وبلاگنویسی حرفهای را با کتاب وبلاگنویسی حرفهای بیاموزید

از عمر وبلاگستان فارسی، حدود یک دهه میگذرد و در این یک دهه وبلاگستان، دورههای را سپری کرده است.
دوره ذوق و شوق اولیه و برآمدن وبلاگهای شخصی – دوره رکورد – دوره ایجاد وبلاگهای نیمهحرفهای.
اما چیزی که عموما در این سالها در بین بیشتر وبلاگنویسان، مشترک بوده، این است که همه ما وبلاگنویسی را به صورت تجربی و آزمون و خطا یاد گرفتهایم. حداکثر نکاتی در مورد بهینه کردن انتشار محتوا، به صورت جسته و گریخته، در صفحات پراکنده وب مطالعه کردهایم و از این نکته غافل بودهای که در بسیاری از نقاط جهان، وبلاگنویسی چیزی فراتر از سرگرمی یا کار آماتوری بیاجر است.
اگر در سایتهای فرنگی خوب بگردید، دهها سایت پیدا کنید که تمرکزشان آموزش وبلاگنویسی حرفهای است. در شرایطی که در دنیا هزارها وبلاگ حرفهای یا نیمهحرفهای وجود دارند، چرا ما تلاش نکنیم که به صورت نظاممندی، آموزش ببینیم و از تجارب دیگران بهره بگیریم؟
من و شما ممکن است، سالها از وبلاگنویسیمان گذشته باشد، اما آیا واقعا با همه ترفندهای کار آشنا هستیم؟
بله! درست است که جامعه هدف ما با مخاطبان جهانی تفاوتهای فرهنگی دارد و نباید انتظار داشته باشیم که به آمار بازدید میلیونی یا درآمدهای چند ده هزار دلاری و بیشتر در ماه برسیم، اما باز هم در همان حد و اندازههای خودمان میتوانیم کار وبلاگنویسی خودمان را توسعه بدهیم.
درست در چنین راستایی بوده است که علیرضا جلیلی، کتاب ارزشمندی را که نوشته دارن رز و کریس گارت است، ترجمه کرده است.
نکته مهم این است که نویسنده کتاب -دارن رز- یک ناظر خارجی نیست، او خود وبلاگنویسی است که بابت وبلاگنویسی تماموقت درآمد هنگفتی در ماه کسب میکند و پیداست که توصیهها و راهکارهای او بسیار عملگرایانه است.
این کتاب ۱۴ فصل دارد و در هر فصل از آن به موضوعی پرداخته شده است.
کتاب وبلاگنویسی حرفهای را میتوانید به صورت آنلاین با پرداخت ۱۰ هزار تومان خریداری کنید.
کمی درنگ کنید و نکات مطرحشده در این کتاب را با تجارب قبلی خود، ایدههای جدیدتان و شرایط خاص بومی ما در هم بیامیزید، خواهید دید که با یک زاویه دید جدید به وبلاگنویسی، میشود به سکوهای جدید دسترسی پیدا کرد.
نکاتی چند از کتاب
۱. مولف در سرگذشت خودش می نویسد که از حدود سال ۲۰۰۲ شروع کرده و بعد از صرف نوزده ماه توانسته به ۱۰۰۰ دلار درآمد در ماه برسد.ولی با برگزاری دوره های وبلاگ نویسی حرفه ای و انجام یک سری کارهای دیگر در سال ۲۰۰۵ توانسته است درآمد سالانه خود را به بیش از ۱۰۰ هزار دلار برساند. و در سال ۲۰۱۰ به درآمد شش رقمی سالانه دست یافته است.
۲. در فصل اول به تعریف وبلاگ نویسی حرفه ای ، روشهای کسب در آمد و تعدادی از اصول کلی و تعاریف پرداخته شده است.
۳. هدف از فصل دوم انتخاب موضوع برای وبلاگتان است.آیا ما می توانیم هر موضوعی را انخاب کنیم؟آیا هر موضوعی می تواند پتانسیل درآمد زایی داشته یاشد؟از کجا بفهمیم که موضوع انتخابی ما این پتانسیل را دارد؟
۴. در فصل سوم روشهای راه اندازی وبلاگ بررسی شده است.آیا ما باید وبلاگ خودمان را داشته باشیم یا میتوانیم از سرویسهای رایگان نظیر بلاگفا و … استفاده کنیم؟اشتباه عمده ای که اکثر وبلاگ نویسان ایرانی مرتکب آن شده اند و وبلاگ خود را بر روی یک سرویس دهنده رایگان ایجاد کرده اند .
۵. در فصل چهارم به محتوای وبلاگ پرداخته شده است.در یک کلام محتوا پادشاه است.محتوا عنصر کلیدی موفقیت یک وبلاگ است.در این فصل به انواع محتوا و اینکه محتوای خوب چیست و روشهای تولید آن پرداخته شده است.عنوان یک پست نقش یک بنر تبلیغاتی را برای آن پست ایفا می کند.در این فصل علاوه بر سوالات فوق به این سوال نیز جواب داده شده است که عناوین مان را چگونه انتخاب کنیم؟عناوین کوتاه مناسبتر هستند و به علاوه فقط چهل کاراکتر اول عنوان توسط موتورهای جستجو نشان داده می شود نکته ای که اکثر وبلاگ های فارسی رعایت نمی کنند.بعلاوه اینکه طول پست مان چقدر باشد یک عامل مهم است.مطابق تحقیقاتی که انجام شده است هر کاربر ففط ۹۶ ثانیه در یک وبلاگ توقف می کند ما باید بتوانیم در این ۹۶ ثانیه او را به وبلاگ خودمان جلب کنیم.در نتیجه طول معقول هر پست بین ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ کلمه است.
۶. در فصل پنجم به استراتژیهای درآمدزایی پرداخته شده است و به این سوالات پاسخ داده ایم: چه وقت و چگونه به درآمد برسیم؟ ما در این فصل آماری را به تبلیغات کنند گان بالقوه که می توانند در وبلاگ ما تبلیغات کنند ارائه می دهیم و بعدا به کمک روشهایی که در این فصل آورده شده است آنها را مجاب می کنیم تا اینکار را انجام دهند.
۷. در فصل ششم به خرید و فروش وبلاگها پرداخته شده است.بعضی از وبلاگ نویسان با ایجاد وبلاگ ها و به درآمد رساندن و سپس فروش آنها درآمد کسب می کنند.در ضمن در این فصل به این نکته پرداخته شده است که آیا ما یک وبلاگ را خودمان ایجاد کنیم و یا وبلاگ موجودی را خریداری کنیم؟ کدام یک بهتر است؟بعلاوه مبانی خرید یا فروش یک وبلاگ چیست؟نحوه قیمت گذاری یک وبلاگ چگونه است؟
۸. فصل هفتم به توسعه و بازاریابی یک وبلاگ اختصاص دارد.منظور از بازاریابی یک وبلاگ جذب و نگهداری مخاطبان است.هیچ یک از وبلاگ های ایرانی اصلا روی جذب مخاطب کار نمی کنند.بیشتر آنها به این فرمول اعتقاد دارند که”وبلاگ را بساز آنها خودشان خواهند آمد” ولی دارن رز به این فرمول اصلا اعتقادی ندارد و هدف از این فصل نیز بررسی روشهای جذب مخاطب است.
۹. در فصل هشتم به شبکه های اجتماعی و ارتباط آنها با وبلاگ شما پرداخته شده است.همه ما می دانیم که شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک و توییتر و … در حال حاضر دنیای مجازی را تسخیر کرده اند ما چگونه می توانیم از پتانسیلهای این شبکه ها در پیشبرد اهداف وبلاگ خودمان استفاده کنیم.
۱۰. در فصل نهم به رموز وبلاگ های موفق پرداخته شده است.متوسط سن وبلاگهای موفق ۸/۳۳ ماه است.وبلاگهای موفق تعداد پستهای بیشتری را در طول روز ارسال می کنند ولی این پستها کوتاه هستند.وبلاگهای موفق سیستم تبلیغاتی خودشان را دارند.
۱۱. عنوان فصل ده ایجاد چیزهای باارزش است.یک وبلاگ زمانی می تواند موفق باشد که بتواند چیزهای باارزشی را به مخاطبان خود ارائه کند.اما این که چیزهای باارزش چه چیز هایی هستند از وبلاگی به وبلاگ دیگر تغییر می کند.البته ما باید قبل از هرکاری شناخت دقیقی از مخاطبان خود داشته باشیم.
۱۲. در فصل پایانی یعنی فصل یازدهم یک مطالعه موردی روی وبلاگ DSP که مربوط به خود دارن رز است انجام شده است.دی اس پی به معنای Digital Photography School یعنی مدرسه عکاسی دیجیتال است.این وبلاگ در حال حاضر دارای ۳ میلیون نفر بازدید کننده در ماه و درآمدی شش رقمی است.دارن رز در این فصل بطور کامل نحوه و زمان رسیدن به این ارقام را ارئه می کند.
کتابهای فارسی موجود در زمینه وبلاگنویسی
با جستجوی سایت آدینه بوک ۱۶ مورد کتاب در مورد وبلاگ نویسی وجود دارد.ولی همه این کتابها در حد ساخت وبلاگ هستند که این مطالب در فصل سوم کتاب وبلاگ نویسی حرفه ای پوشش داده شده است.و مطالب بقیه فصلها تقریبا می توان گفت مطالب بکری هستند که تا به حال در هیچ کتاب یا منبع آنلاین دیگری ارائه نشده است.
مخاطبان این کتاب چه کسانی هستند؟
۱. همه وبلاگ نویسان ایرانی و فارسی زبان که جامعه آماری آنها بین ۱.۵ تا ۴ میلیون نفر برآورد شده است.
۲. مدیران سازمانهای دولتی و شرکتها می توانند دارای وبلاگ باشند و در راه اندازی و مدیریت آن از مطالب این کتاب استفاده کنند.
۳. سرپرستان بخشهای مختلف یک شرکت می توانند برای ارائه نظرات خود دارای یک وبلاگ اختصاصی باشند.
۴. یک مولف یا مترجم می تواند برای کتاب یا کتابهای خودش دارای یک یا چند وبلاگ باشد و با درج نشانی آن در کتاب با خوانندگان کتاب خود تعامل داشته باشد.
۵. یک روزنامه نگار یا خبرنگار می تواند مطالب ، اخبار ، گزارشهای خود را در وبلاگ خود نیز درج کند.
۶. یک معلم یا استاد دانشگاه می تواند از وبلاگ برای اطلاع رسانی دروس خودش نسبت به دانشجویانش استفاده کند.
۷. یک شرکت می تواند بازاریابی محصولاتش را از طریق یک وبلاگ انجام دهد.
و در نهایت همه می توانند مخاطب این کتاب باشند و با ایجاد یک وبلاگ و بکار بستن صدها اصلی که در این کتاب ارائه شده است یک وبلگ حرفه ای داشته باشند و از طریق یک درآمد کامل یا یک درآمد مکمل درآمد اصلی خود داشته باشند.
داستانهای موفقیت
دارن رز در اکتبر سال ۲۰۰۳ از وبلاگ خود روزانه ۴۰/۱ دلار درآمد داشت و نه ماه بعد یعنی در ژوئن ۲۰۰۴ درآمد او به روزانه ۴۸ دلار و ماهانه بیش از ۱۰۰۰ دلار رسید.در ماه دوازدهم وبلاگ نویسی درآمد او به ۴۰۰۰ دلار در ماه رسید.این درآمد ها از محل تبلیغات و برگزاری سخنرانی وکارگاه آموزشی بود.درآمد دارن در سپتامبر ۲۰۰۵ به صد هزار دلار در ماه رسید.البته او فروش کتب الکترونیکی و مشاوره و عضویت جهت دریافت مطالب ویژه را به وبلاگ خود اضافه کرده بود.در حال حاضر دارن از محل دو وبلاگ خود درآمدی میلیون دلاری دارد که تجارب خود را در راه اندازی این وبلاگ ها بطور کامل در این کتاب آورده است.
یارو استارک(Yaro Starak) مدیر وبلاگ مجله کارآفرینی و ارائه دهنده سبک زندگی لپ تاپی ۲۰ تا ۵۰ هزار دلار در ماه از وبلاگ خود درآمد دارد.
خانم Frances Kerr مدیر وبلاگ www.highonhealth.com است این وبلاگ در مورد بهداشت پوست و مبارزه با جوش و آکنه فعالیت دارد.درآمد خانم فرانسز ۴ تا ۸ هزار دلار در ماه است.
البرز فلاح وبلاگ نویس ایرانی-استرالیایی صد هزار دلار از وبلاگ خود درآمد دارد.وبلاگ او www.caradvice.com.au است.درآمد اولیه او از گوگل ادسنس و روزانه ۲۰ دلار بود ولی خیلی سریع رشد کرد و به روزانه ۲۰۰ دلار رسید.این مطلب را خود او در مصاحبه با یارو استارک می گوید.ولی بیشتر درآمد او از کمپین های تست ماشینهای جدید نظیر بوگاتی ویرن بدست می آید.
سلام اقای دکتر مجیدی من میخواستم بپرسم شما زمانی در جوکندان نبودید؟ من طرحم را انجا گذراندم و همکار پزشکی همنام شما داشتیم
جالبه، ولی من ترجیح میدم بصورت ازمون وهطا پیش برم .
خیلی ممنون از آقای علیرضا جلیلی به خاطر ترجمه این کتاب ارزشمند که واقعا یکی از بهترین کتاب ها در این زمینه از بهترین وبلاگ نویسی که سال هاست در این حوزه مشغول به کار هست
قیمت هم منصفانه هست ، امیدوارم از این کتاب استقبال بشه تا بتونید بقیه کتاب های دارن رز را هم ترجمه کنید!
آقا سامان عزیز از شما ممنونم
من یک ساعت پیش خریدم، فایل پی دی اف رمز دارد و موقع خرید هیچ رمزی به من ندادند! ایمیل هم زدم ولی جواب ندادن هنوز!
دوست عزیز ایمیل شما نرسیده ، برای دو نفر از دیگر دوستان این مشکل بوجود آمده بود که سریعا حل شد.برای شما هم پیام کوتاه ارسال شد.
ضمنا فایل کتاب مجددا به ایمیل تان به پیوست ارسال شد.
سپاس جناب دکتر!
سلام.یه گلایه کتاب واتر مارک داره و خیلی باعث اذیت هنگام مطالعه میشه.لطفا بدون واتر مارک بفرستید کتاب رو.کسی که بخواد بخره میخره.من خودم اگه میدونستم واتر مارک داره واقعا نمیخریدم چون ازاردهنده س برای من.
با سلام خریدار محترم جناب آقای ناجی خودتان بهتراز من وضعیت کپی رایت را در ایران می دانید. من تا الانش هم ریسک کرده و این کتاب را که حدود یک سال وقت برای ترجمه اش گذاشته ام به این صورت در اختیار دوستان قرار می دهیم.حتی این کتاب رمزی هم ندارد.شاید بهترین کار برای مقابله با نقض کپی رایت همین واتر مارک باشد.
به نظرم عکسهایی که از جلد کتابهای مربوط به وبلاگنویسی گذاشتید و تاکید کردید که اونها فقط در حد ساختن وبلاگ هستند یک مقدار بی سلیقگی بود. میتونستید فقط اشاره ای به موضوع داشته باشید ولی جلد اون کتابها را نگذارید. به نظرم این کار یکجور تبلیغ منفی برای اون کتابها محسوب میشه که کار قشنگی نیست.
مهرداد عزیز همه این کتابها مربوط به دو سه سال پیش است و هیچ کتابی در مورد وبلاگ نویسی جدیدا حداقل در یک سال اخیر منتشر نشده است.شاید شما نتوانید نسخه چاپی این کتابها را از بازار تهیه کنید.
بسیار عالی.
فقط یه سوال :اگه رو سرویس های رایگان وبلاگ نزنیم منظورتون اینه که از هاست و دامین شخصی استفاده کنیم؟ و از وردپرس؟؟
آیا همون وردپرس خوبه؟ یا چیزای دیگه پیشنهاد میدین؟
وردپرس برای وبلاگ نویسی شخصی بهترین سکو است.و تعداد زیادی از وبلاگ های موفق جهان از این سیستم استفاده می کنند.
با تشکر از آقای جلیلی اگه امکانش هست خلاصه ای از کتاب رو در سایت takbook.com قرار بدین که یه شناختی از کتاب داشته باشیم و در صورت تمایل نسبت به خرید کتاب اقدام کنیم ، چون تعدادی از کتب در این سایت به همین شیوه هستن.
با تشکر
بدرد کشورهایی با نظام سرمایه داری میخوره نه کشوری با اقتصاد دولتی مثل ایران
سلام خوبه که به عین مقوله اهمیت میدید ادمین یار منم به همین حوزه میپردازه از علاقمندان دعوت میکنم adminyar.ir
Twitter