شروع آزمایش داروی راپامایسین که شاید روزی نخستین داروی افزاینده طول عمر شود

7

سال‌های زیادی از داروی راپامایسین به عنوان یک داروی جلوگیری از رد بافت‌های پیوندی استفاده می‌شد، اما در عین حال پژوهشگران می‌دانستند که این دارو در آزمایش‌های انجام شده طول عمر کرم‌ها، مگس‌های میوه و موش‌ها را بیشتر می‌کند. در موش‌ها، استفاده از این دارو خواه در میانسالگی و خواه در سن پیری آنها، بین 9 تا 14 درصد بر طول عمر آنها می‌افزود.

حالا دانشمندان در نظر دارند که این دارو را روی 20 سگ ازمایش کنند و اگر این بار هم آزمایش نتیجه مثبتی داشته باشد، در گام بعدی روی داوطلب‌های انسانی آزمایش خواهد شد.

راپامایسین، از صدمات قلبی- عروقی و زوال حافظه نیز می‌کاهد و بنابراین علاوه بر افزایش طول عمر می‌تواند، میزان سلامتی و کارایی افراد را در کهنسالی افزایش دهد.

تا حالا فقط یک داروی دیگر بوده که به صورت نسبی اثراتی مشابه با راپامایسین داشته است: داروی متفورمین که در دیابتی‌ها استفاده می‌شود، مطابق پژوهش انجام شده روی 7800 دیابتی، نه‌تنها باعث طول عمر بیشتر مصرف‌کنندگان آن، نسبت به سایر دیابتی‌ها می‌شود، بلکه طول عمر آنها را نسبت به دسته افرادی عادی هم بیشتر می‌کند!

البته داروی راپامایسین خالی از عوارض جانبی احتمالی هم نیست: در دوزهای بالا این دارو می‌تواند میزان قند خون را بیشتر کند و احتمال بروز دیابت را افزایش دهد و به علاوه زخم‌هایی در دهان ایجاد کند. از آنجا که این دارو تضعیف‌کننده سیستم ایمنی است و درست به همین خاطر از آن برای جلوگیری از رد پیوند استفاده می‌شود، نگرانی‌هایی در مورد افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌ها بعد از استفاده از آن، وجود داشته است. اما از نظر بالینی فعلا شواهدی در این مورد وجود ندارد و حتی در مواردی افزایش کارایی سیستم ایمنی متعاقب از از آن، نشان داده شده است.

در فرایند سالخوردگی، سلول‌ها به خاطر آسیب DNA، پیچ و تاب‌های اشتباه پروتئین‌ها و افزایش التهاب، آسیب می‌بینند. گرچه نمی‌توان جلوی این فرایند به را به کلی سد کرد، اما پژوهشگران به دنبال‌ راه‌هایی برای کند کردن هستند.

پژوهشگران از مدت‌ها پیش می‌دانستند که در صورتی که میزان کالری دریافتی بدن را کم کنند، بدن راه‌های زیست شیمیایی خاصی را شروع می‌کند که منجر به افزایش طول عمر می‌شود. حالا ترفندی که می‌توان به کار برد این است که بدن را به نوعی فریب بدهیم که با دریافت یک دارو تصور کند که واقعا بدن در شرایط کاهش درایفت کالری و غذا است. این همان کاری است که داروی راپامایسین می‌کند.

10-25-2015 8-52-47 AM

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

عکس‌های نوستالژیک: آدم‌های و تلویزیون‌هایشان در دوره اوج تلویزیون

دوره اوج شکوه تلویزیون کی بود؟ دست‌کم دوره اوج مونواوگ چه زمانی بود؟یک زمانی تلویزیون پیشرفته‌ترین وسیله ارتباطی ما با دنیای خارج بود. الان تلویزیون‌های هوشمند، گوشی و تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها جای آن به اصطلاخ متکلم وحده را گرفته‌اند.…

بازیگران سریال به‌یادماندنی «آفیس» را در قالب تصویری گیم GTA یا سریال گیم آو ترونز ببینید!

سریال دفتر یا "The Office" یک سریال کمدی تلویزیونی محبوب آمریکایی بود که از سال 2005 تا 2013 پخش شد. این سریال توسط گرگ دانیلز ساخته شد و توسط ریکی جرویز و استفان مرچنت که در اصل نسخه بریتانیایی سریال را ایجاد کرده بودند، توسعه یافت. سریال…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

درخت‌هایی که با شیواترین زبان می‌گویند: می‌خواهم زنده بمانم!

درخت‌ها از 370 میلیون سال پیش بر روی کره زمین بوده‌اند و گرچه ما انسان‌ها با همه امکانات خود سعی در از بین بردن آنها داریم، آنها تا جایی که می‌توانند مقاومت می‌کنند.برآورد می‌شود که روی زمین علیرغم همه جفاهایی که ما به طبیعت وارد…

آیا می‌توانید در این عکس شیر کوهی را در حال تعقیب الک (گوزن شمالی) ببینید؟

یک دوربین خودکار راه‌اندازی شده توسط سرویس حیات وحش ایالات متحده، عکس‌هایی از یک شیر کوهی را در حال تعقیب یک گوزن شمالی ثبت کرد. از این عکس‌ها مشخص است که این شکارچی بسیار دشوار است.پس اگر گوزن بزرگ شکار شده باشد و متوجه خطر نشده باشد،…
آگهی متنی در همه صفحات
7 نظرات
  1. بهنام می گوید

    با سلام.
    آقای دکتر من شنیدم در حال حاضر در جهان داروی ضد سرطان (واکسن، قرص یا هر چیز دیگر) کشف شده اما به دلیل سود سرشار داروهای سرطانی این دارو عمومی نمیشه تا شرکت های دارو سازی همچنان بر سود خودشون اضافه کنند و مردم رو سر کیسه کنند.
    آیا این حرف درسته؟

    1. ایرانی می گوید

      به نظر من داروی اکثر بیماری ها صعب العلاج کشف شده ….

  2. كارون می گوید

    پژوهشگران از مدت‌ها پیش می‌دانستند که در صورتی که میزان کالری دریافتی بدن را کم کنند، بدن راه‌های زیست شیمیایی خاصی را شروع می‌کند که منجر به افزایش طول عمر می‌شود.
    چقد جالب . چطوری میشه در مورد این بیشتر بدونم ؟

    1. كارون می گوید

      http://www.longevityforall.org/ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ-ﺗﺎﺛﯿﺮ-راﭘﺎﻣﺎﯾﺴﯿﻦ-و-ر/
      با اجازه نویسنده مطلب به دوستان علاقمند این مطلب رو هم توصیه می کنم که مکمل مطلب بالاست ، حتما بخونید

  3. Arsalan roe می گوید

    میشه اینقدر آزمایش نکنن…اصلن کسی فکر میکنه برا چی این کارا انجام میشه…چرا از همون اول رو انسان ها انجام نمیدن. اونایی که می خوان پیر نشن …

    1. امیرحسین می گوید

      داداش هیچکس داوطلب نمیشه ندونسته یه چیزو بخوره شاید رو پستانداران مثلا باعث شه فلج بشی
      یارو خودش که نمی خواد دور و بریاش هم نمی خوان یه فلجو نگه دارند

  4. بتن می گوید

    مطلب فوق العاده ای بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.