فاجعه بمباران شهر درسدن آلمان در جنگ جهانی دوم به روایت تصویر

0

در روز ۱۳ فوریه ۱۹۴۵ نیروهای متفقین دست به حمله‌ای سنگین به شهر درسدن زدند و با بمبارانی بی‌سابقه این شهر را با خاک یکسان کردند.

حمله مرگبار از آسمان

در روز سیزدهم فوریه سال ۱۹۴۵ میلادی ۲۴۵ بمب‌افکن‌ لنکستر ارتش بریتانیا در آخرین ماه‌های جنگ جهانی دوم به سوی شهر درسدن آلمان به حرکت درآمدند. در ساعت ۲۱ و ۳۹ دقیقه شب صدای آژیرها در شهر بلند شد و زنگ نابودی درسدن به صدا درآمد.

جنگ مطلق

جنگنده‌های ارتش بریتانیا با ریختن بیش از ۴۰۰ هزار بمب شهر درسدن را با خاک یکسان کردند. در آن زمان در این شهر ۶۳۰ هزار نفر زندگی می‌کردند.

غرق در آتش

بمباران تنها ۲۳ دقیقه طول کشید. مرکز شهر در شعله‌های آتش ‌سوخت. ۱۵ کیلومتر مربع از این شهر زیبا در پی حملات هوایی با خاک یکسان شد و ۲۵ هزار نفر در پی این بمباران مهیب کشته شدند.

“زنان آوار”

کلیسای کاتولیک Hofkirche در شهر درسدن آلمان در پی این بمباران به شدت آسیب دید. سقف کلیسا فروریخت. این کلیسا یکی از بزرگ ترین کلیساهای ایالت زاکسن آلمان محسوب می‌شد. این کلیسا حدودا همزمان با کلیسای مشهور Frauenkirche ساخته شده که در ۳۰۰ متری آن قرار دارد. پاک‌سازی و سامان دادن شرایط پس از بمباران را بیش از همه زنان این شهر بر دوش داشتند که به “زنان آوار” شهرت یافتند.

یادبودی از تخریب بی‌دلیل

کلیسای Frauenkirche درسدن نیز در پی بمباران فروریخت. خرابه این کلیسا از آن زمان تا سال ۱۹۹۳ دست‌نخورده باقی ماند و یادبودی شد از تخریبی بی‌دلیل. پس از آن روند بازسازی این کلیسا آغاز شد. یک هنرمند انگلیسی که پدرش در بمباران شهر درسدن دخالت داشت، کار بازسازی برج کلسیا را به عهده گرفت و آن را دقیقا شبیه قبل ساخت. احداث کلیسا Frauenkirche به سال‌های ۱۷۲۶ تا ۱۷۴۳ میلادی برمی‌گردد.

نمادی تاریخی با عظمتی تازه

کلیسای Frauenkirche از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۵ کلیسای با کمک‌های جهانی بازسازی شد. ساخت دوباره این کلیسا حدود ۱۸۰ میلیون یورو هزینه برداشت که از دو سوم این مبلغ از طریق اعانه و کمک‌های خیریه تأمین شد. اکنون این بنای ۹۱ متری یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در شهر درسدن محسوب می‌شود و نمادی تاریخی است با عظمتی تازه.

معماری باروک

امروز بار دیگر درسدن تبدیل به یکی از زیباترین شهرهای آلمان شده است. این شهر به خاطر ساختمان‌های به سبک باروک خود عنوان “فلورانس کنار رود الب” را به دست آورده است. این شهر جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد. امروز در این شهر بیش از نیم میلیون نفر زندگی می‌کنند و درسدن دوازدهمین شهر بزرگ آلمان است.

مشاجره بر سر یادبود

راستگرایان افراطی در آلمان از روز یادبود بمباران درسدن برای مقاصد تبلیغاتی خود سوءاستفاده کرده و برای پوشاندن گناه آلمان در جنگ جهانی دوم از آن به عنوان “هولوکاست بمب‌ها” یاد می‌کنند. نئونازی‌های آلمان سال‌های متمادی در روز ۱۳ فوریه با مشغل و پرچم‌های جنگی رایش آلمان به خیابان‌ها می‌آمدند و عمل تحریک‌آمیز آنان همواره توأم بود با درگیری آنان با مخالفان راست‌گرایی در آلمان.

منبع: دویچه وله


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خرابی چون‌ که از حد بگذرد آباد می‌گردد! – گالری عکس‌های قبل و بعد این مکان‌های زشت یا مخروبه

تماشای مراحل ساخت هنرهای دستی یا دکوراسیون داخلی و خارجی منزل برای بسیاری جالب و لذت‌بخش است. حتی اگر فعلا یارای تجمل باز اقتصادی خرید و بهسازی و نوسازی منزل نداشته باشند یا عملا در کار هنری نباشند.دست‌کم ایده‌ای در ذهنشان می‌ماند که از…

تجدید خاطره‌ای با وبلاگستان – اسکرین شات‌هایی از برخی از وبلاگ‌های قدیمی خوب

شبکه‌های اجتماعی وبلاگ‌ها را فرونرخیتند. دلایل فروریختن آنها بسیار بیشتر از محبوب شدن شبکه‌های اجتماعی بود:1- بسته شدن ابزارهای رایگان‌های وبلاگ‌نویسی2- نوع نوشتن وبلاگ‌نویس‌ها که هم بسیار انرژی‌بر و وقت‌گیر بود و هم به خاطر…

اگر این سلبریتی‌ها تا به امروز زنده بودند …

عوامل مختلفی روی طول عمر انسان‌ها تاثیر می‌گذارد. سبک زندگی، تعذیه سالم، ورزش، پیشگیری از بیماری‌ها، پرهیز از مصرف مواد، خواب و آسایش کافی، ژنتیک، هشیاری برای پیشگیری از حوادث.اما به هر حال طول عمر برخی از انسان‌ها کوتاه‌تر از امید به…

ابر تورم آلمان در سال 1923 چه بر سر مردم آورد؟

به زمانی می‌رویم که یک آلمانی طبقه متوسط، ​​میلیاردها مارک در جیب خود حمل می‌کرد اما هنوز نمی‌توانست چیزی بخرد. یک قرص نان 200 میلیارد مارک قیمت داشت.با حقوق بازنشستگی یک هفته‌ای حتی یک فنجان قهوه را نمی‌شد خرید. سقوط آزاد ادامه داشت و…

عکس‌های ساده‌ای که به خاطر پرسپکتیو و زاویه دید، گیج‌کننده و تفکربرانگیز شده‌اند!

زاویه دید خیلی مهم است. این موضوع در زندگی هم صادق است. ما گاهی عادت نگاه کردن از یک زاویه دید خاص و گسترده نکردن نگاه خود را پیدا می‌کنیم و در نتیجه برداشت خیلی عجیبی از چیزهای ساده می‌کنیم. این طوری می‌شود که کارهایمان اشتباه از آب…

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.