اپل چه اپ‌هایی را ترور کرد؟!

5

شماری از امکانات جدیدی که دیروز در جریان همایش جهانی توسعه‌دهندگان، توسط اپل رونمایی شد، پیش از این از طریق بعضی از اپلیکیشن‌ها در دسترس کاربران قرار می‌گرفتند.

بعضی از این اپلیکیشن‌ها واقعا محبوب هستند و آدم درمی‌ماند که با آمدن iOS 5 یا نسخه جدید مک، چه بر سر آنها خواهد آمد.

در این نوشته مروری بر این اپ‌های محبوب اما در معرض خطر خواهیم داشت:

Instapaper و Read It Later: این دو، اپ‌های واقعا محبوبی هستند. اما نسخه جدید مرورگری سفری Safari به صورت پیش‌فرض این امکان را به کاربران می‌دهد که صفحاتی را که می‌خواهند در آینده بخوانند، ذخیره کنند و این صفحات از طریق همه گجت‌های مبتنی بر iOS خود، دسترسی داشته باشند. آیا هیچ آدم عاقلی پیدا می‌شود که پس از این دو اپ را نصب کند؟ آیا دیروز، روز بدی در عمر توسعه‌دهندگان این دو اپ بود؟!

اما بر خلاف تصور ما «مارکو آرمنت»، یکی از توسعه‌دهندگان اصلی Instapaper این چنین فکر نمی‌کند. اتفاقا بر اساس پستی که او در وبلاگش نوشته است، او بسیار خوشبین هم هست!

واقعیت این است که Instapaper را با وجود محبوبیت، هنوز درصد زیادی از کاربران iOS‌ نمی‌شناختند و تنها یک درصد کاربران آن را نصب کرده بودند، وقتی ویژگی Reading List را همه کاربران به صورت پیش‌فرض داشته باشند، تشویق می‌شوند که همین ویژگی را به صورت کامل‌تر و کاربرپسندتر در Instapaper داشته باشند و به جز مراجعه به اپ استور و خرید نسخه پولی راهی نخواهند داشت!

دلیل دیگر خوشبینی این است که بسیار از اپ‌های دیگر، ویژگی اشتراک به کمک Instapaper را از پیش در خود دارند و بنابراین Instapaper به این سادگی‌ها از یادها فراموش نخواهد شد.

Readability: نسخه جدید سفری اجازه می‌دهد که کاربران مقالات را به صورت مینیمال در یک ستون، همراه عکس‌هایش ببینند و بنابراین نیازی به Readability نخواهند داشت.

Boxcar: این اپ اجازه می‌دهد که کاربران، همه اگاه‌سازی‌ها یا notificationهای خود را در یک جا به صورت مجتمع ببینند، اما در نسخه پنجم iOS همین ویژگی به صورت پیش‌فرض پیشبنی شده است.

اپلیکیشن‌های سامان دادن کارها و قرارها از جمله Remember the Milk: ویژگی جدید اپل به کاربران امکان می‌دهد که کارهایی را که یادداشت کرده‌اند بر جسب زمان و محل به یاد بیاورند و نیازی به اپ مشابه نخواهد بود.

Camera+, QuickPix: یکی از شکایت‌های کاربران اپل، کند بودن زمان لازم برای شروع کار اپ دوربین بود، به همین خاطر اگر موقعیتی پیش می‌آمد که لازم بود، آنها سریع گوشی‌شان را برای عکس گرفتن آماده کنند، سرخورده می‌شدند و بنابراین دست به دامن اپ‌هایی برای کار راحت‌تر و سریع‌تر با دوربین می‌شدند.

اما در نسخه جدید iOS ، کاربران می‌توانند به راحتی به آیکون دوربین روی لاک اسکرین دسترسی داشته باشند، آنها همچنین می‌توانند از دکمه تنظیم صدا برای عکس گرفتن استفاده کنند. بنابراین دیگر نیاز چندانی به اپ‌های اینچینینی نخواهد بود.

اپلیکیشن‌های ویرایش عکس: امکانات پایه‌ای ویرایش عکس، مثل امکان برش عکس و برداشتن قرمزی چشم در نسخه پنجم iOS پیشبینی شده است، بنابراین ممکن است بعضی از کاربران رغبت چندانی به نصب اپ‌های ویرایش عکس مثل Hipstamatic یا OldCamera نشان ندهند.

Dropbox: با iCloud بسیاری از کاربران نیازی به Dropbox حس نخواهند کرد.

GroupMe و سایر اپ‌های پیام‌رسانی: با وجود iMessage در نسخه تازه iOS، بسیاری سراغ GroupMe، Kik، TextPlus، FastSociety یا Pinger نخواهند رفت. هر چند که به نظر می‌رسد این اپ ها به علت اینکه منحصر به iOS‌ نیستند و به کاربران iOS‌امکان تماس به با سایر کاربران مثلا کاربران اندروید را هم می‌دهند، باز هم محبوبیت داشته باشند.

Better Touch Tool: این اپ به کاربران مک اجازه می‌داد از اشارات یا gesture چندلمسی استفاده کنند، اما Lion این ویژگی را به صورت پیش‌فرض دارد.

DropCopy: این اپ هم به کاربران مک اجازه می‌داد که فایل‌هایی را که دوست دارند با کشیدن و رها کردن یا اصطلاحا Drag and drop با دوستان شبکه‌شان به اشتراک بگذارند، اما باز هم Lion این ویژگی راب هص ورت پیش‌فرض دارد.

Zinio: با کمک این اپ می‌شود به شمار زیادی از مجلا و رزونامه‌ها دسترسی داشت و نسخه به‌روز شده آنها را هر روز خواند اما اپ Newsstand جدید iOS همین ویژگی را دارد.

البته محو شدن یا کم‌رنگ شدن این اپ‌ها، به منزله پایان کار توسعه‌دهندگان نیست، همیشه فرصت‌هایی برای خلاقیت پیش می‌آید. اپل هم در همایش دیروز به این مسئله افتخار کرد که سال پیش 2.5 میلیارد دلار از طریق فروش اپ‌ها، نصیب توسعه‌دهندگان کرده است.

اما در عین حال ادغام این ویژگی‌ها در نسخه‌ جدید مک یا iOS 5 پیام دیگری هم برای توسعه‌دهندگان دارد:

اگر زیادی خوب باشید، ایده‌تان دزدیده می‌شود و ضدحال خواهید خورد!

منبع : نیویورک تایمز، thenextweb


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

موجودات شگفت انگیزی که اکنون منقرض شده‌اند: بقایای باورنکردنی آنها از گذشته‌های طولانی

مادر طبیعت هرگز دست از شگفت زده کردن ما بر نمی‌دارد و در طول میلیون‌ها سال موجودات باورنکردنی، از ظریف گرفته تا خشن زایش کرده است.وقتی تاریخ جانداران را مرور می‌کنیم، حشرات به اندازه یک انسان، خزندگان با ابعاد بزرگ، و جوندگان با شاخ …

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است:۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و...۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و...۳-فهرست فیلم…
آگهی متنی در همه صفحات
5 نظرات
  1. M∂s♥ud می گوید

    من هنوز اطلاعات زیادی در مورد آی کلود ندارم ولی اگه سیاستهای همیشگی انحصار طلبی اپل پشتش باشه مجبور میشم رو آیفونم هنوز از دراپ باکس استفاده کنم چون همزمان برای گجتهای اندرویدی و ویندوزیم هم کلاینت داره و من فایل هامو رو همه شون در دسترس دارم در واقع محصور به استفاده از اپل نیستم

  2. سعید اکبرزاده می گوید

    در واقع خیلی از اینها انتظارات کاربران بود و خیلی از اپ ها داشتن امکاناتی رو که iOS واقعا بهشون نیاز داشت رو می داد. به علاوه خیلی ها رو نسخه desktop سافاری داره. پس لازم بود اپل این کارها رو بکنه. به نظرم اپل دزدی نکرد. فقط خیلی دیر این قابلیت ها رو ارائه کرد. تو این فاصله هم یه تعداد اپ موقتا حضور داشتن!

    1. Jahan می گوید

      من نمیدونم در این مورد قانون چی میگه ، اما با اون چیزی که از کپی رایت شنیدیم و دیدیم ، به نظرم اون شرکت ها میتونن از اپل شکایت کنند که ایدهء اونها رو بدون پرداخت حق لایسنس استفاده کرده . شاید دلیل عدم شکایت ، نداشتن بنیهء مالی کافی برای گرفتن وکیل و غیره باشه .

      در هر صورت درستش این بود که اپل میرفت و مبلغی به اون برنامه نویسا پرداخت میکرد و لایسنسشونو میخرید . چیزی که واضح و مبرهنه اینه که تمام این امکاناتی که اپل اضافه کرده ، اولین بار با برنامه های توسعه دهنده های مزبور ارائه شدند و کاملا مشخصه اپل از فکر اونها استفاده کرده . برای استفاده از یک فکر و ایده هم باید هزینشو به صاحب ایده پرداخت …

  3. نت آزمون می گوید

    کسی آمارهای مقایسه ای بین اپل و دیگر رقبا سراغ داره؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.