عکاس جنگ: گلوله بد است

8

زوریا Zoriah، یک فتوژورنالیست مشهور آمریکایی است. او اخیرا از جریان یک بمب‌گذاری انتحاری و پیکر اجساد سربازان آمریکایی و مردم عکس‌برداری کرده بود.

زوریا که زمان کوتاهی بعد از انفجار در محل حادثه ظاهر شده بود، عکس‌هایی از کشتگان حادثه و از جمله جسد 4 سرباز آمریکای گرفت. با وجود اینکه عکس‌های او با مقاد موافقت‌نامه‌ای که با ارتش امضا کرده بود، مطابقت داشت، ‌از او خواسته شد که عکس‌هایش را از وبلاگش بردارد. زوریا موافقت نکرد و به همین خاطر از عراق اخراج شد.

در حالی که ارتش، این عذر را می‌آورد که عکس‌های زوریا باعث ناراحتی خانواده‌ها و افشای اطلاعات راهبردی شود، دلیل اصلی این کار می‌تواند پنهان کردن حقیقت از آمریکایی‌ها باشد.

این عکاس در پستی که در وبلاگش، یک هفته پیش منتشر کرده است، می‌نویسد:

«با وجود خستگی، هنوز دستم می‌لرزد و قلبم به شدت می‌تپد، آمیزه‌ای از ترس، افسردگی و آدرنالین، باعث شد که فکرم به این سمت برود که تنها یک تصمیم ساده افراد بمب‌گذار باعث شده است که من در شمار یکی از کشته‌هایی نباشم که هر روز بر تعداد آنها اضافه می‌شود. به عکس‌های که 26 ژوئن گرفته‌ام نگاه می کنم و عقیده دارم که آنها نتوانسته‌اند احساسات شاهدان بمب‌گذاری انتحاری القائده را در کرماه/ گرما Karmah/Garma  را به همراه بوها و صدای جیغ‌ها و گریه‌ها صحنه، ضبط کنند.

من می‌خواهم شما آنچه را که دیگران در زندگی روزمره با آن روبرو هستند، ببینید و درک کنید، آنچه را که شهروندان عراقی و سربازان خارجی می‌بینند، مشاهده کنید. می‌خواهم کسانی که عکس‌هایم را دنبال می‌کنند، درک کنند که گرچه من قادر هستم عکس‌هایم را از جنگ به شکل هنری به جهانیان عرضه کنم ، آنچه واقعا در اینجا در حال رخ دادن است، وحشت است. پیام من این نیست که عکاسی جنگ عکس‌های باارزشی می‌آفریند، پیام من این است که جنگ باعث رنج و بدبختی انسان‌ها می‌شود.»

عکس‌های این حادثه را می‌توانید در اینجا ببینید. (اخطار: عکس‌ها حاوی صحنه‌های بسیار ناخوشایندی هستند.)

عکس‌های زوریا در فلیکر

عکس‌های زوریا در وب‌سایتش

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

چیزهای کوچکی که مایه دلخوشی، سرگرمی یا تعجب یا تفریح می‌شوند – گالری عکس

دلخوشی‌ها در زندگی بسیارند. دلخوشی می‌تواند خانه بزرگ، ماشین لوکس، شغلی دلخواه، تماشای فیلم در آخر روز خسته‌کنندهt یک کتاب تازه، معاشرتی روح‌افزا باشد یا حتی چیزهایی کوچک‌تر مانند دیدن زمین یخ‌زده در اول صبح زمستان و شکسته شدن لایه نازک یخ…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

مردان خوش‌لباس و خوش‌تیپ سال‌ها و دهه‌های آینده احتمالا چه لباس و آرایش موی سر و صورتی خواهند داشت

پیشبینی مد بسیار دشوار است. در داستان‌های علمی تخیلی گاهی چیزهایی در مورد آنها می‌خوانیم. مثلا سرهای تراشیده شده‌ای که جواهرات بر فرق سر دوخته شده‌اند یا خالکوبی‌ها.اما با توجه به تغییرات اقلیمی و درگیری‌ها و وسایل فناورانه‌ای که در حال…

جوزف ساموئل: مردی که نمی‌توانست به دار آویخته شود!

جوزف ساموئل یک جنایتکار بزرگ بود نبود، فقط از منازل سرقت می‌کرد. در وهله اول،هیچ چیز قابل توجهی دیگری در مورد زندگی او جالب نبود. با این حال، وقتی قرار شد او را اعدام کنند، همه چیز عجیب و غریب شد.جوزف ساموئل در سن چهارده سالگی در سال…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…
آگهی متنی در همه صفحات
8 نظرات
  1. صندوقک می گوید

    اقدامش ستودنیست

  2. سعید می گوید

    مطلب خیلی خوبی بود. به امید صلح

  3. Behnam می گوید

    وقتی یاد اون رفتار وحشیانه سرباز های عراقی با ایرانی های بد بخت تو جنگ میافتم،از دیدن مرگ تدریجی
    و شکنجه عراقی ها لذت میبیرم
    جناب دکتر اون موقع جنگ که شما تهران بودی،من اهواز بودم تمام مدت جنگ ،
    چیز هایی دیدم و شنیدم که اگه بیان بشه این صحنه ها براتدر حد کتاب جک هم نخواهد بود
    عراقی های …. به زن های ایرانی که اسیر میشدن که هیچی حتا به پسر بچه های کوچک هم در حد مرگ
    تجاوز میکردن
    (…)
    حالا هم که همه شدن دلسوز مردم عراق

  4. sh می گوید

    ممنون از اخطاری که دادین چون بنده جگر دیدن این تیپ عکسها را ندارم.بنظرم جنگ یعنی شوربختی و درماندگی و از طرفی اگر این عکاسان نباشند واقعا ضبط این صحنه های کشنده چطوری انجام می شه؟

  5. مزداویچ می گوید

    من آرزوم این بود که عکاس جنگ بشم ولی نشد…عوضش بطور پاره وقت برای مجله جنگ افزار مطالب نظامی تهیه میکنم…خوشحال میشم…. بهم سر بزنی……

  6. نعمت می گوید

    سلام
    عکس های جالبی بود . در کل وبلاگت خیلی عالیه . بهت تبریک میگم .
    به من هم اگه وقت کردی یه سری بزن

  7. AMIR ABBAS می گوید

    عراق گناه داره ما باید دلسوزش باشیم اون موقع که عراقی ها تو ایران بودند مردمش دلسوز ما بودن صدام اونا رو وادار به جنگ کرد کسی جنگ رو نمی خواهد.

  8. حسن روحانی می گوید

    خوب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.