فیلم اولین انسان – معرفی و بررسی و تحلیل – First Man (2018)

0

دیمین شزل با هر کدام از فیلم‌هایی که تا به امروز ساخته، اولین فیلمش «گای و مدلین روی نیمکت پارک»، اولین موفقیت بزرگش «ویپلش» در سال ۲۰۱۴ و موزیکال «لالالند» در سال ۲۰۱۶، یک قدم در بزرگی و دشواری پروژه‌هایش از جنبهی تکنیکی به جلو برداشته است. اما «اولین انسان»، قصهی ماموریت بزرگ نیل آرمسترانگ به کری ماه، برای شزل قدم بسیار بزرگتری بود.

درست پس از پایان پروژه ویپلش، ساخت «اولین انسان به شزل پیشنهاد شد اما به گفته‌ی خودش، نه نیل آرمسترانگ فضانورد برای او جذابیت خاصی داشت نه تاریخ ناسا اما بعد از خواندن بیوگرافی جیمز آر. هنسن از زندگی اولین انسانی که پا روی کردی ماه گذاشت و تماشای چند فیلم مستند، شزل به این نتیجه رسید که این قصه ارزش بازگفته شدن دارد چرا که امروز دیگر کمتر کسی به شگفتی و عظمت آن اتفاق فکر می‌کند. فیلمساز ۳۳ ساله در همان سال دست به کار نوشتن فیلمنامه براساس بیوگرافی هنسن شد اما پس از نوشتن ۷۲ صفحه از فیلمنامه تصمیم گرفت این کار دشوار را به کس دیگری بسپارد. در اوایل سال ۲۰۱۴ او به همراه تهیه‌کنندگان فیلم، وظیفه‌ی نوشتن فیلمنامه را به جاش سینگر سپرد که به تازگی فیلمنامهی « اسپاتلایت» را برای تام کارتی به اتمام رسانده بود. شزل رفت تا فیلمبرداری «لالالند» را آغاز کند و سینگر هم مشغول نوشتن شد.

از آنجا که نیل آرمسترانگ پیش از ورود به ناسا خلبان موفقی بود، س ینگر به این نتیجه رسید که این بخش از زندگی آرمسترانگ، خصوصاً از آن جهت که همزمان با آغاز بیماری دختر ۲ ساله‌اش کرن بود، شروع خوبی برای قصه فیلم «اولین انسان» خواهد بود.

دومین مقطع مهم زندگی آرمسترانگ، محور بخش میانی فیلمنامه شد: ماموریت گمینی ۸ که آرمسترانگ همراه با دیوید اسکات پیش از ماموریت بزرگ اصلی انجام دادند و نزدیک بود هر دو در آن کشته شوند و در نهایت پایان‌بندی قصه با فرود آپولو۱۱ روی کره‌ی ماه. پردهی دوم فیلمنامه بخش مهمی از زندگی آرمسترانگ است. دقیقاً دو هفته پیش از ماموریت گمینی ۸، او دو نفر از نزدیک‌ترین دوستان و همکارانش در ناسا، الیوت سی واد وایت را از دست می‌دهد و همراه با اسکات تا مرز کشته شدن پیش می‌رود و همه = این‌ها در حالی است که پیش از آمدن به ناسا، آرمسترانگ تراژدی مرگ دخترش را پشت سر گذاشته است. فراز فرود داستان آرمسترانگ در فیلمنامه غیرعادی است: با مرگ غم‌انگیز دخترش آغاز می‌شود، با بازگشت به مرکز ناسا در هیوستون کمی امید در وجودش زنده می‌شود، امیدی که خیلی زود جایش را به تراژدی و غم از دست دادن دوستانش و شکست ماموریت گمینی ۸ می‌دهد.

در نوامبر ۲۰۱۵، شزل در مرحلهی پس از تولید فیلم لالالند بود که سینگر اولین نسخهی ۱۵۰ صفحه‌ای فیلمنامه را برایش فرستاد. پس از بازنویسی چندین و چند باره بالاخره فیلمنامه‌نویس و کارگردان بر سر نسخه‌ی نهایی به توافق رسیدند. قصه‌ی یک قهرمان آمریکایی، موجودی که از نظر احساسی آسیب‌های بسیار دیده و زندگی حرفه ایش اهمیت بسیار زیادی در زندگی‌اش دارد. مردی که به عنوان اولین انسان پا روی کر‌ه ماه گذاشت و در آن لحظه به گفته‌ی هنسن به یاد دختر از دست رفته‌اش اشک ریخت.

پس از نهایی شدن فیلمنامه، شزل به سراغ فیلمبردار لالالند، لینوس سندگرن رفت تا با کمک او دربارهی هویت بصری فیلم تصمیم‌گیری کند. آن‌ها در ابتدای کار به این نتیجه رسیدند که کل فیلم را روی نگاتیو ۱۶ میلی‌متری فیلمبرداری کنند؛ چراکه می‌خواستند بیننده با کاراکتر‌ها احساس نزدیکی داشته باشد. شزل که پیش از این کار با جلوه‌های ویژه را به شکل گسترده تجربه نکرده بود، در ابتدا در بازسازی ماموریت آپولو ۱۱ در سال ۱۹۶۹ به کردی ماه تردید‌های بسیاری داشت و بودجهی ۷۰ میلیون دلاری فیلم هم بر این تردید‌ها اضافه کرده بود. اما شزل برای آنکه فیلمش در نهایت یک تجربه‌ی سینمایی واقعی باشد، تلاش کرد تا جای ممکن از افکت‌های دیجیتالی فاصله بگیرد و از روش‌های آنالوگ استفاده کند. پس از فیلمبرداری چند صحنه به صورت آزمایشی، شزل و فیلمبردار به این جمع‌بندی رسیدند که نما‌های عریض و بزرگ را نمی‌توانند ۱۶ میلی‌متری فیلمبرداری کنند.

در نتیجه ترکیبی از چند فرمت را برای فیلمبرداری به کار گرفتند. برای صحنه‌های ابتدایی فیلم و تمامی نما‌هایی که در داخل فضاپیما‌ها می‌گذشت از نگاتیو ۱۶ استفاده کردند، بعد از شروع به کار آرمسترانگ در ناسا از نگاتیو ۳۵ میلی‌متری و در نهایت برای نما‌های کردی ماه و فرود آرمسترانگ از دوربین روش استاندارد برای ساخت سکانس‌های سفر در فضا برای فیلمی مثل اولین انسان، قرار دادن بازیگر اصلی فیلم رایان گاسلینگ و دیگران مقابل یک گرین اسکرین و بعد اضافه کردن محیط اطراف یعنی جو زمین، ستاره‌ها و کره ماه به صورت دیجیتال بود. اما پیش از شروع فیلمبرداری، شزل و تیم جلوه‌های ویژه تصمیمی گرفتند که کل این روند را تغییر داد. پل لمبرت، مدیر تیم جلوه‌های ویژهی فیلم – که برای کارش در «بلید رانر ۲۰۴۹» اسکار گرفته است یک اسکرین LED بزرگ با طول و عرض ۱۰ در ۲۰ متر در استودیو نصب کردند که حدود ۹۰ دقیقه تصویر دیجیتالی که برای فیلم تهیه کرده بودند، روی آن نمایش داده می‌شد. مدلی از فضاپیما هم ساخته شد که به صورت هماهنگ با تصاویر روی پردهی عریض حرکت می‌کرد و این فضا به تیم سازندهی فیلم اجازه داد، محیط اطراف بازیگران را همزمان با فیلمبرداری بسازند.

اما مهم‌ترین و دشوارترین نما‌های فیلم، لحظهی فرود آپولو ۱۱ روی کردی ماه بود که باید به بهترین شکل ممکن انجام می‌شد. صحنه‌ای که به خاطر اهمیت تاریخی‌اش نباید کوچکترین نقصی می‌داشت. بعد از مدتی جستوجو، لوکیشن مناسب برای فیلمبرداری صحنه‌ی فرود فضاپیما انتخاب شد: معدن سنگ والکن در جنوب آتالانتا طراح تولید فیلم، ناتان کراولی به همراه تیمش چیزی حدود پنج هکتار از زمین‌های اطراف معدن را برای بازسازی سطح ماه آماده کردند که از ابتدا به واسطهی رنگ خاکستری آن انتخاب شده بود و شباهت زیادی به س طح کرهی ماه داشت. در روز اول فیلمبرداری برف سنگینی بارید و حدود یک هفته کار به تعویق افتاد و پس از مساعد شدن شرایط جوی، تیم فیلمبرداری دست به کار شدند. در این مرحله مهم‌ترین و دشوارترین بخش کار، نورپردازی عظیم صحنه بود. برای فیلمبرداری با دوربین ای مکس در شب، شزل و فیلمبردارش باید راهی پیدا می‌کردند که افکت نور خورشید را که به سطح کردی ماه می‌تابید بازسازی کنند. نورپردازی‌های معمول س ینمایی توانایی ایجاد چنین افکتی را نداشت و به همین دلیل سندبرگ از صفحه‌ی نوری عظیمی با بیش از ۲۰۰ هزار وات لامپ استفاده کرد که در ارتفاع ۱۵۰ متری از زمین قرار گرفت و بعد از یک ساعت فیلمبرداری به خاطر سرمای بیش از اندازهی هوا، به گفته‌ی لمبرت منفجر شد. اما بالاخره آن لامپ ۲۰۰ هزار واتی توانست افکت نوری لازم را برای صحنه فراهم کند.

در نهایت شزل موفق شد با استفاده از تنها ۶۱۹ نمای دیجیتال اولین انسان را بسازد که در مقایسه با فیلمی مثل «محافظان کهکشان» با بیش از ۳۰۰۰ نمای CGI، عدد شگفت‌انگیزی است.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما.ما واقعیت این…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

داستان تکامل اتاق خواب‌ها از دوران انسان‌های اولیه تا اتاق‌ خواب‌های هوشمند + گالری عکس

تکامل اتاق خواب‌ها تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات فرهنگی، فناوری و اجتماعی قرار گرفته است. با گذشت زمان، اتاق خواب‌ها از فضا‌های خواب ساده به پناهگاه‌ها و آسایشگاه‌های چند منظوره و شخصی تبدیل شده‌اند.مروزی کوتاه بر تکامل آنها:…

انگار این شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای همین الان عکس گرفته‌اند! استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی…

ما بسیاری از شخصیت‌های تاریخی را تنها به صورت طراحی‌های محو و مجسمه‌ها و سردیس‌ها را دیده‌ایم. حالا تصور کنید که این شخصیت‌ها دوباره زنده می‌شدند و با آرایش صورت و مو و ریش امروزی و لباس‌های مدرن به عکاسخانه می‌رفتند.این کاری است که یک…

تصور واقعیت دگرگون به کمک میدجرنی – گالری عکس

تاریخ دگرگون یک ژانر جذاب است که به بررسی چگونگی تغییر مسیر تاریخ در صورت رخ دادن برخی رویداد‌های کلیدی به گونه‌ای متفاوت می‌پردازد.یک تغییر جزئی یا یک واگرایی عمده می‌تواند تخیل ما را به کار بیندازد تا آینده‌ای کاملا متفاوت که الان جزو…

خاطره‌بازی‌ با هم‌خوابگاهی‌ها و هم‌خانه‌های کثیف زمان دانشجویی!

الان را نمی‌دانم، اما داشتیم هم‌خوابگاه‌هایی و هم‌اتاقی‌هایی که نظم و بهداشت برایشان اولویت نبود. شاید یک جور لج و لجبازی برای نامرتب بودن و نشان دادن بی‌حالی و غم فلسفی هم در کار بود.ظرف‌های نشسته که دست کم مواد غذایی داخلشان تخلیه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران /کاشت مو /قیمت روکش دندان / درمان طب / تجهیزات پزشکی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.