نوزادانی با سه والد! شیوه‌ای جدید برای جلوگیری از بیماری‌های ارثی

5

مقامات بریتانیا در حال تصمیم‌گیری در مورد این مسئله هستند که آیا شیوه‌ای جدید که در طی آن از ژنوم سه والد در طی لقاح آزمایشگاهی استفاده می‌شود، را تأیید کنند یا نه. این کار برای جلوگیری از انتقال از انتقال بیماری‌های ارثی صورت می‌گیرد.

وزیر بهداشت انگلیس- اندریو لنسلی- از کمیته باروی و جنین‌شناسی خواسته است که این موضوع را مورد بررسی قرار دهند. چرا که فعلا چنین کاری، بر اساس قوانین ممنوع است.

دانشمندان دانشگاه نیوکاسل، ابداع‌کننده این شیوه جدید بحث‌برانگیز هستند. قضیه ازاین قرار است که ماده وراثتی که انسان از پدر و مادر می‌گیرد علاوه بر DNA هسته سلول‌های جنسی مادر و پدر، شامل DNA میتوکندریایی است.

میتوکندری‌های باطری سلول‌ها هستند و «فقط» از مادر به ارث می‌رسند. از هر شش هزار و پانصد نوزادی که متولد می‌شوند، یکی دچار مشکلات DNA ‌میتوکندری است که می‌تواند منجر به بعضی از بیماری‌های کشنده قلبی، ‌کبدی، مغزی، کوری یا مشکلات عضلانی شود. (اطلاعات بیشتر در مورد بیماری‌های میتوکندریایی)

شیوه انجام کار، به صورت ساده به این صورت است که یک روز بعد از لقاح آزمایشگاهی اسپرم و تخمک والدین اصلی، DNA ‌هسته‌ای سلول تخم که حاوی ژن‌های پدر و مادر اصلی است برداشته می‌شود و به تخمک مادری که مشکل DNA ‌میتوکندریایی ندارد، منتقل می‌شود. به این ترتیب نوزادی که متولد می‌شود، عملا یک پدر و دو مادر خواهد داشت! و در عین حال مبتلا به بیماری‌های میتوکندریایی نخواهد شد.

در انسان‌ها 37 ژن در میتوکندری قرار دارد در حالی که 20 هزار ژن در هسته سلول قرار دارد. به عبارت دیگر ژنوم انتقال یافته از مادر دوم کسر کوچکی از کل ژنوم پدر و مادر اول هستند.

نمایی از میتوکندری با میکروسکوپ الکترونی

در انجام این روش باروی آزمایشگاهی از بعضی از شیوه‌های عمل شبیه‌سازی هم استفاده می‌شود.

سودمندی و مؤثر بودن این شیوه باید سنجیده شود، تا در صورت تأیید، اجازه انجام آن صادر شود.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر عاشق یک فیلم بودید و با بودجه کافی یک اتاق خوب در سبک و سیاق آن فیلم می‌ساختید

ما اگر خیلی عاشق یک فیلمی باشیمِ پوستری چاپ می‌کنیم و بالای سرمان می‌زنیم و هر روز نگاهی به آن می‌اندازیم یا مقاله‌ای در موردش می‌نویسم.اما فراتر از آن اگر قرار بود، اتاق خواب یا اتاق هتلی به سبک یک فیلم بسازیمِ چطور از آب درمی‌آمد.…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

اگر در زمان این شخصیت‌های معروف مجله تایم وجود داشت و قرار بود روجلد شماره شخصیت سال شوند!

مجله تایم یک نشریه خبری هفتگی معروف است که طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله سیاست، رویداد‌های جهانی، علم، فناوری، سرگرمی و غیره را پوشش می‌دهد. اولین بار در سال 1923 منتشر شد و از آن زمان به یکی از تأثیرگذارترین و شناخته شده‌ترین مجلات در…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…

عکس‌هایی که به ما جلوه‌ای عجیب و جالب از دوره ویکتوریایی و ادواردین در انگلیس می‌دهند

دورهٔ ویکتوریا یا دورهٔ ملکه ویکتوریا، که گاهی دورهٔ ویکتوریایی نیز گفته می‌شود، دورهٔ اوج انقلاب صنعتی در بریتانیا و اوج امپراتوری بریتانیا بود.پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / نهال بادام / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /Hannover messe 2024 /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /جارو استخری /میکروبلیدینگ / اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. مهرداد می گوید

    آخر خنده است. فکر کن دو مادر داشته باشه، نمیدونه کدومه اندازه ستاره ها دوست داره ولی این طرح هیچ وقت نباید در هیچ کجای دنیا قانونی شود چون آن وقت بدون حساب و کتاب نسل بعضی ها از ما بهتران رو افزایش خواهد و یافت و ….بله دیگه دستکاری ژنتیکی دیگه کاریش نمیشه کرد.

  2. سامان می گوید

    انسان ها زمانی که به دنیا میان همش گرفتار و در بدر هستند حالا اینا قبل از تولد هم بیخیال نمیشند و باید بچه قبل از تولدش خانه به دوش باشه و گرفتار اسباب کشی از این تخمک به تخمک دیگر هست

  3. zp می گوید

    فک کنم 2-3 سال پیش هم توی وبلاگ خودتون همین مطلب رو گذاشته بودین

  4. الهه می گوید

    تا حالا چیزی درباره ی بیماری های میتوکندریایی شنیدید دوستان ؟
    می دونید این بیماری ها از مادر منتقل می شوند و ژنتیکی نسل به نسل به فرزندان ادامه دپیدا می کنند. …
    حالا میان با استفاده از یک تخمک که میتوکندریش خارج شده ولی حاوی هسته ی مادری است و بعد یک میتوکندری از والد سوم بهش اضافه شده ، خطر ابتلا به این بیماری ها رو حتی به صفر می رسونند…
    به نظرتون کم چیزیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    1. zahra می گوید

      به نظرم خیلی کار اشتباهیه خوب ابن تواناییشون و بذارن روی حل مسائل میتوکندری!
      مسلما اگر طبیعت دردی را سبب می شود درمانش هم بصورت طبیعی و اخلاقی هست. این همه جنجال و تبعات بد بعد از اون هم نداره.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5