کار حرفهای با USB فلش درایوها

هنوز خاطره ناخوشایند فلاپی دیسکها از خاطرمان محو نشده است، وسایل آزاردهندهای با ظرفیت و سرعت کم به همراه سر و صدای قابل توجه که تازه قابل اعتماد هم نبودند.
با فراگیر شدن USB فلش درایوها و پایین آمدن قیمت آنها همراه با افزایش روزافزون ظرفیتشان، ما قدم به دوران جدید گذاشتهایم! هماکنون در جیب و کیف بسیاری از مردم میتوانید فلش درایوها با ظرفیتها و برندها و اشکال مختلف پیدا کنید. اما کاربران این فلش درایوها تا چه حد حرفهای هستند و تا چه میزان از ظرفیتهای این وسیله استفاده میکنند؟
یک USB فلش درایو از دو جزء اصلی تشکیل شده است، یک حافظه فلش از نوع NAND و یک رابط USB که به کمک آن به کامپیوتر متصل میشود. اکثریت کاربران از فلش درایوها برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند، حالا این اطلاعات میتواند فایلهای موسیقی موجود در کامپیوتر یک دوست باشد یا یک مقاله و صفحه اینترنتی که یک نفر در کافینتی دانلود کرده است یا فایلهای ضروری که یک نفر در شرکت روی آنها کار کرده است.
نرمافزارهای پرتابل: نرمافزار پرتابل به نرمافزاری گفته میشود که برای نصب در USB فلش درایوها یا انواع حافظههای خارجی دیگر مثل هارد اکسترنال یا مثلا آیپاد و PDA مناسب باشد. 3 ویژگی اصلی این نرمافزارها عبارتند از:
1- نیازی به نصب روی کامپیوتری که فلش درایو به آن متصل میشود، نداشته باشند.
2- همه تنظیمات و تغییراتی که کاربر در حین کار با این نرمافزارها انجام میدهد، روی خود فلش درایو ذخیره شود.
3- بعد از استفاده و جدا شدن فلش درایو از کامپیوتر، هیچ ردپایی از استفاده از نرمافزار در کامپیوتر باقی نماند.
چرا نرمافزار پرتابل؟ با تعریفی که از نرمافزار پرتابل به عمل آمد، به احتمال زیاد کاربردهای مختلف آن را باید حدس زده باشید، اما اینجا مثالهایی میزنم:
– به شرکت یا کافینتی میروید و از اینکه مرورگر فایرفاکس روی سیستمشان نصب نشده، خشمگین میشوید! سه راه بیشتر پیش رو ندارید، یا باید با اینترنت اکسپلورر بسازید و بسوزید! یا اینکه هر بار با مرارت زیاد فایرفاکس را دانلود و نصب کنید! یا اینکه از نرمافزار پرتابل فایرفاکس استفاده کنید.
راه اول سلامتیتان را به خطر میاندازد، راه دوم عملا با سرعت پایین اینترنت در ایران بسیار دشوار است و چندان هم منطقی نیست، چون هر بار با فایرفاکس بکر بدون هیچ یک از افزونهها و استایلهای دوستداشتنیتان و بدون بوکمارکهایتان روبرو هستید. اما در راه سوم شما یک فایرفاکس دارید که همیشه همراهتان است و شما را تنها نمیگذارد!
– به خانه دوستتان میروید و میبینید که از بس حرفهای است، هیچ یک از نرمافزارهای مجموعه آفیس را نصب نکرده است. پس چطور باید یک فایل ورد را به او نشان بدهید!
– باز هم به خانه دوستتان میروید و میخواهید یک فایل ویدئویی جالب را به او نشان بدهید، اما ان فایل را هیچ یک از نرمافزارهای او نشان نمیدهند، با خودتان فکر می کنید کاش VLC Media Player، این نمایشدهنده همهکاره و همه من حریف فایلهای صوتی تصویری همراهم بود!
نرمافزارهای پرتابل لیست بلندبالایی دارند، اما در اینجا و در سایت Portable Apps، میتوانید لیست ضروریترین آنها را هم ببینید.
نرمافزارهای معرفی شده در این سایت بسیار متنوع هستند، از نرمافزارهای رایت کردن سیدی گرفته تا نرمافزار زیپ و unzip کردن فایلها و از نرمافزار ویرایش فایلهای صوتی گرفته تا نرمافزار سودوکو!
توجه کنید که شما با دانلود و نصب این برنامهها در واقع دو تیر با یک نشان میِزنید، هم از همه مزایای نرمافزارهای پرتابل استفاده میکنید و هم یکی از کاربران نرمافزارهای کدباز یا اپن سورس میشوید. بله! شما میتوانید با معرفی نرمافزارهای کدباز این سایت، به فرهنگ اپن سورس هم کمک کنید و به دوستانتان نشان دهید که اپن سورس بودن یک نرمافزار به معنی ضعیف بودن آن نیست و چه بسیارند نرمافزارهای کدبازی که هیچ حریفی در بین نرم افزارهای غیررایگان ندارند!
راضی نشدهاید و دنبال نرمافزارهای پرتابل دیگری هستید؟! پس این هم مجموعهای از 100 نرمافزار پرتابل برتر در وبلاگ makeuseof.com!
در این صفحه حتی میتوانید ابونتوی پرتابل را هم بیابید یا ایکس پی پرتابل را! بله! شما حتی میتوایند سیستم عامل مورد علاقهتان را از روی فلش درایو همراه خود فرابخوانید!
اما فارغ از زمینه کاری و نوع استفادهای که از USB فلش درایو خود میکنید، توصیه میکنم حتما از این نرمافزارها برای استفاده بهتر از فلش درایو خود استفاده کنید:
– جلوگیری از ویروسی شدن فلش درایو: فرض کنید فلش خود را به سیستمی متصل کردهاید که احتمال آلودگی آن بالاست و شما نگران ویروسی شدن فلش خود هستید. می توانید ThumbScrew را دانلود کنید و بعد با راست کلیک روی آیکون آن، فلش خود را فقط قابل خوانش Read Only کنید.
– فلش درایو خود را راحت خارج کنید!: حتما میدانید که برای خارج کردن ایمن یک فلش درایو، بدون از دست دادن احتمالی دیتا، باید حتما روی Safely Remove Hardware کلیک کنید. ولی این کار هم آزاردهنده است، هم ممکن است فراموش شود. این را هم در نظر بگیرید که این کار برای کسی که چند ابزار USB را به کامپیوترش متصل کرده است، می تواند گیجکننده هم باشد!
چاره کار استفاده از این نرمافزار کوچک اما سودمند است، هر بار که میخواهید یک وسیله USB را خارج کنید، میتوایند روی آیکون آن دابل کلیک کنید، لیستی از ابزارهای متصل به USB به شما نشان داده خواهد شد و شما می توانید وسیله مورد نظر را انتخاب کنید.
– اجرای خودکار نرمافزارهای فلش درایو: کافی است USB Autorun را دانلود کنید و نرمافزارهایی را که دوست دارید به صورت خودکار اجرا شوند (Autorun) را مشخص کنید. مثلا میتوانید فایرفاکس و یا نرمافزار بسیار ضروی Pidgin را اتوران کنید!
– پشتیبانگیری خودکار از فایلهای ضروی: شاید این ترفند برای برخی بسیار سودمند باشد. کسی را در نظر بگیرید که اطلاعات بسیار مهم و ضروریای روی سیستمش دارد و چون نمیخواهد یک حادثه باعث از دست رفتن اطلاعات شود، همواره مجبور است با وسواس فایلها و فولدرهایی را روی فلش درایو خود ذخیره کند، پیداست که چنین کاری خستهکننده است و ممکن است گاهی هم فراموش شود. با دانلود Synctoy application میتوانید، این کار را بسیار آسان کنید. توضیحات بیشتر در اینجا.
USB فلش درایو اینجانب: دلایل انتخاب ظرفیت بالا، برند و از همه مهمتر تاشو بودن USB، حواستان باشد درپوش USB را گم نکنید!
یک USB فلش درایو چند کاره و سودمند!
این هم USB فاش درایوی که به موازات پر شدن از اطلاعات باد میکند!
دمت گرم دکتر …. خیلی حال کردم.. خدا از بزرگی کمت نکنه
برنامه های پرتابل واقعا جالب هستند.
در همین رابطه: (به ترتیب بخوانید)
http://persianpcworld.blogspot.com/2008/03/portable-apps.html
http://persianpcworld.blogspot.com/2008/03/portable-apps_03.html
http://persianpcworld.blogspot.com/2008/03/portable-apps_04.html
http://persianpcworld.blogspot.com/2008/03/portable-apps_8690.html
لایک
این آخریه خیلی جالب بود
مرسی. مطلب خیلی جالبی بود. واقعا اگر کسی از فلش مموری بهینه استفاده کند به دنیای جدید راحتی شخصی خودش قدم گذاشته. نرم افزار autorun و بک آپ گیریه بسیار خوب هستند و همچنین بس پر کاربرد.
مرسی دکتر
خیلی جالب و مفید ..مثل همیشه…
دکتر جان سلام
خیلی مقاله جالبی بود. به شدت به دنبال همچین اطلاعاتی بودم.
شاد باشی
ممنون جناب دکتر به خاطر زحمت ارائه این پست مفصل و فوق العاده بدردبخور برای ارتقاء سطح امنیتی کاربران.(ولی بنده همچنان منتظر دوست مسافرم هستم تا بیاد و کمکم کند. )
سلام. یک سوال بی ربط!
شما برای مدیریت وبلاگتان از چه سیستمی استفاده می کنید؟
آقای معین سلام
من به علت تشابه اسمی که شما با یکی از آشنایان گم شده ی من دارید مایلم در صورت امکان ایمیل شما را داشته باشم تا بتوانم این موضوع را دقیق تر پیگیری کنم.
خواهش میکنم این امکان را در اختیار من قرار دهیدofogh_fm@yahoo
مرسی دکتر خیلی سودمند بود
کلا وبلاگتون عالیه.
این آخری خیلی جالب بود !!!!
واقعی هست ؟
ممنون
واقعا مطلب خوبی بود ……کامل و جامع ….
تشکر فراوان
دیگه الکی شلوغ نکنید این فایر فاکس رو!
میدونی اولین ایرادی که به فایر فاکس میگیرم چیه؟ از یه فونت پیش فرض درست و حسابی بهره نمیبره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
موضوع اینه که کی با چی راحته! من با اینترنت اکسپلورر راحت ترم!!
فقط خواستم بگم درست نیست که نویسنده ای طرفداری از چیز خاصی بکنه و نرم افزار طرف مقابل رو یه جواریی خراب کنه! نه فایر فاکس کامل هست و نه اینترنت اکسپلورر!
USB های سونی بدترین نوع از flash ها هستند. همیشه نباید به برند توجه کرد. البته این رو من نمی گم با کمی جستجو در سایت های معروف سخت افزار می تونید ببینید که نامی از سونی نیست.
واسه portable اینجاهم بد نیست :
http://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/
آقای دکتر دست مریزاد .
واقعا کاربردی و مورد نیاز-
از این دست پست ها همیشه مورد استقبال اکثر کاربران هست
در بلاگ نیوز لینک داده شد .
سلام جناب دکتر
ممنون از مطلبتون
تبریک بابت برگزیده شدن وبلاگ تون
کاش تو مراسم بودید
دکتر جان تشکر و قدردانی میکنم. کاملا سودمند واقع شد.
اگه خیلی دست بالا بگیریم تا مشتری شید، باید بگم که حدود 5% از این اطلاعات رو میدونستم. بهتره بگم که فقط اون قسمت Safety remove کردن رو میدونستم (خیلی زحمت کشیدم!!!!)
خدا خیلی خیلی خیرتون بده دکتر جان
یک منبع HUGE هر چیزی که بخوایید هم داره:
http://portableturk.com/?language=english
از آفیس مایکروسافت گرفته تا بازی های مختلف، خلاصه هر چی نرم افزار معمولی هست، اینجا قابل حملش پیدا میشه (نبود، بگید تا واستون بگذارن ؛). ضمنا یادتون باشه این portable ها با اون portable ها یکمی فرق دارن ها؛ اینها همون نرم افزارهای “معمولی” هستن، که بایک نرم افزار خاص (Thinstall) قابل حمل “شده اند”.
دکتر جان کارت حرف نداشت 🙂
دو تا مشکل املایی
– پشتیبانگیری خودکار از فایلهای ضروی:
شما حتی میتوایند سیستم عامل مورد علاقهتان را از روی ….
جالب و نسبتا کامل بود، اگر معرفی منوی پرتیبل رو هم اضافه کنید جالبتر خواهد شد
PortableApps Menu در این آدرس: http://portableapps.com/suit
ممنون از مطلبتون!
سلام
لطفا به اوپن سورس بیشتر بپردازید.
خیلی خیلی ممنون و خدا قوت
دکتر عزیز درود بر شما!
اول اینکه آقا این مدل آخری یواسپی بسیار جذاب بود!
دوم اینکه دکتر عزیز خواستم تشکر نکنم و رد شودم اما دیدم حیف است! لااقل به ازای هر ده مطلب خوب میشود یکبار گزیرش سپاسگزاری نوشت برایتان!
شاد زیید
سلام از مدتها پیش به موقع به این وبلاگ موردعلاقه ام سر نمی زدم و همین باعث شد از اطلاعات به روز جهان…روزها عقب بیفتم! خوشحالم که توانستم بیایم و دوباره عاقل باشم! راستی اون فلاش آخری واقیت بامزه ای دارد.
بهتون تبریک می گم.
اما چرا نیومدین!!؟
دکتر سلام
با تشکر از مطلب فوق العاده مفید شما می خواستم خواهش کنم در مورد هاردهای پرتابل که به هارد پاسپورتی هم در ایران معروف هستند مطلب بگذارید چون کم کم داره جای فلش رو میگیره
تشکر کمترین کاری است که در برابر چنین نوشته سودمندی واجب میشود.
دستت دردنکنه، مطالبت خوبه! فقط ایکاش می گفتی با فلش دیسکهای خراب چیکار باید کرد 🙁
ممنون از پستتون
من همیشه به این فکر میکردم چرا فلش من یه دکمه رایت لاک نداره، حوصله هم نداشتم راه حلشو پیدا کنم. ممنون از مطلبتون
از ارسال مطالبتان ممنون میباشم.و به انتظار مطالب دیگرخواهم نشست.
ااا… من از این فلش گامبو آ می خوام!
پستتون عالی بود و مثل تمامی این چند باری که به وبلاگتون سر زدم جامع و کامل.
موفق باشید.
سلام آقای پزشک
با تشکر از مطلب قشنگت می خواستم بدونم چطور روی فلش نصب می شه این نرم افزار ها
در ضمن من نتونستم وارد لینک دومی بشم ببینم سیستم عامل رو فلش چجوری
در پایان حجم فلش چقد باشه خوبه
ممنونت میشم جواب بدی
خیلی جالب بود دمت گرم !
اون آخریه که باد میکرد خیلی جالب بود
راستی از اونا کجا میفروشن من برم بخرم؟
آقا ای ول خیلی توپ بود.راستی اگه اون فلش مموری زیاد باد کنه نمی ترکه؟
خیلی عالی بود واقعا کیف کردم
جلوگیری از ویروسی شدن فلش درایو!!!!!!
این نرم افزار از طریق رجیستری عمل میکنه و از قبل باید روی سیستم مقصد اجرا شده بوده تا دفعه بعد بشه از ویروسی شدن جلوگیری کنه…
خیلی مسخره هست نه؟!
امتحان کنید.. فقط روی سیستم خودتون اینجوریه دیگه تو سیستم مغازه سره کوچه عمل نمیکنه مگر یک دفعه اجراش کرده باشید بعد قفلش کنید..
امتحان کن ببین چقدر بیخود کار میکنه
شگفت زده شدم ، بعد مدتها یه مطلب جوندار خوندم
merc
matalebeton kheyli kamle bood
va komake khobi baraye mna bood
oky دستت درد نکنه زحمت کشیدی لطفا یک نرم افزار که بتونم برنامه هاره پروتابل کنم به من معرفی کن پیشاپیش از شما تشکر میکنم.
عالی بود مرسی
زیرخاکی !