم. اگر بخواهیم مجسمه را مرمت کامل دیجیتالی کنم نیاز به دوربینی مناسب، سه پایه و نور مناسب دارم و این فقط با عکس‌های «انبوه‌سپاری» انجام نمی‌شود.

به این فکر کنید چند نفر از شما وقتی از موزه بازدید می‌کنید، از همه قسمتهای مجسمه عکس می‌گیرد، حتی از پشت آن؟

این ایده را به میراث گمشده هر مکانی تعمیم داد، پس پژوهشگران تصمیم گرفتند نام پروژه را به رکری تغییر دهند. در تابستان سال گذشته مجله «اکونومیست» نزد آنها آمد. و این پیشنهاد را مطرح کرد: «آیا مایلید ما برای شما موزه مجازی بسازیم تا مرمت‌های دیجیتال خود را داخل موزه بگذارید، تا داستانشان را بگویند؟»

و حالا هر کدام از شما می‌توانید رکو VR موزه موصل را روی موبایل خود، با استفاده از گوگل کاردبرد یا تبلت یا حتی یوتیوب ۳۶۰ ببینید.

ما مثال‌های زیادی از آثار بزرگ داریم که نابود شده‌اند، اما به قدری بزرگ بودند که دزدیده نشدند. برای مثال دروازه نمرود در شمال عراق:

یا شیر اللات پالمیرا، سوریه.

گرچه در ابتدا مرمت مجازی توجه اصلی پروژه ما بود برخی این سؤال را می‌پرسند: آیا می‌شود آنها را سه‌بعدی پرینت گرفت؟ باستانشناسان بر این باورند که پرینت سه بعدی راه حل مستقیمی برای میراث از بین رفته نیست. وقتی یک شیء نابود می‌شود، دیگر از دست رفته است. ولی پرینت سه بعدی مکملی برای گفتن داستان است. برای مثال این یک مجسمه از هاتراست و شیر موصل .

حالا اگر نگاهی دقیق‌تر بیاندازید، می‌بینید برخی قسمت‌ها به صورت رنگی پرینت شده، و برخی دیگر سفید یا خاکستری است. این قسمت اضافه شده تا مجسمه سرپا شود.

اینجا یک مثال از قلعه مقبره‌ای داریم که در پالمیرا نابود شد.

متاسفانه ما نه تنها این میراث را در مناطق درگیر جنگ و ناامنی از دست می‌دهیم، بلکه بلایای طبیعی هم موثرند. این یک مدل سه بعدی از میدان دربار کاتماندوست، قبل و بعد از  از زلزله آوریل سال گذشته:

این مدل‌ها فقط با عکس‌های توریست‌ها خلق نشده، اما چیزی که این فرایند نشان می‌دهد این است که توانایی سازمانهای عمومی و صنایع خصوصی برای اینکه پیش قدم شوند تا چه میزان است.

پس یکی از چالشهای بزرگ پروژه در واقع یافتن عکس‌هاست. اینترنت بانک اطلاعاتی با میلیونها عکس است. پژوهشگران شروع به گسترش ابزاری کردند که اجازه می‌داد عکسهای وب‌سایتی مثل فلیکر را بر اساس برچسب جغرافیایی‌شان استخراج کنند، تا مرمت کامل شود.

فقط به این دو عکس نگاه کنید.این مثال تخریب انسانی بواسطه حماقت انسانی است. چون توریستی در لیسبون می‌خواست از مجسمه بالا برود و با آن سلفی بگیرد!

تخریب میراث فرهنگی پدیده جدیدی نیست در قرن شانزدهم، کشیش‌های اروپایی و جستجوگران، هزاران کتاب مایا را سوزاندند که تعداد کمی از آنها برای ما باقی مانده است.

به سال ۲۰۰۱ برویم. وقتی طالبان بوداهای بامیان در افغانستان را منفجر کردند.

میراث فرهنگی در مورد تاریخ جهانی مشترک همه ماست. به ما کمک می‌کند با نیاکانمان و داستانشان مرتبط شویم، ولی هر روز تکه‌هایی را با بلایای طبیعی و با جنگ از دست می‌دهیم. بدیهی است که از دست دادن انسانها غم انگیز است اما میراث فرهنگی به ما راهی جهت حفظ خاطرات مردم برای نسل‌های بعدی می‌دهد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

روش‌های بد نشستن روی صندلی و شیوه نشستن سالم روی صندلی در محیط کار

در موقعیت‌های مختلف یا در هنگام خستگی، روش‌های مختلفی برای نشستن روی صندلی از سوی ما استفاده می‌شود که برای بدن مفید نیستند. برخی از این موارد عبارتند از:خم شدن روی صندلی: وقتی روی صندلی خمیده می‌شوید، ستون فقرات شما به درستی حمایت…

مهندسان بامزه با اختراعات و ابداعات عجیب و غریب و کارا ! گالری عکس

بسیار پیش می‌آید که برای انجام کاری تنها دو راه داریم، یا خرید یک محصول گران و استفاده از آدم‌های کاربلد برای راه‌اندازییا اینکه خودمان با یک سری ابتکار و به صورت به اصطلاح زمخت ولی کارراه‌انداز، تقریبا بدون هزینه کار را انجام بدهیم.…

با این تصاویر کارت پستال خیلی قدیمی در دهه ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها، تصور خود از ۱۰۰ سال بعد را نشان داده…

مجموعه‌ای جذاب از کارت پستال‌های عجیب و غریب و در عین حال جذاب از استیون آر. شوک، دیدگاه‌هایی را ارائه می‌دهد که در دهه ۱۹۰۰ تصور شده است و نشان می‌دهند که چگونه شهر‌ها، شهرک‌ها و دهکده‌ها در سراسر ایالات متحده ممکن است طی ۱۰۰ سال آینده…

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…

گالری- تصاویر تبلیغاتی خودروهای ایمپریال کرایسلر در سال‌های 1969 تا 1973

ما بیشتر این عکس‌ها را در فیلم‌ها و کارتون‌ها دیده‌ایم و راستش تعجب می‌کنیم که زمانی خودروی کرایسلر با این طول و عرض و طراحی تولید می‌شد.ایمپریال برند خودروهای لوکس کرایسلر در بازه زمانی سال‌های 1955 تا 1975 و نیز در بازه زمانی سال‌های…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.