گوگل میداند شما کجا بودید و نقشه مکانی دقیقه به دقیقه شما را ترسیم میکند!

اگر شما از تمامی سرویسهای گوگل استفاده میکنید و اگر از سرویسهای Google Now یا Gmail روی گوشی تلفن همراهتان استفاده میکنید؛ مطمئن باشید که گوگل تمام موقعیتهای جغرافیایی شما را ردگیری میکند تا اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهد(به گفته خود گوگل). چند روزی هست که این واقعیت روی اینترنت برملا شده است و بازهم مانند هر ویژگی بیسروصدای جدیدی که از گوگل منتشر میشود و بعدها همه را به وحشت میاندازد؛ یک ویژگی جدید به نام Your Timeline به سرویس Google Maps افزوده شده است که برای کاربران اندروید یا وب اجازه میدهد به طور مجازی در دنیای واقعی مسیریابی شوند. یک روش عاری از نقص برای اینکه گوگل بداند شما به چه جاهایی رفتوآمد میکنید. شما هم میتوانید تاریخچهای از موقعیتهای جغرافیایی گذشته خود را در تنظیمات Location History مشاهده کنید. برای دیدن این تاریخچه میتوانید به صفحه Location History مراجعه کنید.
شایان ذکر است گزینه Location History یک تنظیم اختیاری قابل فعال شدن در حسابهای کاربری افراد است ولی بسیاری از کاربران بدون اینکه اطلاعات کاملی از این گزینه داشته باشند یا اینکه بدانند با فعال کردن این گزینه اطلاعات چگونه جمعآوری، نگهداری و استفاده میشود؛ اقدام به فعال کردن آن میکنند.
Your Timeline در یک شکل و شمایل و طراحی مناسب و همخوان با اپلیکیشنهای گوگل به خوبی و در قالب اسکرول به خاطر شما میآورد در طی یک روز کجاها بودید و چه مسیری را طی کردید. این ویژگی کمی بیشباهت به اپلیکیشن Google Calendar نیست. اگر از سرویس عکس Google Photos نیز در این مسیر استفاده کرده باشید؛ عکسهایی که در هرکجا گرفتید را نیز به شما نشان خواهد داد. یعنی بدون اینکه اراده کرده باشید یک گالری عکس موقعیتی ساخته شده دارید. در واقع، گوگل مسیر زندگیتان را به نمایش میگذارد. گوگل تاکید کرده است این اطلاعات کاملاً شخصی و خصوصی هستند و هر فردی میتواند تمام آنها را به صورت یک جا یا روز به روز پاک کند. همچنین، گوگل میگوید شما میتوانید گزینه Location History را در تنظیمات حساب کاربری گوگل خود غیرفعال کنید و بعد هر زمانی که نیاز داشتید فعال و دوباره غیرفعال کنید. برای مدیریت این بخش میتوانید از این راهنما استفاده کنید.
واکنش من و شما به این سرویس عمیقاً به دیدگاه کلی ما نسبت به سرویسهای گوگل و وابستگی ما به این سرویسها ربط دارد. کاربران زیادی هستند که از سرویسهایی مانند Google Maps و Google Now استفاده نمیکنند؛ پس نباید هیچ نگرانی داشته باشند. برخی دیگر از کاربران نیز گوگل را دوست دارند و علاقهمند هستند از تمامی سرویسهای این شرکت استفاده کنند. حتماً شما هم به افرادی برخوردید که بدون هدف خاصی در تمامی سرویسهای گوگل ثبتنام میکنند و با خرید یک اسمارتفون اندرویدی جدید سعی میکنند آنها را فعال سازند. چون استفاده از این سرویسها آنها را به زحمت نمیاندازد. تنها راه چاره این است: اگر شما یک فرد حساس به حریم شخصی و اطلاعات خصوصی هستید و برایتان اهمیت دارد گوگل چیزی درباره شما نداند؛ باید آگاهیهای خود را افزایش دهید و به بررسی تنظیمات امنیتی حریم خصوصی در هر سرویسی بپردازید. خوشبختانه گوگل اخیراً یک مرکز حریم خصوصی جدید برای کاربران راهاندازی کرده است که پیشبینی میشود در آینده روشهای سادهتری در اختیار کاربران برای محافظت از حریم خصوصیشان قرار دهد.
من رفتم امتحان کنم میگه در ایران در دسترس نیست
انگار ایران را سا÷ورت نمیکنه یا من ÷یدا نمیکنم این قابلیت را
اصلا ایرانو پشتیبانی نمیکنه… واسه چی معرفیش میکنین وقتی گوگل اجازه نمیده داخل ایران فعال باشه؟
البته این قابلیتش در ایران اجرا نمیشه
اینجور که گوگل داره پیش میره کم کم داره دنیارو به تسخیر خودش درمیاره.
مینویسه در ایران غیرفعاله
سوالی که با دیدن این چنین اپلیکیش هایی مطرح می شود این است که : این برنامه ها تا چه اندازه امنیت دارند!؟
سوالی که کسی جواب دقیق و مطمئنی به آن نخواهد داد…
۴۰۰. That’s an error.
Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.
این اولین بار نیست که افتضاح های گوگل و اندرویدش در مورد نقض حریم خصوصی و استفاده از کاربر برای تبدیل اون به یک سیبل کالاهای تبلیغاتی برملا میشه. واسه همین اپل هم توو کنفرانس اخیر تمام تمرکزش و روی این گذاشت که اطلاعات شما توسط شخص سوم دیده نمیشه. ولی بعید میدونم اکثر کاربران عادی متوجه اهمیت این موضوع باشند تا سراغ سیستم عامل های دیگه و یا برنامه های دیگه برن. متاسفانه اهمیت امنیت مجازی مخصوصا توو کشور ما خیلی نادیده گرفته میشه. الان این مقاله رو ببرید توو خیابون بین مردم پخش کنید اکثرا جواب میدن: خب چی میشه! مگه من چیکار میکنم! و الخ.
من که نه اپدیت نمیکنم نقشه ی گوگلم رو و امیدوارم امسال با ios9 نیازم با نقشه ی اپل برطرف شه. و اگه نشه هم خیلی نرم افزار ها وجود دارند که قیمت بالایی هم ندارند. خوشبختانه از مدت ها پیش اجازه دسترسی همیشگی گوگل مپ و به location غیر فعال کردم. البته متاسفانه کاربران اندروید تا این اندورید جدید امکان اینو نداشتند که دسترسی هارو غیر فعال کنند که اینم باز از صدقه سر گوگل هست که تا میتونست اطلاعات میزدید.
اینکه برای ایران قابل دسترس نیست دلیل بر این نمیشه که چنین کاری رو گوگل برای ایرانیا انجام نمیده.گوگل موقعیت همه رو چک میکنه منتها دسترسی نداریم ببینیم.میتونین از تعویض IP استفاده کنین و قابلیت رو فعال کنید
در ایران هیچی ساپورت نمیشه چرااااا