پیرمرد بیگناهی که خیلیها فکر میکنند دزد آیفونشان است!
«وین دابسون»، 59 سال دارد، او دو سال است که بازنشست شده است، اما در این مدت اصلا نتوانسته است از ایام بازنشستگی خود استفاده کند و روز خوش ندیده است. علتش؟
علتش، آدمهایی هستند که در تمام ساعات شبانهروز جلوی خانه او میآیند و آیفونشان را میخواهند، آنها سر «دابسون» فریاد میزنند، شواهد را به او نشان میدهند، پلیس را خبر میکنند و قسم میخورند که آیفونشان در خانه وین است.
ولی «دابسون» یک دزد نیست!
او در لاس وگاس زندگی میکند، یک مشکل در خدمات شرکت «اسپرینت» باعث شده است که برنامه مشهور Find My Phone که محل گوشیهای گمشده یا به سرقت رفته را مشخص کند، خانه او را به اشتباه نشان مالباختگان بدهد، حتی در دو مورد برنامههای رصدکننده پلیس، به اشتباه نشان دادند که از خانه او گزارش وقوع خشونت داده شده است و پلیس به اشتباه به خانه وین آمد.
شرکت اسپرینت میگوید که مشغول بررسی مطلب است، اما تا زمانی که آنها متوجه باگ مسبب این مشکل شوند، دابسون محبور است که نزدیک در خانه بخوابد تا بتواند به سرعت پاسخ مردم را بدهد، مدتهاست که او نتوانسته است، شبی به راحتی بخوابد.
بدبختیهای دابسون از سال 2011 شروع شد، زمانی که در نیمهشبی در یک پایان هفته، کسی به در منزلش ضربه زد، او در را باز کرد و زوج جوانی را دید که گوشیشان را طلب میکردند. دابسون گیج شد و از آنها پرسید که در مورد چه چیزی صحبت میکنند.
بعد از بالا گرفتن مشاجره، هر دو طرف پلیس را خبر کردند، افسران پلیس آمدند، گوشی موبایل پیدا نشد و زوج هم محل را ترک کردند.
اما به زودی مشخص شد که دابسون با مشکل بزرگتری رو در رو است. این بار او زنی را دید که در حیاط پشتیاش سر گردان است، قبل از اینکه وین بتواند با او حرف بزند، او از روی نردهها پرسید، در منزلش را زد و گوشیاش را خواست. زن اصرار میکرد و میگفت با این گوشی از نوههایش عکس گرفته و این عکسها خیلی برایش باارزش هستند.
دابسون از زن دعوت کرد که به داخل منزل بیاید و خانه را بگردد، همزمان پلیس را خبر کرد و با شرکتی که به این زن، خدمات تلفنی میداد، تماس گرفت. تکنیسین شرکت اسپرینت متوجه مشکل شد، اما راهی برای حل مشکل ارائه نکرد.
این تکنسین به دابسون گفت که سیستم GPS، محل کاملا دقیق را نشان نمیدهد، هر زمانی که سیستم از تعیین محل دقیق بازبماند، یک محل را به عنوان جایی که بهتر است جستجو از آن آغاز شود، پیشنهاد میکند و به دلایل ناشناختهای این محل دقیقا منطبق بر خانه دابسون است!
گوشیهای موبایل هوشمند با آمیزهای از فناوری GPS و سیستم مثلثیسازی triangulating، تعیین موقعیت میکنند. این سیستم به کاربران امکان میدهد که در مورد وضعیت ترافیکی و یا رستورانهای اطراف یا وضعیت هوا، به سهولت اطلاعاتی متناسب با موقعیت خود دریافت کنند.
در سال 1997، مقامات پلیس متوجه یک مشکل شدند، در آن زمانی از هر سه تماس تلفنی که با 911 برقرار میشد، یکی از گوشیهای موبایل بود. برخلاف تلفنهای کابلی که به صورت خودکار، محل شخص تماسگیرنده، مشخص میشد، زمانی که کاربر موبایل اطلاعات به پلیس نمیداد، پلیسها نمیتوانستند، محل او را مشخص کنند. اما بعد از مدتی شرکتهای مخابراتی این مشکل را برطرف کردند. امروزه، 70 درصد تماسهایی که با پلیس گرفته میشود، با گوشیهای موبایل است، اما توزیعکنندگان نیروی پلیس، به یاری فناوری هیچ مشکلی در اعزام نیرو ندارند و میتوانند با تقریب 50 تا 300 متر، نیرو اعزام کنند.
یک کاربرد دیگر این فناوری، تعیین موقعیت گوشیهای گمشده است، اما این فناوری، یک فناوری بیعیب و نقص نیست، نمونهاش همین مورد آقای دابسون است.
در آخرین ماه سال میلادی پیش، دابسون متوجه شد که وضعیت از حالت یک مزاحمت آزارنده در حال تبدیل شدن به یک وضعیت خطرناک است:
یک بار 4 مرد جوان در ساعت دو و نیم بعد از نیمه شب، در خانه را کوفتند و گوشی از دست رفتهشان را خواستند. صاحب گوشی با استفاده از اپلیکیشن خانه دابسون را پیدا کرده بود.
دو هفته پیشتر، پلیس به دنبال تماس زنی که در حال مشاجره با یک کرد بود، به اشتباه راهی خانه دابسون شده بود. افسران پلیس خوشبختانه متوجه اشتباه خود شدند و عذرخواهی کردند.
وین حالا بر روی در منزلش تابلویی نصب کرده است که روی آن نوشته شده است که گوشی کسی را ندارد و بهتر است با پلیس تماس بگیرند.
به نظر میرسد یک مشکل نرمافزاری باعث ترجمه اشتباه اطلاعات در سیستم جهتیابی شرکت اسپرینت شده باشد، مشکلی که مسئولان شرکت در حال تلاش برای برطرف کردن آن هستند.
این نوشتهها را هم بخوانید
من انتظار داشتم این پیرمرد شکایتی علیه اسپرینت تنظیم کرده و غرامتی خواسته باشد! اما ظاهرا دنبال این چیزها نبوده
بنده خدا چه داستانی داره
ولی وسیله ی نون رسونی خوبی میشه اگه طرف زرنگ باشه
اونجا که بساط غرامت گیری داغه
اگه یه شکایت درست و حسابی بنویسه کلی پول میتونه به جیب بزنه
خیلی جالب بود
البته این مشکل یکجورایی برای این پیرمرد نعمت هم هست. مطمئن باشید الان وکیلهای زیادی منتظرند که شکایت ایشون رو از شرکت اسپرینت یا دیگر شرکتهای مسبب این مشکل پیگیری کنند و چندین هزار یا حتی میلیون دلار نسیب خودشون و پیرمرد بیچاره بکنند.
دلم سوخت
امیدوارم شکایت کنه
جالبه. قبل من چهار نفر نظر دادن و سه نفرشون تعجب کردن که چرا اون شکایت نکرده که غرامت بگیره!
همه مردم منتظر یه پول مفت و بی زحمت هستن و کسی وقتی بتونه اینطوری پول در بیاره و سمتش نره باعث تعجب همه میشه. حالا اصلا مهم نیست حق با کیه مهم عوض شدن اخلاق جامعه است…
همه دنبال پول مفت و بیزحمت هستیم…
راست میگی من فکر میکردم شکایت کنه خونشو یه جوری از تو نقشه حذف کنن تا کسیو نکشونه اونجا یا یه مدرکی بزارن در خونش مردم بدون این که مزاحم بشن بفهمن اشتباه شده
دقیقا
ملت همه دنبال پول مفت و تلکه کردن همدیگه هستن
هیچ ربطی به پول مفت نداره! وقتی یه مشکل ورایزون باعث سلب آسایش یه نفر و خدشه به حریم شخصی اش میشه و برای یه نفر مشکل درست میکنه باید شرکت نسبت به اون پاسخ گو باشه و به خاطر مشکلات به وجود اومده برای فرد غرامت بده. توی کشور ما هست که اگه حتی از ما دزدی هم بشه نمیتونیم کاری بکنیم در جایی که رسیدگی میشه صد در صد این مسایل باید برطرف بشن. مشکل اینه که شما با گرفتن حق فردی خودت آشنا نیستی و نمیدونی با بوجود اومدن کوچکترین مشکلی در حقوقت باید خسارتش رو درخواست کنی!
بنده خدا!
میتونه شکایت کنه البته ولی آسایشش با شکایت برنمیگرده
بدبختی بوده این !
لطفا اون اصطلاح مثلث سازی رو به «مثلث بندی» تغییر بدین. این یه روش مثلثاتی هست در نقشه برداری که به کمک مختصات دو نقطه معلوم مختصات یه نقشه مجهول با دقت محسابه می شه. البته با جی پی اس یکمی پیچیده تر از اینه که گفتم.
یه خبر بامزه برای اول صبح. مرسی
ای بابا بجای اینکه به فکر پیرمرد بیچاره بشید دارید جساب و کتاب پولشو میکنید دیگه کارمون بجایی رسیده که غصه پول مردمم بخوریم
ایول ایول داش محسن و ایول
یعنی سازندگان این نرمافزار نمیتونستن کاری کنند که مثلاً مختصات قطب شمال (!) برای مواقعی که نرمافزار قادر به تشخیص نیست نمایش داده بشه؟!
به نظرم این موضوع کاملاً تعمدی بوده ;)