چرا باید کاربر «هشیار» شبکه‌های اجتماعی باشید؟ داستان عکس‌های جعلی مجسمه ابوالهول پوشیده شده از برف

11

بله! در خاورمیانه هوا بسیار سرد شده است، طوری که حتی در مصر، فلسطین و سوریه برف باریده است. چیزی که گفته می‌شود در مصر در 112 سال اخیر سابقه نداشته است.

اینستاگرام پر از عکس‌های بارش برف در این نواحی است، سازمان ملل هم نگران وضعیت آوارگان و پناهجویان در خاورمیانه شده است.

نظر شما را به بعضی از عکس‌های گرفته شده از بارش برف در مصر، فلسطین و سوریه جلب می‌کنم:

12-15-2013 2-53-38 AM

12-15-2013 2-53-09 AM

12-15-2013 2-52-35 AM

12-15-2013 2-51-30 AM

12-15-2013 2-51-04 AM

اما در این میان چیز بسیار جالب، عکس‌هایی از مجسمه ابوالهول است که آن را پوشیده از برف نشان می‌دهد.

12-15-2013 2-46-16 AM

مجسمه ابوالهول

به نظر بسیار مهم می‌آید که این نمادهای مصر باستان را پوشیده از برف ببینیم!

اما درنگ کنید، آیا ما این عکس‌ها را در سایت‌های خبرگزاری‌های معتبر دیده‌اید؟

نه! پس این عکس‌ها از کجا آمده‌اند؟

از شبکه‌های اجتماعی.

این دو عکس این روزها گل سرسبد داستان بارش برف در مصر هستند.

اما جالب است بدانید که این عکس‌ها در مصر گرفته نشده‌اند، بلکه در پارکی در ژاپن گرفته شده‌اند، در این پارک مدل‌های مینیاتوری از اهرام، مجسمه ابوالهول، کاخ ورسای، برج ایفل، مجسمه آزادی، کاخ سفید و فرودگاه ناریتا ساخته شده‌اند.

12-15-2013 2-45-20 AM

12-15-2013 2-45-00 AM

شهروندان مصری هم تأیید می‌کنند که عکس‌های اصالت ندارند!

اگر قانع نشده‌اید، از سایت این پارک دیدن کنید تا همه چیز به شما ثابت شود.


حالا سؤال اینجاست که کدام کاربر یا کاربران با چه هدفی، این تصاویر را منتسب به مصر و بارش برف اخیر کرده‌اند؟

واقعیت این است که مشهور شدن و پیدا کردن کاربران زیاد و به اصطلاح فرنگی‌ها «کول» شدن آنلاین، برای بعضی‌ها خیلی اهمیت دارد، طوری که همیشه مترصد خبرها و رخدادها هیجان‌انگیز می‌مانند و با دراماتیزه کردن واقعیات، ترکیب راست و دروغ و حتی دروغگویی خالص، سعی می‌کنند از این آب گل‌آلود ماهی بگیرند.

ولی نکته اصلی این پست، این موضوع نیست، بلکه این موضوع است که لایک‌های و اشتراکات ما در شبکه‌های اجتماعی باید آگاهانه باشند.

شبکه‌های اجتماعی معمولا میدان اندیشه‌های ژرف نیستند و از این حیث با سایت‌ها و وبلاگ‌ها تفاوت زیادی دارند، آنها معمولا عرصه مرور سریع خبرهای جالب به صورت تیتروار و دنبال کردن دوستان هستند.

از همین رو، نباید از آنها انتظار زیادی داشت، اما ما می‌توانیم رفتار خود را در آنها تعدیل کنیم، خبرها را مستقلا بازبینی کنیم و به شایعات بی‌اساس دامن نزنیم.

در مورد بارش برف در مصر، ممکن است موضوع چندان اهمیت نداشته باشد، اما در نظر بگیرید که کاربری ناهشیارانه ممکن است باعث انتشار خبر نادرست در مورد یک فرد، تهمت و افترا شود و یا در سطحی دیگر بزرگ‌نمایی حواشی ممکن است، باعث شود، واقعیات تحت الشعاع قرار گیرند.

از سوی دیگر، یک کاربر پرشور و کم‌شعور شبکه‌های اجتماعی ممکن است با انتشار خبرهای جعلی، یک شبه راه صد ساله را طی کند، اما مسلما نفوذ و اعتبار خبری‌اش پایدار نخواهد ماند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللوشاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…

مجموعه باور نکردنی از عکس‌های تاریخی که توسط عکاسان آنها امضا و حاشیه‌نویسی شده

عکس بالا عکس اتاق موقعیت اضطراری است که توسط جو بایدن امضا شده است . لحظات پرتنش عملیات نپتون نیزه را نشان می‌دهد که نیرو‌های دریایی ایالات متحده به محوطه اسامه بن لادن یورش بردند. امضا کرد: ایمان را حفظ کن!مجموعه‌ای از عکس‌هایی که…

هلند کشور لاله‌ها – توضیحات + گالری عکس زیبا

هلند به خاطر مزارع خیره‌کننده لاله‌ که گردشگران را از سرتاسر جهان جذب می‌کند، مشهور است. این مزارع به ویژه در فصل بهار، معمولاً از اواخر مارس تا اوایل اردیبهشت، سرزنده و زیبا هستند.مزارع لاله عمدتاً در منطقه‌ای به نام "Bollenstreek"…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…
آگهی متنی در همه صفحات
11 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    احتمالاً ممکنه همه فکر کنند بیشتر در ایران با چنین چیزی مواجه هستیم، ولی برام جالب بود که دیدم 9GAG هم همینو منتشر کرده و تعداد زیادی لایک گرفته!

    1. هومن می گوید

      9GAG هم یک شبکه ی اجتماعی هست و هر کسی ممکنه اون تصویر رو توی 9GAG گذاشته باشه

      1. فرشاد می گوید

        9GAG رو مدتهاست خوب میشناسم. تعجب من از داغ شدن چنین موضوع جعلی‌ای توسط گروهی از مردم دنیا بود که معمولاً ایرانی ها کمتر عضو اون هستند.

  2. پویا می گوید

    متاسفانه و متاسفانه با فراگیر شدن اینترنت و شبکه های اجتماعی گاهی در افراد دیده میشود که بجای بالا رفتن اطلاعات ایشان، با این قبیل مطالب بی اساس از سواد ایشان کاسته نیز میشود! خوشبختانه مدتی است که فعالیتهایی برای جلوگیری از این قبیل شایعات به زبان فارسی شروع شده است. مثل “ستاد مبارزه با چرندیات” در فیسبوک و وبسایت “گمانه” (که البته ظاهرا نویسنده هر دو یک نفر است). وبلاگ شما هم هرازگاهی مطالب خوبی در این زمینه میگذارد.
    یکی دیگر از چیزهایی که خیلی من رو آزار میده مطالبی تحت عنوان “بهترین…”، “زیباترین…” و کلا “ترین” ها است که مشخص نمکند دقیقا از نظر چه سازمان یا شخصی بعنوان “ترین” انتخاب شده است!

  3. هادی می گوید

    روزنامه‌ی خراسان، امروز:
    http://www.khorasannews.com/Default.aspx

  4. علی می گوید

    واقعا خبر جالبی بود … مرسی.

  5. قاصدک می گوید

    آقای مجیدی من یه مشکلی دارم اگه می شه به سوالم پاسخ بدید یا حد اقل راهنمایی کنید که سوالمو از کی بپرسم، من تو هر برنانه ای مثلا اینستاگرام یا فر اسکویرز یا شبکه های اجتماعی ثبت نام می کنم تو قسمت پیشنهاد دوستان از کانتکت لیست یه سری افراد به من پیشنهاد میده که نمی شناسم ولی حتما تو گوشیم موجودن چجوری اونارو پیدا کنم و از گوشیم حذف کنم .خواهش می کنم پاسخ بدین خیلی برام مهمه. لطفا راهنمایی کنید . هرجا پرسیدم جواب نگرفتم.. برام شده یه معضل

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      احتمالا قبلا دوستانی اضافه کردین که از نزدیک نمی‌شناسین، این باعث می‌شود الگوریتم‌ها دوستان این دوستان را به شما پیشنهاد کنن.

      1. قاصدک می گوید

        خیلی ممنون که پاسخ دادین ولی از اول که برنامه ها رو نصب می کنم این افراد هستند. همشون هم خارجی هستن واقعا فکر منو مشغول کرده نمی دونم چه کاری انجام بدم. .فقط یه اپلیکیشین خاص نیست بیشتر برنامه هایی که به شکلی یک شبکه اجتماعی هستند این مشکل و دارند. این افراد تو قسمت پیشنهادات نیست تو قسمت add from cantact list هستند.

  6. امیرحسین می گوید

    سلام خیلی خنده دار بود از خنده مردم =)))
    لوووووله
    عکس که از شکل کوچکش گرفته شده بزرگ کرده اند فوق العاده خنده دار بود لووووووووووووووووووووووووووووووووول
    خیلی مطالب باحال میزارید

  7. عبدالله می گوید

    بله خبر جالبی بود
    باید تا با چشمان خودمون چیزی را ندیدیم باور نکنیم
    از تهیه کننده خبر ممنونم
    خدا قوت ویا علی مدد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.