پیامک «اورولی» که دولت اوکراین برای تظاهرکنندگان فرستاد!

5

«مشترک گرامی، شما به عنوان یکی از شرکت‌کنندگان در آشوب گروهی ثبت شدید.»

این پیامکی است که هزاران شرکت‌کننده در تظاهرات اوکراین، توسط گوشی‌های موبایل خود دریافت کردند! طبق قانون جدیدی که در اوکراین تصویب شده است، تظاهرات و گردهمایی‌ها به شدت محدود شده‌اند و در راستای همین سیاست جدید است که چنین پیامکی برای شرکت‌کنندگان فرستاده شده است.

1-23-2014 7-51-47 PM

صرف‌نظر از سمت و سو و اغراض سیاسی دولت و معترضان و نیروهای حامی دو سو -چیزهایی که که حتی خبرگان سیاسی هم از اظهار نظر قاطع در مورد آن بازمی‌مانند- چیز جالب این است که این موضوع، دنیاهای آخرالزمانی به سبک دنیای تخیلی جورج اورول را در ذهن متبادر می‌کند، دنیاهایی که در هر شخص باید تصور این را داشته باشد که در هر لحظه و در هر جا، گویی پیکرش، به صورت برهنه در معرض دید قدرتمندان قرار دارد و آنها می‌توانند هر لحظه و هر جا دریابند که او چه می‌کند.

از نقظه نظر فناوری، انجام چنین کار بسیار ساده است، چرا که می‌شود گوشی‌های نزدیک به یک نقطه آشوب را پیدا کرد و بعد به صورت گروهی پیامک به آنها فرستاد.

1-23-2014 7-48-09 PM

خیلی‌ها تصور می‌کنند که فناوری، وسیله معجزه‌آسایی برای رسیدن به آزادی است، در صورتی که تجربه نشان داده است که با یاری همین فناوری و سیاست‌های قدیمی امتحان‌پس داده مثل اعمال ترس، می‌توان همان چرخه‌های قدیمی را ادامه داد، آن هم به صورت کاراتر!

داستان «علی‌بابا و چهل دزد بغداد» را خوانده‌اید؟ و این بریده داستان را به یاد می‌آورید؟!

1-23-2014 7-29-31 PM

اما در دنیای امروز، گویی دیگر جایی برای این هوشمندی‌ها باقی نمانده است و همان وصله‌های ناگزیر و گجت‌هایی که شهروندان همواره با خود دارند، مبدل به برچسب‌هایی برای رصد آنها شده‌اند.

اما موضوع کنترل و رصد شهروندان، اصولا چیزی فراتر از دید زدن پیکرهای آنها و دیدن اعمال ظاهری آنهاست، زمانی انسان‌های خلوت درونی ذهنی خود را داشتند، حریمی را که کسی یارای نفوذ به آن را نداشت.

اما حالا چکیده علایق و دیدگاه‌ها و سمت و سوی ذهنی ما را می‌شود به آسانی از طریق بررسی فعالیت‌های اینترنتی ما دریافت، برنامه‌های سازمان امنیت ملی آمریکا را که از یاد نبرده‌اید؟!

قهرمان داستان 1984 -وینستون- در اتاقش یک تورفتگی داشت که در آنجا می‌توانست از گزند دید صفحه سخنگو در امان بماند، اما در دنیای امروز دیگر گویا هیچ وینستونی، چنین تورفتگی‌ای را نمی‌تواند بیابد!

1-23-2014 7-41-40 PM

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سری جدیدی از عکس‌های جذاب مقایسه‌ای زمان قدیم و جدید مکان‌ها و شهرها

عکس‌های «قبل و بعد» یا عکس‌های یک مکان بعد از گذشت زمان مدید، به چند دلیل جالب از آب درمی‌آیند: دگرگونی دیداری: انسان‌ها به طور طبیعی به سمت تغییرات و دگرگونی‌های بصری گرایش دارند. عکس‌های قبل و بعد تصویری واضح و قابل توجه از پیشرفت،…

مجموعه‌ای از تصاویر عجیب و غریبی که در گوگل مپ و گوگل استریت دیده شده‌اند!

گوگل مپ بسیار کار راه‌انداز است و گوگل استریت اصلا اگر سرعت اینترنت اجازه بدهد، اجازه جهانگردی مجازی به ما می‌دهد. اما برخی اوقات اشخاص به صورت تصادفی و یا حین وب‌گردی‌های طولانی تصاویری در این سرویس‌های گوگل شکار کرده‌اند که بسیار بامزه…

آیا چهره‌های مشهور، فرازمینی و بیگانه هستند؟! چرا چنین چیزهایی در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌یابد +…

امروز صبح دوست گرانقدری ویدئویی از آنجلینا جولی را از یک صفحه اینستاگرام برای من فرستاد. در این ویدیو که ظاهرا از یک مصاحبه او انتخاب شده بود، روی چشم‌های او زوم می‌شد و این نکته القا می‌شد که چشمان او غیرطبیعی هستند و قرنیه و عنبیه او…

خرابی چون‌ که از حد بگذرد آباد می‌گردد! – گالری عکس‌های قبل و بعد این مکان‌های زشت یا مخروبه

تماشای مراحل ساخت هنرهای دستی یا دکوراسیون داخلی و خارجی منزل برای بسیاری جالب و لذت‌بخش است. حتی اگر فعلا یارای تجمل باز اقتصادی خرید و بهسازی و نوسازی منزل نداشته باشند یا عملا در کار هنری نباشند. دست‌کم ایده‌ای در ذهنشان می‌ماند که از…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند. به همین خاطر است که ساختن…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / توانی نو / تصفیه فاضلاب / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / کمربند پلاتینر / کلینیک درمان دیابت / اسپیدکس / چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / خرید عسل طبیعی / زانوبند زاپیامکس / خرید ویلا در سیسنگان / زانوبند زاپیامکس / کلینیک زیبایی دکتر امانی رشت / کفپوش تاتامی / خرید جم فری فایر / شیشه اتومبیل / ساید چنل / کلاه کاسکت / درمانکده / ثبت برند / خرید سرور مجازی / حمل بار دریایی از چین / سایت نوید / دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی / فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز / قیمت جاروبرقی وینسنت / تور اروپا ارزان / پزشک زنان سعادت آباد / محصولات زناشویی / لیوان حرارتی / ایمپلنت دندان / خرید گوشی با حکمت کارت / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور - متخصص زنان / خرید خودنویس / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / سریال ایرانی کول دانلود / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / فروشگاه اینترنتی زنبیل / خرید ساعت دیواری / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / چاپ لیوان / خرید از آمازون / بهترین سریال های ایرانی / چاپ کلاه / کاشت مو / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / داروخانه آنلاین تینا /

5 نظرات
  1. داشاکل می گوید

    توده مردم در حال حاضر در برابر تکنولوژی موبایل و اینترنت مثل بی‌سوادهایی هستن که فقط نقش مصرف کننده رو دارن و طبیعیه که تحت کنترل باشن. هر عملی عکس‌العملی داره مطمئن باشید که مردم هم کم کم سعی میکنن که سطح آگاهیشون رو بالا ببرن و با همین ابزار تکنولوژی از حریم خصوصی و آزادیهای شخصی خودشون محافظت کنن.

  2. علیرضا می گوید

    این که دولتها حق تعرض به مردم رو میدن این فرضیه رو به وجود میاره که از مریخ اومدن .

    و این که چند روز پیش سالروز درگذشت جورج اورول بود . یادش گرامی باد .

  3. طه می گوید

    همین است که می‌گویند تمامیت‌خواهی محصول دنیای مدرن است، چون در دنیای گذشته، اساساً ابزارهای لازم برای این کار وجود نداشته. در حالی که دیکتاتورها فقط مراقب بودند کسی به حاشیه‌های قدرتشان نزدیک نشود، تمامیت‌خواهان، تمام شئونات زندگی فردی و اخلاقی رعیتشان را مطابق میل خود می‌خواهند. به ۱۹۸۴ اشاره کردید. خالی از لطف نیست یادی هم از «میرا» کنیم. دیوارها در آن کتاب شیشه‌ای هستند تا چیزی از چشم سربازان مخفی نماند. مردم باید لبخند بزنند و خوشحالی کنند، و سربازها پوتین‌های لاستیکی به پا می‌کنند که در زمان یورش‌ها و بازداشت‌ها، از شادی دیگران کم نشود.

  4. کورش می گوید

    به نظر میرسد تکنولوژی روز به روز جوامع بشری را به سمتی میبرد که فردیت های مستقل را تبدیل میکند به توده های مرتبط و متاثر از یکدیگر. به نظر من پیدایش ایده ی جنجالی چپ(کمونیسم) که در قرن پیش به اوج ظهور خود رسید و روند فردیت و آزادی محور سنتی حاکم بر زندگی انسانها را به چالش کشید علارغم شکست و افولش مطمئنا ناشناخته هایی از زوایای پنهان ماشین تفکر بشری را نمایان کرد که در قرن حاضر در قالب تکنولوژی ارتباطات در پی کومون کردن یا وحدت توده های بشری بر خواهد آمد.میل بشر به گذار از دوران کنونی به “پست هیومن ” مطمئنا در قرن حاضر و از طریق تکنولوژی بروز خواهد کرد.اما باید مراقب بود که نگاه گشتلی به جهان باعث خسارات غیر قابل جبران و حتی فنای بشریت نشود. مطمعنا گره خوردن نوع بشر به تکنولوژی در کنار افزایش قدرتی که به ارمغان خواهد آورد، باعث بروز بیماری های پیچیده تری هم خواهد شد که البته درمان سخت تری دارند. شاید این رفتار دولت اوکراین و رفتارهای مشابهی که در وقایق سالهای اخیر در جوامع خودی و همسایه نیز به وفور دید شده علایم پیش از ظهوری باشند برای چالش بزرگ بشر در قرن 21ام.

  5. محمد می گوید

    جالب بود. ممنون.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5