چرا نباید از من بخواهید که خرید گجتی را به شما توصیه کنم؟!

مدتی پیش، مقاله جالبی را دیدم، از یکی از نویسندههای مهمان یک پزشک یعنی «علی باقرزاده» خواستم که مطلب را ترجمه کند. امروز صبح که پست جادی را در با عنوان «تأملاتی در باب تبلت» دیدم با خودم گفتم که حالا بهترین زمان انتشار این نوشته است، منتها بهتر دیدم فقط ایده کلی پست را حفظ کنم و به جای ترجمه کلمه به کلمه آن مطلب، مناسب با شرایط و تجربیات خودم، پست جدیدی بنویسم.
من مدتها قبل پست مشروحی نوشته بودم، در مورد تجربیات شخصی خودم از کار با «گلکسی تب»، این پست در آن موقع چون واقعا حاصل نظر شخصی و تجربه واقعی خودم بود و نه ترجمه مرورهای سایتهای خارجی، مورد استقبال قرار گرفت.
من پستهای زیاد دیگری هم در مورد تبلت به خصوص آن موقعی که خودم نه گلکسی تب داشتم و نه آیپد نوشته بودم. در واقع زرنگی میکردم و همان طور که در اینترنت در پی اطلاعاتی در مورد تبلت مناسب بودم، پستهایی هم در وبلاگ میگذاشتم.
از آن به بعد هر هفته، چندین ایمیل دارم که در آنها گاهی در مورد تبلتها از من سؤال میشود، اگر پاسخ سؤال این دوستان را بدانم، جواب میدهم، اما در این میان بعضیها، طور دیگری سؤال را مطرح میکنند، مثلا دوست پزشکی ایمیل میزند که: «سلام، به نظر شما من آیپد بگیریم یا گلکسی تب یا اصلا دنبال یک تبلت اندرویدی دیگر باشم؟»
خیلی وقتها شده که از نزدیکان و دوستان جاافتاده شنیدهام که موقع صحبت با هم میگویند، اصلا پیشنهاد مورد و همسر مناسب به هیچ کس، حتی یک دوست نکنند!! واقعیت این است که دلایلی که این افراد باتجربه، در دنیای گجتها هم صادق است.
همان طور که دو فرد ممکن است علیرغم همه شایستگیها، با هم جور نشوند و گناه پیشنهاد و یک عمر بدبختی به گردن یک فرد دلسوز بیفتد، پیشنهاد گجت مناسب هم کار فوقالعاده حساسی است.
بنابراین وقتی از من سؤال میشود که مثلا آیپد بخرم یا گلکسی تب، پاسخ من دیپلماتیک است: ببین آیپد از این طیف اپها بیشتر پشتیبانی میکند از لحاظ مصرف شارژ بهینهتر عمل میکند، صفحات وب را در آن میتوان با توجه به 10 اینچی بودن آن بهتر دید، اما خوب گلکسی تب 7 اینچی را میتونی همه با خودن ببری، فایلها را راحت میتونی بریزی داخلش و …
یعنی عملا من به جای توصیه، میآیم و نقاط قوت و ضعف را فهرست میکنم.
این سیاست من ناشی از محافظهکاری عجینشده با شخصیت یا وبلاگم نیست، بلکه یک راهبرد منطقی است. درک شخصی که هر فرد از فناوری دارد، سلایق او و انتظاراتی که او از یک وسیله دارد با شخص دیگر بسیار متفاوت است.
واقعیت این است که این روزها، پول خیلی به سختی درمیآید و بنابراین پیشنهاد یک گجت که در کشور ما معادل حقوق ماهانه یک فرد و حتی بیشتر از حقوق یک ماه اوست، چیز حساسی است. پس بهتر است به جای پیشنهاد یک گجت، اگر از ما سؤال شد یا خواستیم پستی بنویسیم، به دادن اطلاعاتی در مورد مزایا و نقاط ضعف یک گجت بسنده کنیم.
بعضی اوقات وقتی اشخاصی که کمتر دنبالکننده مسائل دنیای فناوری هستند، از من میخواهند که گجتی به آنها توصیه کنم، رفتار من شیطنتآمیزتر میشود، گاهی ترجیح میدهم که بگویم که هیچ گجتی را نمیتوانم توصیه کنم و گاهی هم که او حرف از آشنا بودن با فروشگاه یا دوست مهندسی میزند، به او میگویم: خوب! چرا از اون نمیپرسی؟! خیلی وارده!
صبر کنید! زود قضاوت نکنید که فلانی خودش را صاحبنظر میداند یا خودش را در جایگاهی میداند که به سؤالات مردم بیتفاوت باشد! بگذارید مثالی بزنم، چند ماه پیش پرستاری برای پسرش میخواست لپتاپی بخرد، سؤال او این بود: به نظر شما چه بخرم؟
خوب، پاسخ دادن به این سؤال بسیار حساس بود. پرستار مورد نظر، پول خود را اصطلاحا از زیر سنگ درمیآورد، من باید به او لپتاپی با کارایی قابل قبول، که گران نباشد، ساخته برند کاردرستی باشد و فوری مشکل پیدا نکند و در ضمن جوابگوی نیازهایی یک نوجوان که لابد میخواهد با لپتاپش آخرین گیمها را هم بازی کند، پیشنهاد میکردم. تازه باید حدس میزدم که از ظاهر و بدنه و صفحه نمایش لپتاپ هم خوشش خواهد آمد یا نه.
به نظر شما چه باید میگفتم؟ میتوانستم صادقانه لپتاپی را که مثلا چند وقت پیش خواهرم خریده و از آن راضی است به او پیشنهاد کنم، اما این لپتاپ خوب برای ما، ممکن بود کاملا برای آن شخص نامناسب، گران یا ناکارآمد باشد.
اگر یک آدم فنیتر از من سوال میپرسید، خیلی راحتتر بودم، مثلا میتوانستم در چند مرحله با پرسیدن سؤالهایی انتخابها را محدود کنم. مثلا: سبکی و پرتابل بودن لپتاپ براتون مهمه؟ صفحه نمایشش از چند اینچ کمتر نباشه؟ پردازندهش کور آی فایو باشه، یا دو هستهای؟ برند خاصی مورد نظرت هست مثلا وایو؟ نکنه نتبوک میخوای؟ نتبوکای خوبی توی بازار هست. فقط برای وبگردی پسرت لپتاپو میخواد و …
اما خوب وقتی پاسخ به هیچ کدام از این متغیرها مشخص نباشد، واقعا توصیه لپتاپ چیزی نشدنی است!
البته فکر نکنید، فقط به افرادی که زیاد مشتاق دنبال کردن رویدادهای فناوری نیستند، نمیشود پیشنهاد گجتی داشت. نه! حتی اگر یکی از دوستان خیلی کاردرست شما که تا حالا مثلا تبلت نداشته از شما بپرسد که مثلا تو که هم تبلت اندرویدی داشتهای و هم آیپد، کدام را ترجیح میدهی، باز هم نمیشود پاسخ سرراستی داد.
بسته به سلیقه هر شخص، چند و حتی یک فاکتور میتوانند، یک گجت را آرمانی یا آزاردهنده کنند. مثلا من الان هر روز دستکم یک ساعت آیپد دستم است و با آن آخرین اخبار را با گودر و اپهای دیگر، مرور میکنم. گمان میکنم که اگر مثلا اپ زایت یا فلیپبورد یا اپهای برخی از سایتها و خبرگزاریها نبودند، من بیشتر به سراع گلکسی تبام میرفتم.
بنابراین وجود سه چهار اپ خاص در کنار شارژ خوب آیپد باعث شده من آیپد را به گلکسی ترجیح بدهم. خود من یک سال پیش نظر دیگری داشتم!
در مواردی حتی جستجوی همهجانبه در اینترنت و مثلا دیدن جداول مقایسهای مثل این هم نمیتواند پاسخ درستی به شما بدهد و شما شاید وقتی بتوانید بفهمید که کدام تبلت برای شما مناسبتتر بوده که هر دو را خریده و آزمایش کرده باشید!
من میانهای با تماشای فیلم و ویدئو با تبلت ندارم، اما ممکن است کسی پیدا شود که بخواهد در اداره یا موقع سفر، یک اپیزود از سریال مورد علاقه خود را در یک تبلت پرتابل ببیند، در مورد این شخصی شاید گلکسی تب و حتی یک mp4 ساده، مناسب باشد.
شخص دیگری ممن است واقعا اهل کتابخوانی باشد، بنابراین ممکن است به او کنیدل را پیشنهاد کنید، اما او روز دیگر ممکن است به شما مراجعه کند و بگوید که ای بابا، این که همهاش سیاه و سفیده!
خلاصه اینکه همیشه برای پاسخ دادن به سؤالات در مورد نقاط قوت و ضعف گجتهایی که دارم آمادهام، اما هیچ وقت از من نخواهید که یک گجت خاص را به شما پیشنهاد کنم.
هیچ کس به اندازه خود شما، نمیتواند در تشخیص مناسب بودن یا مناسب نبودن یک گجت صاحبنظر باشد، البته به شرط اینکه بتوانید شخصا اطلاعات خام جمعآوری کنید و آنها را نزد خودتان پردازش کنید! همیشه به کاربری و نیاز خودتان اهمیت بدهید و نه تصور دیگران از شما به خاطر گجتی که انتخاب کردهاید!
بسیار به جا و مفید بود. زیر مطلب جادی کامنتی نوشتم که می شه دقیقا همین جا کپی اش کرد.
یک سوال: از اینترنت روی تبلت چطور استفاده می کنید؟ با وای فای توی خونه و وای فای محل کار؟ برای آپدیت اپلیکیشن ها مشکلی با قبول نکردن ایران یا باز نشدن سایت شون به خاطر فیفلر بودن ندارید؟ ای کاش یک مطلبی درباره تکنیک های استفاده از تبلت بنویسید که بقیه هم بتونند از تبلتی که دارند بهتر استفاده کنند. :)
وای فای خونه را استفاده میکنم. اول وای فای را آن فیفلر میکنم، بعد شیرش میکنم با اکسس پوینت برای استفاده.
نظر و سیاستتون کاملا در این زمینه درست و قابل تقدیره.
همچنین عکس آخر، فوق العاده و بی نظیر بود. از کجا پیدا کردید این اثر رو ؟؟!!
آفرین به تو
این دید منطقی تو خیلی جاها میتونه به آدم کمک کنه
من قبلاً هم افرادی رو دیده بودم که مشابه جادی نظرات مشابهی داشتند.
ولی خب میشه پیش بینی کرد که اگر 6 ماه دیگه از جادی بخواهیم که نظرشون رو دوباره مطرح کنن، تغییرات زیادی داشته باشه.
نظر شخصی بنده اینه که ظهور نسل جدید تبلت ها موجب حفظ همیشگی پی سی ها و حذف تدریجی لپ تاپ ها میشه. چون با توسعه ی همه جانبه تبلت ها و افزایش توانائیشون می تونند نیازهای پرتابل بیشتری رو از ما برطرف کنند.
سلام آقای دکتر
ممنون از مطلب خوب شما
منتظر یک پست خوب در مورد اپلیکیشن های کاربردی و مخصوصا پزشکی آیپد هستم. به امید آن روز.
راستی شما چطور آپ های پولی را خریداری می کنید؟
از طریق آیتیونز کارت؟
(راستش من به آپ ichm برای مطالعه هاریسون به شدت نیاز دارم و لینک دانلود رایگان آن را پیدا نکردم)
توی گلکسی تب یک اپ داشتم و هاریسون را هم به راحتی میخوندم با همین فرمت.
عالی بود مرسی به نظر منم باید راه کار گذاشت برای دوستانی که می خوان تبلت بخرن تا تصمیم اخر با خودشون باشه خوب و بد هر وسیله بدونن در آخر تصمیم نهایی خودشون بگیرن
نمی دونم چطوریه که با خوندن این پست آدم بیشتر وسوسه میشه که بپرسه “بالاخره کدوم یکی؟”
ولی گذشته از اینها بدنیست یه راهنمای گجت برای پزشکان هم بنویسی یا حداقل تجربه های شخصی خودت در این مورد رو مطرح کنی. فکر کنم پست پرباری از آب دربیاد.
هرچند بیشتر منابع خارجی(اکثرا آمریکایی) بیشتر تاکید می کنند که اپل (آیفون و آی پد) بهتر هستند اما به نظر میاد در بین کاربران ایرانی با توجه به دسترسی و نیازهاشون اندروید هم خوب جواب میده (و در ضمن ارزونتر و قابل حمل تر هم هست) به هر حال در این زمینه کم داریم نوشته ای که بازتاب دهنده نیاز و تجربه پزشکان ایرانی باشه
به صورت کلی کیفیت اپهای پزشکی iOS به مراتب بیشتر از اندروید هست.
راستی اون تصویر مقایسه ای بین آیپد و گلکسی خوب بود اما کمی قدیمیه و ضعفهایی رو نشون میده که در آیپد قبلی بود و در 2 تا حدودی برطرف شده
آقای دکتر، میشه توضیح بدید که چطوری وای فای را آن فیفلر میکنید ؟
واقعا دیدگاه شما رو تحسین می کنم. به نظر من هر 2تاشون مناسبن. بستگی به انتظاراتمون داره.
بهتر بود که اون عکس موبایل ها رو که استفاده کردید، مرجعش رو می گفتین، اگر از کپی کردن مطالبتون بدون ارجاع ناراحت می شید، خودتون هم بهتره موقع استفاده از چیزی ارجاع بدید
علاقه بعضی از دوستان در مورد کپی رایت قابل توجه است، گرچه گاه افراط هم در آن مشاهده میشود.
سلام
از توضیحات خوبتون ممنونم.
راستش رو بخواین من هم یه همچین سوالی رو سرچ کردم و به اطلاعاتی که شما درج فرمودید رسیدم. مطالب خوبی گفین ولی کمکی به من نکرد. من درحال خرید مینی لپ تاب برای مقاصد زیر بودم
سرعت پردازش بالا
وبگردی خوب
سرویس اینترنتی خوب
همیشه همراه
قابلیت استفاده از دیکشنری و به اصطلاح آماده به خدمت
نرم افزارهای آفیس
امکان ریختن اطلاعات بر روی آن(سی دیهای زبان)
خواهرم که هر دو رو داره به من ای پد رو توصیه کرد. تا حدی هم با محیطش آشنا بودم و حس کردم که پیشنها خوبی است. الان فقط یک مشکل دارم و دوست دارم بدونم شما چطور این مشکل رو حل کردین.
وقتی اطلاعاتی رو اپد می ریزه سیستم به هم میریزه و باید ببره تا درستش کنن.
مورد بعدی اینکه وقتی از فلش پشتیبانی نمیکنه چه محدودیتهایی رو برای کاربران در هنگام استفاده از اینترنت ایجاد میکنه؟
ممنون