شهرهای آینده: ماشین‌هایی مجهز به پردازنده‌های اسمارت‌فون، سطل زباله‌های سخنگو و چراغ‌هایی که گوش دارند

5

 بدون شک رویای آینده دنیای دیجیتال «اینترنت اشیاء» است. اتصال هر چیزی به اینترنت. این حرف من یا یک پیشگو و براساس حدس و گمان نیست. آمار و ارقام این‌طور می‌گویند. در نمایشگاه CES 2015 بیش از 900 غرفه محصولاتی برای IoT ارائه دادند. درآمد بخش IoT اینتل در سال 2014 ده برابر بخش‌های موبایل و سرگرمی بوده است. تلویزیون‌های جدیدی که شرکت‌ها معرفی کردند از سیستم‌عامل‌های موبایل بهره می‌گیرند که پیش‌زمینه‌ای برای اتصال هر چیزی به تلویزیون است. و ده‌ها نمونه دیگر که همگی ما را به یک «اینترنت اشیاء» در چند سال آینده می‌رسانند. در این میان، هنوز مفهوم درستی از IoT نداریم و تصورمان اتصال چیزهایی در خانه مانند یخچال و چند لامپ حبابی به اینترنت است. شرکت کوال‌کام را با پردازنده‌های معروفش روی اسمارت‌فون‌ها می‌شناسیم. این شرکت نیز مانند تمام رقبایش نمی‌خواهد بی‌خیال از کنار رویای دنیای آینده به راحتی بگذرد و دوست دارد پردازنده‌های اسنپ‌دراگون را علاوه بر اسمارت‌فون، روی ساعت‌های هوشمند، عینک‌های هوشمند و هر چیزی که به اینترنت متصل خواهد شد، ببیند. در ادامه می‌خواهم سه کاربرد جذاب این پردازنده‌ها را روی وسایلی نام ببرم که می‌توانند تصویر ذهنی‌مان از یک شهر هوشمند آینده و اینترنت اشیاء را تغییر دهند.


سطل زباله‌هایی که خنگ نیستند

شرکت Bigbelly سطل زباله‌هایی طراحی کرده و برای آزمایش در شهرهای مختلف به کار گرفته است که هوشمند هستند و شاید بهتر است بگوییم زبانی برای سخنگویی دارند. در این سطل‌ها از مودم‌های Gobi 3G کوال‌کام و GPS استفاده شده است. شهری را تصور کنید که در آن هزاران سطل زباله به یک نقطه مرکزی متصل می‌شوند و اطلاعات آنلاین و زنده‌ای مانند «پر شدم و نیاز به تخلیه دارم» یا «نیاز به جداسازی و بازیافت دارم» را مخابره می‌کنند. از راه دور می‌توان در این سطل‌ها را قفل کرد یا هشدارهای امنیتی صادر کرد. این دستاورد را پردازنده‌های کوال‌کام به ارمغان آوردند. مودم این شرکت با یک سلول خورشیدی بزرگ در بالای سر سطل زباله تغذیه می‌شود. تمام سیستم دیجیتالی این سطل در محلی نصب و تعبیه شده است که از برخورد با زباله‌های تر دور باشند و آسیبی نبینند. این سطل‌ها در مکان‌های عمومی و پر ترافیک استفاده می‌شوند که اشغال زیادی مانند دستمال و فنجان قهوم و کاغذهای تبلیغاتی دور ریخته می‌شوند و نیاز به تخلیه سریع وجود دارد. شرکت Bigbelly از این طریق صرفه‌جویی مالی قابل توجهی کسب می‌کند چون نیاز به سرکشی‌های مداوم برای تخلیه سطل‌های زباله ندارد. همچنین، شهروندان همیشه با سطل‌هایی خالی روبرو می‌شوند و دیگر اشغال روی پیاده‌رو یا کنار سطل نمی‌ریزند. این سطل‌ها از نظر بهداشتی و سلامتی افراد محله نیز قابل توجه هستند چون از جمع شدن موش و گربه در لابه‌لای اشغال‌ها جلوگیری می‌کنند. شاید در آینده این سطل‌ها بتوانند انواع زباله را نیز بازیافت و جداسازی کنند یا اینکه نسبت به بوی بد یا اشغال مایع واکنش نشان بدهند!


چراغ‌های LED خیابانی برای گوش دادن به صدای شلیک گلوله

بسیاری از شهرها در حال تغییر دادن چراغ‌های قدیمی استفاده شده در پیاده‌روها و خیابان‌ها و جایگزین کردن چراغ‌های LED هستند. در این میان، شرکت کوال‌کام یک کیت افزودنی را با پردازنده‌های اسنپ‌دراگون و مودم 3G توسعه داده است که به سادگی روی این چراغ‌های LED نصب می‌شود. این چراغ‌ها نیز مانند سطل‌های زباله می‌توانند اطلاعاتی را به یک نقطه مرکزی در شبکه بفرستند. مثلاً خراب شدن چراغ یا از کار افتادن یک قطعه را گزارش می‌دهند. براساس این گزارش می‌توان تصمیم گرفت یک تیم متخصص یا یک تعمیرکار معمولی برای رفع عیب روانه شود. اگر یک میکروفون به این چراغ‌ها افزوده شود، می‌توانند صدای محیط اطراف را شنود کنند. صدای افرادی که زیر تیر چراغ برق در حال صحبت هستند یا صدای شلیک یک گلوله! کوال‌کام می‌گوید در حال توسعه میکروفونی است که فقط بتواند صدای شلیک گلوله را تشخیص داده و سریعاً به مرکز هشدار دهد. سرعت عمل چراغ خیلی بیشتر از افراد حاضر در محل حادثه است. این شرکت می‌گوید نگرانی از بابت نقض حریم خصوصی افراد وجود ندارد ولی شاید آدم‌های بدگمان (پارانوئید) باور نکنند. احتمالاً این چراغ‌ها برای شهرهایی از آمریکا که تیراندازی در شب‌های آن اتفاقی معمولی است، طراحی شده‌اند!


ماشینی با تراشه‌های اسمارت‌فون

شرکت کوال‌کام در ادامه هجوم به بازارهای جدید به سراغ خودروهای هوشمند نیز رفته است. این شرکت خیلی علاقه‌مند است در این بازار نیز جای پا بگیرد و البته باید در ابتدا بیشتر با شرکت انویدیا هماهنگ شود. آخرین اقدام این شرکت در این زمینه، ارائه یک خودروی مفهومی از شرکت کادیلاک است که از تراشه Snapdragon 602A استفاده می‌کند. تمام سنسورها، دوربین‌ها و مودم‌های داخلی خودرو به این پردازنده متصل و با استفاده از سیستم‌عامل آندروید هدایت و رهبری خواهند شد. این سیستم‌عامل آیینه‌های دیجیتالی، چراغ‌های جلو و عقب، دوربین‌های نشان دهنده نقاط کور، کنترلرهای حرکتی و هر چیزی دیگر را راهبری می‌کند. در این ماشین از یک سیستم ارتباطای بی‌سیم وای‌فای مبتنی بر DRSC برای ارتباط با خارج از خودرو یا دستگاه‌های موبایل استفاده شده است. مزیت این سیستم امکان برقراری اتصال در هر شرایط و شبانه‌روز است. این سیستم ایمنی خودرو را افزایش می‌دهد و به راننده می‌گوید به جلو توجه کند یا خودرو را متوقف نماید. مانند بتمن در فیلم شوالیه تاریکی می‌توانید با تلفن همراه سیگنال‌های وای‌فای را پیدا کنید و بعد به خودروهای دیگر هشدار دهید یا اینکه ازشان کمک بخواهید. خودروهای دیگر نیز با سیستم DRSC می‌توانند شما را در کولاک پیدا کنند. روی این سیستم انواع هشدار برای جلوگیری از تصادف یا نزدیک شدن به یک محل ترافیکی یا اطلاع از نقاط کور جاده و موقعیت پیش‌رو در نظر گرفته شده است.


داستان تازه شروع شده است

اینترنت اشیاء یک مفهوم کلی است که می‌تواند در ذهن هر فردی تصوری خاص را ایجاد کند و غالباً سخت می‌شود بیانش کرد. در یک جمع، اگر بپرسید اینترنت اشیاء چیست، هرکسی نظری می‌دهد و بیشتر برداشت و مثال‌های خودش را بازگو می‌کند. شاید چند نمونه بالا از کوال‌کام نشان بدهد چگونه هرچیزی می‌تواند به اینترنت متصل شود. وقتی در ماشین دارید رانندگی می‌کنید، در پیاده‌رو قدم می‌زنید یا در ایستگاه اتوبوس منتظر رفتن به محل کارتان هستید، اینترنت اشیاء زندگی را برایتان ساده‌تر می‌کند. این همان رویای آینده دنیای دیجتال است. یک پردازنده اسمارت‌فون از درون قاب گوشی بیرون بیاید و روی چیزهای دیگری سوار شود و آن‌ها را به اینترنت متصل کند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللوشاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

در جریان قرار و ملاقات (برای انتخاب همسر) چه آداب معاشرت و نکاتی را باید رعایت کنیم؟

آداب قرار ملاقات به مجموعه‌ای از رفتار‌ها و انتظارات قابل قبول اجتماعی اشاره دارد که معمولاً هنگام قرار ملاقات رعایت می‌شود. در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:وقت‌شناس باشید: به موقع برسید یا به طرف دیگر…

رهبران شرکت‌ها و کشورها در قالب افراد بی‌خانمان- چه کسی می‌داند اگر جبر جغرافیایی و اکوسیستم نبود،…

اگر پدر زیستی استیو جابز او را در یک سناریویی تخیلی به سوریه می‌برد، استیو جابز چه سرنوشتی پیدا می‌کرد؟ یک کارمند؟ یک مدیر رده میانی؟ یکی از انبوه کشته‌های جنگ داخلی این کشور؟بدیهی است که اکوسیستم مناسب و شرایط اقتصادی و یک آبشار…

توهم کوتارد: آنهایی که تصور می‌کنند مدتهاست مرده‌اند!

«می‌اندیشم پس هستم»  Cogito, ergo sum با این حال همه کسانی که می‌اندیشند با این باور دکارت موافق نیستند.محتوای تفکر برخی از افراد مبتلا به یک اختلال عصبی روانپزشکی نادر، معروف به سندرم کوتارد، به جای اینکه به حس بودن منجر شود، به احساس…

جستجو برای جیمز باند بعدی – طرفداران جیمز باند یکی از این 11 نفر را جیمز باند بعدی می‌دانند

جیمز باند یک شخصیت خیالی است که توسط نویسنده بریتانیایی یان فلمینگ خلق شده. باند یک مامور سرویس مخفی بریتانیایی ظریف و پیچیده است که با کد 007 نیز شناخته می‌شود. او اولین حضور خود را در رمان «کازینو رویال» فلمینگ در سال 1953 انجام داد و از…

سلاح‌های مخفی و شگفت‌انگیز آلمان نازی در طی جنگ جهانی دوم

در طول جنگ جهانی دوم، آلمان نازی سرمایه گذاری زیادی در تحقیق و توسعه تسلیحات مخفی انجام داد تا بتواند بر دشمنان خود برتری یابد. برخی از برجسته ترین سلاح های مخفی که توسط آلمانی ها ساخته شده اند عبارتند از:موشک V-2: V-2 اولین موشک…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. الان خانه هوشمند و ساعت هوشمند و عینک هوشمند و .. داریم اما کم کم همه چیز هوشمند می شهکه البته لازمه این پیشرفت هست مثلا فکر کنید ماهیتابه هوشمند باشه و وقتی غذا پخته شد ، خودش گاز رو خاموش کنه دیگه لازم نیست کسی همش به اون سر بزنه و کنترل کنه که غذا سوخته یا نه.یک چیزی توی مایه کاری که پلوپز برای برنج می کنه!

  2. آپلود عکس می گوید

    ممنون خانم کیانی ، واقعا مقاله جالبی بود
    مطمئنا خیلی زود تمام اشیاء اطراف ما هوشمند و به اینترنت متصل میشن

  3. احسان می گوید

    خدا رحم کنه چی میخاد بشه!!!

    اقای مجیدی مسابقه چی شد ؟

  4. mehdi می گوید

    تصور اینترنتی بودن هرچیزی شاید یه کم خنده دار باشه.نفوذ اینترنت تو تمام لایه های زندگی،بشر آینده رو عجیب تر از همیشه خواهد کرد.

  5. ساره می گوید

    اون سطل زباله هوشمند بیشتر به درد خونه ها میخوره تا خیابونا مثلا وقتى پرشد به موبایل اقاى خونه زنگ بزنه که منو خالى کن .یا وقتى کیسه سوراخه و نشتى داره. بدون اینکه خانم خونه حرص و جوش بخوره یا احیانا دعوا بشه!!!!

    و از همه مهمتر وقتى اشتباها کارد و چنگال و چاقو … رو با پوست و میوه و غىره راهى سطل میکنیم حتما حتما به خانم خونه خبر بده! (این قسمت مادرمو براى همه عمر خوشحال میکنه)

    حتى میشه یه سنسور هم براى ىخچال خونه مجردى و خوابگاها در نظر گرفت که وقتى غذا توش میگنده بتونه یه لگد نثار جوان مورد نظر بکنه! که ىخچال و به افتضاح نکشونه!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5