اینترنت در گوشه رینگ؛ جیمیل از دسترس چینیها دورتر شد
دولت چین در رویکردی جدید سعی میکند استفاده از سرویسهای گوگل را به طور افزایندهای دشوار کند. در همین راستا، از روز جمعه دسترسی به سرویس ایمیل جیمیل توسط سرویسها و سرورهای ثالت بلوکه شده است. اکنون، کاربران چینی مجبور به استفاده از فیلترشکن برای دانلود ایمیلها هستند. علاوه بر دسترسی مستقیم به جیمیل، سرویسهای مانند Google+، Gchat، Google Calendar و Google Drive نیز در ماه ژوئن فیلتر شدهاند.
پیش از این، کاربران چینی میتوانستند ایمیلهای خود را از روی برنامکهایی مانند Apple mail و Microsoft Outlook (که از پروتکلهایی مانند POP، SMAP و IMAP استفاده میکنند) دانلود کنند ولی در حال حاضر به نظر میرسد این سرویسها توسط فایروال چینی Great Firewall بلوکه شدهاند.
گوگل طی گزارشی شفاف نشان داد که ترافیک استفاده از جیمیل در چین به طرز وحشتناکی از روز جمعه کاهش یافته است. سخنگوی گوگل در امور آسیا میگوید: «ما بررسی کردیم و هیچگونه مشکلی از سمت ما وجود ندارد.»
در سال 2014، به غیر از چین دولتهای زیادی اقدام به محدودسازی، نظارت و کنترل دسترسی آزاد به اینترنت کردند. در اوایل ماه دسامبر، اسپانیا قانونی را تصویب کرد که شرکت گوگل باید بابت انتشار هر خبری از روی Google News به ناشران هزینهای پرداخت کند. روسیه چندین سایت منتقد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور را فیلتر کرد و فیسبوک را راضی کرد تا صفحه یکی از معروفترین منتقدان را ببندد. فقط اینها نیست. در همین سال، فرانسه قانونی معروف به «ضدآمازون» تصویب کرد که ارسال رایگان کالا از سوی خردهفروشیهای آنلاین را ممنوع میکرد. این قانون به کسبوکارهایی مانند کتابفروشیهای مستقل کمک میکند تا رقابتی موثر با غولهای آنلاین داشته باشند. در کره جنوبی، هنوز از شماره ID ملی شهروندان برای لاگین به سایتها استفاده میشود که میلیاردها دلار خسارت به همراه دارد و تقریباً موجب شده تمامی این شناسههای یکتا به بیرون درز کنند. ماجراهای اسنودن و هک سرویسهای بزرگ اینترنتی توسط NSA در امریکا هنوز ادامه دارد و البته همهی ما از وضعیت اینترنت در ایران باخبر هستیم و نیاز به بازگویی ندارد.
به نظر میرسد فشارها و حملهها به اینترنت به عنوان یک رسانه آزاد انتقال اطلاعات در حال افزایش است و دولتها در حال تصویب قانونها و یافتن راهکارهایی برای افزایش کنترل و دسترسی به این موجود هستند. موجودی که به ذات طوری طراحی شده است که قابل مدیریت و کنترل و هدایت از سوی یک دولت یا ارگان یا سازمان خاص نباشد. گفتنیها درباره آزادی اینترنت و آینده آن زیاد است و یک مقاله مفصل میطلبد.
بله دقیقا و به همین خاطر جنبشهائی مثلا با محوریت موزیلا برای حفظ اینترنت شکل گرفته و به طور موازی هرچند کندتر در حال رشد هستند، هرچه آگاهی در جامعهی جهانی ازین مسئله و مسائل مشابه (مثلا مسئلهی بیطرفی شبکه و اهمیتش که توسط شرکتهائی مثل hulu و netflix تهدید میشه) بیشتر بشه هزینه برای افسار زدن به اینترنت و به کنترل درآوردنش بیشتر میشه
مثل اینکه بعد از 4 روز دوباره دسترسی بهش ازاد شده
http://goo.gl/HLmioU
این اصلاً خبر خوبی برای ما نیست؛ به هر حال بارها گفته شده سیستمها و فناوری ساخت چین در ایران استفاده میشه و احتمال داره ما هم بزودی با این محدودیتها روبرو بشیم.
به شدت منتظر مقاله مفصل هستیم
“قابل مدیریت و کنترل و هدایت از سوی یک دولت یا ارگان یا سازمان خاص نباشد”
واقعا فکر میکنید اینطور باشه؟
چه ضررهای اقتصادی و فرهنگیای که این فیلتر نمیذاره روی یک کشور…
کره جنوبی هم فیلترینگ داره؟
من از سایت خوبتون همیشه بهره بردم . ممنون. در مورد این جمله “موجودی که به ذات طوری طراحی شده است ……” فکر میکنم اگر این موجود زاییده تکنولوژی غربی و تحت تسلط پارادایم فکری فدرتهای آن نبود اصولا متولد نمی شد. از طرفی به نظر من نمی تونیم همه مخالفان آزادی استفاده فرهنگ غرب از اینترنت برای تبلیغ را ضد مردم و موافقان آن سوی مرزهایشان را دلسوزانی جهانی و دارای حق مسلم و مشروع در این زمینه دانست .