سایتی که میزان خوشبختی جهانی را اندازه می‌گیرد

7

کمیت‌های قابل اندازه‌گیری زیادی در دنیا وجود دارد، ولی تا به حال خوشبختی یکی از آنها نبوده است.

اما از سال 2008، یک گروه از دانشمندان دانشگاه ورمونت و شرکت Mitre به رهبری دو ریاضی‌دان به نام‌های کریس دنفورث و پیتر دادز، راهی برای این مسئله پیدا کردند.

آنها روی نرم‌افزاری به نام Hedonometer کار کردند که توییت‌ها را (در واقع یک نمونه 10 درصدی از کل توییت‌ها) را جستجو می‌کند و در آن دنبال کلماتی می‌گردد که به شادی و خوشبختی مربوط می‌شوند و سپس آنها را روی یک نمودار به تصویر می‌کشد.

05-06-2013 12-27-20 PM

برای ااین که این کار عملی شود، نخست می‌بایست کلماتی که به شادی اشاره می‌کنند، مشخص می‌شدند، این کار قبلا به یاری سرویس Mechanical Turk آمازون انجام شده بود، آنها 10 هزار کلمه انگلیسی را مشخص کرده بودند و به آنها مقادیری از نظر درجه شادی داده بودند.

به نظر می‌رسد که این نمودار واقعا چیز درستی نشان می‌دهد، چرا که برای مثال روز بمب‌گذاری بوستون، مطابق این نمودار یکی از غم‌انگیزترین روزها در عرض پنج سال اخیر بوده است.

05-06-2013 12-25-34 PM

وقتی به سایت مزبور رفتید، دقت کنید که برای دیدن یک بازه زمانی خاص می‌توانید در قسمت زیر یک قسمت زمانی را های‌لایت کنید تا جزئیات آن بازه زمانی را با وضوح بهتری ببینید.

05-06-2013 12-26-12 PM

با کلیک بر روی هر روز هم می‌توانید اطلاعاتش را به صورت کامل‌تر ببینید.

کاش کلون فارسی این سرویس هم ساخته می‌شد!

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

یادآوری داستان تصویر تولیدشده زنی که در اینترنت وحشت آفرید و تفسیر کنونی آن ماجرا در عصر انفجار…

او در جایی بیرون است و در جهان موازی احتمالا به کمین شما نشسته. تنها کاری که باید انجام دهید تا او را به وجود بیاورید این است که دستور درست را در یک تولید‌کننده تصویر هوش مصنوعی تایپ کنید!مانند یک طلسم دیجیتالی، کلمات شما مانند یک «ورد…

مورد عجیب بیمار M: مردی که گلوله‌ای به سرش خورد و بعد همه چیز را وارونه می‌دید!

بر اساس گزارش موردی که به تازگی منتشر شده است، یکی از منحصر به فردترین و عجیب‌ترین موارد آسیب مغزی در تاریخ شرح داده شده: این مورد با نام مستعار بیمار M، نامیده می‌شود که در سال ۱۹۳۸ در جریان جنگ داخلی اسپانیا به سرش گلوله خورد و بعد آن…

تجدید خاطره‌ای با وبلاگستان – اسکرین شات‌هایی از برخی از وبلاگ‌های قدیمی خوب

شبکه‌های اجتماعی وبلاگ‌ها را فرونرخیتند. دلایل فروریختن آنها بسیار بیشتر از محبوب شدن شبکه‌های اجتماعی بود:1- بسته شدن ابزارهای رایگان‌های وبلاگ‌نویسی2- نوع نوشتن وبلاگ‌نویس‌ها که هم بسیار انرژی‌بر و وقت‌گیر بود و هم به خاطر…

شوخی با درونگراها (نرنجید! خودم یک درونگرا هستم)

در مورد درونگراها بسیار مطلب نوشته‌ام. یک زمانی درونگرایی در جامعه خیلی تابو بود و هنوز هم مقداری است.خود من به عنوان یک درونگرا زمانی از درونگرایی خود شرمنده بودم. اما بعدا متوجه شدم که درونگرایی یک ویژگی شخصی است. درونگراهایی یک طیف…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده‌اند و نگرش جدیدی نسبت به تاریخ در ما ایجاد می‌کنند

عکس‌های تاریخی بسیار هستند. برخی از آنها از فرط تکرارِ دیگر روتین می‌شوند و نکته جدیدی به ما نمی‌افزایند. متاسفانه برخی از آنها در بایگانی‌های فراموش می‌شوندو کسی متوجه نکته‌شان نمی‌شود و به تدریج نابود می‌شوند و برخی هم کمتر از بقیه بها…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…
آگهی متنی در همه صفحات
7 نظرات
  1. امیر می گوید

    کلون فارسی از روی چه محتوایی؟
    پیشنهادی دارید؟

    1. فرشاد می گوید

      اگر منبع محتوا، دسته سایت‌های شبکه اجتماعی (facebook ، google plus و…) با اعمال فیلتر کاراکترهای فارسی باشه، نتیجه به شدت ضد و نقیض خواهد بود. مثلاً با توجه به ادبیات بکار رفته در شبکه های اجتماعی ایرانی ها ما استاتیوس‌هایی رو شاهد هستیم که به قول معروف از فعل معکوس استفاده کرده بیدن! اونوقت دیگه نمیشه فقط با تحلیل کلمات نتیجه‌گیری کرد، بلکه باید جملات رو تحلیل کرد یا گاهی اوقات هم از روانشناس‌ها برای درک مسئله بهره گرفت! اما در کل جز افسردگی و محو شدن در افق چیز دیگه‌ای حاصل نمیشه.
      و اگر هم از منابع سایت‌های خبری داخلی بخوایم استفاده کنیم که نتیجه کاملاً مشخصه: “همه جهان در بدبختی به سر میبرند، فقط ما خوشبختیم!”

  2. مشایخ می گوید

    “””بررسی توییتر نشان می‌دهد: مردم هاوایی شادترین و ساکنان لوییزیانا غمگین‌ترین شهروندان آمریکایی هستند”””

    پست فعلی با این پست خیلی ارتباط دارد.
    http://1pezeshk.com/archives/2013/02/geography-of-happiness.html

  3. محمدامین می گوید

    باتشکر از دکتر مجیدی به خاطر این پست. یه کمیت جدید به نام خوشبختی !!

  4. فرشاد می گوید

    همین مونده کلون فارسی این ایده هم ساخته بشه تا افسردگیمون رو بیشتر تصدیق کنه! فکرشو بکنید اگه همچین پروژه ای روی محتوای فارسی وب انجام بشه، حتی اونهایی که افسرده نیستند هم بهشون تلقین خواهد شد که افسرده هستن و احساس خوشبختی نخواهند کرد. برای انجام این کار هنوز خیلی خیلی زوده. یا شاید هم خیلی دیر!

  5. علی می گوید

    با سلام
    تحقیق جالبی بود با توجه به پارامترهای اندازه گیری و مخصوصا اون مثال مردم بستون، چقدر مردم ضعیفی هستند!
    مابهترین سال های کودکی هامون توی جنگ،صدای آژیر ها،پناه گاه،کشته شدن مردم بی پناه و بمب شیمیایی گذروندیم،از بهترین سالهای نوجوانی را توی مدارس شلوغ و تبعیض ها،نبود امنیت مالی خانواده ها و ایستادن توی صف و حالا جوانی را،در شدید ترین تحریم های اقتصادی،جامعه ای پرتنش و آینده ای مبهم
    اما شنیدن با یک لطیفه ی ساده به شادی میرسیم که مردم آمریکا هیچ وقت تجربش نمیکنند!!

  6. dvm می گوید

    مفید بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.