مجله اپلیکیشنی یک پزشک : به تصاویرتان رنگ و رویی تازه ببخشید

از گذشته تا به امروز انسان ها علاقه مند به ثبت تصاویر زندگی شان بوده اند به خصوص در این دوران که دیگر اسمارتفون ها را می توان به راحتی همه جا دید و بی تردید یکی از بارزترین ویژگیهای آنها را می توان دوربینشان نامید که تولید کنندهها به شدت برروی این ویژگی در حال تبلیغ هستند و هرکدام ادعای بهتر بودن دارند. به هر حال، این که کدام اسمارتفون و دوربینش بهتر است و کدام ضعیف تر را کنار گذشته و این هفته به اپلیکیشن هایی می پردازیم که وظیفه دارند عکسهای مارا از آن چیزی که هستند، بهتر کنند.
پیش از آن که به معرفی اپلیکیشن ها بپردازیم، ابتدا باید به این پرسش پاسخ بدهیم که آیا با وجود دوربینهای حرفه ای و نرم افزارهای قدرتمند مخصوص ویرایش تصویر، باز هم به اپلیکیشن هایی که شاید کارشان بسیار ابتدایی است نیازی داریم؟ به عبارتی آیا واقعا این اپ ها ارزش وقت گذاشتن و استفاده را دارند؟
جواب تا حدودی بله است، چرا که بی تردید این اپ ها و به طور کلی دوربین اسمارتفون ها هیچگاه جای دوربین های حرفه ای را نمی گیرند اما ما واقعا چقدر از دوربین حرفه ای استفاده میکنیم و واقعا چقدر به تماشای تصاویری که با این دوربین ها میگیریم، میپردازیم؟ آیا تصاویری که در لحظه و با اسمارتفون خود میگیریم، ارزش خاصی برای ما ندارند؟ عکس هایی که از جمع های خانوادگی و دوستانه و همچنین اتفاقات روزمره میگیریم و با صرف چند دقیقه، زیباترشان میکنیم، آیا ارزش بیشتری برای ما ندارند؟
اجازه دهید دو تصویر زیر را مثال بزنم:
تصویر در مورد یک روز بارانی در شهرمان است که من به سرعت با گوشی خودم این لحظه را شکار کردم و همانطور که به خوبی قابل مشاهده است، عکس اولی دارای هیچ گونه ادیت و افکت گذاری ای نیست و بر خلاف آن، عکس دومی را با صرف فقط چند ثانیه و استفاده از ویرایشگر خود آیفون، به این شکل در آوردم که به نظر خودم زیبایی بسیار بیشتری از تصویر اول دارد و شاید این گونه به نظر برسد که تصاویر باید همانطور که گرفته شده اند، حفظ شوند اما همگی به خوبی میدانیم که در این زمانه، تصاویر با کمی خلاقیت و وقت به خرج دادن زیبایی چند برابری پیدا می کنند.
پس با این حساب، هرازگاهی از چند اپلیکیشن یا حتی خود ویرایشگر تصویر گوشیتان استفاده کنید و اجازه دهید تصاویری که میگیرید، جلوه ی زیباتری به خود گیرند.
اینستاگرام
بی تردید اپلیکیشنی که باعث شد ویرایش و به اشتراک گذاری تصاویر به این اندازه اهمیت پیدا کند، اپلیکیشن اینستاگرام است. اینستاگرام اپلیکیشنی است که جدا از قابلیت به اشتراک گذاری تصاویر، امکان فیلتر گذاری و همچنین ادیتی ساده را به شما ارائه می دهد. این اپلیکیشن دارای ۱۹ فیلتر (به جز فیلتر Normal)، قابلیت غیرشفاف کردن بخشی از تصویر، حاشیه دادن به تصویر و همچنین زاویه دار کردن عکس است که به تازگی به این اپلیکیشن اضافه شده است.
البته قسمت دیگری هم در اپ اینستاگرام وجود دارد که من به شخص بسیار از این قسمت لذت می برم و آیکون آن شکلی شبیه به خورشید دارد. این قابلیت در اینستاگرام Lux نام دارد و طبق توضیحات خود این اپ، با تپ کردن برروی این آیکون، خود اینستاگرام بسته به تصویر و رنگ های موجود در آن، به تصویر شما حالت بسیار زیبایی می بخشد که توصیه می کنم حتما از آن استفاده کنین. (توجه داشته باشید که این قابلیت ممکن است در بعضی از گوشی های اندرویدی به نمایش در نیاید)
استفاده از اینستاگرام بسیار ساده می باشد و کافی است به یکی از اسمارتفون های دارای سیستم عامل اندروید، iOS و یا ویندوزفون دسترسی داشته باشید. بعد از نصب اینستاگرام، کافیست با ایمیل خود در آن عضو شده و سپس به راحتی با استفاده از دوربین خود اپ یا آپلود تصاویر و ویدئوهایتان، به آنها افکت های تازه ای بخشیده و به اشتراک بگذارید و حتی بدون اشتراک گذاری، نسخه دستکاری شده خودتان را ذخیره کنید. به عبارتی حتما نیاز نیست که تصاویر خودتان را به اشتراک بگذارید و می توانید به اینستاگرام به دید یک اپ ویرایشگر تصویر و ویدئو نگاه کنید.
اپلیکیشن اینستاگرام را می توانید برای سیستم عامل iOS (لینک دانلود)، برای اندروید (لینک دانلود) و همچنین برای ویندوزفون (لینک دانلود) دریافت کنید. البته توجه داشته باشید که اینستاگرام برای ویندوزفون فعلا در نسحه بتا قرار دارد و تاجایی که من استفاده کردم ایرادات بسیاری دارد و فعلا پیشنهاد میکنم از اپلیکیشن ۶Tag (لینک دانلود) استفاده کنید.
PIXLR
اپلیکیشن بعدی اپ Pixlr می باشد که توسط نام آشنای AutoDesk عرضه شده است و از نظر من اپلیکیشن بسیار کاملی در زمینه ویرایش و همچنین قرار دادن چند تصویر در کنار هم می باشد. پس از نصب و اجرای اپلیکیشن، شما با منویی مشابه تصویر زیر روبرو می شوید:
با تپ برروی Camera، وارد دوربین خود اپ می شوید و می توانید به صورت مستقیم اقدام به عکس برداری و سپس ویرایش آن کنید. با تپ برروی Photos هم وارد گالری خود می شوید که در این بخش به سادگی می توانید تصاویر سابق خود را انتخاب نموده و بررویشان تغییرات مورد نظرتان را اعمال کنید. قبل از آنکه به بخش ویرایش تصاویر بپردازیم، نگاهی به بخش Collage اپ می اندازیم؛ با تپ کردن برروی این قسمت وارد بخشی مشابه تصویر زیر می شویم:
این روزها در شبکه های اجتماعی ای همچون اینستاگرام می بینیم که کاربران چند تصویر خودرا ترکیب کرده و سپس به اشتراک می گذارند. جدا از این که این نوع از تصاویر، می توانند زیبایی حاصی داشته باشند، احتیاج گاه گاه ما به این قابلیت است که به سرعت بتوانیم چند تصویر خودرا ترکیب کرده و به اشتراک بگذاریم و نمونه ساده آن هم فروشگاه های آنلاینی هستند که در شبکه های اجتماعی حضور دارند.
استفاده از این بخش هم بسیار ساده است و می توانم با اطمینان بگویم که بخش Collage اپلیکیشن Pixlr در مقایسه با نمونه های مشابه بسیار کامل است. برای استفاده از این بخش کافی است نوع قالب مورد نظرتان را انتخاب کرده (بسته به تعداد تصاویری که میخواهید وارد کنید)، برروی علامت + تپ کرده و سپس تصویر مورد نظرتان را وارد کنید. در ضمن، در این بخش امکانات دیگری از جمله رنگ پس زمینه هم به شما داده می شود تا بتوانید کار نهایی را مطابق میلتان بوجود بیاورید. در کل اگر به دنبال اپی هستید که در کنار امکان ویرایش تصویر، قابلیت ترکیب تصاویر را نیز در خود داشته باشد، این اپلیکیشن را به هیچ وجه از دست ندهید.
اما بازگردیم به سراغ ویرایش و افکت گذاری اپلیکیشن؛ بعد از آنکه عکسی گرفتیم یا از گالری خود اپ تصویری را بارگذاری نمودیم، وارد بخشی مشابه بخش زیر می شویم:
همانطور که مشاهده می کنید، این بخش با منوی adjustment شروع می شود و با منوهایی همچون افکت و حاشیه گذاری و تایپ نمودن و غیره ادامه پیدا می کند. امکاناتی که این اپ در بخش ویرایش سریع تصویر به شما ارائه می دهد، بسیار متنوع بوده و در قسمت افکت شاهد تعداد زیادی فیلتر هستیم که استفاده از آن ها واقعا باعث دلچسب تر شدن تصویر می شود:
این اپلیکیشن، طراحی بسیار مدرن و زیبایی دارد و بی تردید می تواند به سرعت تبدیل به اپ مورد علاقه شما شود. این اپلیکیشن برای iOS (لینک دانلود) و اندروید (لینک دانلود) عرضه شده است و متاسفانه هنوز نسخه ویندوزفونی آن عرضه نشده است اما دوستانی که علاقه دارند از امکان ترکیب تصاویر در ویندوزفون استفاده کنند، می توانند اپلیکیشن PhotoGrid را نصب و استفاده نمایند. (لینک دانلود)
البته اپلیکشین دیگری هم برای iOS وجود دارد که در زمینه ترکیب تصاویر بسیار قدرتمند و کارا می باشد و از طراحی بسیار زیبا و تختی بهره می برد. نام این اپ Fuzel می باشد و اگر جزوه کاربران iOS هستید پیشنهاد میکنم حتما این اپ را هم امتحان کنید. (لینک دانلود)
Aviary
به احتمال بسیار، تا به حال یک بار هم که شده از این اپ استفاده کرده اید و حداقل اسمش به گوشتان خورده است. بی تردید، Aviary جزو آن دسته از اپ های ویرایش و افکت گذاری است که با انبوهی از امکاناتی که در خود جا داده است، می تواند چرخشی ۱۸۰ درجه ای در تصویر شما بوجود بیاورد:
البته در گام اول، شما مجبور به دانلود بخش های مورد نظرتان هستید که گاه پولی و گاه هم رایگان هستند و شاید امکانات رایگان آن بسیار کم باشد اما باز هم برای ساخت و بوجود آوردن یک تصویر متفاوت، کفایت می کنند. به هرحال، امکانات این اپ به حدی هست که شما را ترغیب به دانلود آن کند:
خوشبختانه این اپلیکیشن برای هر سه سیستم عامل پرطرفدار عرضه شده است : iOS (لینک دانلود) – اندروید (لینک دانلود) – ویندوزفون (لینک دانلود)
SnapSeed
اپلیکیشن آخر هم به شاهکاری از گوگل اختصاص دارد، بله درست است : شاهکار! اپلیکیشنی کاملا رایگان با دنیایی از امکانات که می تواند تصویر شمارا واقعا متحول کند:
امکانات این اپ به قدری زیاد است که پیشنهاد میکنم حتما یک بار هم که شده آن را دانلود و استفاده کنید چرا که از امکان بریدن تصویر،سیاه و سفید کردن و Vintage کردن آن تا حاشیه گذاری و غیره را در خود جا داده است و انجام این کارها هم فقط با چپ و راست کردن و بالا پایین بردن انگشت صورت می گیرد؛ به عبارتی ساده تر از آنچه که فکر کنید:
این اپلیکیشن را می توانید برای iOS (لینک دانلود) و اندروید (لینک دانلود) دانلود کرده و از امکانات بسیار آن لذت ببرید.
سخن پایانی
در این که دوربین های حرفه ای و نرم افزارهای قدرتمند، نقشی بزرگ در بوجود آوردن تصاویری خارق العاده دارند، هیچ شکی نبوده و نیست و البته می توان به این نکته اشاره کرد که بسیاری از تصاویری که در شبکه هایی مثل اینستاگرام میبینیم و ما را تحت تاثیر خود قرار می دهند هم با دوربین های حرفه ای گرفته شده و ویرایش می شوند اما باز هم شاهد تصاویری متحیر کننده هستیم که با اسمارتفونی گرفته شده با اسمارتفونی ادیت شده و با همان اسمارتفون هم به اشتراک گذاشته می شود.
پس چه نیک است که ما هم با استفاده از اسمارتفون خود و هم چنین یادگیری دانش عکس برداری با این گجت ها، تصاویری زیبا بگیریم و با کمی خلاقیت و استفاده از اپ های افکت گذاری، روحی تازه به تصاویر خود ببخشیم، گویی که این تصاویر زنده هستند و با ما ارتباط برقرار می کنند. به این ترتیب، اپ ها را فراموش نکنید، چرا که شاید ساده به نظر برسند اما با همان سادگی، امکانات بسیاری برای تغییر تصویر ما از چیزی که بوده به چیزی که ما میخواهیم را ارائه می دهند.

جناب سینا ی عزیز، آخه ینی چی که وبلاگ به اون خوبی یه دفه بدون هیچ خبر قبلی غیب بشه؟! ما دوست داشتیم وبلاگتوهاااا (;
فرشاد جان مشکلات شخصی ای پیش اومد که متاسفانه مجبور شدم. خوشبختانه از این به بعد تو وبلاگ یک پزشک کارمو ادامه میدم و به نظرم جای فوقوالعاده ای برای نوشتن، به خصوص که کتابی نوشتن خیلی پخته تر و بهتر
چقدر من دنبال شما گشتم… ساییتون فوق العاده بود… خوشحالم اینجا میبینمتون.
سپاس مهرداد جان :))
با وجود اینکه از وبلاگ شما را دوست داشتم،اما خیلی خوشحالم که به جمع نویسندگان “یک پزشک” پیوستی.
امیدوارم یک”یک پزشک” با تواناییهای شما غنیتر و محبوبتر بشه.
خیلی خیلی ممنونم : ))
اینستاگرام مطمئنا یکی از بهترین اپلیکیشن هایی هست که تو عمرم دیدم و متاسفانه جدیدا یکم داره از اون فضای خوبش فاصله میگیره و امیدوارم به سرنوشت فیس بوک دچار نشه!
در مورد فیلترهاش هم من خیلی ازشون خوشم نمیاد و چند دقیقه ادیت عکس تو اسنپ سید رو ترجیح میدم.
متاسفانه پیج هایی فارسی همیشه یه فضای ناتعادلی رو بوجود میارن و پیشنهادم اینکه تو اینستاگرام هم از این پیچ ها دوری کنید هم اینکه اکانت خودتونو از حالت عمومی در بیارین، اینطوری تا حدودی میشه او اون جو دوری کرد.
به به! سلام سینا!
سر onever چه بلایی اوردی!
onever خیلی حیف بود!
داشتم متنو میخوندم دیدم نوشتی اینستاگرام روی وینفون خوب کار نمیکنه! از رو همین حدس زدم خودتی که اومدم بالا و دیدم بله!
امیدوارم زیاد پست بزاری، هرچند فک کنم دیگه نمیتونی با نوع نثری که تو onever مینوشتی بنویسی!
سپاس پویا جان : )) راستش به نظرم نثر کتابی واقعا بهتر، پخته تر و خواناتر و واقعا به این نتیجه رسیدم که این نوع نثر خیلی بهتر میتونه با خواننده ارتباط برقرار و احساس رو منتقل کنه.
چون نوع نثرت از بقیه سایتا متفاوت بود واسم جالب بود ولی اینطوری هم خوبه!!!
سلام اقای سلماسی. دلمون براتون تنگ شده بود خوشحالم که برگشتید. لطفا دوباره سایتتون رو راه بندازید.ما منتظریما
سپاس : ))) حقیقتش اصلا وقت ندارم و هفتگی این پست اپلیکیشنی رو فقط میتونم ارسال کنم اما بازم واقعا ممنونم : ))
سلام سینای عزیز چطور دلت اومد ما رو تنها بزاری
جای خالی Onever واقعا احساس میشه
واقعا شرمندم و خوشحالم که از این به بعد این جا در کنارتون هستم : ))
سپاس.
چرا وارد اپ اینستاگرام نمی شود شد!
راه حلی هست بجز vپیn ?
حقیقتش برای منم موقع ورود اولیه اخطار میده و متاسفانه این مشکل رو فقط در ios دارم و البته من خیلی راحت با ایرانسل وارد میشم، مشکل دیگه هم مربوط به بارگذاری عکس تو ios هستش که باید چند بار ریفرش کنید : )
سینا یعنی حالمونو شدید گرفتی با بستن وبت…
عادت کرده بودیم بهت شدید
ولی خوشحالم که اینجایی الان و میتونیم منتظر مطالب خوبت باشیم
شدید :))
خیلی خیلی ممنونم : ))
من همیشه بلاگ قبلیت می خوندم خیلی خوب بود یهو عیبش زد! یکی دوبار تو اینترنت اسمت رو سرچ کردم گفتم شاید یه بلاگ دیگه زده باشی، خلاصه حالمون گرفت، مطالبت خیلی دلچسب و جدید بود.
نظر لطف شماست، امیدوارم که بتونم اینجا جبران کنم : ))
سلام .اگر در اینستاگرام حضور دارید ای دی خودتان را اعلام فرمایید.خدمت برسیم.
sinasls هستش :))
سلام سینا
اینکه وبلاگ قبلیت یهو غیب شد یه مساله است ولی اینکه جواب ایمیل رو نمیدی مساله دیگری است!
نظر ها رو که میخوندم فهمیدم وبلاگ قبلیت خیلی طرفدار داشته.
سامان جان مدت زیادی اینترنت نداشتم و حجم ایمیل ها چه شخصی و چه ایمیل های شبکه های اجتماعی و تبلیغاتی و متفرقه انقدر زیاد بود که واقعا نمیشد نشست و یکی یکی به همشون پاسخ داد. من واقعا عذر میخوام : ))
هه سیناس که.کجایی آقا پیدات نی
هستیم از این به بعد : ))
سلام
از این که برگشتید و حالا تو یک پزشک می نویسید خیلی خوشحالم.
خیلی از نوشته هاتون رو تو پاکت و فیدلی و اینستاپیپر به یادگار نگه داشتم.
براتون آرزوی موفقیت روز افزون دارم.
منم بسیار سپاس گذارم : ))
کچل خان چطوری؟؟:-)چند ماه بود دلم واسه خودت و وبلاگت تنگ شده بود
خوشحالم دوباره میبینمت مخصوصا اینجا
منم خیلی خوشحالم اشکان جان : ))
./
به به! سلااااااااام سینا جان! آقا همه حرفایی و سوالایی که تو ذهنم بود رو دوستان تو کامنتای بالا گفتن و پرسیدن. بابا اونجوری که شما یهویی غیب شدی، ما فکرای خیلی بدتری به ذهنمون رسید! والا بخدا! نه اِهنّی، نه اوهونّی، یه دفعه همه چی تموم شد. این مشکل هر چی که بود امیدوارم که بر طرف شده باشه.
این چند وقت منم خیلی گشتم دنبالتون، ولی به نتیجه ای نرسیدم (اتفاقا آخرین بارش همین چند روز پیش تو یکی از کامنتای ۱پزشک بود. یکی بود اسمش “سیناس” بود، فکر کردم خودتی! ازشم پرسیدم، ولی جواب نداد!)
به هر حال سینا جان خیلی خوشحالم که باز هستی، امیدوارم بیشتر باشی و بیشتر بنویسی. اون نثر قبلیت هم به اندازه کافی پخته بود. چون (تا وقتی از یه چهارچوب خاص بیرون نرفتی) پختگی به محتواست بیشتر تا به نثر.
یه پیشنهاد: اگر بتونی منتخبی از پستایی که تو onever داشتی رو تو فایل زیپی چیزی لینک بدی، فکر کنم مشتری زیاد داشته باشه. ما هم بعضیاشو Pocket داریم، ولی نه همشو!
همگی موفق باشید
حیف شد که on ever ادامه پیدا نکرد ولی خوبه که یک پزشکی شدید.
آقا سینا درسته “ادبیات کتابی پخته تره” ولی سبک خودت و مطالب خودت خیلی عالی بود و لطفا اگه از نظر آقای مجیدی اشکال نداره با همون سبک بنویس
راستش خیلی از نوشته ها، کتاب ها و امثال اینا که ما دوستشون داشتیم و به عبارتی اکثرشون، نثر کتابی داشتن و به نظرم اگه واقعا بخوایم تو زمینه ای مثل نویسندگی، جدی باشیم کتابی بهترین نوع نثره و واقعا به شخص به این نتیجه رسیدم : )
./
VSCO Cam هم به نظرم می تونه تو این لیست باشه. اینم اپ جالبیه. برای هر دو تا سیستم عامل اندروید و iOS هم هست.
Google play
itunes
آقا بنظرم اون عکس اولی که خیلی بهتره! فکر کردم جابجا نوشتی یا جابجا گذاشتی! چندبارم بالا پایین کردم 😐
من که یه مدت تقریبا هر روز آدرستونو توی نوار جست و جوگر می زدم تا بلکه وبلاگتون پیدا شه!
به نظرم picsart هم واقعا خوبه.
reminder خود آیفون هم دست کمی از بعضی از اپ ها نداره. حالتScheduled هم داره که کارها رو براساس تاریخ و روز نشون میده
اینو اشتباه زیر این پست نوشتم. لطفا پاکش کنید.
اپ های جالبی بودن، ممنون 😉
اپ Adobe Photoshop Express هم واسه رابط مدرن ویندوز ۸ هستش که افکت های جالبی رو میشه باهاش رو تصاویر اعمال کرد (نمیدونم واسه وینفون هم هست یا نه؟!)
این نرم افزارو دارم خیلی خوبه