به بهانه پایان یافتن سریال اسپارتاکوس
شخصیتهای مثبت و منفی و خاکستری دوستداشتنی در سریالهای تلویزیونی کم نیستند. یکی از مزیتهای سریالها، نسبت به فیلمها این است که زمان زیادی برای پرداختن یک شخصیت در اختیار دارند، سریالها میتوانند در قالب قسمتهای مختلف، انبوهی از حوادث و چالشها و خوشیها و ناکامیها را فراروی قهرمانهای خود قرار دهند و شجاعتها و لغزشها و بازیگوشیهای شخصیتها مختلف را به بیننده نشان بدهند، چیزی که در فیلمها کمتر ممکن است.
بر این باورم که بسیاری از سریالهای تلوزیونی، حتی آنهایی که در نگاه نخست تنها برای پر شدن وقت و به منظور سرگرم کردن ما ساخته شدهاند، خالی از نکات و ظرایف و جنبههای جالب نیستند.
آیا از فصل پایانی «لاست» ناامید شدید؟ در عوض در فصلهای ابتدایی، دنیایی تجربه، سبک زندگی و لحظات شادیآور به شما هدیه شد. عبارتی که بر زبان جان لاک مکررا مینشست: Don’t tell me what I can’t do ، برای ما بسیار دلنشین و پندآموز مینمود!
بعد از دیدن 24 و آن قهرمانسازیهای غلوشده از خود میپرسید که چه عایدتان شد؟ کمترین چیزی که عایدتان شده آشنایی با سبک تفکر غربی و یا شاید بهتر باشد بگوییم، محافظهکارهای امریکایی و جامعهای است که دوست دارد قهرمانانی شکستناپذیر برای خود درست کند.
به شیوهای دیگر هر کسی به سبک خود از سریالهای پزشکی مثل «آناتومی گری» یا «هاوس ام دی» لذت میبرد. اگر پزشک باشید، هر قسمت را نگاه میکنید نوع طبابت و سیستم مدیریت پزشک آنها برایتان جالب است و در عین حال همه تعاملات قهرمانها را پی میگیرند.
«بریکینگ بد» را اگر دنبال کنید با این حقیقت آشنا میشوید که چطور سیر حوادث میتوانند یک آدم معمولی متزلزل را به یک اهریمن راسخ تبدیل کنند.
اما اگر به سریالهای تاریخی برسیم، وارد دنیایی دیگر میشویم، ساختن سریالهای تاریخی شاید مشکلتر از هر سریال دیگری باشد، چرا که باید نویسنده و کارگردان، در عین وفاداری نسبی به شخصیت و تاریخ، داستان سریال را همیشه جذاب نگه دارند و ضربآهنگ روایی را حفظ کنند. آنها برای این کار مجبورند گاهی با افزودن شخصیتها و یا داستانهای کوتاهی، کمی «ادویه» به دستپختشان اضافه کنند.
برای مردمانی که اصولا این روزها کتاب نمیخوانند، همین سریالهای تاریخی، گاهی تنها منبع برای آشنایی با تاریخ میشوند، درست به همین خاطر است که شاید ما تا آخر عمر هر زمان که نام «اسپارتاکوس» را بشنویم به جای کتاب یا مستندی در مورد او، یاد سریال پخششده از شبکه Starz بیفتیم.
به صورت عام، به سبب بدبینی که به روایت صحیح تاریخ در سریالها داشتم و به صورت خاص به خاطر تمرکز بر صحنههای خشن و صحنههای دیگر، در نگاه اول «اسپارتاکوس» جزو سریالهای مورد علاقهام نبود. در واقع در پارهای اوقات آنقدر به صحت روایت مشکوک بودم که حتی وقتی در فصل آخر سریال، صحبت از کراسوس و سزار شد، تنها چیزی که در وهله به نظرم آمد، یک شباهت اسمی صرف بود. اما داستان این فصل که جلوتر رفت، متوجه شدم که نباید اینقدر هم بدبین باشم و سریال به سیر کلی تاریخ وفادار است.
یک جستجوی مختصر در بخش کتاب فروشگاه آمازون نشان میدهد که ما کتابهای بسیار زیادی تا به حال در مورد اسپارتاکوس نوشته شدهاند. اما در ایران سوای سریال، دو اثر دیگری قابل دسترسی هستند، یکی کتاب مشهوری است که هاوارد فاست نوشته است و ذبیح الله منصوری ترجمه کرده است و از اینجا به صورت آنلاین میتوانید بخرید و دیگری فیلمی است با که در سال 1960 با کارگردانی استنلی کوبریک و بازی کرک داگلاس و لارنس اولیویه ساخته شده است.
این فیلم، یک سکانس به یادماندنی دارد که در آن بردگان همه خود را اسپارتاکوس معرفی میکنند. این بخش از فیلم را میتوانید از اینجا دانلود کنید یا در یوتیوب ببینید.
با تماشای این بخش ممکن است، تحت تأثیر قرار بگیرید، اما سریال اسپارتاکوس هم خالی از صحنههای به یادماندنی نبود، برای مثال به آخرین سخنرانی اسپارتاکوس در واپسین بخش سریال توجه کنید:
گرچه ممکن است شخصیتهای فرعی زیادی وارد سریال شده باشند و در قسمتهایی جلوههای سرگرمکننده، بسیار بیشتر از وجه تاریخی و روایی سریال باشند، اما چیزی که برای من جالب بود مهارت نویسندگان در خلق این شخصیتهای فرعی و توانایی آنها در همراه کردن ما با آنها بود. نویسندگان این توانایی را داشتند که شخصیتهای خاکستری خلق کنند، آنها در در تقابل با هم قرار بدهند و به تدریج ما را آنقدر عاشق کاراکتر اسپارتاکوس کنند که با پایان یافتن سریال و کشته شدن اسپارتاکوس، حس کنیم واقعا جای او خالی شده است و از هفتههای بعد باید فقدان او را حس کنیم.
البته اسپارتاکوس به خودی خود هم، شخصیت به یادماندنیای در تاریخ است، هنگامی که برای نوشتن این پست، در اینترنت جستجو میکردم، متوجه شدم وجه تسمیه بسیاری از باشگاههای فوتبال بلوک شرق سابق از بلغارستان و اسلوواکی گرفته تا روسیه (مثلا اسپارتاک مسکو)، همین نام اسپارتاکوس است.
اما شاید واقعیت تسلیبخش (!) ما ابن باشد که کراسوس -سردار رمی- که توانست بر اسپارتاکوس غلبه کند با آن همه نخوت و مهارتهای جنگاوری، چند سال بعد مغلوب «سورنا» -سردار اشکانی- شد.
وقتی داشتم در اینترنت درستی این حدسم را جستجو میکردم با خودم فکر میکردم که چقدر حیف است که فرنگیها توانایی هنری و تکنیکی عینیت بخشیدن به شخصیتهای تاریخی خود را از لینکلن تا اسپارتاکوس دارند، اما ما مثلا نمیتوانیم «سورنا» را سریال یا فیلم کنیم.
و در کمال تأسف باید اعتراف کنیم که در کتابهای تاریخ خود به جز همان جمله سورنا توانست بر کراسوس غلبه کند، چیز دیگری در مورد سورنا نوشته نشده بود!
متأسفانه مدخل ویکیپدیای فارسی در مورد سورنا چندان غنی نیست و مقداری هم ضد و نقیض به نظر میرسد، اما خواندنش از هیچ بهتر است:
سورنا (سورن پهلو) یکی از سرداران بزرگ و نامدار تاریخ در زمان اشکانیان است که سپاه ایران را در نخستین جنگ با رومیان فرماندهی کرد و رومیها را که تا آن زمان در همه جا پیروز بودند، برای اولین بار با شکستگی سخت و تاریخی روبرو ساخت.
وی از خاندان سورن یکی از هفت خاندان معروف ایرانی (در زمان اشکانیان و ساسانیان) بود. سورن در زبان فارسی پهلوی به معنی نیرومند است.
ژول سزار (Julius)، پومیه (Pompee) و کراسوس (crassus) سه تن از سرداران و فرمانروایان بزرگ روم بودند که سرزمینهای پهناوری را که به تصرف دولت روم در آمده بود، به طور مشترک اداره میکردند. آنها در سوم اکتبر سال ۵۶ پیش از میلاد در نشست لوکا (Luca) تصمیم حمله به ایران را گرفتند.
کراسوس فرمانروای بخش شرقی کشور روم آن زمان؛ یعنی شام بود و برای گسترش دولت روم در آسیا، قصد حمله به ایران و هند را داشت.
کراسوس (رییس دورهای شورا) با سپاهی مرکب از ۴۲ هزار نفر از لژیونهای ورزیده روم که خود فرماندهی آنان رابرعهده داشت به سوی ایران روانه شد و ارد (اشک۱۳) پادشاه اشکانی، سورنا سردار نامی ایران را مأمور جنگ با کراسوس و دفع یورش رومیها کرد. نبرد میان دو کشور در سال ۵۳ پیش از میلاد در جلگههای میانرودان و در نزدیکی شهر حران یا کاره (carrhae) روی داد. در جنگ حران، سورنا با یک نقشه نظامی ماهرانه و به یاری سواران پارتی که تیراندازان چیرهدستی بودند، توانست یکسوم سپاه روم را نابود و اسیر کند. کراسوس و پسرش فابیوس Fabius (پوبلیوس) دراین جنگ کشته شدند و تنها شمار اندکی از رومیها موفق به فرار گردیدند.
روش نوین جنگی سورنا، شیوه جنگ و گریز بود. این سردار ایرانی را پدیدآورنده جنگ پارتیزانی (جنگ به روش پارتیان) در جهان میدانند. ارتش او دربرگیرنده زرهپوشان اسبسوار، تیراندازان، نیزه داران، شمشیرزنان و پیادهنظام همراه با شترهایی با بار مهمات بود.
افسران رومی درباره شکستشان از ایران به سنای روم چنین گزارش دادند: سورنا فرمانده ارتش ایران در این جنگ از تاکتیک و سلاحهای تازه بهره گرفت. هر سرباز سوار ایرانی با خود مشک کوچکی از آب حمل میکرد و مانند ما دچار تشنگی نمیشد. به پیادگان با مشکهایی که بر شترها بار بود آب و مهمات میرساندند. سربازان ایرانی به نوبت با روش ویژهای از میدان بیرون رفته وبه استراحت میپرداختند. سواران ایران توانایی تیراندازی از پشتسر را دارند. ایرانیان کمانهایی تازه اختراع کردهاند که با آنها توانستند پای پیادگان ما را که با سپرهای بزرگ در برابر انها و برای محافظت از سوارانمان دیوار دفاعی درست کرده بودیم به زمین بدوزند. ایرانیان دارای زوبینهای دوکی شکل بودند که با دستگاه نوینی تا فاصله دور و به صورت پیدرپی پرتاب میشد. شمشیرهای آنان شکننده نبود. هر واحد تنها از یک نوع سلاح استفاده میکرد و مانند ما خود را سنگین نمیکرد. سربازان ایرانی تسلیم نمیشدند و تا آخرین نفس باید میجنگیدند. این بود که ما شکست خورده، هفت لژیون را به طور کامل از دست داده و به چهار لژیون دیگر تلفات سنگین وارد آمد.
پس از پیروزی سورنا بر کراسوس و شکست روم از ایران، دولت مرکزی روم دچار اختلاف شدید شد. پس از این جنگ نزدیک به یک قرن، رود فرات مرز شناخته شده بین دو کشور گردید و مناطق ارمنستان، ترکیه، سوریه، عراق تبدیل به استانهایی از ایران گردیدند.
در مورد جنگ جران در ویکیپدیای انگلیسی بخوانید.
خب، میبینید که آگاهیها ما در مورد سورنا، بسیار اندک هستند، اما با جستجویی مختصر ما میوانیم کتابهایی را در مورد او به زبان فارسی پیدا کنیم:
– فرنیان ایران: براساس زندگی سورنا: این کتاب را الهام زارعزاده نوشته است و نشر امیرکبیر در 176 صفحه منتشرش کرده است. قیمت این کتاب جیبی تنها 2600 تومان است!
– سورنا: سردار ایرانی که کراسوس را به زانو درآورد
این کتاب مفصلتر است و 1106 صفحه دارد، این یکی توسط کریم علیزاده نوشته شده توسط نشر دبیر منتشر شده است.
مدتهاست که در رسانههای خبرهای پراکندهای در مورد ساخت فیلم «کوروش کبیر» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی خوانده میشود، این اخبار گرچه ظاهرا باید خوشحالمان کنند، اما به نوعی نگرانکننده هم هستند، نگرانکننده از این بابت که ناتوان از به تصویر کشیدن گذشته تاریخی خود، اثری با تاریخ مصرف محدود، سفارشی، آلوده به بینشها و سلیقهها و داوریهای خود بسازیم.
ادبیات و اسطورهها و تاریخ ما، علیرغم سزاواری و لیافت فراوان، تا به حال اقتباسهای سینمایی یا تلویزیونی درخشانی نداشتهاند، خدا همان بوریس کیمیاگاروف را بیامرزد، چرا که اگر او نبود و در دهه 60 و 70 میلادی 4 فیلم “پرچم کاوهٔ آهنگر” (۱۹۶۱)، “داستان رستم” (۱۹۷۱)، “رستم و سهراب” (۱۹۷۱) و “داستان سیاوش” (۱۹۷۶) را نمیساخت، معلوم نبود، ما اصولا فیلم قابل مشاهدهای بر اساس شاهنامه سراغ داشته باشیم.
این نوشتهها را هم بخوانید
با تشکر از یک پزشک
با سلام
از مطالب شما همیشه لذت برده ام …. کاملا با مطالب بالا موافقم … همیشه در معرفی آنچه داشته ایم کوتاهی و سلیقه ای عمل کرده ایم
و به دنبال سود و ضرر خود بوده ایم و کلا امانت دار خوبی نیستیم :(
ولی در بلاد فرنگ همه پر زرق و برق و دیدنیست حتی ضد اخلاقیات هم انچنان پر جلوه هستند که خود , اخلاق جلوه میکنند .
به امید روزی که هر آنچه آنگونه که هست جلوه کند ….
موفق باشید
با سلام
مثل بسیاری از پستهای دیگرتان، این پست خیلی باارزش است. به سهم خودم متشکرم.
شاد باشید
اگر فیلم کوروش در ایران ساخته شود .مطمئن باشیم که بیشتر به یک کمدی شبیه خواهد بود تا یک اثر زیبا و جهانی
اصولا اکثر فیلمهای ایرانی فقط مصرف داخلی دارند.
…
خیلی جالب بود. جالب و البته کامل
بسیار زیبا و کامل بود.
ای کاش اسپارتاکوس یه چند قسمت دیگری ادامه داشت ، واقعاً جای خالیش حس میشه.
داستان سورنا و شکست دادن کراکسوس فوق العاده غرورانگیر و جالب بود.
متشکرم.
درمورد قسمت اول نوشته شما باید بگویم شخصیت پردازی در سریال هایی مانند lost, game of thrones ,24 و… اونقدر قوی و واقعی است که بیننده شدیدا تحت تاثیر قرار می گیره.
من خودم شخصا خیلی درس ها از این سریال ها گرفته ام.
مثلا توی فیلم 24 جک باور علی رغم اینکه دوروبرش هیچ نقطه امیدی نیست و به راحتی می تواند همه چیز را رها کند ولی همچنان به تلاش خود برای انجام وظیفه اش حتی تا پای جان ادامه می دهد. ولی این شخصیت پردازی اونقدر قوی است که این جنبه از شخصیت جک غیرواقی و شعاری نیست.
خود سریال هم واقعا یک دوره آمریکاشناسی معاصر بود.
شخصیت های اصلی وفرعی سریال game of thrones
حس سلحشوری و شجاعت را در آدمی تقویت می کنند.
خدا را شکر .. سریال هایی در موضوع تاریخ ایران و شخصیت هایی مانند سورنا ساخته نمی شود. والا فاتحه تصویر آرمانی مان از شخصیت های بزرگی مانند سورنا و آرش خوانده می شد.
به نظر حقیر در شرایط فعلی ما توی سینما و تلویزون خودمان حتی یک بازیگر با فاکتورهای بازیگرهای آنها نداریم. فاکتورهایی تصویری مانند فیزیک چهره و بدن .
توی سریال game of thrones تمام شخصیت های اصلی و حتی فرعی دارای کاریزما و جذبه هستند می توانند به تنهایی بار سریال را به دوش بکشند. اما اینجا برهوته اگر یک جایی وجود داشته باشه شرایطی برای اینکه دیده بشه نداریم.
اگه یک روز هم قرار باشه شخصیتی چون سورنا بازسازی بشه ناچاریم بازیگر وارد کنیم. چون خودمان نداریم.
دکتر ، توی مطالب سینمایی شما بدجوری جای نقد و بررسی سریال game of thrones خالیه خواهش می کنم این سریال روهم بررسی نمایید.
http://1pezeshk.com/archives/2011/08/game-of-thrones.html
http://1pezeshk.com/archives/2012/08/real-life-walter-white-and-creation-of-dothraki-language.html
خیلی ممنون .
نمی دانم چرا این دوتا پست سریال تاج وتخت را ندیده ام. به هر حال ببخشید تلاش شما را ندیده گرفتم.
پایان زیبا
متن شما زیبا
لذت بردم ^-^
من داشتمش خوب بود
دکترجان
یه مطلبم درباره House of Cards بنویس
درضمن به بهانه این مطلب شما سریال Hannibal و سریال تاریخی Vikings هم دنبال کنید
البته شوی Louis C.K Oh My God هم دنبال کنید که فوقالعادهاس
لطفا چند سریال در مایه های فلسفی به من معرفی نمایید.
من دو سریال را پیشنهاد میدم:
twilight zone که یک سریال بسیار قدیمی ولی بسیار جذابه.
و انیمه ی mushi shi که یکی از متفاوت ترین و عجیب ترین فیلمهاییه که تا به حال دیده ام.
اگر می تونید راهنمایی کنید که چند تا فیلمی که در آخر نوشته از افسانه های شاهنامه درست شده رو چطور میشه تهیه کرد. چند وقت پیش بعد از دیدن game of thrones تو این فکر بودم که از این همه افسانه ای که داریم یک فیلم یا سریال با ارزش برای معرفی افسانه های ایرانی نداریم. باز خیلی خوشحال شدم که اینها رو معرفی کردید.
اسپارتاکوس به گونهای دیگر در جامعه مطرح شده است. من چون فیلم ساخته کوبریک را دیده بودم و احترامی خاص برای اسپارتاکوس قائل بودم، با تعاریفی که برخی از این سریال داشتند هرگز حاضر نشدم این سریال را تماشا کنم.
آقای شهاب دین من استفاده دانشگاه هستم و تاریخ درس میدهم و مطالعات تاریخی یم در مورده یک سری قهرمانان تاریخ دو چندان بوده
بنده دو کتاب زدو نقیض درباره اسپارتاکوس خوانده ام یکی به ترجمه ی فارسی و دیگری که نویسنده اش فرق میکرد متائسفانه ترجمه فارسی نداشت ولی چون بنده زبان ایتالیایی یعنی تا حدودی بسیار نزدیک با همان زبان تاریخی که اسپارتاکوس و یارانش صحبت میکردند رو بنده تا حدوده زیادی آگاهی داشتم و آشنا با زبان لاتین ایتالیایی بودن آن کتاب را خواندم و خوشبختانه این سریال به رونده تاریخ تقریبا نود درصد وفادار بوده ولی فیلم سینمایی او که در سال
۶۱ میلادی اکران شد بسیار با واقعیت مشکل داشته و بسیاری جاها وفادار به تاریخ نبوده ولی به شما میگویم که اگر این سریال را نبینید
به حقه نصف عمرتون بر فناست…پس بهتر است ببینید…
جالبه فقط پسرا نظر دادند !
راستی شما ها چجوری به این سریال ها دسترسی پیدا می کنین . من لینک سالمی تو اینترنت پیدا نکردم . کسی رو هم سراغ ندارم که سریال ها رو داشته باشه
فروشگاه های انلاین زیادی هستند که با قیمت معقولی براتون ارسال میکنند.
و اگر به اینترنت مناسب دسترسی دارید، از طریق تورنت دانلود کنید.
برای مثال با جستجو در https://thepiratebay.se
سلام،
با تشکر از مطالبی که به صورت منظم و عالی در بلاگتان می نویسید. اما در مورد اینکه ریشه لغت لاتین پارتیزان از پارت ها بیاید، مطمئن نیستم. من تمام دیکشنری های ریشه یابی Etymology آنلاین را نگاه کردم و هیچ کدام چنین چیزی نمی گویند. از قرار معلوم لغت پارتیزان به معنی کسی است که عضو یک Party یا گروه است. اگر منبع معتبری برای این ادعا دارید، خوشحال می شوم مطلع شوم.
با تشکر.
دکتر چرا سانسور کردی بخشی از عکس رو؟نخواستم گیر بدم ولی…
شما تو کل این پست فقط به این گیر دادی که چرا یه تیکه از عکس ف/ی/ل/ت/ر شده
واقعا الان من چی بگم ؟!
جالب ترین قسمت در ابتدای مقاله برای من این جمله بود که نوشتید: “جامعهای است که دوست دارد قهرمانانی شکستناپذیر برای خود درست کند.”
شاید بزرگترین نمونه ش رو هم در همه ی مذاهب بشه دید، از قدی های بیشمار کاتولیک که هر روز هم به تعدادشون اضافه میشه، تا بودا و پیامبرها با معجزات عجیب و ائمه معصومین در اسلام. و در نهایت بزرگترین قهرمان دنیا “خدا”.
البته این تنها در مذاهب نیست. اگر این ویزگی منجر کننده انسان ها نبود، تبلیغات سیاسی دامن زن پر شکوه و جلال به نظر رسیدن انسان هایی کوته فکر چون هیتلر و استالین (یکی کاتولیک و دیگری بی خدا) نمیشد و چه بسیار انسان هایی همین الان قهرمان هایی اسطوره ای انگاشته میشن.
حرکت های سطودنی توسط انسان هایی انجام شده ولی هیچ چیز “یک فرد” رو از حماقت منزه نمیکنه. نبوغ یک انسان در مقابل دانش تمام بشریت ناچیز به نظر میاد، چه برسه در مقابل جهان هستی و دانشی که بعد از این خواهد امد.
در پایان فقط منظورم این هست که این ویژگی آدم ها برای من منزجر کننده ست. سرمون رو از زیر شن بیرون بیاریم (اصطلاحاتی نا مناسب اینجا کاربرد داشت!) و خودمون رو برای چیزی که هستیم ببینیم.
We’ll move forward; when we know where we are now.
نه با رویا پردازی و قهرمان سازی. انگیزه بخشی هم دلیلی کاذب به بزرگی همون انگیزه کاذبه.
من کتاب “سورنا: سردار ایرانی که کراسوس را به زانو درآورد” در دوران خدمت درکتابخانه پادگان مطالعه می کردم . متاسفانه با اتمام دوران سربازی خواندن این کتاب ناتمام ماند و من دیگه جایی نتونستم پیداش کنم .
بسیار جالب بود مرسی
مرسی
مطالب خواندنی بود.
من که هیچ فیلم و سریالی بهتر از این سریال ندیدم و گمون نکنم در آینده هم بسازند.
به قدری جذاب و دیدنی بود که هنوز هم ذهنم مشغولشه.
یکی از دوستانم تصمیم گرفت که قسمت آخر رو نبینه!
بعضی ها انتقادشون از فیلم بخاطر صحنه های …بود. اما باید بهشون بگم سریال انقد فوق العاده بود که اون صحنه ها به چشم نمیاد مگر برای افرادی که به قول معروف حسابی بی جنبه باشند.
در آخر پیشنهاد میکنم اگه کسی این سریال رو ندیده از اولین قسمتش شروع کنه به دیدن تا قسمت 39 که آخرینش هست. البته اگه تحمل تماشای قسمت آخر رو داشته باشید.
از شما هم بخاطر زحماتتون ممنونم.
سلام
من فقط سر دو قسمت از سریال هایی که دیدم نتونستم بغض خودم رو نگه دارم
قسمت آخر مختارنامه
و قسمت آخر اسپارتاکوس
نام جفتشون جاودانه باد
با سلام.نکته جالب سریال این بود که جهنم یک نظام طبقاتی را کاملا”نشان داد.بلحاظ روایت هیچ کم وکسری نداشت وبه تاریخ وفادار بود.ادویه اش هم خوب بود .اگرکارتون بن10 رو ببینید تازه می فهمید خشونت یعنی چی .
با سلام
متاسفانه فقط تخریب و تحقیر و مسخره کردن دیگران رو بلدیم
هفتگانه هری پاتر رو می تونیم داستان زندگی رستم رو بسازیم از دیو و جنگ و … داره و خوراک جلوه های ویژه هست
به قول شما اسپارتاکوس رو می تونیم سورنا،کوروش،داریوش ، نادر شاه و…. بسازیم
مشکل ما فقط شده این که باید و باید فیلم های مذهبی بسازیم و داستان زندگی پیامبران
طولانی شد ببخشید
سلام ببخشید به موضوع این پست زیاد مربوط نیست ولی سایت زیر برای خوره های سریال و فیلم خیلی جالبه + اپ موبایل و تبلت هم داره. (مثلا SeriesGuide برای اندروید)
توی سایت های ایرانی ندیدم معرفی شده باشه. ممنون میشم بررسی کنید و اگر خوب بود معرفی کنید تا بقیه هم استفاده کنند:
http://trakt.tv/
مثلا این پروفایل منه : (همه فیلم ها و سریال هایی که میبینم یا دیدم هست :دی)
http://trakt.tv/user/aliborhani1
با ساخت پروفایل های اینچنینی باعث میشه ما با فیلم و سریال های بیشتری آشنا بشیم :)
بسیار زیبا و مفید بود. ضمن تشکر میخوام بگم که من از جک باور سریال 24 این رو آموختم که تحت هرشرایطی فقط کاری رو انجام بدم که فکر میکنم درسته و از شک کردن درمورد درستی اونها بپرهیزم.
اسپارتاکوس هم در قسمت آخر حرف های متفاوت و تاثیر گذاری گفت. یکی از اونها این بود که گذشته ها معمولا اونطوری نبودند که ما میخواستیم ولی آینده میتونه باشه.
و اینکه در ابتدا هدفش انتقام بوده ولی درنهایت تبدیل به نجابت و رهایی شده.
و اون چیزی رو که در ابتدا نوشتید “از هر سریالی میشه یه چیزی آموخت” واقعا قبول دارم.
ممنون! خیلی زحمت کشیدید! لذت بردم
من کلا از فیلمای تاریخی خیلی خوشم میاد مث گلادیاتور با نقش افرینی راسل کرو یا کینگ آرتور ویا… ولی هیچ کدومش مث اسپارتاکوس برام جذاب نبود . اینکه یه ایرانی فک کنه ببینه الان هم آیا نیازی به اسپارتاکوس نسل جدید هست یا نه؟فک میکنم این برده هایی که اون موقع علیه رومیها قیام کردن الان تو ایران زندگی میکردن از هر نقطه ایران باید 100 تا اسپارتاکوس سر در میاوردن….
با سلام و شادباش
سریال اسپارتاکوس سریالی کاملاً آموزنده برای آدمی در هر سنی و نژادی هست. در این سریال به راحتی می توان عدالت خداوند را دید. هر کدام از شخصیت های منفی در این سریال در آخر به خاطر نقشه های پلید خودشان به هلاکت رسیدند. این سریال دقیقاً نشون می داد عاقبت ظلم و کینه توزی و دروغ به کجا کشیده میشه.
از اول سریال که نگاه کنید میبینید که شخصیت های منفی مثل کسانی هستند که تو مرداب گیر افتادند و دارند دست و پا می زنند به گمان اینکه خودشون را دارند نجات میدند ولی در واقع هر حرکتی که می کنند فقط یک قدم بیشتر به سوی مرگ بر می دارند.
در این سریال می تونید یاد بگیرد چگونه یک آدم میتونه اراده آهنین داشته باشه و شما وقتی قدم در راه مثبت میذارید حتماً پیروزی با شماست.
البته این سریال قشنگ دست سیاستمداران دنیا رو رو کرد که فقط دروغ و هرزگی و کینه توزی رو بلد هستند و در آخر فقط در جهنمی گرفتار میشن که به دست خودشون برای خودشون درست کردند.
به قول تالکین نویسنده ارباب حلقه ها اگر بیشتر انسانها ارزش شادمانی، غذا و آواز خواندن را بالاتر از زر و زور و زیور بدانند، دنیای شادی خواهیم داشت.
البته در آخر بگم جنگ بین خیر و شر همچنان ادامه داره این جنگ از درون آدم شروع میشه تا برسه به روابط اجتماعی.
در بین مردم ایران هم خیلی از شخصیت های منفی اسپارتاکوس از سیاست مداراها بگیر تا برسه به مردم کف آسفالت خیابون زیاد پیدا میشه طوری که فروغ فرخزاد میگه و این جهان پر از حرکت پاهای مردمی است که همچنان تو را می بوسند در ذهن خود طناب دار تو را می بافند.
دمت گرم برادر عالی بود
وقتی اون قسمت رو که سرنا رومیان رو شکست داد خوندم مو های تنم از افتخار سیخ شد
ممنون حال کردم اول صبحی
من تمام قسمت های این سریال رو تو یک dvdنگاه کردم کلی حال کردم بهترین فیلمی بود که دیدم.
لیلی مرد بود یا زن؟
تاریخ، همیشه درسهای زیادی برای آموختن داره. لذت خوندن کتابهای تاریخی و دیدن فیلمهای تاریخی که تا به حال دیدم رو هیچ وقت فراموش نمیکنم.
ولی این قسمتهای آخر سریال اسپارتاکوس بد جوری درگیرم کرد … طوریکه 4 قسمت پایانی رو تو یک روز دیدم پشت سر هم دیدم.. نتونستم جلوی اشکامو بگیرم .. چون همه ی اون رنجها رو تو زمان خودمون هم شاهدم.. تاریخ همیشه تکرار شده .. و عدالت در دنیا هنوز وجود نداره …
دقیقا من هم ت صبح 4 قسمتشو نگاه کردمو خوابم نبرد…
واقعا با دیدن سریال اسپارتاکوس بزرگ تحت تاثیر قرار گرفتم
و باز هم متاثر شدم از اینکه ما با یه همچین فرهنگ غنی و سرشار از حس آزادی خواهی نمیتونیم و یعنی اجازه به رخ کشیدن نیاکان آزادی خواهمون رو نداریم تا همون طوری که ما با فرهنگ و شخصیت های غرب آشنا میشیم
اون ها هم با کاوه های آهنگر و سورنا و بابک خرمدین ها و رستم فرخزاد های ما آشنا بشن
بدونن که درفش کاویانی ما پرچم آزادی ماست …
افسوس..
حیف شد اسپارتاکوس مرد.فیلمش خیلی بد تموم شد.اسپارتاکوس باید کراسوسم میکشت.تا بعد اون خودش حکومت میکرد ک نشد.ولی کلی فیلمی بود بی نظیر
خب داستان تاریخی بوده که حتی بیشتر جزئیاتش هم تو تاریخ بوده. قصه که نبوده که از خودش بسازه
سلام
من سریال اسپارتاکوس رو دوست داشتم… و همیشه هم به این که همه ی کشورا از قهرمانای تاریخی و ملیشون حمایت می کنن و چه بسا مثل کره ای ها یانگوم بسازند!! قبطه می خوردم…
سلام دوستان من.با خوندن مطلب شکست کراسوس توسط سورنای بزرگ اشک تو چشام حلقه زد و احساس غرور کردم.به امید بازگشت به دوران باشکوه ایران عزیزمون.
خون در سر من جوش زند از شعف و فخر/چون یاد کنم رزم کراسوس و سورن را ملکالشعرای بهار
ای ول
واقعا ممنون بخاطر مطلب جالبتون واقعا بهترین و تاثیر گذارترین فیلمی بود که تا حالا دیدم و چیزیکه باعث شد بشه قسمت اخر رو تحمل کرد شکست کراسوس به دست سورنا بود چیزیکه برام جالب بود اینکه با اون همه صحنه سکسی ولی اونقدر هدف فیلم مهم و جالب پیش میرفت که واقعا صحنه های جنگ جذاب تر بود واقعا دیدنش رو به ادمهای با جنبه توصیه میکنم و خواهش میکنم یه سریال در حد اسپارتاکوس بهم معرفی کنید
من هم مثل همه علاقه شدیدی به اسپارتاکوس دارم و از اون سری اول مطالعه داشتم می دونستم که اسپارتاکوس به دست کراسوس کشته میشه ولی واقعاً فیلم رو جالب درست کردند البته خیلی خیال پردازی هم داشت. اسپارتاکوس و بعقیه در واقع به صلیب کشیده میشدند اما فیلم یه جور دیگه ای خواست اسپارتاکوس کشته بشه.
البته همه میدونیم اینها در مقابل تمدن بزرگ ما هیچی نیستند زمان رومیها ما از همه برتر بودیم اما امروز اسطوره های ما………………
سلام
بهتر بود بیشتر به صحنه های مستهجن و غیرفرهنگی این سریال اشاره می کردین چون اصلا با معیارهای ایران هماهنگ نیست و من یکی که فکر نکنم کنار خانواده بشه اینو تماشا کرد . جنبه های تاریخی و بصری اش به کنار حالا ;)
خب کنار خانواده نبین
پسرا برای نظر دادن کولاک کردند.
ولی داستان عالی بود.
(مر30)
دوستان یه لحظه فکر کنید ک نویسنده بجای موضوع اسپارتاکوس میومد موضوع ش رو به دوران پهلوی {و مخصوصا فتعلی شاه و ناصرالدین شاه} تغییر میداد
اونوقت من فک میکنم از صد در صد این فیلم… 90 درصدش تو حرم سرا و 5 درصد ش هم تو شکار و 5 درصد بقیه ش هم حکمرانی باشه
نخیر دکتر، همونطور که تو متن بالا هم واست گفت و نفهمیدی
اینا هم چیزاییه که از سلاطین قبلی ایران برات گفتن ولی همش نبود
با تشکر
اون جنگ “حران” درسته لطفا اصلاح کنید
من سریال اسپارتاکوس رو خیلی دوست داشتم.فوق العاده زیبا بود
اگه ما بخوایم خیلی شخصیتهای پر نام تو تاریخمون یدا میشه که ازشون بشه فیلم ساخت.
kheiliii Aalii bud. mercc
ای کاش یک فیلم نیز درباره ی کورش کبیر ساخته میشد این شخصیت برجسته داره از یاد ها محو میشه.بهتر نبود به جای اینکه فیلم مختار که یک شخصیت عرب هست فیلمی درباره ی کوروش ساخته میشد؟
بسیار مطلب پخته و جامعی بود
مثل بیشتر مطالبتون
ممنون
قشنگترین سریال خارجی که من دیدم همین بود
کارگردان های ایرانی میتونند با به تصویر کشیدن نبرد حران ( یکی از بزرگترین جنگ ها بین ایران روم) قدرت اریایی رو به کل دنیا نشون بدن
( برای اطلاعات بیشتر در مورد این جنگ سری به ویکیپدیا بزنید)
با تشکر از نقد بسیار زیبا و خواندی شما
متاسفانه این مورد تنها گوشه ای ناچیز از کم کاری های مسئولین ماست
در خصوص فیلم جواهری در قصر (یانگوم) نیز چنین شد و هیچکس فک نکرد که مشاهیر ما بسیار بالاتر از چهره های فیلم و سریال اند
موافق ساخت سریال درمورد مشاهیرمانم ولی زمانی که میبینم صدا و سیما مذهب را به شکلی زشت و افراطی وارد شالوده فیلم میکند واقعا ترجیح میدهم که همچین سریالی ساخته نشود
ای کاش قسمت اخرش طور دیگه ای تموم میشد…من که تا صب خوابم نبرد!!! فقط من اینجور شدم یا کسیم مثل من شده ؟!؟!
سریال اسپارتاکوس خصوصا فصل4 که خیلی غم انگیزه انسان رو افسرده میکنه ولی واقعا کارگردان ونویسنده وبازیگرها خیلی عالی بودن وبر خلاف سریالهای ایرانی انسان میتونه ازسریال اسپارتاکوس خیلی چیزها یادبگیره مثل وفاداری ویکپارچه بودن بین برادران وهموطنان
منم حالم خیلی بد شد وقتی قسمت آخرشو دیدم
بسیار عالی
عالی بود . . .
مرسی
واقعا نقد بسیار زیبایی بود سپاس از شما
کاش اسپارتاکوس نمی مرد
واقعا غمنگیز بودش هدفش بی سرانجام ماند
ب هر حال بازم از شما استاد متشکرم بابت بیانات نابتون بهر ه مند شدیم
من عاشق فیلم اسپارتاکوس هستم.چند بار بیشتر کامل فصل هاشو دیدم.
این 4قسمت آخرش واقعأ جلو خودم نتونستم بگیرم.اصلآ آدم حس میکنه با شخص اسپارتاکوس 1جور رابطه مثل کانیکوس و کریکسوس داشته که لحظه آخر انقد ناراحت و شکست رو تو وجود خودمون که بیننده هستیم حس میکنیم.آخه نه اینکه همیشه پیروز بودن،توقع کشته شدنش اصلأ نداشتم.به ذهنم اصلأ نمیومد.
بقول آگروشه یاد سسپارتاکوس تویادهاخواهد بود”!!
به یاد حرف آگرون:
اسپارتاکوس همیشه دریادهاخواهد بود…
صدحیف که داستانش بیشتر نبود…
ازطرف خودم بگم که هیچوقت رسم برادر بودن سبپارتاکوس و کریکسوس آگرون و گانیکوس رو فراموش نخواهم کرد و….
خوشم اومد از حرفت ایول دس خوشی داشتی
نقد بسیار جالبی بود
واقعا حیف سورنا و تاریخ کهن ایران که فیلم نمیشه…
واقعا عالی بود دستتون درد نکنه کلی استفاده کردم
سریال در حد اسپارتاکوس ندیدم.هرکی موافق نیست سریال نگاه نکن بهتره.بره پلنگ صورتی رو نگاه کنه
مرسی از سایت خوبتون
پستاتون خیلی خوب هستند
(وی از خاندان سورن یکی از هفت خاندان معروف ایرانی (در زمان اشکانیان و ساسانیان) بود. سورن در زبان فارسی پهلوی به معنی نیرومند است) واقعا خنده داره شما خودتون میگید نباید تاریخ تحریف بشه ولی خودتون اینکارو میکنید. خواهشا به قول خودتون سفارشی کار نکنید ویکم دیدتون و مطالعاتتون رو وسعت بدید. من فقط این جمله رو میگم که سورِِِن ( شما اینگونه بخوانید سورَن نه سورِن روی ر فتحه بگذارید نه کسره)
که در زبان ترکی به معنای کسی است که همواره درحال تاخت و تاز است. این را هم باید خاطر نشان کنم که نژاد اشکانیان چینی ومغول بود نه آریایی پس… بقیشو برید خودتون مطالعه بفرمایید. رفرنس بنده تمام کتابها و سایتها به جز کتابها و سایت های ایرانی میباشد چون اگه اینارو ول کنی میگن نادر شاه هم آریایی بود. امیدوارم این مطلب در سایت گنجانده بشه تا مردم فهیم ما زود باور نباشن و لااقل برن یکم تحقیق کنن.
موفق باشید
سلام
مرسی از سایت خوبتون
نقد خوب و جالبی هم بود
دستتون درد نکنه
بررسی خوبی
مرسی
مرسی از سایت خوبتون
پستهاتون خیلی خوبن
با تشکر از سایت خوبتون
دستتون درد نکنه
مرسی
مطلب خوبی ارائه کردید
مرسی از نقد خوبتون
منتظر مطالب جدیدتون هستیم
سلام خیلی زیبا نوشته بودین واقعا ایران باید کسانی مثل سورنا یا بزرگ تر از اون کوروش کبیر رو به رخ تمام دنیا بکشند
روی هم رفته فیلم خوبی
کتابش خیلی از فیلمش جذاب تره
مرسی از سایت خیلی خوبتون
فیلم خیلی قشنگی
سایت خوبی
مرسی
از مطالب شما همیشه لذت برده ام
کاملا با مطالب بالا موافقم
مرسی
مثل بسیاری از پستهای دیگرتان، این پست هم خیلی باارزش است.
مرسی از پست خیلی خوبتون
عالی بود
رسم برادری را باید از برادران واقعی آموخت
اگر از یکی از سرداران سپاه ایران هم فیلمی با این کیفیت ساخته شود معلوم میشود که واقعا چه کسی توانمند تر است .
اره کاملا درسته مطلبت خیلی قشنگ بود سینما گران ما بیشتر فیلمهای کمدی درست میکنند که پول به جیب بزنن البته بی انصافیه که نگم الان فیلم های با ممظمون اجتماعی هم ساخته میشه ولی اصلا فیلم های تاریخی نمی سازن با این همه تاریخ درخشانمون مثلا فقط بلدا بگن فردوسی سی سال زحمت کشید شاهنامه رو نوشت خب تو هم یه چند سال زحمت بکش از رستم دستان یه فیلم بساز فک کنم خبر داشته باشن که هالیوود اخیرا فیلم هرکول را ساخته اونوخت ما به جای اینکه فیلم پهلوان خودمونو ببینیم فیلم پهلوان یونان رو می بینیم
یادش بخیر. نه اینکه سریال بدی باشه، نه صحنه های جنگش عالی بود واقعا اما فیلم در کل با یه سری مسایل دیگه تحت تاثیر قرار می گرفت. اما در مورد نبرداشون جای بحثی نیست واقعا.
نقد بسیار جالبی بود
خسته نباشی
خود کارگردانان هالیوودی هم میخوان از شخصیت های تاریخی فیلم بسازن ولی چون هزینه زیادی میخواد میترسن بسازن اگه یه کارگردان خوب ایرانی مثل فرهادی که تو دنیا کارگردان معروفیه میشد یه فیلم در مورد یکی از داستان های شاهنامه بسازه و فیلم در گیشه موفق بشه مطمئن باشین پشت سرش کلی فیلم میسازن در مورد اشخاص تاریخی ایران
واقعا که سریال زیبایی هستش هرچند قدیمیه اما من تازه شروع کردم به دانلود کردنش بنا به اینکه صحنه های جنسی داره اما بنظره من بیشتر میخواسته فرهنگ مردم اون زمان رو به رخ بکشه که حجب و حیا براشون بی معنی بوده و بسیار خونخوار و جنگ طلب بودن فرهنگ اون زمان خب چنین چیزهایی رو میطلبیده و داستان زیبایی که داره باعث میشه چنین صحنه هایی برای ادم جنبه انحرافات جنسی نداشته باشه و بلکه واقعیت رو به تصویر بکشه بعضی از قسمتای سریال که واقعا عالی بود مثلا مثل صحنه ای که واروو کشته شد یا عشق بین کریکسوس و نیویا لو رفت و رازشون فاش شد و …. البته دوستانی هم که گفتن کاش اسپارتاکوس نمیمرد خب دوستان تاریخ رو که نمیشه تغییر داد بهرحال مایه افتخارم هس ک فیلمی رو تماشا میکنیم ک واقعیت داشته ینی زاییده ی تخیل و خرافه نبوده و باعث میشه ادم به فکر فرو بره که زمانی مردم اینطوری زندگی میکردن و ما الان تو چه جایگاهی قرار داریم و با همه ایناها بازهم رومیها ادمایی بودن که دین مسیحیت رو پذیرفتن و از خرافه پرستی بیرون امدند علاوه بر این سریالش جلوه های ویژه زیادی داره و اگه پشت صحنه رو ببینید متوجه میشید که مثلا خانه ی باتیاتوس فقط یه استادیوی سبزه که هیچ اثری از خونه و کوه و پرتگاه نیس و این ها خیلی خوب و حقیقی به تصویر کشیده شده طوریکه من خودم باورم نمیشد حقیقی نباشه علاوه بر اون فقط این نکته خیلی تاسف باره که بازیگر اسپارتاکوس در فصل اول فوت میکنه چون بازی شون و چهره شون خیلی به این نقش میومد و عالی بود
سریال اسپارتاکوس متائسفانه قسمتی مهم در شروع فصل سه رو ثبت نکرده چرا که در زمان فصله سه تاریخ میبایست حمله یاران اسپارتاکوس و خودش به معدن سنگ… را میساختند ،که ازون صرفه نظر شود و در اواخر فیلم هم باید چند قسمت اضافه میشد ولی در کل این سریال عالی عالی و عابی بود…
یه جا که نوشتید کاش سورنا هم سریال و فیلم بسازن براش خیلی سخته چون برعکس اسپارتاکوس که شواهد تاریخی و بنا و تحقیق تاریخی و کتب نوشتاری و همچنین مجسمه از شخصیت و سناتور های مهم رم و حتی از اسپارتاکوس برجا مانده ولی در ایران همزمان حکومت اشکانیان بودن که شواهد و بنا تاریخی در آن دوران بسیار محدود و کم است ب دلیل نابودی آثار و نوشتار و بناها مربوط به اشکانیان توسط ساسانیان آشنایی کامل دقیق از دوران اشکانیان وجود وجود ندارد
خیلییییی خوب بود
سریال خوبی بود . یادش بخیر