GymPact ، اپلیکیشنی که شما را با پول وادار به ورزش می‌کند + طرح یک ایده!

خیلی از اپلیکیشن‌ها و فناوری‌ها به گونه‌ای هستند که به کار ما در داحل ایران نمی‌آیند، اما وصف آنها، نصف عیش است و آگاهی از وجود و عملکرد آنها و ایده پشت سر آنها می‌تواند جالب باشد.

یکی از این اپ‌ها، اپ GymPact است، این اپ را یک سال پیش دو دانشجوی دانشگاه هاروارد با هدف تشویق مردم به ورزش منظم ساختند.

05-11-2013 12-35-08 AM

ایده اصلی آنها این بود که اصولا هیچ عامل برانگیزاننده‌ای، مثل پول مؤثر نیست. پس آدم‌های تنبلی را که علیرغم کشمکش درونی با خود، منظم ورزش نمی‌کنند، باید به ضرب پول وادار به این کار کرد!

از آنجا که منطقا هیچ دولت، شرکت و نهادی پیدا نمی‌شود که پول باد آورده داشته باشد، این دو به این فکر افتادند که پول را از خود کاربران اپ بگیرند.

آنها که متوجه شده بودند، ذات انسان‌ها به گونه‌ای است که از ضرر کردن و از دست دادن پول، بسیار گریزان و هراسان است، پس ایده خود را تکمیل کردند و اپ را طوری آماده کردند که کاربر:

1- قبل از شروع هفته مشخص کند که ایده‌آلش برای ورزش در هفته بعد چیست، چه برنامه‌ای دارد و می‌خواهد چند بار به باشگاه برود.

2- برای اینکه خود را وادار به رعایت این برنامه کند، مبلغی 5 دلار به حساب برنامه بریزد، به ازای هر بار باشگاه رفتن او 50 تا 75 سنت پولش را پس می‌گیرد.

05-11-2013 12-32-11 AM

اما از آنجا که همه ما بلافاصله راه تقلب کردن را یاد می‌گیریم، نویسندگان اپ ترتیبی دادند که رفتن کاربران به باشگاه با جی پی اس و از طریق check-in ثابت شود. و این قوانین هم برای اپ وضع شد:

1- هر روز فقط یک بار مراجعه کاربر به باشگاه ثبت می‌شود.
2- او باید حضوری دست‌کم 30 دقیقه‌ای در باشگاه داشته باشد.
3- تا قبل از آغار هفته بعد باید مراجعات ورزشی خود را ثبت کند.

05-11-2013 12-33-51 AM

اپلیکیشن فهرستی از باشگاه‌های ورزشی را به صورت پیش‌فرض می‌شناسد و محل باشگاه‌های احتمالی ناشناخته برای اپ را هم می‌توانید به اپ پیشنهاد کنید.

حالا ممکن است این سؤال پیش بیاید که اگر کسی در باشگاه ورزش نکند و مثلا در فضای آزاد بدود، این اپ به دردش می‌خورد یا نه؟

این اپ از طریق اپلیکیشن مشهور RunKeeper می‌تواند اطلاعات مربوط به اینگونه فعالیت‌های ورزشی را هم بگیرد.

دانلود اپ برای اندروید

دانلود اپ برای آی‌دوایس‌ها

05-11-2013 12-32-47 AM


چیزی که باعث شد من اپلیکیشن را معرفی کنم، ایده بکر پشت آن بود.

نویسندگان اپ از مکانیسم جدیدی برای تشویق مردم، به یک فعالیت مثبت استفاده کرده‌اند، مکانیسم اجباری که خیلی وقت‌ها بهتر از صدها توصیه و اندرز عمل می‌کند.

وقتی شرح این اپ را می‌خواندم خودم به این فکر افتادم که چرا از همین ایده برای تشویق به مطالعه استفاده نکنیم؟!

ایده اولیه من این است:

اپلیکیشنی نوشته شود که رفتار کاربر را در اپلیکیشن iBooks یا یک اپلیکیشن مطالعه کتاب الکترونیک دیگر تحت نظر بگیرد.

کاربرانی که همیشه عذاب وجودان دارند که به اندازه کافی کتاب نمی‌خوانند، مشخص می‌کنند که ظرف یک ماه آینده می خواهند چند صفحه از چه کتاب‌هایی را بخوانند و مثلا دویست سیصد هزار تومان (بسته به اهمیت امر برای خودشان) به حساب می‌ریزند.

اپلیکیشن می‌آید و میزان مطالعه کاربران را تحت نظر می‌گیرد و در صورتی که کاربر تعهدش را عملی کند، پول او را بازمی‌گرداند.

05-11-2013 12-44-33 AM

حالا ممکن بگویید که کاربر ممکن است، به سرعت صفحات کتاب را ورق بزند.

خب! اپلکیشن را می‌توان طوری نوشت که مثلا:
– برای ثبت مطالعه هر صفحه، هر صفحه مثلا باید 4 دقیقه باز بماند.
– و از آنجا که ممکن است، بعضی صفحات چگالی مطلب کم داشته باشند یا اینکه حاوی عکس باشند، می‌توان قوانین دقیق‌تری گذاشت، مثلا اینکه هر 10 صفحه را باید در فلان دقیقه خواند، یا اینکه طول باز بودن اپ کتاب‌خوان در هر جلسه باید دست‌کم نیم ساعت باشد، حتی می‌شود باری کتاب‌های درسی و کتاب‌های رمان قوانین مطالعه متفاوتی وضع کرد!

با اینکه به صورت عوامانه ما اعتقاد داریم که مردمانمان حرف زور را خوب متوجه می‌شوند، اما مسلما پی گرفتن این ایده در ایران مشکلاتی دارد:

– اعتماد دو سویه وجود ندارد.
– اصولا کتاب‌های الکترونیک متنوع به خصوص در حوزه کتاب‌های درسی فارسی، خیلی کم داریم و بیشتر مردم ما هم شیوه الکترونیک مطالعه را به رسمیت نمی‌شناسند.
– تبلت‌ها برای بیشتر مردم خیلی گران هستند.
و …

اما من اگر یک توسعه‌دهنده اپ در خارج کشور بودم، حتما این ایده را پی می‌گرفتم! شاید هم قبلا این ایده عملی شده باشد و یا الان کسی در حال تکمیلش باشد!

12 دیدگاه

  1. خیلی خیلی مطلب جالبی بود…ما مشابه این کار را در اوابوک با ایجاد جایزه در صفحات کتاب پیاده سازی کرده ایم ولی این ایده نیز جالب به نظر میرسه…و فکر میکنم در حوزه مطالعه انگیزه خوبی ایجاد بکنه…فقط مدل کسب وکار ان نیاز به کمی اصلاح داره.
    باز هم ممنون…مطلب عالی بود

  2. وای چقدر جالب!
    چون دقیقا دو روز قبل من هم از چنین سیستمی برای استفاده کمتر از اینتنت استفاده کردم.به این حالت که اکونت ادمین لپ تاپم را رمز دار کردم و تنها خواهرم به رمز آن دسترسی دارد . از اکونت ادمین من مودم رو غیر فعال می کنم و از اکونت غیر ادمین کارهای مفید(!) غیر اینترنتی انجام می دهم..هر ساعتی که خواهرم رمز ادمین را به من بدهد فقط 500 تومن باید به خواهرم بدهم.اصلا و ابدا زیاد نیست اما همین باعث می شه که من کمتر و روزی در حد یک یا دو ساعت پای اینترنت بشینم.
    پول واقعا جواب می ده.مهم نیست چقدر باشه..حتی در حد چند سنت یا 500 تومن..

  3. دکتر از ایده ات خوشم اومد
    اما به عنوان یه دولپر ios باید بگم این ایده غیر قابل اجراست
    داخل کشور که هیچ …

    بیرون از کشور
    در برنامه شما نمیتونید به ibooks دسترسی داشته باشید و یا فعالیت های اون قسمت را تحت نظر داشته باشید .چون عملا ساختار اپ های ios بصورت sandbox هستن .

    شما برای ایجاد این ایده نیاز به یک اکوسیستم دارید
    مثلا انتشاراتی باشید با کتابهای زیاد مثل بارند یا آمازون تا بتونید روی کتاب ها مانور برید.دلیل اش هم بخاطر کپی رایته و هم بخاطر فرمت مخصوص کتاب های دیگر انتشارات الکترونیکیه

    اما شاید بشه در مورد pdf های رایگان و یا epub های رایگان یه کارهایی کرد

  4. سلام
    ایده خیلی خوبیه . من برنامه نویسی اندروید می کنم و ایده خوبیه واسه اجرا ولی توی ایران کسی بابت یه اپ که 550 تومان هستش پول نمی ده و نمی ره بخره و ترجیح میده بره برنامه رو رایگان بگیره . حالا فرض کنید آدمه 300 هزارتومن پول بده واسه این کار .

    متاسفانه ما توی ایران هستیم >

  5. فوق العاده جالب بود
    ولی 4 دقیقه باز بودن ایده مطمئنی نیست. میشه اپلیکیشنی ساخت که این اپ رو کنترل کنه و خودکار 4 دقیقه بعد دستور ورق زدن رو به اپ بفرسته! شیوه مطمئن تر تشخیص حرکات چشم کاربر از طریق دوربین جلو هستش.

  6. ولی می خوام شروع کنم به نوشتن این پیشنهادتون البته برای اندروید ! پروسه رو هم میشه کنترل کرد !( بهتر از نشستن و فقط حرف زدنه که نمیشه و نمیشه ، ….) !کار ساده ای نیست ولی خیلی جالبه ! کل پروسه ( طراحی ، الگوریتم ، .. ) تصمیم دارم به صورت اپن سورس باشه و همه در جریان کار باشن !‌ مدتها بود دنبال یه ایده می گشتم ها !‌مرسی

  7. در مقاله اشاره نشده که اگر کسی نتونست پولشو پس بگیره، این پول کجا میره. به جیب توسعه‌دهنده‌های اپلیکیشن؟ اگه اینجوری باشه تعداد کمی حاضر می‌شن در ازای تنبلی‌شون به توسعه‌دهنده‌ها جریمه بپردازن. در ایران هم فوری به عنوان کلاه‌بردار سایبری دستگیر می‌شن! در تکمیل ایده‌ی آقای دکتر، به نظرم می‌شه در چنین اپ‌هایی از قسمت تنظیمات به کاربر این امکان رو داد که از بین چند نهاد خیریه‌ی مستقل مثل محک، بنیاد دهش‌پور و … نهادی رو انتخاب کنه که در صورت تنبلی، پول به حساب‌های خیریه واریز بشه. البته امکان دونیشن هم طبیعتا باید برای توسعه‌دهنده‌ها وجود داشته باشه.

  8. دوسال پیش من و خواهرم این ایده رو برای مجبور کردن هم به زبان خوندن به کار برده بودیم
    به این ترتیب که یه پولی پیش هم گذاشته بودیم
    و اگه اون ساعتی که لازم بود رو میخوندیم از هم پول رو پس میگرفتیم و وگرنه از دست میرفت!ا
    برای ما که خوب جواب داد..
    :)

  9. بسیر ایده خوبی است. من که خودم مشتریم! برای کتابهای کاغذی هم میشه یه سری سوال از بخشهای مختلف کتاب به کاربر داد که بدونیم خونده اون بخشها رو! رفته رفته میشه یه بانک داده از سوالات مختلف مربوط به بخشهای مختلف یه کتاب درست کرد و حتی به کسانی که این سوالها رو طرح میکنند پول داد از همون پولهایی که اصافه میاد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]