رانندهها ممکن است (در آینده!) به کمک فناوری اینتل بتوانند از میان باران ببینند
فناوری جدیدی که با همکاری اینتل و دانشگاه کارنگی ملون توسعه داده شده است میتواند به رانندهها کمک کند تا در هنگام رانندگی در شبهای بارانی دید بهتری داشته باشند.
به جای لامپهای معمولی که نور را به صورت یکنواخت به محیط میتابانند، این سیستم از یک سری پروژکتور استفاده میکند. حسگرها درست در زیر پروژکتورها قرار دارند و دانههای باران را هنگام ورود به محدوده پرتو نور ردگیری میکنند. این سنسورها سعی میکنند مسیر قطرههای بارانی که در حال سقوط هستند را پیشبینی و محاسبه کنند. چون نور این پروژکتورها توسط کامپیوتر کنترل میشود، سیستم میتواند نور را به برخی قسمتها نتاباند!
با دریافت دادههای محاسبه شده از حسگرها، پروژکتورها نور را نه به قطرات باران بلکه به محدوده اطراف آن میتابانند. اما برخی محدودیتهای فناورانه عملی و قابلاستفاده شدن این سیستم را با مشکل مواجه کردهاند. مهمترین مورد خود پروژکتور است. پروژکتور این سیستم باید (درست مانند لامپ جلویی یک ماشین) بتواند نور را به فواصل دور نیز بتاباند. چنین پروژکتوری فعلا وجود ندارد.
نیروی پردازشی زیادی هم برای این کار لازم است! اینتل ادعا کرده است پردازش مسیر قطرات ۱۳ میلیثانیه طول خواهد کشید. به دلیل این تاخیر، راننده احتمالا قطرات بالای لامپ را میبیند، اما قطرات با پایین رفتن محو خواهند شد.
بسته به نوع پروژکتور، این سیستم ممکن است برای موارد دیگر هم کاربرد داشته باشد. سیستمهای دید در شب کنونی از تابشهای مادون قرمز برای تشخیص موانع استفاده کرده و آنها را روی یک صفحه نمایش هایلایت میکنند. با توجه به اینکه توجه به یک صفحه نمایش ثانویه ممکن است خطرناک باشد، چنین سیستمی میتواند رنگ نور تابیده شده به شیی را تغییر دهد تا توجه راننده را به مانع جلب کند.
اینتل ادعا کرده است که این فناوری تا ۱۰ سال دیگر به خودروها راه خواهد یافت.
منبع (+)
این نوشتهها را هم بخوانید
فناوری های خیلی زیادی حتی همین الان میشه به خودرو ها اضافه کرد ولی بحثی که مطرح میشه اقتصادی بودن آن هاست…
آیا واقعا همچین سیستمی برای خودروها اقتصادی هست؟
من بعید می دونم.