الگوریتم ویرایش عکسی که به صورت خودکار عکس‌ها را بهاری، تابستانی، پاییزی یا زمستانی می‌کند!

ما قدرت تغییر آب و هوا را نداریم، اما به لطف الگوریتم تازه‌ای که توسط دانشمندان علوم کامپیوتر دانشگاه براون نوشته شده است، ما می‌توانیم آب و هوا را در عکس‌ها به سادگی کنترل کنیم.

با این الگوریتم می‌شود آب و هوا را کنترل کرد و حتی زمان گرفته شدن عکس در طول روز هم تغییر داد، طوری که به نظر برسد، صبحگاه یا هنگام ظهر یا غروب گرفته شده است. این کار را هم می‌شود با یک فرمان ساده نوشتاری با زبان عادی، می‌توان این ویرایش‌ها را انجام داد.

برای مثال اگر از منظره‌ای یک عکس آفتابی دارید، می‌توانید با فرمان more rain، منظره را بازارنی کنید، یا با more winter ظاهر زمستانی به آن ببخشید.

کلا این الگورینم می‌تواند 40 نوع ویرایش بر این اساس انجام بدهد.

ایده نوشته شدن این الگوریتم این بود که بیشتر مردم دانش و یا حوصله کار با برنامه‌های ویرایشگر عکس را ندارند. به همین خاطر استادیار دانشگاه براون -جیمز هیز- به فکر آغاز این پروژه افتاد. او به یاری 3 دانشجو، این کار را به انجام رساند.

الگوریتم جدید از سیستم یادگیری ماشینی برای انجام ویرایش‌هایش استفاده می‌کند.

در مرحله اول فهرستی از 40 ویرایشی که کاربران به آن علاقه دارند، تهیه شد. در مرحله بعد یک دیتابیس از هزاران عکسی که توسط وب‌کم‌های مستقر در مناطق مختلف دنیا گرفته شده بودند، ایجاد شد. این وب‌کم‌ها عکس‌هایی از یک منظره پیش رویشان در شرایط آب و هوایی و زمانی مختلف گرفته بودند.

مرحله بعدی این بود که از کاربران انسانی، 8 هزار عکس تهیه شده را بر اساس 40 متغیر مورد نظر تگ کنند.

برای انجام این مرحله از نیروی انسانی که آمازون می‌توانست در اختیار نهد، استفاده شد. این نیروی انسانی در واقع یک تشکیلات جمع‌سپاری یا Crowdsourcing بود. (جمع‌سپاری به معنای برون‌سپاری به انبوه مردم است. جمع‌سپاری نوعی برون‌سپاری است ولی نه به شرکتها یا سازمانهای خاص بلکه به افرادی وسیع از طریق فراخوان عمومی که اغلب اینترنتی است. )

حالا دیگر می‌شد این عکس‌ها را به خورد الگوریتم یادگیری ماشینی داد، طوری که برنامه یادبگیرد که منظور ا‌ز آفتابی و بارانی چیست.

برنامه می‌توانست عکس‌ها را به نواحی یا خوشه‌هایی از پیکسل‌های تقسیم کند و بعد با استفاده از اطلاعات دیتابیس، رنگ و دیگر متغیرهای عکس را تغییر بدهد.

برای مثال وقتی به برنامه دستور داده می‌شود که عکسی را بارانی کند، برنامه قسمت‌هایی از عکس را که در آن آسمان هویدا است، خاکستری‌تر می‌کند و قسمت‌های پایینی عکس را که در آن زمین مشخص است، درخشان‌تر می‌کند و بر میزان اشباع عکس می‌افزاید.

در نهایت الگوریتمی به دست آمد که بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت. در مرحله ارزیابی مشخص شد که ویرایش‌های این برنامه در مقایسه با نتایج حاصل از ویرایشگرهایی روتین عکس، در 70 درصد موارد توسط مردم ترجیح داده می‌شوند.

البته این برنامه محدودیت‌هایی دارد، مثلا این برنامه نمی‌تواند در صورت لزوم برای ویرایش عکس، ساختارهای تازه به عکس اضافه کند. بنابراین اگر یک عکس زمستانی داشته باشید و بخواهید تابستانی‌اش کنید، نتیجه کار چندان خوب از آب درنمی‌آید، چون برای این کار لازم است ساختارهای تازه‌ای به عکس اضافه شود. (برنامه باید بتواند برف را حذف کند و بعد چیزهایی مثل چمن به عکس اضافه کند.)

8-9-2014 10-57-26 AM

8-9-2014 10-58-54 AM 8-9-2014 10-58-45 AM 8-9-2014 10-58-32 AM 8-9-2014 10-58-20 AM 8-9-2014 10-58-08 AM 8-9-2014 10-57-58 AM

برای اطلاعات بیشتر به اینجا بروید.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]