معرفی یک اپلیکیشن «جادویی» اندازهگیری ضربان قلب+ با گلایه اضافه!

به تازگی یک اپلیکیشن بسیار به نام Cardiio برای iOS منتشر شده است که میتواند با دقت و بدون تماس با بدن، با استفاده از دوربین جلوی آیفون یا آیپد، ضربان قلب کاربر را اندازه بگیرد.
این اپلیکیشن با استفاده از تحلیل مقدار نور منعکس شده از صورت شما، متوجه وقوع هر ضربان میشود و برای کار نیاز به هیچ سختافزار دیگری ندارد.
فناوری Cardiio از آزمایشگاههای MIT بیرون آمده است، پایه و اساس این فناوری همان چیزی است که دستگاههای «پالس اکسیمتر» از آن بهره میبرند: هر بار که قلب شما ضربان پیدا میکند، خون به رگهای صورت شما جریان پیدا میکند و آنها را متسع میکند. افزایش جریان خون باعث جذب بیشتر نور و کاهش نور منعکس شده از صورت شما میشود. کاری که این اپلیکیشن میکند این است که با استفاده از دوربین جلوی گوشی، این تغییرات بسیار جزئی را که برای چشم عادی قابل تشخیص نیستند، رصد میکند.
بررسیها نشان دادهاند که میزان خطای این اپلیکیشن تنها به میزان سه ضربان در دقیقه است.
حین استفاده از اپلیکیشن توجه داشته باشید که در جای روشنی باشید، پشت سرتان بیش از حد روشن نباشد، تنها کاری که باید بکنید این است که گوشی یا آیپد را جلوی صورتتان بگیرید و ثابت بگیرید، تا در عرض چند ثانیه ضربان قلب شما، حساب شود.
این اپلیکشن بسیار ساده و سرراست عمل میکند، اما عملکرد خوبی دارد. با استفاده از این اپلیکیشن مدتها میتوانید دوستان خود را از داشتن چنین چیزی، شگفتزده کنید.
البته باید توجه کنید که این اپلیکیشن، تنها چیزی برای سرگرم کردن نیست، چرا که ضربان قلب شما در حال استراحت، شاخص مهمی است که نمایانگر سلامتی، آمادگی بدنی و حتی امید به زندگی شما است.
گرچه افزایش ضربان قلب حین ورزش، چیزی خوبی است، اما عموما ضربان قلب پایینتر نشانگر وضعیت سلامتی بهتر و یک قلب قویتر است و نشان میدهد که شما از نظر آمادگی انجام فعالیتهای هوازی وضعیت بهتری دارید.
این جدولی است که میزان مطلوب ضربان قلب را در حال استراحت نشان میدهد:
اگر میخواهید در مورد حداکثر ضربان قلب هم اطلاعاتی داشته باشید به اینجا بروید.
پرواضح است که این اپلیکیشن، ابزاری برای تشخیص بیماریهای قلبی نیست و احتمالا برای کسانی که قلبشان منظم نمیزند و «دیس ریتمی» قلبی دارند، احتمالا کاربردی نخواهد بود.
Cardiio، البته اپلیکیشن نسبتا گرانی است و ۴.۹۹ دلار قیمت دارد، اما مسلما دستهای از دوستداران فناوری و سلامت با هر دردسری شده، این اپلیکیشن را نصب میکنند.
در آزمایشی که من انجام دادم، اپلیکیشن بسیار دقیق عمل کرد:
اگر آیدیوایس ندارید یا نمیخواهید ۴.۹۹ دلار به حساب اپل واریز کنید، میتوانید خودتان نبضتان را بگیرید!
در این پست، پیش از این، یک اپلیکیشن اندروید را که با شیوهای متفاوت، ضربان قلب را اندازه میگرفت، معرفی کرده بودم.
حین نصب این اپلیکیشن، متأسفانه متوجه شدم که آیتونز و اپ استور در ایران از دسترس خارج شدهاند. (+ و + )
کاربر موبایل هوشمند بودن در ایران، برای خیلیها مبدل به نوعی ریسک و شاید هم به دور ریختن پول شده است و با رخداد اخیر، متأسفانه دیگر کاربران هم از سوی خود شرکت اپل و هم از داخل، به صورت دو سویه، مورد فشار قرار گرفتهاند.
تصور نکنید که ناخشنودی ما تنها به خاطر دشواری رسیدن به چند اپلیکیشن ناقابل است و لطفا موضوع خستهکننده رقابت اندروید و iOS یا راههای میانبر زدن را هم اصلا مطرح نکنید، چیز نگرانکننده تغییر فرهنگی است که اینگونه اعمال در بلندمدت در توده مردم ایران ایجاد میکنند. شکاف دیجیتال عظیمی از همین حالا بین ما و جامعه جهانی وجود دارد و متأسفانه روز به روز گستردهتر هم میشود.
درست به همین خاطر است که کاربردیترین و مطرحترین فناوریهای اینترنتی و موبایل دنیا، نهتنها در برای اکثر کاربران قابل استفاده نیستند، بلکه حتی طرح کردن آنها در وبلاگ باعث موضعگیری منفی دستهای از خوانندگان میشود.
شاید این دسته از خوانندگان عزیز حق داشته باشند، چرا که وقتی امکان دسترسی ارزان به گجتها وجود ندارد و خرید آنها هم نوعی دور ریختن پول محسوب میشود، نوشتن روزانه از اپلیکیشنها و سختافزارها نوعی بیتوجهی به وضعیت حاکم و بیگانگی با واقعیات موجود، محسوب میشود.
بله! درست است که با فلان ترفند ساده یا مثلا بازارهای داخلی برنامههای اندروید، میتوان توهم بهروز بودن و عقب نبودن از قافله جهانی را داشت، اما آیا مشکل با همین موارد حل میشود؟!
مرسی بابت این مطلب
اپلیکیشن های دیگه ای هم هستند که این کار رو انجام میدن
من خودم از cardiograph استفاده میکنم
متاسفانه اپل اکانت منو بخاطر اینکه از ایران بودم کاملا بست و حتی جواب ایمیل هامم نمیدن!!!!!
از آمریکا هم اقدام کردم اتفاقی نیفتاد!!
هم اپلیکیشن کاردیوگراف و هم اپلکیشن اندرویدی که گفتم، تفاوت نور منعکس شده در «انگشت» را میسنجن، اما اپلیکیشن جدیدی که معرفی کردم، اصلا نیاز به تماس انگشت نداره.
شکاف دیجیتال عظیم…………
ای کاش می فهمیدند
سلام
زیاد به همچین برنامه هایی اعتماد ندارم ، می خوان زوری یک چیزی که نیاز به سخت افزار داره نرم افزاری کنن ، خوب نمیشه دیگه ؛
فکر میکنم این جور چیزا بیشتر جنبه تحقیقاتی دارند و البته کمی سرگرمی !
ممنونم
موافقم
بیشتر می تونه شبهی از واقعیت باشه
نه کاملا منطبق بر واقعیت
من خودم نسخه ایی شبیه به این برنامه رو برای آندرویید استفاده کردم که با گذاشتن انگشت روی دوربین این کار رو می کرد و خب
هیچ وقت نتونستم به اعدادش اعتماد کنم
خودم شخصا روی گجت اندرویدی خودم اپلیکیشن Heart Rate رو تست کردم و اون رو با دستگاه اندازه گیری فشار خون که ضربان قلب رو هم نمایش میده مقایسه کردم . چند دفعه و در افراد گوناگون . دقت همه شون در حد ۳ تا ۵ تا اختلاف بود
آقای دکتر یه جوری صحبت میکنید انگار میتونیم کاری جز دور زدن و استفاده از مارکتهای دیگه انجام بدیم
اگه میتونید کاری بکنید ، بسم الله وگر نه که این حرفها رو همه از بر هستیم و این حرفا چیزی جز شعار نیست .
“میتوان توهم بهروز بودن و عقب نبودن از قافله جهانی را داشت” کاملاً اشتباه هستش . من به عنوان یه کاربر اندروئیدی ، هر اپ جدیدی که اومده تونستم از مارکتهای مختلف دانلود کنم.
راستی آقای دکتر ظاهرا شما کامنت بچه ها رو پست های نوشته شده توسط میهمان هاتون رو نمی خونید .
توی پست “معرفی اپلیکیشن” همه معترض بودند چرا فقط از IOS اپ معرفی میکنید . حداقل فکر میکردم اپ بعدی اندرویدی باشه میبینم که …
امیدوارم این کارتون از روی عمد نباشه
موفق باشید
من فقط یک وبلاگنویس ساده هستم، نه سیاستگذار اینترنت مملکت! در وبلاگ هم با توان ناچیزی که دارم تلاش دارم دریچهای کوچک برای آشنایی با امکانات بالقوه فناوری و وضعیت جهانی کاربری اینترنت ایجاد کنم.
دور زدن و دانلود از بازارهای متفرقه، هم فقط مسکن هستند. ترجیحی هم در معرفی اپ اندروید یا iOS شخصا ندارم و از جنگهای بیهوده برند، دل خوشی ندارم.
وبلاگ هم برای نویسندههای مهمانی که توانایی معرفی اپلکیشنهای اندروید تازه دارند، باز است.
معرفی اپلیکیشن ها شاید از نظر افراد بد بین خوب نباشه اما به نظر من مفیده.
چرا؟خوب شما وقتی یک نرم افزار رو معرفی میکنید خواننده ناخوداگاه به فکر استفاده از اون اپلیکیشن میوفته و بعد از این مرحله میفهمه که باید هم سخت افزارو داشت و همدسترسی به این نرم افزارو و اینجاست که با موانع موجود اشنا میشه و مطمئنا سعی خواهد کرد یه جورایی از این موانع عبور کنه و این خودش امر مثبتیه
مثلا اگه ما از معرفی فیس بوک و یا توییتر خودداری کنیم چون فیل تر هستند بهتره و یا بیام این شبکه های اجتماعی رو معرفی کنیم و البته راههای عبور از این سد رو هم به کاربر یاد بدیم و یا تشویقشون کنیم که برن دنبال راه نفوذ؟
بالاخره این معرفی ها باعث بالا رفتن توقعات میشه و این امر نیکی هست برا اینکه کاربرای وب بدونن که این شبکه چه مزایایی داره
همیشه نباید نیمه خالی رو دید
دکتر این توضیح هم اضافه کنید
✶✶ NOTE ✶✶
Cardiio is designed for dual-core iOS devices with a front-facing camera only (iPhone 4S, iPad2 and above). Using Cardiio on single-core devices may result in variable accuracy.
بد نیست نگاهی هم به فناوری تشدید اویلری ویدیوی محققان ام آی تی داشته باشید. البته ظاهرا تکنولوژی بکار رفته در این اپ براساس تحقیقات دیگه ای بدست آمده ولی حدس می زنم پایه و اساس یکسانی داشته باشند.
http://people.csail.mit.edu/mrub/vidmag
“کاربران هم از سوی خود شرکت اپل و هم از داخل، به صورت دو سویه، مورد فشار قرار گرفتهاند.”
واقعا موافقم. از طرفی ما که نه،، سایتها و امکانات اینترنتی غربی را شیلتر میکنند از طرفی هم اونا ما را تحرییم.
دلم خوش بود که لااقل اینترنت که کمی سرعتش با ADSL بیشتره، باعث ارتباط بیشتر ایرانیها با مردم سایر نقاط دنیا بشه.متاسفانه چیزی که میبینم اصلا جالب نیست.
———-
“بله! درست است که با فلان ترفند ساده یا مثلا بازارهای داخلی برنامههای اندروید، میتوان توهم بهروز بودن و عقب نبودن از قافله جهانی را داشت، اما آیا مشکل با همین موارد حل میشود؟”
البته فایده این روش ها آشنایی بیشتر با ترفندهای اینترنتی هستش.مثلا اگه این مشکلات وجود نداشت کسی نمی دونست چی چی ان ، چیه و یا socks چطور عمل میکنه؟
ولی ضرر این روش ها که اتلاف زمانه از سودش بیشتره و با حرفتون موافقم
دوستی میگفت «از ماست که بر ماست…»
آقای دکتر شما هم ماشاالله خوب پولداری ها …۴.۹۹ دلار پول دادی برای این اپلیکیشن و با احتساب قیمت کارت آیتونز در ایران حدود ۱۱ هزار تومان؟؟؟؟؟؟
کلا من نفهمیدم اپ استور رو چرا فیلتر کردند ولی این که بیان و کلا بگن استفاده از تکنولوژی حرامه هم دور از انتظار نیست.
شکافی که بین جامعه داخل ایران و خارج بوجود اومده روز به روز بزرگ تر میشه و یک نوع خطر خاموش به حساب میاد . و عموم مردم متوجه نیستند . وبلاگ هایی مثل شما میتونن برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی و فرهنگ قدم های خوبی بردارند و من از شما تشکر میکنم که جزو معدود سایت هایی هستین که بدون حاشیه و جهت گیری خاصی این کارو انجام میدین .
پیروز باشید .
سلام به آقای دکتر عزیز . من به شخصه خیلی به این پست ها علاقه دارم.
امیدوارم همواره موفق باشید.
اون دوستانی که گفتن که چاره ای جز دور زدن شیلترینگ ندارن باید بگم که حرفتون درسته اما شما منظور اصلی حرف نویسنده رو خوب توجه نکردین بهش. درسته که الان میتونین با استفاده از گجتهای اندرویدی و دور زدن شیلترینگ از طیف کمی از نرم افزارهای افلاین استفاده کنین.در صورتی که کاربردی ترین نرم افزارها الان اونایی هستن که احتیاج به اتصال اینترنتی دارن مثل شبکه های اجتماعی و سینک داده ها و مهمتر از همه پردازش ابری و فضای ذخیره ابری که مطمئنا بسیاری از نرم افزارها دارن به اون سمت میرن.آیا این طیف کم ازنرم افزارهای افلاین میتونه شمارو راضی نگه داره؟! منظور ایشون این بود که این راهکارها فقط یک تسکین موقتیه که به احتمال زیاد در اینده اینها هم جواب نده و سخت افزارمون تبدیل بشن به دستگاههای اندرویدی و نرم افزارمون رو هم محدود کنیم به چند نرم افزار افلاین که با گذشت از هفت خان رستم بهشون دسترسی پیدا میکنیم. به نظر من این مساله در بلند مدت باعث شکاف عمیق در فرهنگ دیجیتال خواهد شد و بس. همین الان هم قابل درک هست که گوشی های پیشرفته در کشورمون صرفا وسیله ی بازی و عکاسی هستن و از کاربرد مهم خودشون یعنی ارتباط با دنیای اینترنت به دور موندن.
ممنون از شفاف سازی تون
باهاتون موافقم
الان که این کامنت رو میزارم اون کامنتی که نوشتم
“ممنون از شفاف سازی تون
باهاتون موافقم”
یه امتیاز منفی از یک امتیاز گرفته
این یعنی چی؟؟؟؟
تشکر کردن هم امتیاز منفی داره؟
واقعاً از اون دوستی که این امتیاز منفی رو داده متشکرم که من رو با دنیای جدیدی آشنا کرد ، دنیائی که فقط ما ایرانی ها میفهمیمش
متشکرم اپل
به هیچ وجه درست کار نمیکنه. اختلاف نتایج فاحشه. پنج بار پشت سر هم در یک مکان ثابت برنامه رو اجرا کردم. نتیجه از ۳۴ تا ۷۹ متغیر بود. صرفا برای سر کار گذاشتن دوستان و سرگرم کردن مناسبه.
اگر شرایطی را که اشاره کردم رعایت کنید، چنین خطایی پیش نخواهد آمد. در ضمن اپلیکیشن در همه آیدیوایسها درست کار نمیکند، فرضا اگر آیفون شما ۴ باشد،اپلیکیشن نتیجه درست نمیدهد، باید آیپد دو یا نیو آیپد و یا آیفون ۴s داشته باشید.
افزون بر این که این برنامه نتایج بسیار متناقضی در شرایط تجربی یکسانی ارایه میده که در پست قبلی هم گفتم، دوربین اپل اصلا امکان ثبت تغییرات جزیی این چنینی نداره. فکر میکنم این جور اپلیکشنها صرفا یکجور حقه بازی های تکنولوژیکیه که توسعه دهندگان اپل نیز از اون استقبال میکنند تا هوشمنمدی گوشی هاشون رو به رخ بکشن. از این دست برنامه ها که اندازه گیری های تجربی رو بر عهده دوربینهای معمولی دیجیتال قرار میدهند، زیاده، از جمله اپلیکشنی که فاصله و اندازه اجسام رو با استفاده از دوربینهای عکاسی معمولی می سنجه و تبلیغات زیادی درباره اش هست.
شکاف دیجیتال عظیمی از همین حالا بین ما و جامعه جهانی وجود دارد و متأسفانه روز به روز گستردهتر هم میشود.
آخه عزیز من ماکجای این جامعه دیجیتالی هستیم که بخوادتوش شکاف ایجادبشه؟
” شکاف دیجیتال عظیمی از همین حالا بین ما و جامعه جهانی وجود دارد و متأسفانه روز به روز گستردهتر هم میشود.”
آخه عزیز من ماکجای این جامعه دیجیتالی هستیم که بخوادتوش شکاف ایجادبشه؟
به این پست شما در آخرین نوشته ام لینک دادم .
ایکاش گلایه را در پست مجزا مینوشتید که اگر «کسی»! فقط به بخش اول تیتر توجه کرد و از مطلب گذشت گلایه رو هم از دست ندهد. آخه بعضی «کسان» علاقهای به مطالب علمی و این قبیل موضوعات ندارند.
شاید هم قصد نگارنده، برجسته نشدن گلایه باشد!
متوجهام. دم شما گرم…
…
اما…
نه به این…
البته عقب موندن از قافله دیجیتال یا به قولی “عدم پیروی از الگو های جهانی” حالا تو هر زمینه چه فرهنگی چه فناوری قطعا به منزله یک پدیده اجتماعی منفی قلمداد نمی شود.
برای توضیح بیشتر باید گفت که طی چند دهه اخیر یک سری الگو های مشخص رفتاری توسط سرکرده جدید نظام جهانی طراحی میشه و به سرعت توسط سایر ملل استفاده میشه این روند در قرون وسطا قابل مشاهده است اما اون چیزی که میتونه منفی تلقی بشه این هست که مدل های ارائه شده توسط ابر قدرت فرهنگی صرفا با توجه به نیاز های اجتماعی خودش طراحی میشه و شاید این نیاز ها اصلا تو فرهنگ های مختلف ملموس نباشند اما پس هضم مدل ارائه شده توسط سرکرده به تدریج نیاز های جدیدی شکل میگیره که اصلا اصالتی تو جامعه نداره.
مثلا کاربرد شبکه های اجتماعی که تقریبا در همه کشور ها جای خودشو باز کرده شاید برای نظام اجتماعی کشور ما ایران اصلا قابل توجیه نباشه که از همچین ابزاری استفاده بشه ولی چون به اصطلاح”مد” میشه همه حتی اگر نیازی به ارتیاطات اینچنینی نداشته باشند به استفاده ار شبکه های اجتماعی روی میارند که همین میتونه مضرات جدی و غیر قابل جبرانی رو به انسجام اجتماعی وارد کنه.
ببخشید یه کم کتابی شد ! البته این نظر مخالف های جدی هم داره و قطعی نیست اما تو همین کشور ما خیلی از دلسوزان این سرزمین اصرار داشتند که چون مرجعی هدایت فرهنگی کشور رو عهده دار نیست تو این وانفسا نشه که وحدت اجتماعی ظرف چند سال به تقریبا از بین بره.
و در آخر در انتخاب رفتار های مصرفیمون بیشتر دقت کنیم.
برخلاف نظر شما، به باور من کنجکاوی و میل انسان برای دسترسی سریع به اطلاعات و در تماس بودن با هم، چیزی نیست که منحصر به نژاد، طبقه، جنسیت یا یک قاره باشه. بنابراین اینترنت و فناوریهای مبتنی بر اینترنت دقیقا به خاطر اینکه به چنین نیازی جواب میدهند، چیزی نیستند که بشود از آن صرفنظر کرد.
این مسیری است که ژاپن، کره و چین با حفظ ساختار فرهنگی خودشان طی کردهاند.
به علاوه من واقعا متوجه نمیشوم که از دسترس خارج کردن اپ استور اپل، چه ربطی به نظم جهانی و تئوریهای توطئه مورد علاقه برخیها دارد.
… نه به این
با سلام
جناب مجیدی اپلیکیشن پزشکی که معرفی کردید رو تهیه کردم، بر روی new iPad بسیار عالی بود و به مراتب بهتر از Cardiograph عمل میکرد.
با سپاس فراوان
سلام
ممنون بابت وبلاگ مفیدتون
با اجازه می خواستم جوابی هم برای دوستانی بگذارم که گاهی گلایه از این دارند که چرا از اندروید اپ کم می گذارید ، دوستان من یکی از منتقدان سرسخت سایت های اخبار دیجیتالی هستم که فقط روی یک سیستم عامل یا برند مانور می دهند و به مخاطبان با این کار بی توجهی می کنند و نظر خودشون رو تحمیل بر مخاطب می کنند ، ولی هیچ وقت این حس را به ۱ پزشک نداشتم چون این یک وبلاگ شخصی است که حتی صاحبش فیلم باز کردن ایپد جدیدش رو گذاشته بود اصلا ادعای یک سایت خبری دنیای دیجیتال را ندارد یک سایت شخصی است که صاحبش اطلاعات روزمره ای که طی تست لوازم دیجیتالشان یا مطالعاتشون به دست می آورند را اگر مفید بدونن با هم زبان هایشان به اشتراک می گذارند تا در لذت خودشون شریکمون کنند .
من از شما و کسانی که با شما همکاری می کنند برای هر چه پربار تر شدن این وبلاگ کمال تشکر را دارم .
موفق باشید.
من اپلیکیشن رو گرفتم، خیلی دقیق عمل میکنه.
داده های نموداری اش هم عالیه؛ فقط ای اکش امکان ساخت پروفایل وجود داشت تا میشد همه ی اعضای خانواده از امکان ذخیره ی نتایج استفاده کنن.