برندگان مسابقه لوگوی سونی در سال 1981
شرکت سونی در سال 1981، به مناسبت 35 سالگی تصمیم گرفت که ایده خوبی را اجرا کند: این شرکت یک مسابقه ترتیب داد و از مردم خواست که یک لوگوی نو برای شرکت طراحی کنند.
بر اساس متن آگهیای که در آن زمان منتشر شد، کلا 30 هزار طرح از سراسر دنیا دریافت کرد. از این شمار زیاد، سه طرح انتخاب شدند.
این طرحهای منتخب در شماری از نشریات آن زمان به صورت یک آگهی چاپ شدند.
داورها تصمیم گرفتند که رتبه یک و دو و سه را انتخاب نکنند و جایزه را به صورت مساوی بین سه طرح منتخب تقسیم کنند.
البته عملا لوگوی سونی تغییر نکرد و سونی تصمیم گرفت که به نشانه اشتیاقش برای تفکر خلاقانه و تولید باکیفیت به لوگوی قبلی وفادار بماند.
لوگوهای برنده مسابقه، گرچه طراحیهای جالبی داشتند، اما به نظر نمیرسد که در صورت استفاده، میتوانستند به اندازه لوگوی همیشگی سونی، دوام بیاورند.
لوگوی سونی بسیار واضح خوانده میشود، تاریخ مصرف ندارد، میتوان آن را به سادگی در رسانههای مختلف درج کرد، این لوگو در کمال سادگی، استحکام و قدرت را تداعی میکند.
طراحی لوگوی یک برند به گمان من یک کار خلاقانه سطح بالا است. طراح باید روح برند مورد نظر را به خوبی درک کند، باهوش باشد و بتواند با پیچ و تاپ دادن به حروف یا طراحی یک نماد چیزی طراحی کند که متمایز، فراموشنشدنی، چشمنواز، ابتکاری و نمایانگر عصاره مفهومی یک برند باشد.
متأسفانه ما در کشورمان خیلی کم چنین طراحانی را سراغ داریم.
این نوشتهها را هم بخوانید
راستی اقای دکتر تا اونجا که یادمه فکر میکنم چند ماه پیش شما قرار بود یه مسابقه برگزار کنید برای طراحی لوگوی یک پزشک. نتیجه اش چی شد؟
طراحی لوگو سخته.
بیشتر مواقع بین زیبایی و سادگی و خوانایی گیر میکنی. مخصوصا برا لوگو های نوشتاری.
من برا مغازه و … لوگو ساختم. اما اونا توقعشون کمه و ارزش وقت گزاشتن ندارن.
برا سایتتون که فراخوان دادین درست کردم (پزشک رو به شکل دی ان ای نوشته بودم) اما خوانا نشد و اون چییزی که باید باشه نبود. اصا درستش نکردم.
کلا سخته و به نظرم یه کار بیشتر اصولیه تا خلاقانه
بنظرم اگه از فونت پلی استیشن استفاده کنه خیلی خوب میشه :)
من همیشه تحسین می کنم این اثر و صاحب اثر را، چون چنان قدرتمند کار شده که حتی نمیتوان آن را ساده شمرد
تصوری از نگاه به لوگوی یه شرکت مانند سونی می شود و احساس استحکام و قدرت را تداعی می کند ریشه در خدمات و محصولات این شرکت و سپس خود لوگو دارد. همچنان که تصور هر فرد ار چهره و بدن یک فرد فقط به ظاهر نیست و رفتار شخصیت و … در آن تاثیر دارد
کاملا با شما موافقم. اما متاسفانه طراح همیشه در این اتفاق مقصر نیست. صرفا رنگ و “لعاب داشتن و شیک بودن” برای صاحبان برندها مهم شده و طراح ها هم به این سمت کشیده شدند. و این یعنی یک اثر زیبا اما بدون روح . تفکر و مفهوم پشت هر طراحی به روح یک طراحی معنا میده.
“طراحی لوگوی یک برند به گمان من یک کار خلاقانه سطح بالا است. طراح باید روح برند مورد نظر را به خوبی درک کند، باهوش باشد و بتواند با پیچ و تاپ دادن به حروف یا طراحی یک نماد چیزی طراحی کند که متمایز، فراموشنشدنی، چشمنواز، ابتکاری و نمایانگر عصاره مفهومی یک برند باشد.”
کاملا با شما موافقم. اما متاسفانه طراح همیشه در این اتفاق مقصر نیست. صرفا رنگ و “لعاب داشتن و شیک بودن” برای صاحبان برندها مهم شده و متاسفانه “بعضی” طراح ها هم به این سمت کشیده شدند. و این یعنی یک اثر زیبا اما بدون روح . تفکر و مفهوم پشت هر طراحی به روح یک طراحی معنا میده.
تو ایران نه تنها لوگو بلکه تو نام برند هم اصولی انتخاب نمیشه.شما مثلا بیا برا شرکت ایده پردازان صباگستر فن داده شرق لوگو طراحی کن
./
اگه بتونیم بین لوگوها تو زمان خودشون نگاه کنیم می شه گفت که خیلی هم خوب هستند و شاید اون موقع از نظر خیلیا بهتر از لوگوی خود سونی؛ ولی حتی الان هم که دارم لوگوی سونی رو نگاه می کنم فکر نمی کنم که هیچ کدوم از اونها می تونستند انقدر ماندگار باشند.
-همونطور که دوستان هم اشاره کردند- صد البته رفتار خود سونی و کیفیت اجناسی که تولید می کنه تو برداشت و ذهنیتی که ما از اسمش داریم، موثره. ولی به نظر من نکته قشنگ ماجرا اینه که تصمیم گیرندگان سونی اون موقع تونستند جلوتر از زمان خودشون فکر کنند. نه فقط جلوتر از مردم عادی، بلکه حتی جلوتر از طراح ها و گرافیست های اون موقع.
در حالت کلی تر، خودم همیشه به سادگی، و اصالتی که تو سادگی هست معتقد بودم. چیزی که هیچوقت کهنه نمیشه.
کلا از لوگوی سومی خیلی خوشم میاد
و متاسفانه لوگوی 1 پزشک هم خیلی زشت می باشد آقای مجیدی
طرح 1 بد نیست
اما پزشکش افتضاحه!