ابرهای مصنوعی در جام جهانی 2022 قطر؟!

10

دانشمندان قطری ادعا کرده‌اند که راهی برای مشکل گرمای طاقت‌فرسای ورزشگاه‌هایشان در جام جهانی 2022 پیدا کرده‌اند: ایجاد سایه به کمک ابرهای مصنوعی!

در جریان مسابقات فوتبال در ایام جام جهانی در قطر، ممکن است دما تا پنجاه درجه سانتیگراد بالا برود و طبعی است که در این گرما، نه تماشاگران لذتی از فوتبال خواهند برد و نه بازیکنان، می‌توانند مهارت‌های خود را به خوبی به نمایش بگذارند.

البته حرف‌هایی در مورد انتقال زمان مسابقات به زمستان مطرح است، ولی فیفا از سوی کشور‌هایی که صاحب لیگ‌های معتبر هستند، تحت فشار قرار گرفته است که این انتقال زمانی صورت نگیرد، چون لیگ‌های فوتبال را دچار آشفتگی می‌کند.

البته ما هنوز سر درنیاورده‌ایم که چگونه فیفا از بین این همه کشور شایسته و مناسب برای جام جهانی قطر را انتخاب کرد و هنوز ادعاهای قطری‌ها را فراموش نکرده‌ایم که وعده داده بودند با کمک سیستم‌های تهویه بی‌نظیری دمای استادیوم‌ها را بهاری خواهند کرد! اما دمای سوزان بیابان‌های قطر در مقام عمل، حتما مشکلات فنی برای قطری‌ها به بار خواهند آورد و رام کردن طبیعت کار آسانی نخواهد بود. بنابراین گرچه قطری‌ها گفته بودند که انرژی لازم برای سیستم‌های تهویه را می‌تواند با انرژی خورشیدی، تأمین کنند، اما باید در حرفشان شک کرد.

اما به تازگی ایده جدید از سوی قطری‌ها مطرح شده است، آنها در حال بررسی امکان تولید ابرهای مصنوعی و شناور کردن آنها بر فراز استادیوم‌ها هستند تا با ایجاد سایه، دمای ورزشگاه‌ها را پایین بیاورند و حاضران را از تابش مستقیم آفتاب مصون نگاه دارند. این ابرها در واقع، اجسامی ساخته شده از فیبرهای کربن و مواد بسیار سبک ساختمانی هستند که با هلیوم پر می‌شوند و با چهار موتور خورشیدی حرکت داده می‌شوند و به روی ورزشگاه ثابت نگاه داشته می‌شوند. هزینه ساخت هر «ابر»، 500 هزار دلار خواهد بود، این ابرها که در واقه نوعی بالون هوایی هستند، به منظور ایجاد سایه‌ای با وسعت بیشتر با ضخامت کم و طول و عرض زیاد طراحی می‌شوند.

سطح زیرین این ابرها، جای خوبی برای نمایش تبلیعات و جبران هزینه ساخت آنها خواهد بود.

این ایده خیلی علمی تخیلی به نظر می‌رسد، شاید مسقف کردن استادیوم‌ها و تمرکز بر سیستم‌های تهویه، کار عملی‌تری باشد و شاید تا سال 2022، سرانجام لیگ‌های فوتبال با اکراه به تغییر زمان بازی‌های جام جهانی رضایت بدهند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

کشف خانه‌ای متروکه در فرانسه که پر از عروسک‌های به ظاهر شیطانی است!

برایان سانسیرو می‌نویسد که خانه‌ای متروک در فرانسه کشف کرده که به‌طور کامل توسط درختان انگور پوشانده شده  بود و گویی از دنیا پنهان بود. خود خانه عادی است، اما برخی آن را می‌توانند بدترین کابوس خود بدانند. اتاق‌ها مملو از چیزهای غیرعادی…

رهبران شرکت‌ها و کشورها در قالب افراد بی‌خانمان- چه کسی می‌داند اگر جبر جغرافیایی و اکوسیستم نبود،…

اگر پدر زیستی استیو جابز او را در یک سناریویی تخیلی به سوریه می‌برد، استیو جابز چه سرنوشتی پیدا می‌کرد؟ یک کارمند؟ یک مدیر رده میانی؟ یکی از انبوه کشته‌های جنگ داخلی این کشور؟بدیهی است که اکوسیستم مناسب و شرایط اقتصادی و یک آبشار…

سلبریتی‌ها از کودکی تا پیری در این ویدئوهای جالب – از ویل اسمیت تا کیانو ریوز

چطور می‌شود که ما پیر می‌شویم. این تغییر بسیار تدریجی رخ می‌دهد، اما قطعی است. با کارهایی می‌شود کندش کرد اما مسلما نمی‌توان به کی جلوی آن را گرفت.پیری یک فرآیند زیستی پیچیده است که در موجودات زنده از جمله انسان اتفاق می‌افتد. در حالی…

کهن‌ترین درختان جهان

" بث مون " عکاسی است که در سانفرانسیسکو زندگی می کند و بیش از 14 سال از عمرش را صرف شناسایی و عکاسی از قدیمی ترین درختان جهان کرده است. او به کشورها و سرزمین های دورافتاده سفر می کند تا از درختان قطور قدیمی تصاویر زیبایی را ثبت کند. او می…

همکاران سمی چه بلایی می‌توانند سرتان بیاورند + گالری عکس

همکاران شما ممکن است زیاد آدم‌های بدی به نظر نرسند و جلوه خارجی‌شان خیلی محبوب و موجه هم باشد. اما باید کسی مدتی نزدیک آنها کار کرده باشد تا بداند که چه بلایی سر زندگی و آسایش شما می‌توانند بیاورند. هیچ وسیله‌ای را نباید به آنها قرض داد و…

چگونه از نشخوار فکری یعنی زیاد فکر کردن به چیزی تنش‌زا، رهایی پیدا کنیم؟

بعضی‌ها درگیر یک نوع نشخوار فکری می‌شوند. مثلا خاطرات بد گذشته، از دوران کودکی یا رابطه بد با شریک زندگی سابقشان را مرتب ناخواسته به هر بهانه‌ای مرور می‌کنند یا در مورد یک کار جزئی که می‌دانند انجام دادنش سخت نیست و از عهده‌اش برمی‌آیند،…
آگهی متنی در همه صفحات
10 نظرات
  1. يك پزشك ديگر می گوید

    زمستان پایان و سکوت میگرفت/ و دو پاره ابر از دوسوى آسمان/ به حرکت آمدند./ شلاق ناپیداى نسیمى شوق زده، آن دو را به روى هم مىراند…/ دوپاره ابر آرام و خوشاهنگ/ به سراغ هم آمدند، ناگهان برقى زد و قهقهه دیدارى/ دو نیمه سیب سقراطى یک سیب شد و باریدن گرفت/ ونخستین بهار آغاز شد.
    آقاى دکترو فرانک خوشفکر و عزیز، سال نو مبارک وپرازموفقیت

  2. علی می گوید

    مشکل اساسی گرمای شرجی قطره که سایه ایجاد کردن هم کمک چندانی به قابل تحمل کردنش نمی کنه.

    1. علی می گوید

      البته در مورد کیفیت برگزاری بازی ها من شک ندارم که قطر یکی از بهترین جام های جهانی تا اون موقع رو برگزار خواهد کرد. اتفاقا تجربه جام ملت های آسیا و بازیهای آسیایی نشون داده که قطر خیلی هم انتخاب مناسبی می تونست باشه.

  3. محمد حسین می گوید

    دکتر جان این تخیل بشر که اون رو میسازه نه تفکرش
    به نظرم اگر بشر به سوی تخیلاتش پیش بره زودتر پیشرفت می کنه
    من همیشه دلیل موفقیت اپل رو تخیل گراییش می دونستم
    به نظرم قطر برای ما خاطره ساز خواهد شد

  4. Triumph می گوید

    حساب کن اگه خراب بشه وسط بازی بیفته وسط زمین.

  5. وحید می گوید

    خود فیفا رسما اعلام کرده که از برگزاری جام جهانی تو زمستان منصرف شده

  6. پیچ گوشتی می گوید

    سلام
    ممنون بابت مطالب خوبتون
    فقط دوتا نکته هست که باید اشاره کنم:

    این ابره ثابت نیست و توسط کنترل کنندش جا به جا میشه (یعنی قراره بشه) تا متنساب با زاویه آفتاب سایه بندازه

    رشته خودم برقه؛ چیزی به نام موتور خورشیدی فکر نکنم داشته باشیم. بهتر بود بگید موتور الکتریکی با انرژی خورشید.

    پیروز باشید

    لینک همین مطلب در سایت خودم

  7. محسن می گوید

    اگه باد شدید بشه ، بازم اینا سر جاشون میتونن وایسن ؟!!!!

  8. سیب پزشکی می گوید

    به نظر من هم ایده مسقف کردن استادیوم و تامین تهویه مناسب میتونه عملی تر و احتمالا کم هزینه تر باشه

  9. هامون می گوید

    چرا بگیم قطر نمی تونه؟ گاهی اوقات مرز بین واقعیت و تخیل خیلی کمه و همین باعث پیشرفت میشه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.