پیشنهاد فیلم: دونده هزارتو

فیلم دونده هزارتو را می‌توان از نظر محتوا و کیفی در رده فیلم‌هایی مثل  The Giver یا Hunger Games به شمار آورد.

یعنی ما با پادآرمانشهری روبرو هستیم که از لحاظ روایی و ساخت و پرداخت ژرفای زیادی ندارد و بیشتر نوجوانانه است تا اثری در خور آدم‌های بالغ.

11-27-2014 11-30-25 AM

اما اگر جزو شیفتگان داستان‌های علمی – تخیلی باشید و اصولا آدمی باشید که سعی بر آن داشته باشد که در میان اجزای یک اثر هنری، گوشه‌های زیبای آن را ببیند و مصادره به مطلوب کند، فیلم دونده هزارتو یا The Maze Runner را هم برایتان دیدنی و یا دست‌کم سرگرم‌کننده می‌شود.

«دونده هزارتو» براساس رمانی پرفروش به قلم جیمز دشنر ساخته شده است.

نوجوانی به ناگاه سر از دنیایی عجیب به نام بیشه درمی‌آورد، در حالی که در ابتدا او حتی نام خود را هم به خاطر نمی‌آورد، متوجه می‌شود که او و نوجوان‌هایی مثل او در هزارتویی گرفتار آمده‌اند.

علیرغم زندانی در شدن این قفس عجیب، قفس آنها از چند سال پیش تا به حال از نظمی و ثباتی نسبی برخوردار بوده، تهدید و خطر وجود داشته است، اما راه بقا هم مشخص بوده است.

نوجوان قهرمان داستان به نام توماس مخیر است که به مانند دیگران، باقی زندگی را به نوعی سر کند، یا اینکه تصمیم بگیرد که کنجکاوی کند، تغییر بدهد و خطر کند تا راهی برای گریز پیدا کند …

11-27-2014 11-29-51 AM

فیلم و کتاب تا حدی مفاهیم رمان سالار مگس‌ها را هم دارد.

اگر جزو کسانی باشید که با دیدن و خواندن هر اثر، به دنبال فلسفه‌بافی باشید، از دیدی می‌توانید قهرمانان گرفتار در این هزارتو را به انسان‌های گرفتار در قفس تن و این کره خاکی مانند کنید و دغدغه و جد و جهد آنها را به وسوسه همیشگی انسان برای دانستن و تغییر  و ماجراجویی نزدیک بدانید. در واقع به قول بزرگی، زندگی ما هم شبیه همین فیلم‌های سینمایی پادآرمانشهری است، تنها تفاوت این است که در فیلم‌ها، تدوینگر قسمت‌های خسته‌کننده را قیچی می‌کند، اما ما در فیلم زندگی مجبوریم هم قسمت‌های خسته‌کننده را ببینیم و هم قسمت‌های هیجانی را!

11-27-2014 11-30-53 AM

دونده هزارتو یک تریلوژی است، در واقع نویسنده دو کتاب دیگر هم درادامه همین داستان نوشته است که هر دو قرار است فیلم شوند. علاوه بر این در داستان، دو prequel هم دارد که یکی از آنها منتشر شده است و دیگری در دست انتشار است. (بله! دارم فکر می‌کنم که چه معادلی برای prequel بگذارم، اصولا وقتی بعد از نوشتن یک رمان، نویسنده در یک مسیر زمانی دیگر، رشته ماجراهایی را که قبل از داستان اولیه رخ داده بودند، بنویسد به آن اثر prequel می‌گویند.)

11-27-2014 11-30-06 AM

خوشبختانه کتاب اول این مجموعه آثار به فارسی ترجمه و منتشر شده است. ترجمه کتاب دوم هم تمام شده است، اما هنوز منتشر نشده است.

11-27-2014 11-23-44 AM


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

15 دیدگاه

  1. من به کسانی که زبان انگلیسی را میدانند توصیه میکنم که اصل کتاب را بخوانند. این اواخر هر کتاب ترجمه ایی که خوانده ام پر از اشتباه بوده است و حتی در بعضی موارد مترجمین سرشناس داستان را اشتباه ترجمه کرده اند.

  2. دستتون درد نکنه وسپاس برای معرفی فیلمهاتون
    من همیشه کتابخوندن رو بیشتر دوست داشتم احتمالا اول کناب رو بخونم سپس اگر زمانی بود فیلمش رو هم میبینم.
    به گمانم برای prequel میتونید “پیشرویداد” را به کار ببرید

  3. من کتاب رو با همین ترجمه که معرفی کردید سه روز پیش خریدم و الان تمومش کردم!!! انقدر کتاب خوب بود که نمی شد اصلا زمین گذاشتش. خیلی هیجان داشت. دیوانه شدم تا رسیدم به آخر کتاب. و الان هم در حسرت کتاب بعدی دارم می سوزم…

  4. با تشکر از پیشنهاد شما
    فیلم را دانلود کردم و دیدم جالب بود.
    من به فیلمهای علمی، شبه علمی، تخیلی و کاملا تخیلی، خیلی علاقه دارم چون هم باعث زیاد شدن تکه تکه های معلومات عمومی می شه هم با بالا رفتن قدرت تخیل می توانیم خلاقیت خودمان را هم بالا ببریم.

  5. دکتر جان یک معرفی و نقد از فیلم Predestination (سرنوشت) هم بگذارید یک دنیا ممنون میشیم.

  6. http://www.hamshahrionline.ir/details/267320/cinema/worldcinema

    اصطلاح « پاد آرمان شهری » فقط به خود شهر محل حادثه اطلاق می شود کل ژانر فیلم«آخرالزمان»نامیده می شود

    اخیراً در سایت شما هنگام درج شرح فیلم برای فیلم های آخر الزمانی به جای درج اصطلاح اصلی و کلی ژانر «آخرالزمان» از اصطلاح جزئی و زیرمجموعه ای ژانر « پاد آرمان شهری » استفاده می گردد.
    در حالیکه همانطور که در پژوهش مقاله زیر تحقیق شده است، مورد استعمال اصطلاح ثقیل و دشوار در تلفظ « پاد آرمان شهری » یکی از زیر مجموعه های اصطلاح عام و کلی آخرالزمان است و شایسته است که از همان اصطلاح «آخرالزمان» در درج شرح فیلمها استفاده گردد.
    زیرا مطابق پژوهش مقاله فوق اصطلاح « پاد آرمان شهری » در اصطلاح علمی فقط به خود شهری که داستان فیلم در آن اتفاق می افتد اطلاق می شود.
    ولی به کل ژانر داستان آن فیلم اصطلاح «آخرالزمان» اطلاق می گردد.
    بنابراین «آخرالزمان» عام و کلی است زیرا به کل ژانر فیلم گفته می شود و اصطلاح « پاد آرمان شهری » خاص و جزئی است زیرا فقط به خود شهر محل وقوع حادثه اطلاق می گردد.
    البته این اصطلاحات ممکن است جابجا استفاده شوند و حتی به جای یکدیگر هم بکار روند ولی به نظر شایسته است جهت سردرگم نشدن خواننده فارسی زبان از همان اصطلاح جا افتاده و رایج تر «آخر الزمان» برای شرح ژانر فیلم استفاده گردد. با تشکر

    مقاله پژوهشی زیر می گوید لغت پیچیده و دشوار در تلفظ « پاد آرمان شهری » فقط به شهر محل وقوع حادثه اطلاق شده ولی کل ژانر فیلم «آخرالزمان» باید نامیده شود:

    http://www.hamshahrionline.ir/details/267320/cinema/worldcinema

  7. بچه کانال تلگرام ما مرجع بروزترین فیم ها از جمله دونده در هزار تو به ما بپیوندید لینک کانال :
    marvelstory@

  8. سلام…هیچ کجا صحبت از رده سنى براى دیدن این فیلم نشده..کسى هست بگه براى چه رده سنى مناسب است..متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]