مجله اپلیکیشنی یک پزشک : از IFTTT و کاربردهایش تا توصیهای برای برنامهنویسها

بیایید برای لحظاتی به گذشته فکر کنیم، اینکه چطور مثلا یک نامه ارسال و دریافت میشد و چه مدت زمانی که صرف میشد تا کارهایی مثل این صورت بگیرند. احتمالا شماهم جزو آن دستهای هستید که برای خیلی از کارها وقت زیادی صرف میکردید و برای خواندن چند خط خبر، ساعتها باید انتظار میکشیدید. اما آن دوران دیگر گذشته و اینروزها عصر، عصر سرعت است و دیگر نیازی نیست که برای خیلی از کارها، حتی ثانیههایی صرف کنیم. در این قسمت از مجله اپلیکیشنی به سراغ اپلیکیشن سرویس محبوب IFTTT میرویم و جدا از آن چند اپلیکیشن دیگررا هم بررسی میکنیم و درآخر هم به توصیهای میپردازیم که اینروزها جزو الزامات هر اپی محسوب میشود.
IFTTT
قبلا به صورت گذرا اپلیکیشن IFTTT را معرفی کردهبودم اما امروز قصد دارم به تعدادی از کارهای خلاقانهای که میتوان با این اپ انجام داد، بپردازم. اما ابتدا بیایید کمی به خود اپ بپردازیم. اولین چیزی که در مورد این اپ بسیار به چشم میآید، طراحی اپ هست که با این حجم از سرویسها آنچنان ساده و زیبا طراحی شده که هرکسی میتواند سریع و بدون اطلاعات از پیش دانسته، از آن استفاده کند.
همانطور که میبینید، پس از وارد شدن به اپ با یک ظاهر سادهی تایم لاینی و یک آیکون شبیه به کوبیدن آبگوشت! روبروییم. جالبی اپهم در اینجاست که شما سرویسی را انتخاب میکنید و مثلا طوری تنظیم میکنید که خبری برای شما ایمیل شود و در عینحال میتوانید همین سرویس را در تایم لاین خود هم مشاهده کنید. پس از لحاظ کاربرد و ظاهر، اپ واقعا چیز پیچیدهای ندارد و برای شروع کار فقط باید برروی آیکون بالایی تپ کنید و علامت + را لمس کنید. (با تپ کردن برروی آیکون، جدا از علامت + میتوانید سرویسهایی که ساختهاید را مشاهده و حتی فعال و غیر فعال کنید. برای دسترسی به تنظیمات هم میتوانید از همین بخش استفاده کنید. باتپ کردن برروی آیکون عینک هم به دنیایی از سرویسهای ساخته شده دسترسی پیدا میکنید)
حالا وارد صفحهای مشابه تصویر بالا میشویم. پیشاز هرچیزی باید به طراحان اپ آفرین گفت که مهمترین بخش اپرا این چنین ساده، زیبا و قابل فهم طراحی کردهاند. برای شروع کافیست برروی + آبی که بعد از if آمده تپ کنید تا سرویسهای قابل استفاده را مشاهده کنید.
همانطور که میبینید تعداد بسیاری سرویس وجود دارد که میتوانید با سویپ کردن به چپ و راست آنهارا مشاهده کنید. برای شروع، من میخواهم سرویس بسیار سادهای را انتخاب کنم. به این صورت که میخواهم فید وبلاگهای مورد علاقهام در اپ پاکتم ذخیره شوند و از آنجا که سینک هردو اپ را به صورت پسزمینه فعال کردهام، با ارسال هر پستی، مقاله در پاکت من ذخیره میشود. شاید این کار ساده بهنظر برسد اما شما فرض کنید که صبح زود از خواب بیدار شدهاید و میخواهید به دانشگاه یا محل کار خود بروید. در این مواقع معمولا ما دسترسی به ایترنت نداریم و مطالعه آنلاین این حجم از اطلاعات هم تقریبا تمام وقت مارا میگیرد. پس دیدن اینکه هرروز مقالههای مورد علاقهمان به صورت خودکار ذخیره شدهاند جیزی از لذتهای تعطیلی بعد از کار کم ندارد!
ویا دلم میخواهد شمارههایم در گوگل ذخیره شوند، میخواهم هرروز وضعیت آبوهوا در نوتیفیکیشن گوشیم ظاهر شوند و اصلا دلم میخواهد راس ساعت هرروز توییتی از طرف من ارسال شود و چندین و چند کار دیگر که به سادگی با این اپ میتوانم انجام دهم.
یا قابلیت جالبی که براساس مکان یابی اپ، مکانی را مشخص میکنم و اگر وارد آن شدم به دوستانم اطلاع میدهم. به نظر خودم که واقعا سرویس جالب و خلاقانهای هست! در کل سرویسهای موجود آنقدر زیاد هستند که تقریبا چیزی نیست که شما نتوانید بیابید و اگر قابلیت پیامک و برخی از سرویس های بسته شده هم در ایران قابل دسترسی بودند، IFTTT به پرکاربردترین سرویس ما تبدیل میشد اما بازهم میتوان از تعداد زیادی از این سرویسها استفاده کرد به خصوص بخشهای مربوط به ایمیل، ذخیره کردن و شبکههای اجتماعی. شما از چه سرویسهایی استفاده میکنید؟
دانلود اپلیکیشن ifttt برای سیستم عامل : ios (لینک دانلود)
Adobe Ideas
بهشخص علاقه زیادی به ذخیره کردن چیزهای کوچکی مثل ایدهها و تصویرهای ذهنی دارم و هیچچیز از اسمارتفونم به من نزدیکتر نیست. احتمالا برای شماهم همینطوراست و اگر گجتی مثل گلکسینوتها داشتهباشید حرف منرا بهتر درک میکنید. اما همه، گوشیها و تبلتهای قلمدار ندارند و آنهایی هم که دارند احتمالا دوست دارند اپهای جدیدی را تست کنند. Adobe Ideas یکی از همین اپهاست که با رایگان بودنش، واقعا امکانات کاملیرا در اختیار شما قرار میدهد.
قلمهای متفاوت با قابلیت تغییر سایز و شفافیت، تعداد وسیعی رنگ و قابلیت سینک کردن مواردی هستند که برای شمایی که از اسمارتفونها و به خصوص تبلتها استفاده میکنید، اپی را ارائه میکنند که چه طراح باشید چهنباشید، دوست دارید که همیشه همراه خود داشته باشید و اتفاقات زندگیتان را در آن ثبت کنید. بههرحال چهچیزی بهتر از نام Adobe ؟
دانلود اپلیکیشن adobe ideas برای سیستم عامل : ios (لینک دانلود)
نامه اداری
خوشبختانه اینروزها واقعا شاهد پیشرفت طراحان داخلی هستیم و روزبهروز اپهایی را میبینیم که از لحاظ طراحی و حتی کاربرد به اپهای خارجی نزدیک میشوند و برای مثال هم میتوانم به دو اپ تقویم رنگی و هواشناس اشاره کنم که واقعا جای تحسین دارند. بهتازگی اپ نامهاداری را دانلود کردهام و به نظرم قیمت 500 تومان واقعا کمتراز ارزش این اپ هست.
جدا از طراحی زیبا و استفاده صحیح از رنگها، خود مطالب این اپ جزو ضروریاتی محسوب میشوند که متاسفانه بسیاری از ما حتی خود من در آن به شدت کمبود داریم و بارها نامههایی را دیدهایم که هدفی سادهدارند اما آنچنان پر عیب و ایرادند که دریافت کننده از خواندن آن میگذرد و نیازها و درخواستهای نویسنده نامه هم به خاطر اشتباهاتش کاملا نادیده گرفته میشوند. در کل اگر میخواهیم نامهای اداری را ارسال کنیم باید با یکسری از شرایط و قوانین آشنا باشیم و این اپ به عنوان یک راهنما واقعا میتواند مفید باشد.
دانلود اپلیکیشن نامه اداری برای سیستم عامل : اندروید (لینک دانلود)
Unpossible
به شخص علاقه زیادی به بازی ندارم اما انکار هم نمیکنم که بعضی از بازیها به شدت مرا مجذوب خود کردهاند و باعث شدهاند که ساعتها مشغول بازیکردن شوم. بازیهایی همچون 2048 که اینروزها در صدر تمامی استورها قرار دارد و با سادگی بسیاری که دارد تقریبا همه را معتاد خود کردهاست و Smash Hit که موقع عرضه واقعا مرا درگیر خود کردهبود و این اواخر هم که Unpossible که چشمان مرا قرمز کرده! از اغراق که بگذریم، به بازیهای فکری علاقه بسیاری دارم و بهشخص دوست دارم که بعضی وقتها خودم را به چالش بکشم.
بازی Unpossible در ظاهر واقعا بازی سادهای هست و از شما فقط یکچیز میخواهد: موانع را رد کنید! طراحی، تم و موسیقی بازی واقعا از یک فیلم هالیوودی چیزی کم ندارد و بعد از مدتی احساس میکنید که در یک داستان عجیب باید چپ و راست شوید. برای آنلاک کردن مراحل بازی باید در یکی از بخشهای بازی 60 ثانیه دوام بیاورید. به شخص که عاشق این چالش بودم و ساعتها درگیر بودم که این شصت ثانیه را طاقت بیاورم.
در کل شاید Unpossible یک بازی باشد اما به نظر من فقط یک بازی نیست. در Unpossibleشما سخت میجنگید اما این جنگ شما بدون تفکرات و بینشهای لحظهای به هیچ وجه سودی ندارد و باید هرلحظه هم جلوی خودرا در نظر بگیرید و هم اینکه فواصل دورتر را سنجش کنید. بهنظرم چنین بازیهایی به شدت روی زندگی ما تاثیر دارند و اگر شخص بازیکننده فقط هدفش وقت گذرانی نباشد، میآموزد که زندگی هم جنگیدن است و هم فکر کردن و در آخر هم جایزهای میبرد!
دانلود بازی 2048 برای سیستم عاملهای : ios (لینک دانلود) – اندروید (لینک دانلود) – ویندوزفون (لینک دانلود)
دانلود بازی smash hit برای سیستم عاملهای : ios (لینک دانلود) – اندروید (لینک دانلود)
دانلود بازی Unpossible برای سیستم عامل : ios (لینک دانلود)
درامد بیشتر مساویست با پرداخت درون برنامهای
اینروزها کمتر اپی را میبینیم که پرداخت درون برنامهای نداشته باشد و از اپهای پولی تا رایگانرا هم شامل میشود. اما چرا اسم اینرا توصیه گذاشتم؟ اکثر اپهای ایرانی از همان ابتدا پولی هستند و بیشتر مواقع هم با نارضایتی مشتری روبرو میشوند و متاسفانه پولهم قابل بازگشت نیست اما مشکل فقط پول نیست و این نام توسعه دهنده و شرکت است که لکهدار میشود.
با این تفاسیر به خوبی متوجه میشویم که قابلیت پرداخت درونبرنامهای نهتنها سود بیشتری به خاطر رایگان بودن و قابلیت دانلود برای همهرا دارد بلکه خریدار هم به خاطر عدم کارکرد نادرست اپ ضرری را متحمل نمیشود. پرداخت درونبرنامهای هم میتواند شامل هرچیزی باشد. مثلا به اپ وایبر و شکلکهایش توجه کنید. خیلی از اطرافیان خود من واقعا برای آن هزینه میکنند! یا قابلیت اپ واتساپ Whats App که برای استفاده بیشتر از یک سال باید پول بپردازید و حتما خودشما و یا اطرافیانتان چنین کاری را انجام دادهاند. به طور خلاصه بگم، برای اینکه رضایت مشتریرا بدست بیاورید و از طرفی هم سود بیشتری کسب کنید، به جای تمرکز برروی قیمت خود اپ و ارائهی دمو، این قابلیت را درون اپ خود قرار دهید و با ارائه سرویسهای متفاوت و خلاقانه و صدالبته با قیمتهای متنوع، هم درآمد بیشتری کسب کنید وهم اجازه دهید تا همه اپ شمارا امتحان کنند.
منبع تصویر اصلی : (+)
لطفاً لینک های دانلود برنامه ها رو اول هر قسمت بگذارید تا آدم تا آخر مطلبو نخونه بعد ببینه فقط برای ios بوده و برای اندروید نیست.
با تشکر.
هدف سیستم عامل نیست بلکه معرفی یک اپ هست چرا که اکثریت اپ ها و گیم ها مثل همین ایفت خیلی زود برای بقیه سیستم عامل ها هم عرضه میشن : )
من هر وقت که «مجلۀ اپلیکیشنیِ 1پزشک» رو میخونم، وقتی میبینم لینکِ دانلودِ اپلیکیشن رو فقط برای ios گذاشتید، فک میکنم اپلیکیشنی که معرفی کردید ورژنی برای اندروید نداره. اما الان دیدم که IFTTT رو معرفی کردید ولی لینکِ ورژنِ اندرویدش رو نگذاشتید. (به هیچ وجه منظورم این نیست که شما فنبویِ اپل هستید (که اگر هم باشید، چیزی از ارزش پستهای خوبتون کم نمیشه)). فقط میخواستم پیشنهاد بدم ، اگه امکانِ گذاشتن لینکِ همه سیستمعاملها رو ندارید، یه اخطار اول پست بذارید.
لینک دانلود IFTTT برای اندروید: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ifttt.ifttt
http://blog.ifttt.com/post/83729472199/the-power-of-ifttt-now-on-android
من اصلا خبر نداشتم که برای اندروید اومده و حتی دیروز هم سایتشو کامل چک کردم و واقعا ناراحت شدم که هنوز نیومده… انگار از شانس من بود که درست امروز اپ رو قرار دادن D: به هرحال عذر میخوام که لینک اندروید قرار داده نشده و واقعاهم خوشحالم که برای اندروید اومده چون خودم واقعا دلم میخواست تو تبلت اندرویدیم داشته باشمش : )
تو دیگه ته شانسیا! :)))
لطفا لینک app هواشناس ر به من معرفی کنید.
http://cafebazaar.ir/app/com.app.weatherclock/?l=fa
: )
ممنون
مرسی بابت مطلب خوبیتون
میگم آقای سلماسی خیلی وقته میخوام بهتون بگم ها اما نگفتم
من خیلی از مطلب های سایت خودتون رو بوکمارک کرده بودم و سایتتون یهو دیگه …
خب فکر خواننده ها ر میکردید دیگه
واقعا حیف شد ! خیلی مطالب خوبی رو داشت
باز هم پست های قشنگه سینای عزیز و باز هم معرکه بود و متشکر
برم ببینم اندرویدش هم همون تریپه یا نه.
مخلصتیم همیشه
IFTTT رو اینهمه معرفی کردن و معرفی کردیم و باز هم تبلیغشو میکنیم، با اینهمه کارایی گمون نکنم باز هم طرفدار پیدا کنه. واقعا سیستم معرکه ایه که کمتر کسی قدرشو میدونه
ممنون بابته این مطلبه خوب
چ بده ک مطلبو بخونی بعد ببینی ک فقط ios داره
من بشخثه پرداخت برای خود اپلیکیشن روبه in app purchase ترجیه میدم.
خیلی وقتها پیش میآد که بعد از حذف اپوقتی مجدد اقدام به نصبش میکنی، قابلیتهای خریداری شده رونمیشه بازگردودند!
آخرین موردی که چنین تجربهای برام شد و دیگه اقدام به خرید in app نکردم، یک اپلیکیشن شبکهتی بود که از قضا ورژن پولی هم داشت توی اپاستوز ولی من گفتم حالا که نصب کردم، بجای اینکه برم مجدد مصب کنم، قابلبتهای pro همینوفعال میکنم و تین اشتباه بزرگ من بود که هرچند مبلغ ۶ دلار پولی نیست، امل باعث شد من اعتمادم به خریدهای داخل اپلیکیشنها از بین بره.
در مورد whatsapp خداروشکر برای من life time اکتیو شده و طی چند سالی که از این اپ استفاده میکنم ازم طلب پولی نکرده :-)
ناگفته نمونه که تجربه نهچندان خوبی از اپلیکیشنهای پولی هم دارم
مثلا پارسال اپلیکیشن کودکانهای از اپاستور با قیمت حدود ۱۲ یا ۱۶ دلار خریدم که خواهرزاده کوچکم سرگرم بشه و بعد که امکانات اپ رودیدم، بنظرم حتی همون ۹۹ سنت هم نمیارزید. ولی همچنان خرید خود اپلیکیشن بنظرم بیشتر از خرید داخل اپلیکیشن قابل اعتماده چون خداقل خود اپ برای همیشه میمونه
یه مورد دیگه که در مورد اپها مشکل پیش اومده برام، اپلیکیشن tap tap 4 که متأسفانه اخبرا مشکل لاگین با نام کاربری پیدا کرده و ظاهرا مشکل مربوط به سروراپ هست
در مورد اپهای ایرانی هم بدترین تجربه من اپلیکیشن فید ریدری بود که توی همه وبسایتها (فکر کنم یک پزشک هم بود) که رپورتاژش رو معرفی کردند وکلی ازش تعریف و تمجید شده بود ولی بنظر شخص خودم ۱٪ هم ارزش خرید نداشت چون امکان وایهتی در حد حذف و اضافه فید روهم نمیداد و نمیدونم دولوپر چرت فکر کرده بود ما عاشق خوندن فیدهای مذهبی وسیاسی همجهت با فکر ایشونیم!
اسم اپاگه اشتباه نکنم mofeed بود.
در پایان یه تاپیکآف هم میکنم. خطاب به جناب مجیدی:
توی استایل جدید موبایل همهچیز خیلی بهتر شده ولی یه مورد کوچولو که ممکنه برای افرادی مثل من که کل نظرهارواغلب میخونند آزار دهندن باشه، اینه که هیچ لینکی برای کامنت گذاشتن در انتهای کامنتها وجود نداره وبرای نظر دادن حتما باید بسمت بالا اسکرول کرد تا به لینک مورد نظر رسید
IFTTT قبولش دارم
خیلی خوبه