چگونه یک آدم 28 ساله، با استفاده از اینستاگرام، ظرف تنها 10 ماه، یک تجارت 3 میلیون دلاری برای خودش راه انداخت

تصور ما از اینستاگرام، گاهی فقط شبکه‌ای اجتماعی برای اشتراک عکس است، اما می‌توان از این سایت استفاده‌های دیگری هم کرد، مثلا تعدادی از کاربران ایرانی با استفاده از آن وبلاگ می‌نویسند. اما من در اینجا می‌خواهم شیوه جالب آقای «اروین لَل» را به شما معرفی کنم.

او در 27 سالگی تصمیم گرفته با همکاری دوستش -کریستوفر- با استفاد از یک داروی مکمل سنتی، وزن کم کند، او ظرف تنها دو هفته حدود 4 کیلو وزن کم کرد. (البته شخصا چنین شیوه‌هایی و چنین سرعت وزن کم کردنی را توضیه نمی‌کنم.)

اما اروین از وزن کم کردنش کاملا راضی بود، بنابراین تصمیم گرفت رژیم درمانی خود را تبلیغ کند و از آن پول دربیاورد. در آغاز سال 2013، در شرایطی که او تنها پنج هزار دلار پول داشت، کارش را شروع کرد، او نیاز به تبلیغ داشت، به همین خاطر به این فکر افتاد که  از بدن‌سازهای حرفه‌ای استفاده کند و از آنها بخواهد در توییتر، فیس‌بوک و البته ایسنتاگرام خودشان در مورد تناسب اندام، وزن کم کردن و تغییر سبک زندگی بنویسند.

10-20-2013 10-02-31 AM

نتیجه تبلیغ در توییتر و فیس‌بوک بد نبود، اما در اینستاگرام با توجه به عکس‌های منتشر شده از ورزشکاران در تناسب و زیبایی اندام، در کنار تبلیغات، بسیار بهتر بود.

اروین، پولی برای تبلیغ گسترده در روزنامه‌ها و تلویزیون نداشت، اما ابزارهای خوبی استاتیگرام، اپلیکیشن آی‌فون اینستاگرام، کیک و Instalover داشت، با این اپلیکیشن آخری می‌شود کارهای جالبی کرد، مثلا با یک سوایپ همه عکس‌های یک صفحه اینستاگرام را لایک کرد، برای تعداد زیادی عکس کامنت گذاشت، یا تنها برای عکس‌هایی کامنت گذاشت که تعداد معنی لایک یا کامنت داشته باشند. خلاصه این اپ آخر به درد کسانی می‌خورد که می‌خواهد در اینستاگرام یک شبه، راه صد ساله را بروند و معروف بشوند!

10-20-2013 09-36-01 AM

با این کارها و البته ترفندهای دیگری که اروین رو نمی‌کند، او متوجه شد که کی، کجا و چطور، ورزشکاران را هدف تبلیغات خود قرار بدهد و آنها در دنبال‌کننده رژیم خود کند.

تنها 10 ماه بعد، او 3.16 میلیون دنبال‌کننده در اینستاگرام پیدا کرد.

او حالا شرکتی را اداره می‌کند که 50 کارمند دارد و 3.1 میلیون دلار فروش داشته است.


خب، این خبر جالبی بود که من در businessinsider خواندم.

بسیاری از ماها متوجه پتانسیل‌های شبکه‌های اجتماعی در بازاریابی نیستیم:

1-  شرکت‌ها و صاحبان کالاها و خدمات، شیوه‌های بازاریابی هوشمندانه را نمی‌شناسند. آنها برای تبلیغ در بیلبوردها و نشریات و تلویزیون هزینه‌های هنگفتی می‌کنند، اما متوجه نیستند با کسری در همین تبلیغ مثلا در وبلاگ‌های محبوب، می‌توانند به نتایج بهتری برسند.

2- بعضی از صاحبان خدمات فرهنگی مثلا ناشران و نویسندگان، اصولا تبلیغ را دون شأن خود می‌دانند! حالا تصور کنید که یک نویسنده یا مترجم ایرانی محبوب در اینستاگرام اکانتی داشته باشد و چند عکس از خودش در حالی که پشت میز تحریر نشسته و مشغول نوشتن است، منتشر کند. تعداد دنبال‌کنندگان او بی‌شمار خواهد بود.

3- تبلیغات مؤثر و استفاده از شبکه‌های اجتماعی مسلما با اسپم کردن و شیوه‌های بازاریابی ناکارایی که در ایران رواج دارند، متفاوت‌اند، باید بتوان یک جمعیت هدف را در معرض تبلیغات قرار داد. جنس تبلیغات نباید به صورتی باشد که افراد را متنفر کند. صداقت، شوخ‌طبعی و دادن اطلاعات درست باید از ارکان تبلیغات در همه جا و به خصوص در شبکه‌های اجتماعی باشد.

4- ما باید بتوانیم از ابزارهای وبی، متناسب با فرهنگ و شرایط خاص خودمان استفاده کنیم و حتی کاربری آنها را برای خودمان بومی کنیم.

21 دیدگاه

  1. ﺳﻼﻡ ﺩﻛﺘﺮ
    ﻣﻂﻠﺐ ﺟﺎﻟﺒﻲ ﺑﻮﺩ ﺩﺭ اﺩاﻣﻪ ﻣﻂﺎﻟﺐ ﻗﺒﻞ ﺩﺭ اﺭﺗﺒﺎﻁ ﺑﺎ ﻛﺴﺐ و ﻛﺎﺭ و اﺳﺘﺎﺭﺕ ﺁﭖ ﻫﺎﻱ ﺯﻭﺩ ﺑﺎﺯﺩﻩ.
    اﻣﺎ اﺣﺴﺎﺱ ﻣﻦ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻳﻚ ﭘﺰﺷﻚ ﻫﻢاﻳﻦ اﻭاﺧﺮ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎﻳﺮ ﻭﺑﺴﺎﻳﺘﻬﺎﻱ ﺩﻧﻴﺎ و ﺩﺭ ﺟﻬﺖ ﻛﻠﻲ ﺩﻧﻴﺎ ﺭﻭﻱ ﺑﻴﺰﻳﻨﺲ و ﺩﺭﺁﻣﺪﺯا ﺑﻮﺩﻥ ﺗﻤﺮﻛﺰ ﻛﺮﺩﻩ و ﺁﻥ ﺭا ﻣﺘﺮاﺩﻑ ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ ﻓﺮﺽ ﻣﻴﻜﻨﺪ.
    اﺻﻞ ﻓﺮاﻣﻮﺷﻤﺎﻥ ﻧﺸﻮﺩ ﻛﻪ اﻧﺴﺎﻧﻴﺖ اﺳﺖ.
    اﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎﻳﻲ ﻫﻢ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺭاﺣﺖ ﺭا ﺭﻫﺎ ﻛﺮﺩﻩ و ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺩﻭﺭ اﻓﺘﺎﺩﻩ و ﻣﺤﺮﻭﻡ ﺑﺪﻭﻥ ﭼﺸﻢ ﺩاﺷﺘﻲ و ﺩﺭ ﮔﻤﻨﺎﻣﻲ ﺧﺪﻣﺖ ﻣﻴﻜﻨﻨﺪ. اﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺩﻏﺪﻏﻪ ﻫﺎﻱ اﻧﺴﺎﻧﻲ ﺩاﺭﻧﺪ. اﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﮕﻮﻳﻴﻢ.
    ﻓﻜﺮ ﻣﻴﻜﻨﻢ ﻓﻀﺎﻱ اﻳﻨﺘﺮﻧﺖ ﺑﻪ اﻧﺪاﺯﻩ ﻛﺎﻓﻲ اﺯ اﺷﺨﺎص ﺑﻪ ﻇﺎﻫﺮ ﻣﻮﻓﻖ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺷﺨﺼﻲ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ ﻛﻔﺘﻴﺪ اﺷﺒﺎﻉ ﺷﺪﻩ. اﻳﻦ ﺁﺩﻡ ﻫﺎ ﭼﻪ ﭼﻴﺰﻱ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺩﻧﻴﺎ اﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮﺩﻧﺪ? ﺑﮕﺬاﺭﻳﺪ ﺩﺭ ﻳﻚ ﭘﺰﺷﻚ اﺯ ﻧﻮﻉ ﺩﻳﮕﺮﻱ اﺯ اﻧﺴﺎﻧﻬﺎ و ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ ﻳﺎﺩ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺷﺎﻳﺪ اﻧﮕﻴﺰﻩ اﻱ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ اﻧﺴﺎﻥ ﺗﺮ ﺑﺎﺷﻴﻢ ﺗﺎ ﻣﻮﻓﻖ.

  2. نمیدونم روزی خواهد رسید که تو ایران بتونید خبر همچین موفقیتهایی رو پوشش بدید یا نه
    ولی من هر چی فکر میکنم به این نتیجه نمیرسم که
    آیا ما ایده نداریم؟
    داریم ولی امکان پیاده سازی نداریم؟
    داریم اما از بس برچسب نمیشه و نمیتونیم به خودمون زدیم که شکوفا نمیشه؟
    نمیدونم بخدا من که موندم چطور هیچ جوره پیشرفت ندارم

  3. سلام مرسی از نوشته جالبتون ..جناب مجیدی اون برنامه instalover رو برای اندروید پیدا نکردم . شما چیزی مد نظرتون هست ؟

  4. من نمی دونم چرا ایرانی ها استعداد تبلیغ درست ندارن یا محصولات پزشکی می کنند که هیچ پایه اساس علمی نداره(با شبه علم ) یا محصولات به شکل آماتوری و گویی یک بی سواد تبلیغ را طراحی کرده (در اثبات حرفم به تبلیغ برنج هایلی از صدا وسیما توجه کنید انگار عروسی ننشه ) موارد مشابه زیادی هست آخرین باری که یک تبلیغ هوشمند از شرکت داخلی دیدید کی بود؟

  5. در متن آمده است:
    “با کسری از هزینه های تبلیغ در تلویزیون؛ بیلبورده ها و… می توانند با تبلیغ در وبلاگ‌های محبوب، به نتایج بهتری برسند.”

    چرا راه دور بریم؟؟ همین «یک پزشک»…

    آقای مجیدی
    پیشنهاد میکنم به موسساتی چون موسسه نور
    http://www.noorsoft.org/
    ویکی درج و… پیام بفرستید و برای تبلیغ (و ارائه توضیح) محصولاتشان بازاریابی کنید؛ بیش از اینکه به نفع سایت برای تامین هزینه ها یا به نفع شرکت باشد، به نفر خوانندگان «یک پزشک» است.

  6. شاید در گذشته ابزارهای انحصاری بود و در اختیار قشری خاص؛ ولی حالا ابزارش برای همه مهیاست…

    مثل آشپزی که با خرت و پرت های موجود در آشپزخانه غدای لذیذی درست می کند …

    مهم این است از این ابزار چطوراستفاده شود

  7. اگر منظورتون sweep هست، فکر کنم اشتباه نوشته باشید. تلفظ این کلمه در دیکشنری آکسفورد:
    BrE / swiːp / بریتیش
    NAmE / swiːp / امریکن
    پس سویپ درست هست نه سوایپ

    1. جسچر سوایپ که کاربرای اسمارت فونها و تبلتها باهاش آشنا هستن، نه سییپ

  8. با سلام
    جناب مجیدی من از دنبال کنندگان دائمی سایت شما هستم. متوجه شده ام که در چند پست اخیر تعدادی اشتباهات تایپی در متن رخ داده است. فکر می کنم این اشتباهات اندکی از زیبایی و پرباری مطالبتان می کاهد.

    1. اگه از دنبال کنندگان دائمی باشید!!! حتما میدونید که اشتباهات تایپی اکثر اوقات هست و خوانندگان قدیمی به اون عادت کردن :)

    2. مهم کیفیت مطالب هست … و تعداد …

      ترچیح میدحم که دکتر ،به جای وقت سرف کردن برای درست گرذن این قبیل اشطباهات … بر روی مطابل جدید کار کنند …

      ظیرا مقز انسان به راحتی طوان درست کردن این اشتباهات را دارذ …

      اگر نه این متن را نمیتوانستید بخوانید !!!

  9. بزودی خبر های خوشی از ایده من می شنوید.
    یه ایده دارم دراکولااااااااااااااااا

  10. مقاله ی خوبی بود . برای تبلیغات در اینستاگرام سایت فالوورشاپ سایت خوبیست
    http://followershop.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]