چرا بحث و مجادله بر سر انتخاب یا برتری مک یا لپ‌تاپ‌های ویندوزی برای بسیاری ار کاربران بی‌معنی است

4

سایت the next web دیدگاه جالبی را به قلم راشل کیزر مطرح کرده است.

ایشان نوشته‌اند که سال‌های زیادی کاربر پی‌سی بوده و به استفاده از برنامه‌های ویندوز خو کرده تا اینکه یک مک خرید.

بعد از آن برای کار از مک و برای گیم از لپ‌تاپ ویندوزی استفاده می‌کرد.

تاب اینکه یک روز از روی تصادف لپ‌تاپ ویندوزی خود را سر کار برد و در شرایطی که هیچ آمادگی برای این کار نداشت، متوجه شد که این مسئله تأثیر چندانی بر روی کارش نگذاشت.

شاید شما جزو آن دسته از کاربرانی باشید که سری ویدئوهای بامزه Mac vs PC را به خصوص در دوران قبل از آی‌فون به یاد بیاورید. در این سری تبلیغات کاربران پی‌سی به مانند مردان میانسال خپل و کند و ابله تصور می‌شدند و کاربران مک پسران جوان تند و تیزتر و چابک و دلخواه‌تر بودند. دست‌کم اپل دوست داشت چنین مفهومی را در ذهن کاربران ایجاد کند.

نویسنده مقاله، می‌خواهد در این مقاله می‌خواهد به سادگی برای ما تشریح کند که این روزها برای بسیاری از ما از نقطه نظر عملی، فرقی نمی‌کند که مک داشته باشیم یا لپ‌تاپ ویندوزی.

اشتباه نکنید! مسلما تفاوت‌های بین مک و ویندوز وجود دارد.

در کامپیوترهای مک خبری از «جان دادن» سخت افزار و تولید گرمای زیاد در برخی از مدل‌های لپ‌های ویندوزی نیست. مک‌ها خیلی خوش‌دست و پرتابل هستند. نرم‌‌افزارهای در مک‌ها به راحتی اجرا می‌شوند و در آنها خبری از نفاخ‌افزارها نیست!

(این واژه نفاخ‌افزار را همین حالا من برای ترجمه اصطلاح bloatware استفاده کردم. منظور از آن کلیه برنامه سنگین با عملکرد پایین است که از کارایی سیستم شما می‌کاهند. گویی که شما غذایی خورده‌اید که برایتان نفخ داشته است!)

معمولا مک‌ها پشتیبانی بهتری نسبت به لپ‌تاپ‌های ویندوزی دریافت می‌کنند. (مسلم است که در ایران با پشتیبانی غریبه هستیم و در مورد گجت‌های اپلی که اصلا نباید به فکر پشتیبانی‌ای باشیم!)

از آن سو، لپ‌تاپ‌های ویندوزی هم مزایایی دارند. مثلا برای گیم بازی کردن مناسب هستند. شما می‌توانید با هزینه‌‌ای یکسان لپ‌تاپ‌ ویندوزی با سخت‌افزار خیلی بهتر بخرید. به علاوه گستره انتخاب شما در لپ‌تاپ‌های ویندوزی خیلی بیشتر است. مدل‌های پرتابل با پرفورمانس بالای ویندوزی هم کم نیستند، مثل مدل گیمینگ Razer.)

اما چرا مرز بین مک و لپ‌تاپ‌های ویندوزی برای بسیاری از کاربران کم‌رنگ شده؟

حتی برای مایی که در ایران هستیم و به تناسب سرعت و کیفیت اینترنت و نیز نوع تهیه نرم‌افزار، رفتار متفاوتی نسبت به کاربران جهانی داریم، استدلالی که نویسنده این مقاله کرده، تا حد زیادی صدق می‌کند.

هیچ دقت کرده‌اید که ما بسیاری از کارهای خود را الان در خود محیط مرورگرهای اینترنتی انجام می‌دهیم؟

برای من به عنوان وبلاگ‌‌نویس «یک پزشک» واقعا چه فرقی می‌کند که یک سایت را در کروم مک باز کنم یا یک لپ‌تاپ ویندوزی؟

کاربری شبکه‌های اجتماعی هم در هر دو محیط یکسان هستند.

تازه من مدتی است که عادت پیدا کرده‌ام، اسناد را در محیط نرم‌افزارهای ابری گوگل مثل گوگل Docs ویرایش کنم.

ویرایش عکس؟

من که شخصا در 99 درصد موارد نیازی به ویرایشی جز کراپ کردن و ری‌سایز کردن عکس‌ها ندارم. تازه اگر کسی نیاز به فتوشاپ داشته باشد، در هر دو محیط وجود دارد.

دراپ‌باکس و اورنوت و امثال آن هم که در هر دو محیط هستند و کراس پلتفرم هستند.

سرگرمی و وقت‌گذرانی؟ یوتیوب و اسپاتیفای باز در هر دو محیط در خدمت شما هستند.


پس اگر سخت‌گیر نباشیم، دلبستگی خاص یا متعصبانه به مک یا ویندوز نداشته باشیم، اگر نیاز خیلی اختصاصی مثلا اجرای یک نرم‌افزار سازمانی که فقط در محیط پی‌سی کار می‌کند، نداشته باشیم، دیگر آن جنگ بین مک و پی‌سی از زاویه انجام کارهای روتین روزانه، بی‌معنی است.

قانون کلی این است که هر شخص بسته به کاربری خود باید انتخابش را انجام بدهد. یعنی خرید گجت، یک انتخاب خیلی اختصاصی و ویژه برای هر شخص است و درست به همین خاطر، خیلی وقت‌ها توجه به بحث‌‌های متعصبانه و بچگانه فوروم‌ها و کامنت‌دانی، دردی از شما دوا نمی‌کند.

بهتر است اطلاعات خام را از سایت‌های معتبر دریافت کنید و بعد بسته به کاربرد و سلیقه و بودجه خودتان انتخاب کنید.

توصیه می‌کنیم بخوانید:

سد هوور چگونه ساخته شد؟

بالاتر از بستر ژرف‌درهٔ سیاه نوادا گروهی از مردان از روی صخره به پایین آمدند. ناگهان مردی از لبهٔ دره لغزید. او از میان سایرین به پایین سقوط کرد، آنقدر سریع که نشود او را…
آگهی متنی در همه صفحات
معتمد مالیاتی کیسان / خرید تصفیه آب خانگی / گیربکس حلزونی / دانلود فیلم / بخاری برقی / فنر صحافی / قیمت سمعک / لمینت دندان سعادت آباد / اوزمپیک / بهترین مرکز تخصصی معاینات طب کار / دستگاه تصفیه آب تایوانی اصل / دانلود فیلم دوبله فارسی / فروشگاه لوازم پزشکی / معتبر ترین داروخانه اینترنتی کشور / موتور کولر آبی / فروشگاه لوازم بهداشتی / بهترین مودم 5G / خرید عطر و ادکلن / جراحی زیبایی / فروشگاه لوازم بهداشتی / آموزش زبان فرانسه / شیشه اتومبیل / دانلود ریمیکس های جدید / بهترین جراح اسلیو معده در تهران / قیمت گوسفند زنده / موتور فن کویل / لیزر زگیل تناسلی / بهترین کلینیک کاشت مو مشهد / بهترین سریال های ۲۰۲۴ / ثبت برند / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / پزشکا / نرم افزار حسابداری / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه لوازم بهداشتی / داروخانه تینا / سایت نوید / کلاه کاسکت / تجهیزات پزشکی / بهترین سریال های ایرانی / کاشت مو / قیمت ساک پارچه ای / دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. فرزاد می گوید

    مثلا نرم افزارهای حسابداری فارسی یا در زمینه آموزشی برای سیستم عامل مک کمتر وجود دارد

  2. Mahdi می گوید

    مثلا خودرو پراید و خودرو کمری هر دو شما رو به مقصد می رسونند فرضا هر دو هم با یه سرعت حرکت کنند میشه نتیجه گرفت تفاوتی بین این دو خودرو نیست.
    مقایسه قشنگی نبود

  3. جواد می گوید

    دوستان من گشتم فکر کردم در مطالب اخیر بهترین جا همینجاست مطرح کردنش / من الان گوشی اندرویید دارم و بلواستاک و هر شماره ای رو به کانتکت های گوشیم اضافه میکنم با گوگل اکانتم سنیک میشه و خود به خود داخل بلواستاک هم میاد / حالا اگه ایا در مورد ایفون هم این امکان هست که شماره ای که اضافه میکنه با گوگل اکانتت سینک بشه و همون موقع و وسایل اندروییدیت هم خود به خود سینک بشن / کسی تجربه ای داره ممنون میشم

  4. soheil می گوید

    مسلما در ایران هم پشتیبانی از محصولات مک وجود داره ولی نه چیزی که احتمالا در ذهن شماست!
    در ایران هم هم زمان با تمام دنیا آپدیت های اپل به سرعت ارائه میشه.
    در ایران هم شما میتونید در صورت داشتن مشکل نرم افزاری تماسی از طریق ایمیل یا طرق دیگه با اپل داشته باشید و اونها تفاوتی در این زمینه برای شما قائل نمیشن.
    فقط بحث تعمیرات هست که اصولا برای مک یا دستگاههای اپلی بسیار کم پیش میاد و اگر هم پیش بیاد قطعا هزینش بیشتر از تعمیرات در کشورهای دیگه نیست.

    ایرانیها متاسفانه بعلت سنتی بودنشون حتی در بین جوانهای امروزی و نداشتن اطلاعات مناسب سراغ تجربه های جدید نمیرن و معمولا به حرفهای اطرافیان که اونها هم تجربه مناسبی ندارند کفایت میکنندو این چرخه باطل تا مدتها ادامه پیدا میکنه. آمار فروش بیشتر اندروید در جوامع توسعه نیافته هم این موضوع رو تاکید میکنه.
    بنابراین حرفهایی از این دست که محصولات اپل مناسب ایران نیست یا پشتیبانی ندارند یا برخی امکاناتشون تو ایران کار نمیکنه!!! بسیار شایعه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.