عکس‌های منتخب مسابقه عکاسی دنیای میکروسکوپی نیکون

7

معمولا تا صحبت از عکس می‌شود، یاد عکس‌هایی از منظره‌ها، پرتره‌ها یا عکاسی خبری می‌افتیم اما بعضی از عکاسان هم تنها با لنز میکروسکوپ‌هایشان و با تکنیک‌های خاص خودشان از دنیای میکروسکوپی ناپیدا عکس می‌گیرند، هر سال مسابقه‌ای بین این عکاسان با پشتیبانی شرکت نیکون برگزار می‌شود. در این پست تعدادی از عکس‌های منتخب را با هم مرور می‌کنیم:

مقام اول: سد خونی- مغزی در جنین زنده یک اسب آبی، این عکس را محققان بیمارستان کودکان St. Jude -دکتر جنیفر ال پیترز و دکتر مایکل آر تیلور- گرفته‌اند:

ممکن است این سؤال برایتان پیش بیاید که عکس برنده، دارای چه نکاتی بوده است که شایسته این رتبه اول شده است. این عکس آمیزه‌ای از هنر و زیبایی است و سد خونی -مغزی را نشان می‌دهد که نقش مهمی در عملکرد عصبی و بیماری‌ها دارد. محققان با گرفتن این عکس نشان دادند که ما نه‌تنها می‌توانیم این سد را به تصویر بکشیم، بلکه این توانایی را هم داریم که به صورت ژنتیکی و شیمیایی، راه‌های پیام‌دهی را که عملکرد و تکامل این سد را القا می‌کنند، تشریح کنیم.

به صورت خلاصه سد خونی-مغزی به معنی جدایی خون از مایع خارج سلولی در سیستم عصبی مرکزی است، برای اینکه این سد ایجاد شود، سلول‌های جدار مویرگ‌ها در مغز باید اتصالات محکمی با هم داشته باشند. به این ترتیب باکتری‌ها یا مولکول‌ها بزرگ و جاذب آب وارد مایغ مغزی نخاعی نمی‌شوند، ولی مولکول‌های کوچک مثل هورمون‌ها، اکسیژن و دی اکسید کربن از لابلای سلول‌ها عبور می‌کنند.

نخستین کسی که متوجه این سد شد، پاول الریخ بود، اما او از کنار مشاهدات خود به سادگی گذشت و در یادداشت‌ها خود از این مطلب تنها به عنوان جاذب رنگ نبودن بافت مغزی اشاره کرد، اما در سال 1913 یکی از دانشجویان الریخ به نام ادوین گلدمن، با تزریق رنگ به مایع مغزی نخاعی متوجه شد که در حالی که مغز رنگ می‌گیرد، باقی بافت‌های بدن رنگ نمی‌گیرند، این امر نشان می‌داد که مانعی بین خون و مغز وجود دارد. در آن زمان تصور می‌شد که این ویژگی مربوط به خود عروق است. سال‌های زیادی باید سپری می‌شد تا با آمدن میکروسکوپ الکترونی در دهه 1960، عملا یک «لایه» به عنوان عامل سدکننده شناسایی می‌شد.

مقام دوم: عنکبوت تازه متولد شده:

مقام سوم: سرطان استخوان انسان، در این عکس فیلامان‌های اکتین با رنگ ارغوانی، میتوکندری‌ها با رنگ زرد و DNA با رنگ آبی مشخص است:

رتبه چهارم: سیستم بینایی Drosophila melanogaster در حال تکامل،‌در این عکس لایه شبکیه با رنگ طلایی مشخص است و آکسون‌های سلول‌های گیرنده نور آبی رنگ هستند، مغز هم با سبز رنگ است.

رتبه پنجم: یک ماده معدنی به نام Cacoxenite (فسفات آلومینیوم و آهن):

رتبه ششم: عکسی از دسمید (نوعی جلبک سبز)، نزدیک یک برگ Sphagnum

رتبه هفتم: چشم مگس میوه:

رتبه هشتم: لارو انگور دریایی:

رتبه نهم: مورچه‌ای در حال حمل کردن لارو:

رتبه دهم: ستاره شکننده:

گالری کامل عکس‌های مسابقه امسال را می‌توانید در اینجا ببینید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مورد عجیب بیمار M: مردی که گلوله‌ای به سرش خورد و بعد همه چیز را وارونه می‌دید!

بر اساس گزارش موردی که به تازگی منتشر شده است، یکی از منحصر به فردترین و عجیب‌ترین موارد آسیب مغزی در تاریخ شرح داده شده: این مورد با نام مستعار بیمار M، نامیده می‌شود که در سال ۱۹۳۸ در جریان جنگ داخلی اسپانیا به سرش گلوله خورد و بعد آن…

چگونه با بدشانسی کنار بیاییم + گالری عکس از انواع بدشانسی‌ها!

کنار آمدن با بدشانسی یا شرایط ناگوار می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین استراتژی وجود دارد که می‌تواند به ما برای کنار آمدن با این شرایط کمک کند:احساسات بعد رخداد را بپذیرید: طبیعی است که هنگام مواجهه با بدشانسی احساس ناامیدی،…

برای جبران خطرات سلامتی ناشی از نشستن در طول روز وجود باید تحرک متناوب انجام بدهید. اما هر چند دقیقه…

برای کاهش اثرات مضر نشستن بر سلامتی، هر نیم ساعت یکبار 5 دقیقه پیاده روی سبک داشته باشید. این یافته کلیدی مطالعه جدیدی است که در مجله Medicine & Science in Sports & Exercise منتشر شده است.محققان نوشته‌اند:«ما از 11 فرد سالم…

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

بهترین کتاب های علمی تخیلی برای پرورش تخیل شما |۶۴ اثر خواندنی

تهیه فهرستی از آثار علمی تخیلی که در ایران ترجمه و منتشر شده باشند و محبوب باشند، دشوار است. کلا وقتی فهرست می‌کنیم هدف ما ترغیب خواننده به بیشتر خواندن است و نه اینکه ادعا کنیم چیز کاملی درست کرده‌ایم.پس این شما و شماری از محبوب‌ترین…

پرتره خانواده‌های روتین از کشورهای مختلف به کمک هوش مصنوعی ایجاد شد

هوش مصنوعی مدتی است که ما را شگفت زده کرده است. اخیراً با قابلیت‌های هوش مصنوعی در ساخت متون و درک زبان طبیعی برای پاسخ به بسیاری از سؤالات میزان تعجب ما پیشتر شده است.س از ChatGPT،  مایکروسافت هوش مصنوعی خود را همراه با مرورگر Edge و…
آگهی متنی در همه صفحات
7 نظرات
  1. اکبر م می گوید

    لارو انگور دریایی از نظر هنری و هارمونیک از همه زیباتر است.

  2. حسین می گوید

    پست فوق العاده ای بود !

  3. علی می گوید

    بسیار زیبا ممنون

  4. AmirS می گوید

    امیدوار بودم کار خانم دکتر نقی‌لو از دانشگاه تبریز رو هم جزو عکس های این پست ببینم:
    http://www.nikonsmallworld.com/galleries/entry/2012-photomicrography-competition/19

  5. امیر مسعود می گوید

    یعنی فقط مطلب رو ترجمه میکنید؟ اصلا به عکسها نگاه کردید؟ و متوجه شدید که رتبه ۱۹ام برای یه ایرانی از دانشگاه تبریز هستش؟!

  6. آرمان می گوید

    شاید در نگاه اول گرفتن این عکس ها کار ساده ای به نظر بیاد ولی من به عنوان کسی که این نوع عکس هارو کار کردم میگم که واقعا نور پردازی و در آوردن رنگ ها واقعا دشواره چون خیلی ها اصلا رنگی ندارند یا حتی شفافند

  7. M.A می گوید

    جالب بود ممنون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.