10 درونگرای مشهور و موفق

«آبراهام لینکلن» و «اما واتسون»، خصوصیت مشترکی دارند، «النور روزولت» و «کریستینا اگوییلرا» هم!
تخمین زده میشود که یک سوم تا نیمی از کل مردم، با درجات مختلف درونگرا باشند.
برونگراها از بودن در جمع، انرژی میگیرند، اما درونگراها با تنهایی است که شارژ میشوند و اگر در معرض محرکهای زیاد قرار بگیرند، تهی از انرژی میشوند.
بنابراین در بسیاری موارد ما فکر میکنیم که افراد مشهور، منطقا همه باید آدمهای برونگرایی باشند، اما حقیقت این است که بسیاری از چهرههای مشهور، آدمهای درونگرایی بودهاند.
تصور سنتی خجالتی بودن آدمهای درونگرا درست نیست، ثابت شده است که آنها میتوانند رهبرانی باشند که سخنرانیهای مهیج ایراد کنند.
آیا باور ندارید؟! فهرست 10 نفره این پست را از نظر بگذارنید، البته میتوان به این فهرست بسیاری از اشخاص دیگر را اضافه کرد: مایکل جوردن، هریسون فورد، چارلز داروین یا دیوید لترمن.
جی کی رولینگ
چه کسی است که خالق هری پاتر را نشناسد، تازهترین خبر جنجالی در مورد او این بود که وی با نام مستعار رابرت گالبریت کتاب جنایی 450 صفحهای به نام آوای فاخته را منتشر کرده بود. چیزی که بعدا به آن اعتراف کرد.
جی کی رولینگ آدم درونگرایی است، آدمهای درونگرا هنگامی که تنها هستند و در افکار خود غوطهور هستند، خلاقترند.
رولینگ در وبسایت خود اشاره کرد که نخستین باری که ایده هری پاتر به ذهش رسید، در سال 1990 بود، او در این زمان تنها سفر میکرد و در یک ایستگاه، منتظر قطاری بود که تأخیر داشت و او را باید از منچستر به لندن میبرد.
رولینگ گفته است که به صورت مستمر از شش سالگی به بعد مینوشته است، اما وقتی ایده هری پاتر به ذهش رسید، بسیاز هیجانزده شد، او در آن زمان قلمی نداشت که بتواند با آن بنویسد و خجالتیتر از آن هم بود که از کسی قلمی درخواست کند.
پس در چهار ساعتی که منتظر قطار بود، روی نیمکت نشست و فقط فکر کرد، همه جزئیات به ذهنش هجوم میآوردند و رفته رفته چهره استخوانی پسرکی سیاهمو را مجسم کرد که در ذهنش به یک جادوگر تبدیل میشود.
شاید اگر در آن لحظه بهخصوص رولینگ درونگرا، آن خلوت چهارساعته را پیدا نمیکرد، هرگز سری کتابهای هری پاتر نوشته نمیشدند!
بیل گیتس
سوزان کین، نویسندهای که در مورد درونگراها دانش زیادی دارد، مؤسس مایکروسافت و عضو کنونی هیئت مدیره این شرکت را درونگرا میداند.
او کتابی در مورد درونگراها نوشته است با عنوان: قدرت درونگراها در دنیایی که نمیتواند دست از سر و صدا کردن بردارد.
سوزان کین عقیده دارد که ما تا حدی میتوانیم شخصیت خود را تغییر بدهیم و منبسط کنیم، اما فقط تا یک اندازه مشخص. بنابراین بیل گیتس هر کاری بکند، نمیتواند شخصیتی مثل بیل کلینتون پیدا کند، حتی اگر خیلی روی ارتقای مهارتهای اجتماعیاش وقت بگذارد. بیل کلینتون هم نمیتواند بیل گیتس شود، صرفنظر از اینکه چقدر خود را مقید به تنها بودن و نشستن پشت کامپیوتر کند.
بیل گیتس نمونهای از یک فرد درونگرای غیرخجالتی است، او ساکت است و معمولا لفظ قلم صحبت میکند، اما توانایی تأسیس یک از بزرگترین شرکتهای دنیا را داشت.
خود بیل گیتس هم علاقه زیادی به نظرات سوزان کین دارد، شما اگر به وبسایت TED بروید، میبینید که بیل گیتس یکی اس سخنرانیهای خانم کین را جزو فهرست 13 سخنرانی برتر از دید خود، قرار داده است.
متن ویرایش شده این سخنرانی را میتوانید تا ساعتی دیگر در یک پزشک بخوانید.
آبراهام لینکلن:
به نقل از تاریخدانها، در روزهای آغازین آمریکا، شهروندان این کشور در فرهنگ ویژهای زندگی میکردیم که در آن هنوز، ارزش آدمها را در خود درونیشان و درستکاری اخلاقیشان میدانستند. و اگر به کتابهای خودآموز از آن دوره نگاه کنید، همه عنوانهایی مثل این داشتند «شخصیت، اصیلترین چیز در جهان.» و شخصیتهای نمونه آن مثل آبراهام لینکن بودند که به خاطر افتادگی و فروتنیاش ستایش میشد. رالف والدو اِمِرسون از او به عنوان «مردی که با برتریاش تو را نمی رنجاند.» یاد میکند.
کریستینا اوگوییلرا:
ستاره پاپ بودن و درونگرایی؟! او در مصاحبهای با در سال 2010 به مجله کاری کلیر انجام داد به درونگرایی خود اشاره کرد.
النور روزولت
او زنی بود که سالهایی طولانی بانوی اول آمریکا بود، از او به عنوان یک شخص اجتماعی که توانایی سرگرم کردن داشت و میتوانست کنفرانسها را در دست بگیرد، یاد میشود، او میتوانست سخنرانی کند و حتی بعد از فوت شوهرش، سخنگوی آمریکا در سازمان ملل متحد باشد، ولی با وجود همه اینها او یک درونگرا بود.
کورتنی کاکس
او ایفاگر نقش «مونیکا» در سریال فرندز بود، علت جدایی او از همسرش را شخصیت درونگرای او در مقایسه با همسرش میدانند.
آلبرت اینشتین:
واضع نظریه نسبت درونگرا بود، او در جمله قصاری زمانی گفته بود: «یکنواختی و تنهایی یک زنگی آرام، ذهن خلاق را تحریک میکنند.»
ورن بافت:
او یکی از ثروتمندترین مردهای دنیاست. او با سرمایهگذاری سنجیده ثروت زیاد را از آن خودش و سهامداران شرکتش کرد، اما این توانایی در سرمایهگذاری را خودش مرهون ضریب هوشی بالایش نمیداند، بلکه خلق و خوی درونگرایی میداند که به او این قدرت را میدهد در مقابل وسوسه سرمایهگذاریهای نابجا و تکانههای قوی مقاومت کند.
ادری هپبورن
او یکی از جاودانهترین هنرپیشه زن تاریخ سینماست، ب این حال زمانی در مصاحبهای گفته بود:
«من یک درونگرا هستم، دوست دارم خودم باشم، به بیرون بروم، پیادهروی طولاین با سگهایم کنم و به درخت و گلها و آسمان نگاه کنم.»
در این نقل قول، هیچ صحبتی از دیگران نیست.
رزا پارکس
او افسانه مبارازات حقوق مدنی است، او همان شخصی است که در سال 1955 با خودداری از دادن صندلیاش به یک سفیدپوست، آغازگر یک مبارزه مدنی طولانی شد.
مکن است تصور شویم یک شخص برونگرا را از داشت باشیم، اما او زن دوستداشتنیای بود که به نرمی سخن میگفت و در عین خجول بودن، شجاعت یک شیر را داشت.
بقیه پستهای پرونده درونگرایی:
پروندهای برای درونگرایی (مقدمه)
درونگراها در مقابل برونگراها – درونگرایی و برونگرایی از دید نوروساینس
سلام
خیلی عالی بود .ممنون
سلام. اول از همه بگم که مطلب (۲ پست مربوط به درونگراها)از عالی هم عالی تر بود!من چند هفته پیش سخنرانی سوزان کین رو دیده بودم و حسابی لذت بردم چون حس می کنم من بیشتر درون گرا هستم تا برونگرا. وقتی با این پست دیدم چه کسانی برونگرا بودند خیلی خوشحال شدم. واقعا برام جالب بود.ممنون.
سلام دکتر .. خسته نباشید متن خوب و کاربردی بود .. داخل متن قسمتی که راجع به رولینگ هستش 2001 رو تایپی 2010 نوشتید ..موفق باشید :)
ممنون بابت این مقاله زیبا. من هم به شدت آدم درونگرایی هستم همیشه نگران این بودم که به خاطر درونگرایی نمی تونم خیلی آدم موفقی باشم. اما این پست نظرم را عوض کرد. ممنون
*راستی توی متن یه اشتباه داشتید “رولینگ در وبسایت خود اشاره کرد که نخستین باری که ایده هری پاتر به ذهش رسید، در سال ۲۰۱۰ بود” سال 1990 درسته الان توی منبع چک کردم.
منظور از درون گرایی و برون گرایی، Introvert و Extrovert هست؟
کسی که در تنهایی ارامش داشته باشه و علاقه ای به حضور در جمع نداشته باشه، برای مثال چارلز داروین، نمونه بسیار خوبی ازاون هست، خیلی بعید هست که خواننده پاپ باشه.
کریستینا اوگوییلرا، نمیشه گفت خواننده های پاپ همه یه عده زامبی بی مغز هستند، چرا که خیلی ها از طرف کمپانی های تولید کننده مجبور به شیوه زندگی پرزرق و برق هستند و نمیتونن خودکوشی تجاری بکنند. اما اصل مطلب همینه، کسی که درونگرا باشه، اصلا به سمت خواننده پاپ بودن یا سوپر استار شدن نمیره.
کسی به این سمت میره که از شهرت لذت میبره.
چارلز داروین تمام عمرش رو تحقیق کرد، و مقاله مشهورش رو با اینکه از مهم بودنش اطلاع داشت، با 15 سال تاخیر منتشر کرد.
مطمعن باشید کسی مثل داروین، علاقه ای به این شهرت نداشت، و مطعنا حضور در جمع زیادی آدم که برای هورا بکشند معضبانه میبود.
بیل گیتس، انیشتین و … افراد درون گرایی هستند که به علت بزرگی و موفقیت ایده هاشون به شهرت رسیدند، و مصلما مثل یک دختر نوجوان با قصد بازیگر شدن، یا پسر نوجوانی با عشق راک استار شدن، به خاطر مشهور بودن نیست که ایده پردازی کردند.
اولش یه مقدار امیدوار شدم. ولی بعد گفتم: چرا هیچ ایرانیای توی این فهرست نیست؟! آیا اینها 10 تای اول هستند؟ یا اینکه تا بحال هیچ تحقیقی روی شخصیتهای مهم و تاثیرگذار ایرانی از این دید انجام نگرفته؟
به هر حال این پستها عالی هستند…
ملیت چه ربطی داره؟ یا اصلا چه اهمیتی داره؟
مطلب فوق العاده ای بود.
نسبیت !
در قسمت بیل گیتس یک اشتباه تایپی وجود دارد یک اس که از ه!!!!
;)
سلام . مطلب بسیار خوبی بود و همچنین مطالب مرتبط دیگه در مورد درونگرایی. من هم گاهی از این که در تنهایی باشم انرژی میگیرم . البته من مدت هاست که میدونم آدم درونگرایی هستم.
ممنون از مطلبت . همواره شادکام باشی
سلام آقای دکتر
من در جریان پیدا کردن مطالبی “The Third Wave Experiment” که دیروز لطف کردید و لینک را برایم گذاشتید، به این سری مطالب بر خوردم و شروع به مطالعه کردم، البته فکر می کنم اینها را متاسفانه چند ماه پیش از دست دادم، با این حال سوالی که برایم ایجاد شد این بود شما در اول متن با این جمله شروع کردید ” «آبراهام لینکلن» و «اما واتسون»، خصوصیت مشترکی دارند، «النور روزولت» و «کریستینا اگوییلرا» هم!” خوب 2 نفر از کسانی که نام بردید حذف شدند. یکی Emma Watson و دیگری Christina Aguilera.
سلام دکتر.من واقعا از این مقاله های زیباتون ممنونم و واقعا از خوندنشون لذت بردم.
حرف دلمو نوشتی.
عالی عالی بود به خودم افتخار میکنم مخصوصا که فهمیدم بازیگر مورد علاقه ام آدری هپبورن هم درونگرا بوده. به خودم افتخار میکنم
سلام
من با تمام وجود میگم که مطالبتون عالیییی بود بهم انرژی مضاعفی داد وقتی دیدم یه چنین افرادی درون گرا بودن…
واقعااا ممنون … من مدت ها بود ک نمیدونستم درونگراها چه ویژگی ای دارن و از اینکه میدیدم شبیه اکثریت نیستم تو رنج بودم و فکر میکردم افسرده ام ولی از حالا به بعد به خودم افتخار میکنم و قطعا در آرامش درونیم در اجتماع هم ثاثیر گذاره
سلام من مدت یک سال می شود روی خودم کار میکنم این مقاله که نویشتید خیلی به من کمک کرد
فهمیدم یک درونگرا هستم و من دنبال موفقیت بودم اما از اجتماعی بودن و بین مردم زیاد لذت نمی بردم حالا فهمیدم میتونم یه سرمایه گذار خوب بشم