چرا بحث و مجادله بر سر انتخاب یا برتری مک یا لپ‌تاپ‌های ویندوزی برای بسیاری ار کاربران بی‌معنی است

4

سایت the next web دیدگاه جالبی را به قلم راشل کیزر مطرح کرده است.

ایشان نوشته‌اند که سال‌های زیادی کاربر پی‌سی بوده و به استفاده از برنامه‌های ویندوز خو کرده تا اینکه یک مک خرید.

بعد از آن برای کار از مک و برای گیم از لپ‌تاپ ویندوزی استفاده می‌کرد.

تاب اینکه یک روز از روی تصادف لپ‌تاپ ویندوزی خود را سر کار برد و در شرایطی که هیچ آمادگی برای این کار نداشت، متوجه شد که این مسئله تأثیر چندانی بر روی کارش نگذاشت.

شاید شما جزو آن دسته از کاربرانی باشید که سری ویدئوهای بامزه Mac vs PC را به خصوص در دوران قبل از آی‌فون به یاد بیاورید. در این سری تبلیغات کاربران پی‌سی به مانند مردان میانسال خپل و کند و ابله تصور می‌شدند و کاربران مک پسران جوان تند و تیزتر و چابک و دلخواه‌تر بودند. دست‌کم اپل دوست داشت چنین مفهومی را در ذهن کاربران ایجاد کند.

نویسنده مقاله، می‌خواهد در این مقاله می‌خواهد به سادگی برای ما تشریح کند که این روزها برای بسیاری از ما از نقطه نظر عملی، فرقی نمی‌کند که مک داشته باشیم یا لپ‌تاپ ویندوزی.

اشتباه نکنید! مسلما تفاوت‌های بین مک و ویندوز وجود دارد.

در کامپیوترهای مک خبری از «جان دادن» سخت افزار و تولید گرمای زیاد در برخی از مدل‌های لپ‌های ویندوزی نیست. مک‌ها خیلی خوش‌دست و پرتابل هستند. نرم‌‌افزارهای در مک‌ها به راحتی اجرا می‌شوند و در آنها خبری از نفاخ‌افزارها نیست!

(این واژه نفاخ‌افزار را همین حالا من برای ترجمه اصطلاح bloatware استفاده کردم. منظور از آن کلیه برنامه سنگین با عملکرد پایین است که از کارایی سیستم شما می‌کاهند. گویی که شما غذایی خورده‌اید که برایتان نفخ داشته است!)

معمولا مک‌ها پشتیبانی بهتری نسبت به لپ‌تاپ‌های ویندوزی دریافت می‌کنند. (مسلم است که در ایران با پشتیبانی غریبه هستیم و در مورد گجت‌های اپلی که اصلا نباید به فکر پشتیبانی‌ای باشیم!)

از آن سو، لپ‌تاپ‌های ویندوزی هم مزایایی دارند. مثلا برای گیم بازی کردن مناسب هستند. شما می‌توانید با هزینه‌‌ای یکسان لپ‌تاپ‌ ویندوزی با سخت‌افزار خیلی بهتر بخرید. به علاوه گستره انتخاب شما در لپ‌تاپ‌های ویندوزی خیلی بیشتر است. مدل‌های پرتابل با پرفورمانس بالای ویندوزی هم کم نیستند، مثل مدل گیمینگ Razer.)

اما چرا مرز بین مک و لپ‌تاپ‌های ویندوزی برای بسیاری از کاربران کم‌رنگ شده؟

حتی برای مایی که در ایران هستیم و به تناسب سرعت و کیفیت اینترنت و نیز نوع تهیه نرم‌افزار، رفتار متفاوتی نسبت به کاربران جهانی داریم، استدلالی که نویسنده این مقاله کرده، تا حد زیادی صدق می‌کند.

هیچ دقت کرده‌اید که ما بسیاری از کارهای خود را الان در خود محیط مرورگرهای اینترنتی انجام می‌دهیم؟

برای من به عنوان وبلاگ‌‌نویس «یک پزشک» واقعا چه فرقی می‌کند که یک سایت را در کروم مک باز کنم یا یک لپ‌تاپ ویندوزی؟

کاربری شبکه‌های اجتماعی هم در هر دو محیط یکسان هستند.

تازه من مدتی است که عادت پیدا کرده‌ام، اسناد را در محیط نرم‌افزارهای ابری گوگل مثل گوگل Docs ویرایش کنم.

ویرایش عکس؟

من که شخصا در 99 درصد موارد نیازی به ویرایشی جز کراپ کردن و ری‌سایز کردن عکس‌ها ندارم. تازه اگر کسی نیاز به فتوشاپ داشته باشد، در هر دو محیط وجود دارد.

دراپ‌باکس و اورنوت و امثال آن هم که در هر دو محیط هستند و کراس پلتفرم هستند.

سرگرمی و وقت‌گذرانی؟ یوتیوب و اسپاتیفای باز در هر دو محیط در خدمت شما هستند.


پس اگر سخت‌گیر نباشیم، دلبستگی خاص یا متعصبانه به مک یا ویندوز نداشته باشیم، اگر نیاز خیلی اختصاصی مثلا اجرای یک نرم‌افزار سازمانی که فقط در محیط پی‌سی کار می‌کند، نداشته باشیم، دیگر آن جنگ بین مک و پی‌سی از زاویه انجام کارهای روتین روزانه، بی‌معنی است.

قانون کلی این است که هر شخص بسته به کاربری خود باید انتخابش را انجام بدهد. یعنی خرید گجت، یک انتخاب خیلی اختصاصی و ویژه برای هر شخص است و درست به همین خاطر، خیلی وقت‌ها توجه به بحث‌‌های متعصبانه و بچگانه فوروم‌ها و کامنت‌دانی، دردی از شما دوا نمی‌کند.

بهتر است اطلاعات خام را از سایت‌های معتبر دریافت کنید و بعد بسته به کاربرد و سلیقه و بودجه خودتان انتخاب کنید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چگونه ترانه Careless Whisper جورج مایکل موفق‌ترین موسیقی دوره حرفه‌ای او شد

برای پنجمین سال متوالی، ترانه‌ای که جورج مایکل در سال 1984 خوانده بود به عنوان آهنگ مورد علاقه بریتانیا انتخاب شد. این رتبه بندی بر اساس نظرسنجی Smooth Radio به دست آمد که بر اساس آن این ترانه 32000 رای به دست آورد. ترانه این سوپراستار فقید…

ایده‌های خوب و خلاقانه برای دکوراسیون و منظره‌سازی فضای بیرونی خانه‌های و مجتمع‌های مسکونی و اداری

آیا تا به حال به دنبال الهام گرفتن برای دکوراسیون و منظره‌سازی فضاهای بیرونی منزل خود بوده‌اید. آیا دوست داشته‌اید بتوانید به نوعی طبیعت را در فضاهای کوچک حیاط آپارتمان یا خانه ییلاقی خود ادغام کنید.در این صورت مجموعه این پست می‌تواند…

10 عکس بسیار زیبا از درخت – انتخاب شده از عکاسان خلاق

درخت‌ها زندگی‌بخش زمین و مایه زیبایی آن هستند. انسان‌ها هزاران سال است که آنها بهره می‌برند و تا توانسته‌اند پهنه زمین برخوردار از زیبایی‌شان را کمتر و کمتر کرده‌اند. درختان متنوع با شکل و آرایش متفاوت ریشه، تنه، شاخه‌ها و برگ‌ها، چشم‌نواز…

۲۰ برنده عکاسی از طبیعت در سال ۲۰۲۲ در مسابقه عکاسی IPA

جوایز بین المللی عکاسی (IPA) در سال 2022 بار دیگر از مجموعه‌ای خیره کننده از عکس های طبیعت پرده‌برداری کرد که قلب و ذهن بینندگان در سراسر جهان را تسخیر کرده است. این تصاویر برنده استثنایی ما را به قلمروهای مسحورکننده طبیعت منتقل می‌کنند،…

چگونه با بدشانسی کنار بیاییم + گالری عکس از انواع بدشانسی‌ها!

کنار آمدن با بدشانسی یا شرایط ناگوار می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین استراتژی وجود دارد که می‌تواند به ما برای کنار آمدن با این شرایط کمک کند:احساسات بعد رخداد را بپذیرید: طبیعی است که هنگام مواجهه با بدشانسی احساس ناامیدی،…

تنهاترین درخت جهان در کجاست؟

در جزیره دورأفتاده کمپبل، واقع در بیش از ۶۰۰ کیلومتری جنوب  نیوزلند، صنوبر منفرد سیتکا روییده که به عنوان تنهاترین درخت روی زمین شناخته شده است.نزدیکترین درخت نزدیک به آن آن بیش از ۲۲۰ کیلومتر دورتر، در جزایر اوکلند است، در حالی که…
آگهی متنی در همه صفحات
4 نظرات
  1. فرزاد می گوید

    مثلا نرم افزارهای حسابداری فارسی یا در زمینه آموزشی برای سیستم عامل مک کمتر وجود دارد

  2. Mahdi می گوید

    مثلا خودرو پراید و خودرو کمری هر دو شما رو به مقصد می رسونند فرضا هر دو هم با یه سرعت حرکت کنند میشه نتیجه گرفت تفاوتی بین این دو خودرو نیست.
    مقایسه قشنگی نبود

  3. جواد می گوید

    دوستان من گشتم فکر کردم در مطالب اخیر بهترین جا همینجاست مطرح کردنش / من الان گوشی اندرویید دارم و بلواستاک و هر شماره ای رو به کانتکت های گوشیم اضافه میکنم با گوگل اکانتم سنیک میشه و خود به خود داخل بلواستاک هم میاد / حالا اگه ایا در مورد ایفون هم این امکان هست که شماره ای که اضافه میکنه با گوگل اکانتت سینک بشه و همون موقع و وسایل اندروییدیت هم خود به خود سینک بشن / کسی تجربه ای داره ممنون میشم

  4. soheil می گوید

    مسلما در ایران هم پشتیبانی از محصولات مک وجود داره ولی نه چیزی که احتمالا در ذهن شماست!
    در ایران هم هم زمان با تمام دنیا آپدیت های اپل به سرعت ارائه میشه.
    در ایران هم شما میتونید در صورت داشتن مشکل نرم افزاری تماسی از طریق ایمیل یا طرق دیگه با اپل داشته باشید و اونها تفاوتی در این زمینه برای شما قائل نمیشن.
    فقط بحث تعمیرات هست که اصولا برای مک یا دستگاههای اپلی بسیار کم پیش میاد و اگر هم پیش بیاد قطعا هزینش بیشتر از تعمیرات در کشورهای دیگه نیست.

    ایرانیها متاسفانه بعلت سنتی بودنشون حتی در بین جوانهای امروزی و نداشتن اطلاعات مناسب سراغ تجربه های جدید نمیرن و معمولا به حرفهای اطرافیان که اونها هم تجربه مناسبی ندارند کفایت میکنندو این چرخه باطل تا مدتها ادامه پیدا میکنه. آمار فروش بیشتر اندروید در جوامع توسعه نیافته هم این موضوع رو تاکید میکنه.
    بنابراین حرفهایی از این دست که محصولات اپل مناسب ایران نیست یا پشتیبانی ندارند یا برخی امکاناتشون تو ایران کار نمیکنه!!! بسیار شایعه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.