نه گجتی که داشتنشان در دهه‌های قبل منتهای به‌روز بودن شما را می‌رساند!

9

تصور کنید در یک سفر زمانی، تنها و بدون هیچ وسیله‌ای، به چند دهه پیش پرتاب شده‌اید، در حالی که همه چیز برایتان شاعرانه و نوستالژیک است و احیانا به سرتان می‌زند تا از رخدادهای بد و ناگوار تاریخی جلوگیری کنید، یک چیز آزارتان می‌دهد، اصلا با گجت‌های آن دوره و زمانه میانه‌ای ندارید!

هر چقدر می‌گشتید که چیزی همتای گوشی هوشمند یا پخش‌کننده موسیقی یا لپ‌تاپ خود پیدا کنید، کمتر موفق می‌شدید.

حالا تصور کنید که به یک منبع پولی خوب هم متصل می‌بودید و از لحاظ مالی محدویتی نداشتید، فکر می‌کنید در نهایت، چه گجت‌هایی نزدیک به گجت‌های کنونی می‌توانستید بخرید تا اندکی از دردهای روحی شما کاسته شود؟!

در این پست، نه گجت را مورد بررسی قرار می‌دهیم که در زمان خود بسیار انقلابی و پیشرو به حساب می‌آمدند، اما به خاطر عدم استقبال بازار، گران بودن، نو بودن بیش از حد مفهوم یا ویژگی که در پی جا انداختنش بودند و یا مشکلاتی در ساختار خود، همگی سازندگانشان را ناامید کردند، اما خب! این گجت‌ها برای مسافر زمان تخیلی ما، می‌توانستند کلی ارزش داشته باشند و قادر بودند اندکی از دردهایش را کاهش دهند!

1- تلویزیون رنگی CT-100: این تلویزیون، توسط شرکت RCA در سال 1954 تولید شده بود و می‌توانست هم تصاویر رنگی و هم تصاویر سیاه و سفید تلویزیونی را نشان بدهد و یکی از نخستین تلویزیون‌های رنگی بود که در دسترس عموم قرار گرفته بود.

قیمت این تلویزیون 15 اینچی در آن زمان هزار دلار بود که به پول کنونی معادل 7850 دلار می‌شود. کیفیت نمایش تصاویر رنگی در این تلویزیون، چنگی به دل نمی‌زد.

CT-100

فقط 4400 دستگاه از این تلویزیون ساخته شد، عدم استقبال باعث شد که قیمت‌های دستگاه‌ها فروش نرفته تا 495 دلار پایین آورده شود.

تا سال 1966- 1967، پخش تصاویر رنگی تلویزیونی معمول نشده بود و بنابراین پیداست که داشتن یک تلویزیون رنگی در سال 1954، گرچه می‌توانست مایه تفاخر باشد اما عملا فایده چندانی هم نداشت.

2- بتامکس سونی در دهه 70 میلادی: ضبط کردن 60 دقیقه ویدئو با کیفیت خوب، روی نوار ویدئویی در دهه 70 هیجان‌انگیز بود. اما سونی رقابت را به JVC باخت، چرا که فرمت VHS این شرکت یا قیمت ارزان‌تر می‌توانست به کاربرانش اجازه ضبط طولانی‌مدت‌تری را بدهد.

Sony Betamax

بتامکس گرچه بعدا بر محدودیت 60 دقیقه‌ای ضبط غلبه کرد،‌ اما دیگر خیلی دیر شده بود.

3- ساعت‌های LED‌ دیجیتال: با اختراع «دیود» مردم در ابتدای دهه 70 این امکان را پیدا کردند که ساعت‌هایی در دست کنند که در آنها اعداد به صورت نوری و دیجیتال نمایش داده شوند.

فکر می‌کنید قیمت این ساعت‌ها چقدر بود؟ 2100 دلار!

Digital LED Watches

یکی از نخستین نمونه‌های این ساعت‌ها Pulsar نام داشت که در سال 1972 توسط شرکت ساعت‌سازی «همیلتون» ساخته شده بود. البته بخشی از گرانی به خاطر استفاده از طلای 18 عیار در بدنه آن بود. قیمت این ساعت معادل یازده هزار و 400 دلار کنونی است.

4- IBM 5150: این کامپیوتر در سال 1981 وارد بازار شد، عموما این کامپیوتر را نخستین کامپیوتر خانگی می‌دانند. قیمت مدل‌های مختلف IBM 5150 از 1565 دلار برای مدلی که درایو ذخیره‌ساز اطلاعات نداشت و حافظه‌اش 16 کیلوبایت بود، تا شش هزار دلار برای مدلی که درایو فلپی و 256 کیلوبایت رم داشت و از مانیتور رنگی پشتیبانی می‌کرد، متغیر بود.

IBM 5150

پردازشگر 8088 که در این کامپیوتر از آن استفاده شده بود، فراکانسی معادل 4.77 مگاهرتز داشت که معادل یک دویستم فرکانس پردازش گوشی‌های هوشمند امروزی است.

5- لیسای اپل: درست است که خود اپل ماوس کامپیوتر را اختراع نکرد، اما نخستین شرکتی بود که ماوس را برای کامپیوترهای خانگی به مصرف‌کنندگان معرفی کرد. این امر در کامپیوتر «لیسا»ی اپل صورت گرفته بود. زمان این کار، سال 1983 بود.

Apple Lisa

متأسفانه لیسا فروش چندانی نداشت، شاید قیمت این کامپیوتر که حدود 10 هزار دلار بود یا کندی کار فلپی داریو یا نرم‌افزارهای اندکی که داشت، باعث عدم این توفیق شده بود.

6- گوشی موبایل DynaTAC 8000X شرکت موتورولا: موتورولا در سال 1983، نخستین گوشی موبایل دنیا را معرفی کرد، این گوشی البته با معیارهای امروزی بسیار زمخت به نظر می‌رسد، این گوشی حدود نیم کیلوگرم وزن داشت و در آن زمان چهار هزار دلار قیمت داشت که با پول کنونی معادل 8800 دلار می‌شود.

Motorola DynaTAC 8000X

7- گوشی هوشمند سیمون شرکت IBM : آی‌فون 3G دارید و دوست دارید که آی‌فون 4S‌می‌داشتید، یا اینکه از اینکه گوشی اندرویدی‌تان نگارش نان زنجبیلی اندروید را اجرا می‌کند و مجهز به بستنی حصیری نیست، نالان هستید؟! پس بهتر است نگاهی به گوشی سیمون بیندازید.

IBM Simon

این گوشی لقب نخستین گوشی هوشمند دنیا را یدک می‌کشد، این گوشی در سال 1994 توسط شرکت BellSouth معرفی شد، این شرکت این وسیله را به صورت PDA‌ای که امکانات تماسی یک گوشی را هم دارد، تبلیغ می‌کرد.

این گوشی هوشمند اولیه یک صفحه تک‌رنگ به ابعاد 160 در 293 پیکسل داشت، سیمون 11 اپلیکیشن پیشفرض داشت، از جمله اپ‌هایی برای ارسال و دریافت فکس به صورت وایرلس، امیل، تقویم، ماشین حساب و حتی برنامه‌ای برای نوشتن یادداشت‌ها.

قیمت این گوشی 900 دلار بود، تنها دو هزار نسخه از گوشی سیمون ساخته شد که بیشتر آنها به شرکت بازگردانیده شدند یا خراب شدند.

8- پخش‌کننده قابل حمل MP3: در دوره و زمانی‌ای که خبر از آی‌پاد نبود، معدود وسایل پخش MP3 وجودداشتند که البته بسیار زمخت و ابتدایی بودند، بعضی‌ از آنها حتی هنگام پخش موسیقی، نام خواننده و اسم ترانه را هم نشان نمی‌دادند.

یکی از نمونه‌های اولیه پخش‌کننده‌های موسیقی Diamond Rio بود که در سال 1998 وارد بازار شده بود، می‌شود تصور کرد که کاربران نپستر یا لایم‌وایز یا کازا در آن زمان موسیقی‌ها دانلودی را با چه لذتی وارد این پخش‌کننده می‌کردند و گوشی می‌کردند.

Portable MP3 Player

9- تبلت‌ پی‌سی: شاید جالب باشد که بدانید که نخستین نمونه مدرن تبلت در سال 2002 روانه بازار شد. این تبلت شرکت Compaq، نامش TC1000 بود و می‌توانست ویندوز XP‌ را اجرا کند.

Compaq Tablet PC TC1000

البته خبر از مولتی‌تاچ تبلت‌های فعلی در این تبلت اولیه نبود و کاربر می‌بایست یا قلمی که «جوهر الکترونیک» نامش بود، با صفحه کلید مجازی این تبلت کار کند، این صفحه کلید مجازی خیلی وقت‌ها پاسخ خوبی به لمس نمی‌داد و بنابراین جای تعجب نبود که کاربران بیشتر وقت‌ها ترجیح می‌دادند کیبورد را به تبلت وصل کنند.

منبع


با این اوصاف اگر اهل فناوری باشید، لابد از سفر زمانی که ترتیب‌اش را برای شما داده بودیم، پشیمان شده‌اید و ترجیح می‌دهید به زمان حال برگردید.

اما اگر آدم زرنگی بوده باشید و پول خود را در گذشته بر باد نداده باشید و حفظ کرده باشید، فکر می‌کنید در حال حاضر، یعنی در سال میلادی 2012، بهترین گجت‌هایی که می‌شود خرید کدام‌ها هستند؟ داشتن کدام گجت‌ها در نزد دوستانتان شما را کاربر به‌روزتر و پیشرفته‌تری معرفی خواهد کرد؟

اگر می‌خواهید با هم مروری داشته باشیم بر بهترین گجت‌های موجود که می‌توانند به راحتی دل از شما ببرند و جیبتان را خالی کنند، تا ساعاتی آینده، پست جدیدی را که در این مورد، در یک «یک پزشک» منتشر خواهد شد، بخوانید، اما تا آن زمان منتظر پیشنهادات شما در بخش کامنت هستم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چگونه با بدشانسی کنار بیاییم + گالری عکس از انواع بدشانسی‌ها!

کنار آمدن با بدشانسی یا شرایط ناگوار می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین استراتژی وجود دارد که می‌تواند به ما برای کنار آمدن با این شرایط کمک کند:احساسات بعد رخداد را بپذیرید: طبیعی است که هنگام مواجهه با بدشانسی احساس ناامیدی،…

روجلدهای قدیمی مجله‌های کیهان بچه‌ها

کیهان بچه‌ها مجله‌ای بود که در دوران کودکی می‌خریدیم. برای من کیهان بچه‌ها بوی نان می‌دهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نان‌ها را لای مجله می‌گذاشت و وقتی به خانه می‌آمد من دوان دوان می‌رفتم و مجله را از او می‌گرفتم.منابع…

آخرین «نمونه» مقاوم – هر یک از اینها، آخرین چیزهای سالم به جا مانده در طول تاریخ هستند

از برخی جنبه‌های تاریخی چیزهای قالب توجهی به جا مانده، مثلا هزاران سکه از یک دوره تاریخ یا ده‌ها زره یا شمشیر یا کتاب‌های پوستی فراوان. اما برخی چیزها هم آنقدر نادر از بلایایی طبیعی و فساد و آتش‌سوزی‌های در امان مانده‌اند که تبدیل به آخرین…

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…

در جریان قرار و ملاقات (برای انتخاب همسر) چه آداب معاشرت و نکاتی را باید رعایت کنیم؟

آداب قرار ملاقات به مجموعه‌ای از رفتار‌ها و انتظارات قابل قبول اجتماعی اشاره دارد که معمولاً هنگام قرار ملاقات رعایت می‌شود. در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:وقت‌شناس باشید: به موقع برسید یا به طرف دیگر…

عکس‌هایی که به ما جلوه‌ای عجیب و جالب از دوره ویکتوریایی و ادواردین در انگلیس می‌دهند

دورهٔ ویکتوریا یا دورهٔ ملکه ویکتوریا، که گاهی دورهٔ ویکتوریایی نیز گفته می‌شود، دورهٔ اوج انقلاب صنعتی در بریتانیا و اوج امپراتوری بریتانیا بود.پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت…
آگهی متنی در همه صفحات
9 نظرات
  1. sam می گوید

    واقعا پست قشنگی بود.
    فکر کنم داشتن محصولات اپل خیلی در اینکه به روز به نظر برسید
    موثر استD:

  2. مهدی ملک زاده می گوید

    این تلویزیون رنگی CT-100 از همش جالب تر و به‌روزتر بود!

  3. saman می گوید

    خیلی جالبناک بود مخصوصا تلویزیون 15 اینچی و گوشی موتورولا

  4. مهندس محمدجواد میرزابیگی می گوید

    ممنون. مطلب خاطره انگیزی بود !!
    از خبرنامه شما بسیار راضی هستیم چون مدام به روز میشه.
    احسنت به شما.

  5. مهدی ملک زاده می گوید

    عینا خبر در وب‌سایت خوارزمی منتشر شده. و اسمی هم از شما نیامده؟
    هماهنگ شده یا چی؟!

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      نه، این سایت هر وقت خواست هر مطلبی را از هر وبلاگ، بدون کسب اجازه کار می‌کنه و به نوعی پیشکسوت کپی پیست شده.

  6. بهروز می گوید

    خیلی ممنون از مطالب جالبتون واقعا زحمت می کشید. تشکر دوباره به خاطر به روز شدن هر روز سایتتون!

  7. علی می گوید

    مورد شماره 6 رو میشه امروزه بعنوان گوشکوبی مدرن و بی نقص استفاده کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.