گوگل نه سالگی جی‌میل را جشن گرفت – وبلاگ‌های فارسی در نخستین روزهای آغاز به کار جی‌میل چه می‌نوشتند؟!

26

گوگل به مناسبت نه سالگی جی‌میل یک اینفوگراف جالب منتشر کرده است (دیدن نسخه کامل).

04-11-2013 07-42-26 PM

انگار همین دیروز بود که خبر جی‌میل را می‌خواندم، یادم می‌آید نشریه عصر ارتباطات را ورق می‌زدم که خبر جی‌میل را خواندم، در مقاله‌ای که عصر ارتباط منتشر کرده بود، نوشته شده بود که احتملا خبر، یک دروغ اول آوریل بیشتر نباشد، آخر چه کسی باور می‌کرد که در شرایط آن زمان، سرویس ایمیلی پیدا شود و یک گیگ فضا در اختیار کاربر قرار بدهد.

ما خیلی وقت‌ها شرایط سرویس‌های ایمیل آن زمان را فراموش می‌کنیم، سرویس‌هایی که فقط چند مگابایتی بودند و باید مدام مواظب می‌بودیم تا پر نشوند. اما جی‌میل، سرویس ایمیلی بود که کاربر آن نیاز به پاک کردن هیچ ایمیلی نداشت.

سال 2004، گوگل هنوز یک موتور جستجوی جوان محسوب می‌شد و داشت جای پا محکم می‌کرد. کاربران بعد از مدتی وابستگی به سرویس جستجوی یاهو و چند جایگزین نسبتا موفق دیگر مثل آلتا ویستا، گوگل را موتور جستجوی متفاوتی دیده بودند و جی‌میل نخستین گام گوگل برای ورود به عرصه‌های دیگر بود.

گوگل در آن زمان، برخلاف حال حاضر که گاه رویکردهایی عجیب اتخاذ می‌کند – شرکتی بود «کاربر»محور.

جی‌میل تا اواسط سال 2009، به صورت بتا باقی ماند و به تدریج آراسته به ویژگی‌ها و امکانات خوبی شد، البته این «بتا» بیشتر از اینکه حاکی از ناقص بودن جی‌میل بوده باشد، نشان از عزم گوگل برای بهتر کردن جی‌میل داشت، در واقع نوعی ابزار تفاخر بود که گوگل به واسطه نشان بدهد، جی‌میل با آن همه محبوبیت، هنوز هم از دید گوگل چیزهایی کم دارد.

تا ژوئن سال 2012، جی‌میل 425 میلیون کاربر داشته است، تعداد کاربران جی‌میل قطعا الان بیشتر از این عدد است و شاید به نیم میلیارد نفر هم رسیده باشد.

کاربران وب فارسی شاید یادشان بیاید که جی‌میل، نخست دعوتنامه‌ای بود. بسیار از وبلاگ‌ها دعوتنامه را به شرط گذاشتن کامنت‌های متعدد، ارائه می‌کردند. حتی به یاد می‌آوریم که درخواست دعوتنامه با اسم پسرانه، به مراتب احتمال موفقیت کمتری نسبت به زمانی داشت که کسی با اسم دخترانه دعتونامه می‌خواست!

اما خبر نه ساله شدن جی‌میل من را به یاد سال‌ها پیش انداخت، زمانی که خبری از «یک پزشک» نبود، البته این نبودن، جنبه اجباری داشت و به خاطر طی کردن دوران خدمت سربازی بود وگرنه «یک پزشک» خیلی زودتر در خدمت شما بود.

یادم می‌آید که آن زمان خیلی دوست داشتم آدرس سرراست alireza جی میلی دات کام را داشته باشم، اما خوب این آدرس چیزی نبود که بشود با تأخیر ثبتش کرد.

اما به بهانه نه سالگی جی‌میل به نظرم رسید، نقبی نوستالژیک به گذشته وب فارسی و وبلاگ‌های سرشناس فناوری در آن زمان بزنم:

 04-11-2013 07-41-04 PM

04-11-2013 07-37-53 PM

04-11-2013 07-30-15 PM

04-11-2013 07-27-39 PM

04-11-2013 07-24-11 PM

04-11-2013 07-20-52 PM

04-11-2013 07-19-32 PM

04-11-2013 07-16-37 PM

04-11-2013 07-14-13 PM

04-11-2013 07-10-09 PM

04-11-2013 07-02-35 PM

04-11-2013 06-57-35 PM

04-11-2013 06-56-18 PM

04-11-2013 06-55-02 PM


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

هنرمندی با این تصاویر جالب پیش چشم ما مجسم کرده که اگر 10 بنای تاریخی و اسطوره‌ای معروف، سالم و…

یکی از جالب‌ترین چیز‌ها در مورد مطالعه تاریخ، یادگیری چیز‌های شگفت‌انگیزی است که نیاکان ما ایجاد کرده‌اند. اما برخی از یادگارهای آنها از بین رفته‌اند و فقط ویرانه‌های آنها باقی هستند و در مواردی همین ویرانه‌ها هم نیستند و فقط توصیف‌های متنی…

بازیگران سریال به‌یادماندنی «آفیس» را در قالب تصویری گیم GTA یا سریال گیم آو ترونز ببینید!

سریال دفتر یا "The Office" یک سریال کمدی تلویزیونی محبوب آمریکایی بود که از سال 2005 تا 2013 پخش شد. این سریال توسط گرگ دانیلز ساخته شد و توسط ریکی جرویز و استفان مرچنت که در اصل نسخه بریتانیایی سریال را ایجاد کرده بودند، توسعه یافت. سریال…

این عکس‌های تاریخی را پیش از این در کمتر جایی دیده‌اید

یک سرباز صربستانی در کنار پدرش که برای ملاقات او به خط مقدم نزدیک بلگراد آمده، خوابیده است. سال گرفتن شدن عکس، حدود 1914/1915یک نگهبان مرزی آلمان شرقی در صبحی که دیوار برلین سقوط کرد، گلی را از طریق شکافی در دیوار برلین هدیه می‌دهد،…

سری جدیدی از عکس‌های جذاب مقایسه‌ای زمان قدیم و جدید مکان‌ها و شهرها

عکس‌های «قبل و بعد» یا عکس‌های یک مکان بعد از گذشت زمان مدید، به چند دلیل جالب از آب درمی‌آیند:دگرگونی دیداری: انسان‌ها به طور طبیعی به سمت تغییرات و دگرگونی‌های بصری گرایش دارند. عکس‌های قبل و بعد تصویری واضح و قابل توجه از پیشرفت،…

آینه‌ها در فیلم‌ها: فیلمسازها چگونه دوربین‌ها را موقع فیلمبرداری از آینه‌ها ناپدید می‌کنند؟!

هنگام تماشای فیلم، برخی از بینندگان دوست دارند به دنبال خطا‌هایی باشند، مانند یافتن شواهدی از دوربین‌ها و پرسنل ضبط فیلم یا بوم صدابرداری مشخص در یک صحنه و امثال آن. یکی از موقعیت‌های دشوار برای فیلمسازهای، زمانی است که یک صحنه شامل آینه‌ها…

خاطره‌بازی‌ با هم‌خوابگاهی‌ها و هم‌خانه‌های کثیف زمان دانشجویی!

الان را نمی‌دانم، اما داشتیم هم‌خوابگاه‌هایی و هم‌اتاقی‌هایی که نظم و بهداشت برایشان اولویت نبود. شاید یک جور لج و لجبازی برای نامرتب بودن و نشان دادن بی‌حالی و غم فلسفی هم در کار بود.ظرف‌های نشسته که دست کم مواد غذایی داخلشان تخلیه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
26 نظرات
  1. javad می گوید

    خیلی جالبه

    9 سال و صدها میلیون کاربر ما هنوز داریم شروع می کنیم

    کلید دو مرحله ای .. روش های جدید برای ارسال ایمیل

    I LOVE YOU Gmail

    1. Marilyn می گوید

      جالب بود دوستمون اقا فرشیدم گفته فرستان دعوت نامه بعد کلی کلاس با جی میل که دعوت نامه بفرستی (البته اون زمان این کارا برای 40 ساله به بالا هم مد بود چه برسه به نوجوانان)
      من فکر میکرد دیگر اینباکسش نا محدود با سرعتای زیر صفر0.0 فایل 3 مگابایتی فرستادنش لذت بخش بود فکر میکردی داری 3 ترا جابه جا میشه تو فضای نت با نتاسکیپ هم که هنگ می کردی حتما باید با ای یی مرفتی تو میل
      اوکی اوقات جالبی بود

  2. فرشید می گوید

    یادمه اولین باری که از یه آقایی دعوتنامه درخواست کردم و اجابت کرد، بلافاصله بعد از ساخت جیمیل بهش ایمیل دادم و ازش تشکر کردم.
    با هیجان و احتمالاً با تعجب برام نوشت تو اولین کسی هستی که بخاطر ارسال دعوتنامه ازم تشکر میکنه.
    اون موقع تو کلیک (کاشف) خوندم یه همچین سرویسی رو.

    1. amir می گوید

      عزیز منم خواستم تشکر کنم ولی آدرسشو پیدا نکردم که reward کنم چطوری میشه پیداش کنم ؟؟؟

    2. حمید می گوید

      یادمه اوایل کار جیمیل بود یکی از اساتید در دانشگاه گفت فلان دوست آمریکایی برام دعوت نامه جیمیل فرستاده منم یک ترم کلی منتشو کشیدم تا بالاخره یکی از 5 دعوتنامشو برام ارسال کنه. یادش بخیر چقدر خوشهال شدم چقدر ازش تشکر کردم

  3. فرشاد می گوید

    یادش بخیر عصر ارتباط! 🙂

  4. فرشاد می گوید

    عجب این روزها اصطلاح Launch بین وبلاگ‌ها رایج شده! قبلاً هم از این اصطلاح اینقدر استفاده میشد و این معنی رو میداد؟

  5. محمد قاسمیان می گوید

    واقعا یادش بخیر. اوایل ورود به دانشگاه بود. چه حرصی خوردم تا یک دعوتنامه از رفقا گیر بیارم
    دقیقا این حس و حالی را چند وقت پیش برای نسخه اندروید آفلاین گوگل ترنسلیت داشتم
    امتحان چیزهای جدید که دسترسی بهش به هر دلیلی سخته هم کیف میده هم هیجان انگیزه 🙂

  6. حسین زارعی می گوید

    سلام
    من اون موقع ها از مشاور سایت تبیان دعوت نامه گرفتم، دمش گرم سریع بهم داد

  7. سعید می گوید

    سلام.
    چیزی که برای من خیلی عجیبه این اسکرین شات ها هست.
    دکتر اگه میشه یه لطف کن و بگو این اسکرین شات ها رو از کجا داشتی؟
    از کش گوگل استفاده کردی یا واقعا آینده نگری کردی؟
    پست بسیار نوستالیژیکی هست.
    یادمه من همون اولا برام دعوتنامه اومد و ثبت نام کردم و اون موقع آدرس جیمیل داشتن مایه فخر فروشی بود ولی الان خیلیا ایمیل رو فقط جیمیل میدونن.
    توی دانشگاه زیاد دیدم که مثلا دانشجوها بجای اینکه بگن آدرس ایمیلتو بده میگن جیمیل داری؟

  8. علی می گوید

    یادمه اون زمان ها خیلی وقت ها گوگل منو به وبلاگ امیر عظمتی «یک کلیک برای همیشه» می برد…
    این پستت دو تا نوستالژی برام زنده کرد، یکی روز های اول جیمیل و دنبال دعوتنامه بودنم، دومی هم همین وبلاگ weblog.azemat.com… البته الان دیدم که پوسته اش عوض شده…
    هعی، چه زود گذشت همه چی.

  9. سید می گوید

    بابا دمت گرم! این پستهای زیر خاکی رو ریختی تو دایره ها!

  10. اسپادان سلامت می گوید

    سلام.ولی الان به علت محدودیتهای اینترنت ، جیمیل دیگر سرعت آنچنانی ندارد.منظورم محدودیتهای داخلی است.

  11. احسان می گوید

    سلام

    برای من که واقعا عجیبه چرا با وجود این همه امکانات جی‌میل و برتری‌های غیر قابل انکار اون از تمام پست های الکترونیک دیگه مثل یاهو و ماکروسافت و aol و … ، هنوز هم عده‌ی زیادی از این سرویس ها استفاده می‌کنن؟ واقعا برام غیر قابل فهم که چرا یک نفر مثلا باید از یاهو استفاده کنه؟ نه جدا واقعا چرا؟

    1. رضا می گوید

      فکر میکنی چرا ویندوز این همه طرفدار داره … چون نرم افزار آفیسش تو هیچ سیستم عامل دیگه ای نیست
      چرا یاهو طرفدار داره … چون بهترین مسنجر دنیا رو داره که با ایمیلش یکپارچه است
      چرا هاتمیل طرفدار داره … چون از خیلی قبل از جیمیل وجود داشته با کلی سرویس های دیگه که ما تو ایران نمیتونیم ازش استفاده کنیم مثل myspace و الان هم outlook.com با امکانات کامل و نوسازی شده … خودم هم از icloud استفاده میکنم و با هیچ ایمیلی جایگزینش نمی کنم … پس جیمیل بهترین سرویس دنیا نیست و اگر هم باشه قرار نیست همه ازش استفاده کنند

    2. milad می گوید

      من الان هم از جیمیل استفاده میکنم و هم از یاهو میل
      قبول دارم که جیمیل خیلی امکانات بهتری داره ولی من نمیتونم به طور کامل به جیمیل کوچ کنم و یاهو رو نادیده بگیرم چونکه خیلی از دوستای من و همچنین سایت هایی که عضو شدم ایمیل یاهو من رو دارن و جیمیل رو ندارن.

  12. ساسان می گوید

    از نه سال پیش تا الان وب پارسی ما داره از فونت Tahoma استفاده می‌کنه …

  13. علی می گوید

    من این شانس داشتم که جز کاربرانی باشم که در جیمیل پیش ثبت نام انجام داده باشم و اونوقت چیزی به عنوان جیمیل نبود و می بایست اکانت گوگل می داشتیم . بعد برای من ایمیلی اومد که می تونم در طرح آزمایشی جیمیل مشارکت کنم.
    برای خیلی از دوستان و آشنایان دعوت نامه فرستادم .
    یادش بخیر

  14. رضا می گوید

    عالی بود، ممنون….

  15. کاوه می گوید

    یادش به خیر توی دانشگاه بود که با کلی گشتن یه نفر که جیمیل داشته باشه پیدا کردم. میگفت که فقط 100 تا دعوت نامه داره و بالاخره برام یکی فرستاد و من هم در 2005/2/27 صاحب جیمیل شدم. 8 سال میگذره و من واقعا از جیمیل راضیم و از بسیاری محصولات دیگر گوگل بخصوص گوگل درایو استفاده میکنم.

  16. r7aqt می گوید

    بعضی از دوستان قدیم دچار پرستیژ شگرفی میشدن وقتی در زمره‌ی دارندگان اولیه‌ی جی‌میل قرار میگرفتن! یادش بخیر

  17. shahab می گوید

    یادمه کلی راجب به این مسئله تبلیغ می شد که جی میل توی توافقنامه اش ایمیل هاتو با مقام های آمریکایی میده … حالا انگار یاهو و بقیه این کار رو نمیکنند …

  18. حمید می گوید

    فکر کنم از اولین کسانی بودم که جی میل دار شدم!
    پاییز 82 بود که بالای وبلاگهای بلاگ اسپات دعوتنامه اش ظاهر شد. البته برای بلاگرهایی که پست کافی داشتن.
    اون موقع هات میل 2 مگ بود با منت و عجز و لابه :))
    یاهو 10 مگ بود.
    جی میل که اومد همه کپ کردن :))
    یادش بخیر
    بعدش هم رفتیم سربازی آش خوردیم.
    ای روزگار چه زود گذشت 🙁

  19. آقای نویسانه می گوید

    ببخشید آقای مجیدی شما ای عکس ها رو از اون زمان نگه داشتید؟
    اگر اینطوره الان هم از بعضی سایت ها آرشیو تهیه می‌کنید؟

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      نه، این سایت خیلی مشهوره:
      http://archive.org/web/web.php

  20. سامان می گوید

    هفته‌های اول معرفیش بود که گروه ایران جیمیل رو توی اورکات راه انداختم و یک چینی اینوایتم کرد و کلا ۶ اینوایت داشتم 🙂
    اون زمان کافی‌نت ساعتی ۶۰۰ تومن بود و دعوتنامه جیمیل ۵۰۰۰ تومان فروخته میشد 🙂

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.