scareware‌ها: چگونه با برانگیختن هراس‌های کاذب امنیتی در دل کاربران، می‌توان پول پارو کرد!

9

یکی از روزهای مارس سال 2008، معلم یک مدرسه ابتدایی در یکی از شهرهای کانزاس به کسی به نام «کنت ورنر» تلفن زد، این معلم خیلی آشفته بود، چون دانش‌آموز 11 ساله‌ای، کامپیوتری را که او با آن در دبستان کار می‌کرد روشن کرده بود و حین کار با کامپیوتر، یک اسکن امنیتی را شروع کرده بود، حین اسکن مشخص شده بود که در کامپیوتر او، تعدادی عکس مستهجن وجود دارد. اما چیز بدتر این بود که حین اسکن، این عکس‌ها روی صفحه کامپیوتر نشان داده می‌شدند!

ورنر که مسئولیت اداره کامپیوترهای این مدرسه را برعهده داشت، بلافاصله بعد از تماس، سوار اتومبیلش شد و به مدرسه رفت. وقتی او اسکن را تکرار کرد، متوجه شد که قضیه جدی است و علاوه بر عکس‌های ناجور، در سیستم تعداد زیادی ویروس و نرم‌افزار جاسوس وجود دارد که فعالیت کاربران را پایش می‌کنند. اما در کمال تعجب جستجوی دستی در هارد، هیچ چیزی را نشان نمی‌داد. ورنر سراغ یک کامپیوتر دیگر رفت و مجددا با آنتی‌ویروس قبلی که از وب‌سایت یک شرکت امنیتی دریافت کرده بود، اسکن کرد، در کمال تعجب، حین اسکن درست همان عکس‌های مستهجن قبلی نمایش داده می‌شد!

این جا بود که ورنر متوجه قضیه شد، سیستم‌ها مشکلی نداشتند، در واقع برنامه اسکن امنیتی کاذب بود و عملیا اسکن، صرفا انیمیشن‌هایی بودن که می خوستند کاربران را اغفال کنند و آنها را تشویق کنند که با پرداخت 40 دلار، یک نرم‌افرار آنتی‌ویروس تهیه کنند و از شر تهدیدهای امنیتی، که وجود خارجی نداشتند، رهایی یابند.

به چنین نرم‌افزارهایی اصلاحا scareware گفته می‌شود، اینها نرم‌افزارهایی هستند که کارشان صرفا ترساندن کاربران از ویروس‌های دروغین هستند و هیچ کارکرد حفاظتی ندارند.

ورنر، سایتی که این نرم‌افزار را ارائه می‌کرد، پیدا کرد، این سایت advancedcleaner.com بود. او به کمسیون فدرال بازرگانی و آژانس آمریکایی حمایت از مصرف‌کنندگان تماس گرفت. ورنر، در واقع یکی از صدها نفری بود که موضوع را گزارش کرده بودند.

به زودی آشکار شد که کلاهبرداری این شرکت را می‌توان در شمار یکی از بزرگ‌ترین کلاهبرداری‌های اینترنتی، به حساب آورد. شرکتی که پشت این سایت بود در سال 2002، تأسیس شده بود و Innovative Marketing یا IM نام داشت. در سال 2005، شرکت سیمانتک از دست IM شکایت کرده بود، چون IM، تبلیغات نرم‌افزارهایش را به صورت ظاهر آپدیت نرم افزارهای سیمانتک در می‌آورد و کاربران را به این صورت فریب می‌داد.

این شرکت، سپس در اکراین شعبه‌ای تأسیس کرد. هدف شرکت این بود که نرم‌افزارنویسان نابغه محلی را با بهای کمی استخدام کند تا نرم‌افزارهای امنیتی دروغین برایش بنویسند، یکی از این نرم‌افزارها WinAntivirus نام داشت که بسیار شبیه نرم‌افزار امنیتی مایکروسافت بود، نرم‌افزار دیگر، DriveCleaner بود که روی هر سیستمی که نصب می‌شود، هشدار می‌داد که با سیستم 179 بار از یک سایت مستهجن بازدید شده است و از این طریق سیستم دچار مشکل امنیتی شده است! IM، نرم‌افزارهای دروغین خود را از طریق سرورهایی در روسیه و اروپای شرقی عرضه می‌کرد، در این مناطق تشکلات قانونی، قدرت کافی برای برخورد با چنین مواردی را ندارند.

اما مدیران IM، مرتکب اشتباه شدند و متعاقب اختلافات مالی از دست هم شکایت کردند، این شکایت‌ها، باعث شد که مقامات قانونی پی ببرند که این شرکت تجارت مشکوکی را اداره می‌کند و سود این شرکت به ناگهان از 11 میلیون دلار در سال 2004 به 53 میلیون دلار در سال 2006 رسیده است. تصورش را بکنید که شرکتی از محل فروشی نرم‌افزاری که عملا هیچ کاری نمی‌کند، این مقدار سود ببرد!

به زودی آشکار شد که این شرکت 4 میلیون مشتری بخت‌برگشته ساده‌لوح برای خود دست و پا کرده بود و توانسته بود بین سال 2004 تا 2008، 164 میلیون دلار از آنها پول دریافت کند.

سرانجام در دسامبر سال 2008، خلاف‌های این شرکت ثابت شد، فعالیت شرکت متوقف شد و قرار توقیف دو تن از مؤسسان IM توسط یک قاضی آمریکایی صادر شد.

اما چطور می‌توانیم فریب scareware را نخوریم و از انها اجتناب کنیم؟

– هیچگاه از سایت‌های گمنام، نرم‌افزارهای امنیتی دانلود نکنید، به شرکت‌های خوشنام در این زمینه اکتفا کنید. اگر شک داشتید، با دوستان مطلع در این زمینه، مشورت کنید.

– اگر در هنگام وب‌گردی، پنجره هشدار ویروس را دیدید،  دقت کنید که pop upها را با پنجره هشدار انتی‌ویروس خودتان اشتباه نگیرید و از روی ترس، نرم‌افزارهای کاذب امنیتی را دانلود نکنید.

– حتما از یک firewall خوب استفاده کنید.

– اگر پیش از این موارد امنیتی را رعایت نمی‌کردید و فکر می‌کنید که هاردتان الوده شده، می‌توانید از ویروس اسکنرهای خوب استفاده کنید.

– گرچه در ایران مشهورترین نرم‌افزارهای امنیتی را می‌توان روی یک DVD، با بهایی بسیار ارزان به صورت کرک شده و غیرقانوین تهیه کرد، ولی باید بدانید که شما می‌توانید در عین احترام به کپی‌رایت به صورت رایگان از نرم‌افزارهای امنیتی رایگان و در عین حال کارایی استفاده کنید. در پایان این پست، بد نیست، شماری از آنها را معرفی کنم:

– نسخه رایگان AVG Anti-Virus
– نسخه رایگان آنتی‌ویروس Avast
– Avira AntiVir Personal
– Malwarebytes Anti-Malware
– فایروال ZoneAlarm

و NOD32 که فعلا من روی سیستمم دارم!

منبع: نیوساینتیست


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…

دو اینفلوئنسر سفر در واقع با یک تلویزیون ساده، سفر جعل می‌کردند و هیچ خبری از عکس واقعی در محیط…

دو عکاس به نام مانوئل بختر و و مانوئل رومز رام تصاویر خیره کننده‌ای خلق کردند که آنها را در حال پیاده‌روی در برف، کمپینگ در کوه‌ها و پرواز با هواپیما به سوی مقصدی دور نشان می‌دهد. اما در واقع آنها از در هنگام ثبت همه این عکس‌ها از اتاق…

نمونه‌هایی از بازسازی و دکوراسیون جدید خانه که می‌توانند الگویی برای ما باشند

به سبب نوع معماری، خانه‌های ما معمولا خیلی زود دمده یا به اصطلاح کلنگی می‌شوند. شرکت‌‌های بازسازی خانه مدتی است بسیار زیاد شده‌اند.اما شک و تردید زیادی در مورد میزان کارایی بسیاری از آنها وجود دارد. برخی از آنها اصلا به تقویم کاری متعهد…

کهن‌ترین درختان جهان

" بث مون " عکاسی است که در سانفرانسیسکو زندگی می کند و بیش از 14 سال از عمرش را صرف شناسایی و عکاسی از قدیمی ترین درختان جهان کرده است. او به کشورها و سرزمین های دورافتاده سفر می کند تا از درختان قطور قدیمی تصاویر زیبایی را ثبت کند. او می…

هوش مصنوعی میدجرنی Midjourney تصور می‌کند که اساتید رشته‌های مختلف باید چه ظاهری داشته باشند؟ گالری…

کودک و نوجوان که بودم برای خودم یک پا Midjourney  بودم. کتاب‌ها را که می‌خواندم از روی توصیف چهره‌ها و مکان‌ها و اشیا تصور می‌کردم که مثلا کاپیتان نمو یا ربات آر دانیل الیواو باید چطوری باشد، فضاها را تصور می‌کردم و آب و رنگ به آنها در ذهن…

حداقل مجازات کسانی که این چیزها را طراحی کرده‌اند، زندان است!

طراحی خوب در هر عرصه‌ای چه فضای وب، معماری، وسایل خانگی و صنعتی و گجت‌ها مهم است. یک طراح باید بتواند خود را جای کاربران نهایی بگذارد و حدس بزند که در استفاده از وسیله یال محل چه مشکلاتی پیش خواهد آمد یا در شرایط مختلف و با گذشت زمان چه…
آگهی متنی در همه صفحات
9 نظرات
  1. امین فارسی می گوید

    فکر کنم الان سه ساله که با نسخه‌ی رایگان Avast ! کار می‌کنم و تا الان هم مشکل آن‌چنانی‌ای نداشتم به جز یه مورد که تقریبن هر بار که اسب فلاش رو به کامپیوتر وصل می‌کنم فایل اتوران‌ش رو ویروس تشخیص می‌ده که ایگنور می‌کنم ، روی سیستم قبلی‌م که سلرون ۶۰۰ و ۱۲۸ مگ رم داشت خوب کار می‌کرد و سرعت رو هم پایین نمی‌آورد و الانم که اثرش در سرعت اجرای ویندوز اصلن محسوس نیست .

    در کل برام تجربه شده که تا وقتی که نرم‌افزار رایگان و قانونی وجود داره (هرچند محدود) سراغ کرک و اینا نرم که فقط دردسر دارن .

  2. amin می گوید

    بد نبود که آنتی ویروس جدید مایکروسافت را که مجانی و بسیار کاراست را نیز معرفی میکردید
    http://www.microsoft.com/security_essentials/

  3. رضا می گوید

    جسارتا فایروال کومودو رو هم من توصیه می کنم.

    https://www.comodo.com/products/free-products.php

  4. حسن می گوید

    به نظر من فقط نورتن که سال به سال داره قویتر و سبکتر و روانتر میشه!!

  5. سهند می گوید

    trendmicro هم تا یکسال trendmicro security رو رایگان ارائه میده که البته فضای زیادی رو اشغلا میکنه.

  6. مهرداد می گوید

    سلام به دوستان گرامی. اگه نظر میدم طرفداری از محصولیکه استفاده میکنیم نباشه بر اساس معیارهای علمی بگین تا کسب تجربه بشه واسه همه
    مثلا من خودم از kaspersky internet security2012
    استفاده میکنم. اما هیچ آنتی ویروسی در جهان وجود نداره که بیشتراز85%از ویروسهارو شناسایی کنه اخیرا گروه های دارن این شعار رو انتشار میدنکه دوره آنتی ویروس ها به پایان رسیده مثل یکی از مدیران trendmicro security که جدا شدن از شرکت.
    اما بر اساس معیارهای جهانی در سالل 2011
    انتی ویروس :
    zonalarm
    bitdefender
    kaspersky internet security
    norton
    و….
    جزء بهترین دسته ها هستند متاسفانه در کشور ما بیشتر از آنتی ویروس nod32
    که زیر 12 آنتی ویروس سال قرار دارد استفاده میشود و ویروس نویسان هم با این دید و شناخت کامل از nod32 برنامه های مخرب خود را بر روی این آنتی ویروس مینویسند و بارها امتحان نموده ام از bit defender.norton 360.panda 2011.zon alarm که فلشهاییکه به دستگاهیکه آنتی ویروس نود روی آن نصب بوده از اون فلش autorun های مخربی کشف کرده اند که نود خیلی ضعیف عمل میکند .
    اگر در میان سایتهای خارجی یا به کشورهای دیگر سفر کنید متوجه میشوید آنتی ویروس نود جزء آمار جهانی نمیشود .بمثال یکی از آشنایان در استرالیا گفتند ما هزینه آنتی ویروسمان در ماه ماهی 80 دلار است که شرکت روسی کسپر بخش قابل توجهی از بازار جهانی را در اختیار دارد

    ببخشید اگه کلماتیکه نوشتم ناقصی داشتند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.