بازدیدکنندگان طبق الگوی F ، وبلاگ شما را می‌خوانند

نه ، وبلاگ شما تافته جدا بافته نیست! مهم نیست که درباره چه می‌نویسید و کیفیت نوشته‌هایتان در چه حد است. مهم نیست که صاحب وبلاگی تازه تأسیس هستید و یا اینکه هر روز دست‌کم چند صد بازدیدکننده دارید ، در همه حال خوانندگان نوشته های شما را اسکن می‌کنند ، نباید انتظار داشته باشید که همگی نوشته‌های شما را از ابتدا تا به انتها به دقت مطالعه کنند.

چندی پیش تحقیق جالبی درباره چگونگی رفتار کاربران اینترنت انجام شده بود. در این تحقیق طرز نگاه 232 کاربر روی هزاران صفحه وب مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه این تحقیق این بود که اغلب کاربران صفحات وب را را بر اساس الگوی حرف F می‌خوانند:

ابتدا کاربران با حرکت افقی چشم که معمولا مربوط به قسمت بالایی صفحه است ، یک بخش از متن را می‌خوانند و این اولین گام برای تشکیل شکل F فرضی است. سپس کاربر ، با یک حرکت چشمی ، کمی به قسمت پایین‌تر صفحه نگاه می‌کند و بخش دیگری متن را می‌خواند که معمولا محدوده کمتری را نسبت به قبل دربر می‌گیرد و این حرکت بخش دوم شکل F را میسازد و در پایان کاربر از سمت چپ صفحه وب ، به صورت عمودی ، محتوای مطلب را مطالعه می‌کند.

البته برای ما فارسی‌زبان‌ها ممکن است الگوی خواندن تصویر آینه‌ای F باشد. همیشه بازدیدکندگان وبلاگ ها و سایت‌ها این شیوه خواندن و در وقاع اسکن کردن مطالب را در پیش نمی‌گیرند. گاهی کاربران توجه بیشتری روی یک سوم انتهایی مطالب دارند و به این ترتیب الگوی خواندن چیزی شبیه به حرف E می‌شود. گاهی هم فقط بخش ابتدایی مطلب را می‌خوانند تا الگوی خواندنی شبیه به L برعکس به وجود بیابد.

در مورد زمانی که خوانندگان در وبلاگ شما می‌مانند ، نتوانستم تحقیق و آمار معتبری پیدا کنم ، اما چیزی که مسلم است این است که زمانی که خوانندگان در وبلاگ می‌گذراند ، بسیار کمتر از انتظار شماست و در بهترین حالت از دو دقیقه تجاتوز نخواهد کرد. یک وبلاگ‌نویس با استفاده از آمارگیر  site meter ، زمان متوسط 96 ثانیه را به دست آورده است ، تازه این در حالتی است که قبلا وبلاگ شما مشهور شده باشد و خوانندگان با آن آشنایی داشته باشند و گرنه بازدیدکنندگان برای ارزیابی ارزش یک سایت یا وبلاگ بیشتر از چند ثانیه به شما وقت نمی‌دهند.

بنابراین:

– شما حتما باید در نوشتن پاراگراف و خطوط اول مطبتان دقت کنید. در خطوط اول مطلب باید به سرعت موضوعی را که قصد نوشتن درباره آن را دارید معرفی کنید و خوانندگان را راغب کنید که به خواندن مطلب شما ادامه بدهند. بهتر است کلمات مهم و کلیدی نوشته‌تان را برجسته یا بولد کنید. استفاده از دست‌کم یک عکس حتی در مورد نوشته‌های انتزاعی بسیار مفید خواهد بود.

منبع : ترجمه مطلب را در آخرین شماره هفته‌نامه ارتباط دیدم و بعد منبع اصلی را با جستجو پیدا کردم. این پست خلاصه آن ترجمه با  تغییرات و اضافات است.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است:۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و...۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و...۳-فهرست فیلم…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

۲۰ برنده عکاسی از طبیعت در سال ۲۰۲۲ در مسابقه عکاسی IPA

جوایز بین المللی عکاسی (IPA) در سال 2022 بار دیگر از مجموعه‌ای خیره کننده از عکس های طبیعت پرده‌برداری کرد که قلب و ذهن بینندگان در سراسر جهان را تسخیر کرده است. این تصاویر برنده استثنایی ما را به قلمروهای مسحورکننده طبیعت منتقل می‌کنند،…

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

مجموعه عکس‌های پرتره زیبا هیلاری گولد از افراد مسن سندرم داون، پیش‌فرض‌های ذهنی ما را به چالش می‌کشد

یک مجموعه عکس با معنا و زیبا گرفته شده توسط هیلاری گولد، با عنوان «من اینجا هستم» این تصور نادرست مردم را به چالش می کشد که افراد مبتلا به سندرم داون تا سنین پیری نمی‌توانند زندگی گنند.برای مثال هیلاری گولد، عکس پرتره جوآن، زنی 84 ساله…
آگهی متنی در همه صفحات
8 نظرات
  1. john nash می گوید

    سلام خیلی جالب بود، حتما استفاده خواهم کرد!، لینک وبلاگتون را هم توی وبلاگم گذاشتم خوشحال میشم سر بزنید، یه سوالی اگه امکانش هست بهم جواب بدید خیلی ممنون میشم، چرا blogrolling وبلاگ خودم را پینگ نمیکنه ولی مال شما و دیگران را میکنه؟ کار خاصی باید انجام داد؟

  2. آرمان می گوید

    اطلاعات واقعا جالبی بود…
    جالبه وقتی فکر می کنم می بینم من خودم هم بیشتر از الگوی اف پیروی می کنم تا ای یا ال!!!
    خیلی متشکرم از مطلبتون.

  3. محمد میرزائی می گوید

    بسیار عالی بود. با تشکر فراوان

  4. سولوژن می گوید

    ممنون! جالب بود. (:

  5. a-sh می گوید

    سلام و تشکر از زحماتتون… من هم در ۲۹ فروردین ۱۳۸۵ در وبسایت فارس تک، همین گزارش را ترجمه/نوشته بودم شاید بدرد بخوره..Jakob Nielsen (ژاکوب نیلسن) مبتکر این ایده است..لینکش اینه:

    http://farstec.com/show.asp?num=1145400347

  6. سيمين می گوید

    اینه تحقیق برای کاربرانی است که از زبانهایی که از چپ براست خوانده می شوند استفاده می کنند و نه برای فارسی زبان ها که از راست به چپ می خوانند و طببیعتا حرف اف را دنبال نمی کنند

  7. ُسهند می گوید

    جالب بود ، ممنون 🙂

  8. پلنگ زخمی می گوید

    جالبناک بود…

نظرات بسته شده است.