نوزادانی با سه والد! شیوهای جدید برای جلوگیری از بیماریهای ارثی

مقامات بریتانیا در حال تصمیمگیری در مورد این مسئله هستند که آیا شیوهای جدید که در طی آن از ژنوم سه والد در طی لقاح آزمایشگاهی استفاده میشود، را تأیید کنند یا نه. این کار برای جلوگیری از انتقال از انتقال بیماریهای ارثی صورت میگیرد.
وزیر بهداشت انگلیس- اندریو لنسلی- از کمیته باروی و جنینشناسی خواسته است که این موضوع را مورد بررسی قرار دهند. چرا که فعلا چنین کاری، بر اساس قوانین ممنوع است.
دانشمندان دانشگاه نیوکاسل، ابداعکننده این شیوه جدید بحثبرانگیز هستند. قضیه ازاین قرار است که ماده وراثتی که انسان از پدر و مادر میگیرد علاوه بر DNA هسته سلولهای جنسی مادر و پدر، شامل DNA میتوکندریایی است.
میتوکندریهای باطری سلولها هستند و «فقط» از مادر به ارث میرسند. از هر شش هزار و پانصد نوزادی که متولد میشوند، یکی دچار مشکلات DNA میتوکندری است که میتواند منجر به بعضی از بیماریهای کشنده قلبی، کبدی، مغزی، کوری یا مشکلات عضلانی شود. (اطلاعات بیشتر در مورد بیماریهای میتوکندریایی)
شیوه انجام کار، به صورت ساده به این صورت است که یک روز بعد از لقاح آزمایشگاهی اسپرم و تخمک والدین اصلی، DNA هستهای سلول تخم که حاوی ژنهای پدر و مادر اصلی است برداشته میشود و به تخمک مادری که مشکل DNA میتوکندریایی ندارد، منتقل میشود. به این ترتیب نوزادی که متولد میشود، عملا یک پدر و دو مادر خواهد داشت! و در عین حال مبتلا به بیماریهای میتوکندریایی نخواهد شد.
در انسانها 37 ژن در میتوکندری قرار دارد در حالی که 20 هزار ژن در هسته سلول قرار دارد. به عبارت دیگر ژنوم انتقال یافته از مادر دوم کسر کوچکی از کل ژنوم پدر و مادر اول هستند.
نمایی از میتوکندری با میکروسکوپ الکترونی
در انجام این روش باروی آزمایشگاهی از بعضی از شیوههای عمل شبیهسازی هم استفاده میشود.
سودمندی و مؤثر بودن این شیوه باید سنجیده شود، تا در صورت تأیید، اجازه انجام آن صادر شود.
آخر خنده است. فکر کن دو مادر داشته باشه، نمیدونه کدومه اندازه ستاره ها دوست داره ولی این طرح هیچ وقت نباید در هیچ کجای دنیا قانونی شود چون آن وقت بدون حساب و کتاب نسل بعضی ها از ما بهتران رو افزایش خواهد و یافت و ….بله دیگه دستکاری ژنتیکی دیگه کاریش نمیشه کرد.
انسان ها زمانی که به دنیا میان همش گرفتار و در بدر هستند حالا اینا قبل از تولد هم بیخیال نمیشند و باید بچه قبل از تولدش خانه به دوش باشه و گرفتار اسباب کشی از این تخمک به تخمک دیگر هست
فک کنم 2-3 سال پیش هم توی وبلاگ خودتون همین مطلب رو گذاشته بودین
تا حالا چیزی درباره ی بیماری های میتوکندریایی شنیدید دوستان ؟
می دونید این بیماری ها از مادر منتقل می شوند و ژنتیکی نسل به نسل به فرزندان ادامه دپیدا می کنند. …
حالا میان با استفاده از یک تخمک که میتوکندریش خارج شده ولی حاوی هسته ی مادری است و بعد یک میتوکندری از والد سوم بهش اضافه شده ، خطر ابتلا به این بیماری ها رو حتی به صفر می رسونند…
به نظرتون کم چیزیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
به نظرم خیلی کار اشتباهیه خوب ابن تواناییشون و بذارن روی حل مسائل میتوکندری!
مسلما اگر طبیعت دردی را سبب می شود درمانش هم بصورت طبیعی و اخلاقی هست. این همه جنجال و تبعات بد بعد از اون هم نداره.