ناسا و اینترنت بین سیاره‌ای

13

اگر تصور می‌کنید که بازی‌های آنلاین اینترنتی، فیدخوان‌های خوراک‌نواز و ویدئوهای جالب یوتیوب، چیزی هستند که فضانوردان می‌توانند از انها صرف‌نظر کنند، سخت در اشتباه هستید!

از مدت‌ها پیش ناسا در پی آن بود که یک پروتکل ارتباطی اینترنتی بین سیاره‌ای را ایجاد کند. هفته پیش این پروتکل با موفقیت آزمایش شد.جالب است بدانید که «وینت سرف» Vint Cerf، دانشمند مشهوری که لقب پدر اینترنت را دارد، از عوامل اصلی ایجاد این پروتکل جدید بوده است.

اینترنت زمینی ما با یک سری پروتکل‌های اینترنتی کار می‌کند، دو تا از مشهورترین آنها، پروتکل کنترل ارتباطی یا TCP و پروتکل اینترنتی یا IP هستند. در فواصل نزدیک این پروتکل‌ها به خوبی عمل می کند، ولی در فضا عوامل مزاحم زیادی وجود دارند، حرکت‌ فضاپیماها در مدار سیارات، طوفان‌های خورشیدی، سایه کردن سیارت بر سر رسیدن اطلاعات به فضاپیماها و همچنین فواصل بسیار طولانی، این پروتکل اینترنتی را ناکارآمد می‌کنند.

به همین خاطر ناسا یک پروتکل جدید به نام developed Disruption-Tolerant Networking یا DTN را راه انداخته است که برای غلبه از این مشکلات از «نود»های پراکنده برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کنند.

DTN، پیش از این روی زمین آزمایش شده بود، اما ماه قبل ناسا از این پروتکل برای انتقال اطلاعات به یک کاوشگر فضایی به نام Deep Impact استفاده کرد که 32.4 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارند.

تا پیش از تکمیل این سیستم روند انتقال اطلاعات در فضا تا حد زیادی دستی بود، برای مثال برای انتقال اطلاعات از «اسپیریت» و «آپورچونیتی» -کاوشگرهای روی سطح مریخ- باید عوامل انسانی در مورد زمان انتقال اطلاعات به مدارگرد مریخ و سپس انتقال اطلاعات از مدارگرد به زمین تصمیم می‌گرفتند. اما پروتکل جدید نودهای زیادی تعریف می‌کند که هر یک اطلاعات را به صورت خودکار دریافت می‌کنند و زمانی که موفق به یافتن نود دیگر می‌شوند، اطلاعات را به صورت خودکار منتقل می‌کنند.

منبع: نیوساینتیست


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصاویر و لطایفی در مورد زندگی در اروپای شرقی

اروپای شرقی هنوز سنت‌های خاص خود را دارد و هنوز به اندازه بخش غربی مدرن نشده است و فرهنگ خاص خود را داراست.به همین خاطر ممکن است ما برخی از روندهای آنجا احساس نزدیکی کنیم.به تصاویر زیر بنگرید:آکوامن بعد از 2 هفته در بلغارستان…

این عکس‌های تاریخی را یا ندیده‌اید یا احتمالش کم است که دیده باشید!

پسرک «بانجو» نوا» با سگش -  تقریباً در اوایل دهه 1900جورج لوکاس قبل از تکامل جلوه‌های کامپیوتری، 1984فضای داخلی خطوط قطار اورینت اکسپرس،  سال 18831947. دختری در حال بازی با ماشین اسباب‌بازی، شهر نیویورک، عکس از فرد…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

عملیات گانرساید: حمله نروژ به تاسیسات آب سنگین نازی‌ها که آنها را از بمب اتمی محروم کرد

سرهنگ ارتش سلطنتی نروژ، لیف ترونستاد، پس از تحویل کپسول‌های انتحاری، به سربازانش اطلاع داد: «نمی‌توانم به شما بگویم که چرا این مأموریت اینقدر مهم است، اما اگر موفق شوید، برای صد سال در خاطره نروژ زنده خواهد ماند.»با این حال، این…

مجموعه‌ای از تصاویر عجیب و غریبی که در گوگل مپ و گوگل استریت دیده شده‌اند!

گوگل مپ بسیار کار راه‌انداز است و گوگل استریت اصلا اگر سرعت اینترنت اجازه بدهد، اجازه جهانگردی مجازی به ما می‌دهد.اما برخی اوقات اشخاص به صورت تصادفی و یا حین وب‌گردی‌های طولانی تصاویری در این سرویس‌های گوگل شکار کرده‌اند که بسیار بامزه…

آیا تا حالا عکس‌های باکیفیت از فضای داخلی پنهان سازهای موسیقی مختلف دیده بودید؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که داخل سازها و آلات موسیقی چگونه است؟در کودکی و نوجوانی بسیار پیش آمده بود که وسایل الکترونیکی را باز کرده باشیم. اما خب آنها پیج داشتند و ما خودمان را متقاعد می‌کردیم که دوباره می‌توانیم سر هم‌شان…
آگهی متنی در همه صفحات
13 نظرات
  1. sahandram می گوید

    واقعا برام جالب بود، مطالب شبکه خیلی برام کلیشه ای شده بود اما این یکی از اون مطالب جدید بود که هیجان زدم کرد.

  2. mostafa می گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید
    از دیدن سایت شما لذت بردم خواهشمندم یه سر به من هم بزنید و اگر مایل بودید بنده را با عنوان ×شب طوفانی× لینک کنید و به من خبر دهید تا من هم شما را لینک کنم.

    وبلاگ بنده دارای Rank3 می باشد.

    با تشکر

    1. عادل رحیمی می گوید

      @mostafa,
      جونم تو قسمتی با نام لینک دوستان میبینی ؟

  3. محمد می گوید

    سلام دکتر خسته نباشی، اخبار مربوط به فضا همیشه برام جالبه.

  4. Kasra می گوید

    چیه مگه ما هم اینترنت زیر زمینی داریم

  5. روزبه می گوید

    سلام دکتر جان خسته نباشی :

    اتفاقا منتظر این خبر بودم چون چند وقت پیش یکی از مهندسانه ایرانی ناسا تو یکی از کانالهای ایرانی در مورد این موضوع صحبت میکرد و قولشو داده بود الان خیلی حال کردم وقتی این خبرو شنیدم دستت درد نکنه مرسی.

    اونا دارن اینترنتو میفرستن فضا اونوقت ما تو زمینیشم گیر کردیم اونا کجا و ما کجا.

  6. mehdi می گوید

    اینترنت داره فاصله ها رو کم می کنه تشکر از شما

  7. signals می گوید

    به چه امیدی!؟

  8. یه بنده خدا می گوید

    من نرفتم منبع را مطالعه کنم، ولی متن برام کمی عجیب بود، چون مطالبی رو که شما گفتید در مورد لایه ی فیزیکی شبکه است و در مورد این لایه از پروتکل استفاده نمی شود.

  9. بیا تو خبر می گوید

    همینو کم داشتیم که از مریخ هک بشیم…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.