کیس wello آیفون، برای اندازهگیری فشار خون، دما، تعداد تنفس و ضربان قلب و میزان اکسیژن خون!

در یک سال اخیر بازار انواع حسگرهای شاخصهای حیاتی و پایشگرهای میزان فعالیت فیزیکی زیاد شده است. در دنیای غرق در فناوری، همه به دنبال سلامتی و تناسب اندام هستند و طبیعی است که به بخواهند به سادگی و به یاری همان فناوری به این هدف برسند.
خیلیها منتظرند تا ساعت آیواچ اپل رونمایی شود، زیرا چنین شایع شده است که این ساعت میتواند میزان فشار خون، تعداد ضربان قلب و سایر علایم حیاتی را اندازه بگیرد. اما نیازی به انتظار نیست، چون به تازگی یک کیس جالب برای آیفون به نام wello عرضه شده است که خود مستقلا این کار را انجام میدهد.
این کیس بسیار سبک و نازک، مجهز به حسگرهایی که میتوانند دما، تعداد ضربان قلب و تنفس، میزان اشباع خون از اکسیژن را اندازه بگیرد و حتی فشار خون کاربرش را اندازه بگیرد و از او نوار قلب هم بگیرد!
به صورت آنلاین میشود این محصول را با بهای 199 دلار پیشخرید کرد، محصول در انتاظر تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا است.
به نظر بسیار هیجانانگیز میآید که شما یک کیس زیبا برای آیفون بخرید که بتواند همه این کارها را بکند.
آن طور که در سایت این محصول عنوان شده، همه چیز به سادگی انجام میشود، یعنی کافی است کیس را چند لحظه به این صورت در دست بگیرید، تا همه چیز اندازهگیری شود.
اما سؤال مهم این است که اطلاعات این کیس به خصوص و سایر حسگرها تا چه حد قالب اعتماد هستند و آیا آنها در مواردی مردم را گمراه نمیکنند؟
1- برای گرفتن یک نوار قلب کامل باید لیدهایی به دو دست و دو پا و نیز شش نقطه روی جلوی قفسه سینه وصل شود. اگر به یک نوار قلب نگاه کنید میبینید که 12 اشتقاق دارد.
تقریبا مثل این میماند که شما با این کار از زوایای مختلفی به قلب نگریسته باشید. اما همان طور که در تصویر بالا میبینید، این کیس تنها دو نقطه تماس با بدن دارد و بنابراین نوار قلبی که میگیرد، عملا فاقد ارزش پزشکی است و شاید تنها ارزش تعیین ریتم قلب باشد!
این تصویر خود گویا است:
سایر گجتها و حسگرهایی که ادعا میکنند به صورت پرتابل نوار قلب میگیرند، غالبا به همین گونه هستند، مگر آنهایی که امکان اتصال به نقاط متعدد روی سینه و اندامها را داشته باشند.
2- در سایت محصول مکانیسم تعیین فشار خون کاربر توضیح داده نشده بود. معلوم نیست که بدون مچبند و یا بازوبند (کاف)، از نظر علمی این محصول چطور میتواند با درصد خطای کم، فشار خون را اندازه بگیرد؟
آیا فشار خونهایی که این وسیله میگیرد، کاربر را گمراه نمیکنند.
3- به نظر میرسد این کیس بیشتر برای گیکهای جوان بدون مشکل طبی طراحی شده باشد. اما به هر حال وقتی که استفاده از پایشگرهای پرتابل شاخصهای زیستی، همگانی شد، جوان و پیر و افراد سالم یا بیمار از آن بهره خواهند برد. حالا سؤال این است که موضع سازمان غذا و داروی آمریکا در مقابل این محصولات چطور خواهد بود و در سالهای آینده نهادهای نظارتی ایران، چطور در مورد انواع وسایل پرتابل عکسالعمل نشان خواهند داد؟
4- مورد بعدی این است که آیا بهتر نیست به جای تأکید به انجام کارهای غیرممکن سازندگان حسگرها و گجتها، روی چیزهای عملیتر متمرکز شوند؟
الان به گلکسی اس 5 کنایه زدید؟
1- حالا نبض و دمای بدن و O2 saturation رو قبول که بتونه بگه ولی respiration rate از کجا میگه!؟
2- مگه بدونِ کاف و فشار سنج میشه فشار خون تعیین کرد!!؟ تازه فشارسنج های قابل اعتماد فقط مدل های جیوه ای هستن چه برسه به مدل های عقربه ای و دیجیتالی!!!
3- EKG؟!؟!؟!؟! (جل الخالق) فک کنم یه لید 2 (استریپ) می ده که تو همونم شک دارم…
با تغییر شدت امواج پالس اکسیمتر (اشباع اکسیژن ) میشود. حتی میشه میزان کمبود آب بدن هم ارزیابی بشه.
افرین بر ای فون
دکتر بنظر میاد شما هم نگران اینده شغلی خودتون هستید
بذارید فناوری راه خودش رو بره
مطمئن باشید هیچکس ضرر نمیکنه
سلام ممکنه مطلبی تهیه کنید که داخلش به طور حدودی روشهایی که اپلیکیشن هایی که امروزه ادعا میکنند میتونم فشار خون رو اندازه بگیرند بررسی کنید و اون رو با روشهایی استاندارد علمی مورد قیاس قرار بدید؟ شاید بتونه به خیل عظیمی از افرادی که ممکنه با استفاده از این روشها که ممکنه استاندارد نباشن کمک کنه. ممنون