تناقض یا عدم هماهنگی

صبح داشتم سایت یکی از روزنامه‌ها را ورق می‌زدم، دیدم مقاله‌ای مفصل در مورد کپی‌رایت و تاریخچه و اهمیتش دارد.

جالب است که درست زیر این مقاله، سایتی برای دانلود یک نرم‌افزار پیشنهاد شده، مسلما به صورت «فول» و همراه با کرک!

یکی از چیزهایی که در نشریات آی‌تی و صفحات آی‌تی باید تغییر پیدا کند، نوع نگاه به مقوله اپن سورس است، معرفی نرم‌افزارهای مشهور و نام‌‌آشنا، چیز ساده‌ای است، اما رواج فرهنگ اپن سورس، پیدا کردن نرم‌افزارهای کارای رایگان چیز مهم‌تر و والاتری است.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

8 دیدگاه

  1. سلام
    هر چی باشه از اینکه بعضی از شرکت های ایرانی مجموعه های نرم افزاری از نرم افزار های کرک شده درست می کنند و بعد پشت جلدش می نویسن هرگونه کپی برداری از این محصول پیگرد قانونی دارد، و تازه دولت هم حق رو به اون ها می ده که بدتر نیست. در مورد اوپن سورس هم موضوع آزادی است و نه قیمت، اما اکثر نرم افزار های اوپن سورس رایگان هستند و یا نسخه ی رایگان هم دارند. در مورد رواج فرهنگش هم یه کارایی شده اما نه به اندازه ی کافی.
    طرح ملی نرم افزار های آزاد/متن باز : http://foss.ir
    کنفوسیوس می گه : به جای آنکه به تاریکی لعنت بفرستید، یک شمع روشن کنید، دکتر شما سایت پر بیننده ای دارید و فکر می کنم اگر خودتون صلاح بدونید از این سکو برای معرفی اوپن سورس استفاده کنید.

  2. سلام ، دکتر من می خواهم به سایت شما عضو بشم
    از طریق فید برنر که جایی باشه وقتی عضو شدم مطالب جدید از طریق فید برنر به من ایمیل بشه
    من کسی هستم که با ایمیل چک می کنم.
    ممنون کمک کنید
    یعنی از طریق ایمیل از به روز شدن آگاه شوم اما فید برنر این کارو انجام بده
    تا دوستان رو همه رو این کار رو انجام بدم
    لطفا کمک کنید ممنون

  3. خوب، فعلاً که ایران قرارداد کپی رایتی با اون ور آب نداره! وقتی که هیچ قرارداد بین المللی بر فروش نرم‌افزارها تو ایران حاکم نیست، این فقط مرام [بعضی از ] ایرونی‌هاست که نرم‌افزارها رو کپی نمی‌کنن.
    تازه چینی‌ها و هنگ کنگی‌ها مثلاً قرارداد کپی رایت با آمریکا دارن، ولی گویا فقط حدود 3 درصد ویندوزهاشون رو از مایکروسافت خریدن. :mrgreen:
    راستی، اپن سورس هم با نرم‌افزار رایگان (free) و اون هم با نرم‌افزار آزاد (free software) فرق داره!

  4. و هم‌زمان با این تغییرات، باید تصمیم بگیریم که تا کجا می‌خواهیم به قوانین کپی‌رایت پای‌بند باشیم و کجاهای‌اش را می‌خواهیم زیر پا بگذاریم. آیا اگر سعی می‌کنیم نرم‌افزار دزدی استفاده نکنیم، به همان شکل سعی می‌کنیم فیلم دزدی هم نبینیم؟ یا کتاب را بدون اجازه‌ی ناشرش ترجمه نکنیم؟

  5. پارسال در همین صفحات وب خواندم که در یکی از همایش‌های لینوکسی شیراز که توسط یکی از دانشگاه‌ها برگزار شده بوده، نرم‌افزاری رو همراه با کرک‌ش عرضه کرده‌اند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]